Header

Hej allihopa där hemma!!
Om ni undrar så lever jag och Jasmina! Vi har varit fruktansvärt trötta idag då vi landade i Cairns ca 06:30 australienska tid. Resan gick ändå rätt snabbt även om vi reste i 40h och hade två mellanlandningar på 9h😅 tiden spenderades genom att äta,vandra och sova lite!!
Vi möttes dock av ett oväder i varma och dagarna framöver ska de vara regn! Men i morgon ska vi besöka olika företag som kan komma med reseförslag om barriärrev och annat smått och gott!

Nu stänger sig snart ögonen men vi hörs!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 9 Readers

Likes

Comments

Jag fick mig en insikt igår då jag satt och tänkte tillbaka på tiden i Tanzania. Jag insåg att livet inte är svart eller vitt, det är aldrig antingen eller.

Min upplevelse är inte unik, den ser likadan ut för alla volontärer som åker ner, eller i alla fall de som åker till samma plats. Livet där nere är som en helt annan värld, allt är likadant oavsätt när och vem som kommer. Det är samma människor, barn, ställen etc.

Jag har funderat på att åka tillbaka och mamma sa då "kommer det verkligen att vara likadant" efter en del tänkande insåg jag att svaret är faktiskt JA. De lever ett så fattigt liv och förändring och utveckling sker i en så långsam utrsäckning att JA det kommer att vara exakt likadant. Samma människor, barn och platser.

Det slog mig igen om det verkligen är en bra sak att åka ner dit och volontärarbeta, gör man de en tjänst eller gör man det bara värre? Oavsätt hur man vänder och vrider på det så kommer det tillbaka till en själv, att man själv blir en bättre människa, eller i alla fall känner sig som en. Hur mycket man än vill och inte alls tänker i dem banorna, blir utfallet ändå bäst för en själv. Gör vi verkligen någon nytta eller gör vi det bara värre?

För om man tänker sig scenariot att det inte fanns volontärer, det hade fortfarande funnits barnhem då lokalbefolkningen startat dem, skola, butiker etc. Barnen hade fått en tryggare plats där de inte är människor som kommer och går. Men är det verkligen så enket?

Det är detta jag menar med att världen inte är svart eller vit, det finns inget som är rätt eller fel, ont eller gott, det är alltid lite av varje. Så är världen och det är något man måste lära sig hantera och leva med, men det är svårt. Det gör ont.

Likes

Comments

Ett stort tack till alla som hjälpte till att bidra med en slant! Ni har gjort en skillnad! Vi fick ihop 5900kr och med dessa bidrag har vi både hjälpt barnhemmet men också lokalbefolkningen då vi handlat av dem!
Ni har bidragit med 200kg ris vilket räcker i 9 veckor, pennor, sudd, böcker, tvål, tandborstar, tandkräm, grönsaker diskmedel och varsin ryggsäck till alla de 52 små barnen!
Vi och barnen är mycket tacksamma över era bidrag! Vi har tillsammans gjort skillnad! Nu ser ni hur mycket en liten summa kan göra stor skillnad!

  • 226 Readers

Likes

Comments

Dessa barnen är något av de finaste jag mött och de har lärt mig mycket! Dem kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta och jag kommer alltid att tänka på dem!

De har fått mig att förstå att man inte behöver en massa materiella ting för att må bra och njuta av livet!
De har fått mig att inse hur viktigt det är med kärlek och omtanke!
De har fått mig att inse hur viktigt det är vänskap och gemenskap!

När jag åker här ifrån kommer jag att ha vuxit som människa och fått ett annat perspektiv på livet. Detta på grund av de fantastiska barnen. Jag kommer minnas deras skratt, kramar, sånger, bus, gråt. Allt som gör just dem till de underbara barn dem är! Mina små älsklingar!

  • 279 Readers

Likes

Comments

  • 306 Readers

Likes

Comments

Nu börjar hemresan närma sig och jag känner mig redo. Men något jag aldrig kommer att vara redo för är att lämna de fantastiska barnen. Efter vår resa på Zanzibar var både jag och Ingrid rädda för att barnen glömt bort oss... Men jag tror vi aldrig fått så mycket kramar som då! Tanken slog mig igår att jag måste lämna dem och att jag mådde lite dåligt för att jag kommit hit. Men det är ju helt fel? Eller?

Att det är deras vardag krossar mitt hjärta.
Att volontärer kommer och går hela tiden.
Att det inte får en trygg punkt.
Att de hela tiden måste säga hej då.

Hej då är något av de värsta jag vet och vill alltid säga vi ses. Men dessa barn kanske jag inte kommer att träffa igen och det gör så ont! Men jag ska försöka att inte tänka på det och istället ta vara på de sista två veckorna med dem! Mina små babys!

  • 312 Readers

Likes

Comments

Hur kom det sig egentligen att jag och inrid tog vårat pick och pack och åkte ner till Tanzania för att volontärarbeta?

Jag fick ett sms av min kompis moa där hos berättade att hon pratat med en hej i sin klass som funderade på att volontärarbeta. Jag hade planen på att åka ner själv då men blev glad att någon annan också hade en tanke på detta. Jag kontaktade Ingrid på fb och frågade om hon ville ta en fika och prata om volontärarbete.

Vi sågs i januari på da matteo och vi pratade om allt annat än just volontär. Vi klickade så bra och jag gick med ett stort leende på läpparna där ifrån! Vi bestämde att vi skulle gå hem och läsa på lite och återkomma med vad vi ville och kände. Jag såg då på amzungos hemsida att de skulle ha en inspirations kväll där två volontärer skulle berätta om sin resa. Vi gick dit och var nästan helt ensamma. Efter presentationen började vi prata om vad vi ville göra och vi hade exakt samma tanke! Afrika, två månade på ett dagcenter. Perfekt!

Då var det bara att boka och planera. Så vi hade ett möte med amzungo. Blev supertaggade och bestämde oss för att Åka ner i september/oktober.

Min kompis viktoria hörde av sig i maj och ville åka med en månad. Vi träffades alla tre innan sommaren då jag skulle spendera den på Gotland och Ingrid lite utomlands. Vi hade sedan kontakt via fb hela sommaren och planerade inför resan!

Sedan kom slutet på augusti och resan började närma sig.

Vi möttes på flygplatsen mitt i natten nervösa upp till öronen! Checkade in och började den lååånga resan till de främmande landet Tanzania och staden Aruscha.

Nu har vi umgåtts varje dag i 1,5 månad. Gjort nummer 1 och 2 med en halvöppen vägg. Haft upp och ner dagar, gråtit, skrattat varit irriterade. Men jag måste säga att vi kommit varandra väldigt nära och att Ingrid är en underbar person! Jag kände det redan första gången vi sågs att detta är en person för mig. Jag har funnit en ny vänskap för livet!

  • 319 Readers

Likes

Comments

Som ni kanske vet så befinner sig jag, Vikkan och Ingrid i Tanzania. En helt annan verklighet än den hemma i Göteborg. Vi befinner oss på ett dagcenter vid namn Uphendo Face som 50 barn kan kalla hem. 50 fantastiska små själar med drömmar, talanger och erfarenheter. Under våra veckor här i Tanzania har vi förstått hur viktigt det är för barn att få vara just barn. Att få upptäcka, skapa och fantisera. Vi vill starta en insamling för att hjälpa barnen vi har mött genom att köpa enkla saker så som skolböcker, pennor, såpbubblor, tvål, schampo etc... Vi vet vad en burk såpbubblor kan göra. Vi har sett det med egna ögon. Vi önskar att ni också får göra det någon gång.

Vill du vara med och göra skillnad? Många små bidrag blir något stort.
Swischa en valfri summa till 0761663598 - Viktoria Enderstein

Sista veckan nu att göra skillnad!

  • 326 Readers

Likes

Comments

Månadens stolt: Att vi har startat en insamling för att köpa saker till barnen på Uphendo face!

Månadens dagdrömmeri: Att åka som au pair till Australien vid årskiftet

Månadens resa: Zanzibar

Månadens pust: Att Ingrid bara hade urinvärksinfektion och ingen dödlig sjukdom

Månadens doft: Sol

Månadens ord: Hakuna Matata

Månadens plagg: Mjukisbyxor och tjocktröja

Månadens spännande: Spontan resa till Zanzibar med buss och båt

Månadens citat:" Travel is the only thing you buy that makes u richer"

Månadens nya energi: Taggad på att resa och upptäcka mer av världen, nya erfarenheter

Månadens längtan: Familj och vänner, hemma.

Månadens mat: Burgaren på det lokala stället

Månadens lyssning: As u are - Charlie puth

Månadens avklarande: 6 veckor av 8

Likes

Comments