Men godmorgon !! Eller är den god ?

Idag är de dag nr 2 som nikotinfri . Känns tufft men äsch de är bara till att jobba på de .

Anton å morfar har håller på i köket , det tar sig . Även om köket skulle vara uppe å klart å dit monterat så är de ändå installations killarna till elen å sånt som måste dit . Men visst är de nära nu ?!

Längtar så jag nästan spricker . Vi använder ju kyl å frysen där inne , men de jag saknar just nu är en lampa att gå in till 😂 men de kommer snart 👍

Skulle behöva måla elementet in till köket . Men nä vet ni jag är så trött på dagarna å kvällarna å med jobb å häst så orkar jag knappt något nu denna trötta period . Känner hur trött jag är bara nu å då ska jag snart till jobbet .. suck 🙈

Igår var de Carina träning , tog med mig Rialto . Gick jätte bra !👍 var riktigt stolt över oss båda 2 😎

Likes

Comments

Även om jag är sprallig och glad och gör allt för att hålla mig positiv så är jag precis som vilka människor som helst på jorden .

Denna vecka har jag glömt bort dom där små detaljerna som gör en glad.

Men idag är de fredag . ! Happy friday.

Jag sitter just nu i soffan , mobilen i handen som jag bloggar på , kaffe koppen står på mitt bord , bredvid mig ligger våran hund å sover. Hon ska alltid ligga nära , så nära hon bara kan .

Fredag å de betyder husse kommer hem. Whinsy kommer total dissa han ungefär 3 dagar , samma visa varje gång nån av oss är borta 😅 men när dom dagarna är gjorda så är de jag som kommer hamna i skuggan ( alltid så )

Whinsy är en speciell hund å tro mig , allt är på hennes villkor . Passar de inte henne så säger hon tack å hej 😳 men hon är våran lilla Lillskit ❤️

Hästarna välkomnade mig med gnägg å spark för att få frukosten . Att höra dom tugga på morgon höet ute i mörkret är bara magiskt.

Även om jag sovit galet inatt å vaknat klockan 1,2 , 3 å till slut halv 4 så gör de inget , för upp kommer hunden å myser ner sig i din famn

Absolut vi har inget 2 bent barn ännu . Men tittar jag runt så har jag ändå den där kärleksfulla familjen här . En hund som utan dess like är som ett lite barn med egen vilja , 2 hästar som får mig att gå i 120 till att andas lugnt å bara slappna av .

Medans jag funderar på hur jag ska skriva detta inlägg kommer jag på mig själv att titta på våran hund som sover och bara le .

Detta är mitt liv. Som är uppbyggd av kärlek och en familj som består av 4 benta varelse ❤️

Happy friday

Likes

Comments

Herregud , jag har blivit nån jäkla förtids pensionär .. klockan 08.30 har jag seriöst somnat dessa dagar ..

När jag har varit klar i stallet å anlänt in efter klockan 20.00 så jag är så döds trött att jag går å lägger mig istället för att slå på tvn .

Å tro mig jag är ändå lika trött klockan 04.00 när klockan ringer 😅

Det som är underbart släppa ut hästarna den tiden är att jag vet dom får många timmars Hagvistelse och mindre på Box. De känns riktigt skönt för mig.

Skrållan reds igår å Rialto longerades

Skrållan var mkt finare på passet å nästan allt satt . Men jag vet bara inte varför hon börjat bli så jäkla svår riden ?😳

Hon brukar inte vara den som tar så lång tid på sig till att komma till arbete . Lr är de jag som börja ställa ännu mera krav ? 😎

Jag tror de är tänderna som spökar . Men snart är dom också fixade . Hujja .. dyra månader nu innan jul. En hund som ska rehaba å hästarna till veterinär . Får nog leva på nudlar å soppa denna månad . Undra vad stackars sambon tycker om de 😂

Vi har fått in bergvärme i huset . Hejdå oljan ! Men ja fram till att man höll på ställa in å allt så saknade jag oljan .. första natten sov jag med tjocktröja och mjukis byxor .. men denna natten .. Phu ... jag dör ! Om de är pågrund av att de är varmare ute eller inte vet jag inte . Men dra åt fanders vad jag svettas inatt 🙈

Satt å små kollade på hus på hemmet igår . Å wooow ... hittat världens drömhus ... visst jag ville göra om lite i köket å sång å måla om nått rum här å där . Men wow ! De var snyggt ...

Sen klart finns många snygga hus å roligt kolla .

Whinsy känns inte jätte glad på mig . Hon ligger å snarkar å är inte helt ok med att vara vaken denna tiden 🙈

Likes

Comments

Idag var vi ju som sagt var med whinsy till veterinären . Hon hade ont utan tvekan men oförändrade röntgen plåtar vilket var bra . Kommer bli rehab nu i 1 månad så ska hon nog bli bättre :D

Är väldigt nöjd att kunna se dom där små sakerna.

Då de har kommit plusgrader å regn så var paddocken ridbar 👍 skrållan var verkligen inte rolig , men kämpade på bra.

Rialto var lat å tog en stund innan han kom till jobb . Jag var helt slut i kroppen 😅

Avslutade kvällen med promenad med whinsy .

Jag kan känna sån irritation över vissa människor . Vad ger rätten att vissa människor ska bete sig som dom gör ?? Jag förstår inte de . Jag är ovanligt positiv nu mera men när jag får höra de ena å de andra å man bryr sig inte om vad man kläcker ur sig då blir jag lätt förbnnad till slut . Å nu känner jag de är nog !! Nog är nog ! Min sista stubin brann.

Så för fridens skull så är de bara börja lösa å fixa å trixa för att de ska bli bättre . Nu sätter jag ner foten !

Men de kommer inte bli lätt 🙈 förhoppningsvis blir de värt de å bra

Likes

Comments

Men godmorgon alla :D

Inser att mer eller mindre den enda tiden på dygnet jag har att blogga är på morgonen 🙈

Har också tänkt detta med blogga . I många år har jag bloggat , men de har aldrig någonsin varit för att jag vill den ska växa eller tjäna pengar . Jag gillar bara att skriva av mig , och jag har provat att skriva på bara vanligt på datorn å spara inläggen men de blev aldrig samma sak.

Igår kväll kom regnet och jag valde rida ut med båda mina hästar . Rialto var pigg men jätte snäll . Jobbade öppna och slutor och rak riktning .

Sen var de lilla skrållan ... visste de fanns sina hala fläckar och jag är inte jätte förtjust att rida ut på henne om de inte är torrt å bra underlag . Skrållan hatar rida ut , hon njuter aldrig någonsin . Hon är lite som tjuren Ferdinand som hellre luktar på sina blommor , men skrållan håller sig gärna i paddock eller ridhus ... ehm ja.. nä men ut på henne å var gör hon , hon gör sitt vanliga " nä åt helvete med detta jag flyr hem !!" Men de brukar ge sig bara du är tjurskallig , de var bara de att jag han inte vara tjurskallig , för när hon vänder å stegrar så greppar inte underlaget å vi 2 flyger omkull . De gick som tur var bra med båda 2 , inga skador förutom ett reflex skydd 😝 så tur i oturen .

Suckade åt henne å fortsatte promenera med henne en bit mot de hon ville fly från och sen var de bara traska hemåt . Jäkla häst 😂

Idag är jag ledig från jobbet . Whinsy ska till veterinären och undersökas . Håll tummarna de ser bra ut å de är bara lite behandling .

Efter de så får jag nog mot min vilka kroka på transporten å åka iväg med båda hästarna .. är verkligen inte rolig period just nu .

Ha de bra alla

Likes

Comments

Ny vecka och nya möjligheter.

Alla 4 hästar är morgon fodrade å mina är utsläppta . Jag å Carina släpper ut våra egna hästar då dels jag börjar den tiden jag gör och inte har möjlighet släppa ut senare sen så vill Carina inte att hennes kommer ut så tidigt. Å detta är de bästa med att inte vara inackorderad , vi respekterar varandra å samspelar . Så att jag släpper ut mina själv är helt okej :D

Skrållan och Rialto ska motioneras måndag - torsdag. Kommer bli mkt ridhus dessvärre . Men idag tror jag iaf de blir rida skrållan i Oxhagen och sen åka iväg med Rialto till ridhuset .

Jag ska även ringa veterinären , hoppas på tid i veckan .

Nä men annars är de nog inte nå speciellt som händer här hemma.

Köket kommer imorgon och sen kommer de massa människor inne i huset som ska installera osv å ha sig idag 😜 så jag är ganska glad att jag jobbar om jag ska vara ärlig 🙈

Ha de bra alla

Likes

Comments

Söndag du lilla underbara söndag.

här sitter jag i soffan , egentligen rastlös men vill ändå inte göra något. vet ni hur just jag vet att jag är rastlös? jo för jag tittar på klockan och ska pilla med allt de där andra samtidigt , men när jag väl ska ta tag i något speciellt så hittar jag inte motivationen och skiter i de å tycker allmänt synd om mig själv.

de är hur jag vet att jag är rastlös , när jag har kommit igång under dagen och hållt igång så känner jag mig glad och kan fortsätta i samma takt ungefär hela dagen.

men nu ska jag komma till varför jag inte tycker livet är jätte kanske pepp just nu.

morgonen börjar väl bra , sambon har åkt för jobb vecka och de suger ju alltid mer eller mindre , hinkar i mig några kaffe koppar och hoppar i mina älskade fjällräven byxor . klockan är väl slagen ungefär 09.00. ut i skogen med hunden för en rejäl promenad med hunden , men den slutar kanske inte jätte bra.

whinsy opererades tidigare igår pågrund av sin höftkula. vissa hundar klarar de jätte bra medans andra inte klarar de. vi har inte märkt något på henne speciellt fram till i fredags.. hon har fått ta de lite lugnare och fått ha sitt back on track täcke på sig.

men hennes ben höll inte riktigt som de skulle och våran promenad slutade med att jag fick bära hem henne. att bära henne är ju inte ett jätte problem , men när man ser sin hund ha ont och beter sig inte riktigt som hon ska då gör de ont i ens kropp. man blir ledsen.

jag tog en promenad med svärmor och hennes hundar istället så fick våran vovve vila. ska ringa veterinären imorgon bitti så hoppas jag ju självklart på att de är bara en vanlig rehab som behöver göras. vi har ju laser behandlat henne tidigare å de har gett resultat så hoppas nu alla där ute för lilla whinsys skull.

motivationen med hästarna har ju inte varit den bästa. dels måste jag hitta ett ridhus närmare och sen måste jag göra ett riktigt bra schema denna vecka !

jag har bestämt mig för att fredagar å söndagar ska alltid hästarna vila ! för de är då jag vill göra allt de där andra som man inte annars kanske gör. fest prinsessa är jag inte så de är bara allmänt att på fredagar slutar jag extremt tidigt å vill bara vara ute i skogen och promenera och söndagar är min enda fria dag där jag har sovmorgon från stallet.

jag har äntligen tagit tag i att rensa skit från datorn så nu känns den inte lika seg... tack gode gud för de.


ni som har hästar. hur gör de under vinter halvåret? de är för hårt i backen att rida ordentligt arbete , flänger ni till ridhus dag in å dag ut ? eller hur gör folk ? nu är de första vintern på länge som jag har 2 hästar igen. å när jag hade senast 2 hästar så var skrållan en liten bebis och stod under vinter halvåret. så ja nu är de första gången på riktigt jag har 2 hästar som verkligen vill ha sin motion haha .

Likes

Comments

Pratade med Anton igår . Innan jag träffade honom och tog upp hästeriet så var jag en riktigt frilufts människa , utbildade mig som allmänlydnads instruktör och höll nån kurs men de var inte mkt . Tävlade mina hundar och tränade.

Men mest så tyckte jag de var roligt göra fjällvandringen jag gjorde och de var på same marken så de var ju inte direkt några stigar . Att gjort denna upplevelse å verkligen gått all in för de är något jag kanske inte saknat så. Men efter för 1 veck sen när jag var i Norrköping så märkte jag att jag saknade de.

Att äga en hund som älskar att träna , som vill jobba å bryr sig inte direkt om de blir fel utan försöker tills de blir rätt.

Lilla whinsy har jag försökt träna lydnad med... de minsta hon inte förstår så går hon där ifrån . Spelar ingen roll om du har favorit Leksaken eller godis hon går ändå .

Just den biten saknar jag . Men jag har verkligen inte tid för den. Hästarna älskar jag träna å tävla med fortfarande , men ska försöka kombinera häst å frilufts livet lite mer. Om mina timmars sömn kommer räcka till de.

Anton slog på tvn igår kväll å de är längesen jag slog mig ner för att se på tv , de motiverar inte. Så istället förslog jag vi skulle ta en till promenad eller städa huset . Haha han valde städa huset 😆

Sen somnade jag gott i soffan.

Vi har börja planera fjällvandring inför 2017 . Men vara fjällvandrare man ? Anton å jag är ju inte gifta så han får tyvärr inte vara på same marken ..

Hade morfar levt hade de säkert gått men då han inte lever tror jag inte riktigt de kommer fungera.. morfar var en sån som hade stor inverkan på alla . En bra man å morfar .

Nu hör jag sambon redo för promenad 😍😍

Likes

Comments

Efter jobbet ville Anton till jaktia för att köpa ett täcke till hunden. Hennes andra har varit för små.

Men täcke hade dom inte men dom hade fjällräven byxor 😎 Anton provade och bestämde sig för att köpa 1 par plus en tröja.

De rolig var att när han skulle betala kom han på att när han bytt telefon så har han inte ställt in bank id å kommer inte åt sina pengar 😅 jag å Anton har ju båda 2 olika konton vi placerar våra löner i .. så ja de är lite krav ibland ..

Men hur som helst så var de bara åka hem lösa de. På vägen hem svängde vi in på zoo affären och kom ut med ett back on track vinter täcke till lilla w 😇 lycklig hund

Eller så inte 😆

Men hem fixa å skickade Anton själv att åka å köpa kläderna. Under tiden fixade jag stallet å väntade tills han skulle komma hem så skulle vi ut å Gå .

Vissa kära kommer ju hem med blommor , men min sambo vet jag gillar inte sånt så han kom hem med ett helt par egna fjällräven byxor till mig 😍 han är ju bäst . Bortskämd ! Nä betalar ju alltid mina saker helt själv å vill sällan ha dyra saker. Så han var smart ☺️

Promenad , middag , besök hos mormor å morfar och häst mys har vi avslutat fredagen.

Vi var sämre i sitt ben idag igen.. så tyvärr kommer vi bli tvugna boka tid till veterinären .. suck

Men hoppas allt ser bra ut

Likes

Comments

Godmorgon. Fredag äntligen!!

Jag sitter här i soffan som vanligt och har släppt ut mina hästar. Dock denna morgonen är jag så jäkla trött så jag lämnade hela stallet till att göra senare.

Idag är de mycket på agendan . De är näst intill jag får lite magsår ..

Planering och motionera hästarna denna vecka måste jag erkänna har varit väldigt tufft.. har blivit lite senare kvällar och man har känt motivationen har inte legat på topp.

Har en tävling imorgon med båda 2 som jag både vill å vill inte åka på. Tävla denna period är inte roligt 🙈

Igår skulle jag och Anton åka till ridhuset och hoppa båda 2 men då jag fick sms att våra nya telefoner hade kommit ut så blev de dessvärre inte. Vi hamnade på Telia och höll på som fasiken för att fixa och trixa.

Istället så tog jag å longerade dom i en av våra hagar. De gick bra trots inga broddar 🐵

Båda 2 var ju dock lite jobbiga i början ! Men sen så som alltid otroligt fina på slutet 😇

Jag känner mig så kluven i vissa frågor just nu. Denna vecka är en vecka som jag undrar vad jag vill göra mkt i mitt liv , hur ska jag ta mig dit osv . Medans jag samtidigt är väldigt nöjd med där jag är . Som vanligt när jag inte motionerat mina hästar hårt så snurrar hjärnan. Ikväll hoppas jag Anton kommer vara pigg och så sätter vi på musik , lagar något gott å bara har en roligt underbar rolig kväll .

Hästarna ska också rakas 🙈

Nån som är sugen på de ? 😅

Första bilderna med nya telefonen. Jäkla imponerad jag är att de var så lätt föra över alla mina appar å kontakter å bilder från min android mobil till iPhone 😙 stor utveckling där , man har garanterat kunna de ett tag men när jag är som jag är å inte alltid hänger med utvecklingen så 🙉

Likes

Comments