Tänk vad hästar gör en lycklig .

Jag har återbesök hos min bm på fredag men jag kunde inte hålla mig .. hoppade upp för första gången på riktigt förra fredagen, och inte på vem som helst utan min egna häst skrållan ❤️

Även om hon hade spring i benen så kändes det skönt. Hade enorm träningsvärk dagen efter , hade ridsug även lördagen men så jag hade alldeles för mkt på min to do lista så fick jag glatt avstå ridningen , men på söndagen (nyårsafton ) så var jag tillbaka å det fick bli Lasse , en stor häst på 173 å ungefär ännu större att rida 😂

Kändes i musklerna på måndagen men inte så farligt som jag trott . Jag och Carina trotsade regnet och skrittade ut... tror vi kände ungefär som hästarna att de var en dum idé . Vintern har sina nackdelar men jäkla kyld regn också på de som bara öste ner ... nja tack . Sprang in i huset å var blöt ända in i trosorna å sa till Anton ” snälla kan du ta Melker lite längre för jag måste ta en varm dusch nu !!” Han skrattade gott åt mig men efter duschen var jag som en ny människa 😍 fann energi att städa hela huset både övervåningen å nedervåningen direkt .

Jag har några kilon till som ska bort samt muskler som ska tillbaka och jag har tyckt jag varit duktig som klarar tacka nej till onyttigheter , men nyårsdag är tradition vare sig man är bakis eller inte att man beställer pizza! Så jag unnade mig det men nu tillbaka å nu ska dom där kilona bort !! 💪

Jag har gjort ett tufft val att inte ha någon Medryttare till Rialto längre . Hans sena är skör ännu . Vi fick ok köra igång men efter lite bommar förra veckan vart han svullen . Som tur var så hjälpte liniment och Linda hans ben . Idag hoppade jag därför upp på honom för första gången sen maj ! Fattar inte att de är så längesen . Men de blir bara skritt i veckan , bra röra på senan men inte överanstränga sig . Var en blandning med lycka och rädsla då de är en kille med massa energi ... han äter bara lucern hack å mer behövs inte . Han var totalt tokig att rida ut på så jag valde att skritta i våran paddock . Var mkt testa mig från honom men när han insåg de var jag så vart han lugn å snäll igen 😈

Var så lycklig å insåg hur mkt jag verkligen älskar den hästen . Samma känsla som den dagen jag provade honom och alla minnen kom tillbaka . De är verkligen min stjärnhäst ! Den dagen vi kan tävla igen längtar jag till .

Ikväll fick jag ett ryck att jag vill komma igång med hoppningen . Haha snacka om att jag rusar iväg just nu 🙈 men tror jag ska försöka flörta å fråga om jag inte kan få låna Josefinas snälla häst 😂🤪

Nu i veckan så kommer anna rida skrållan onsdag å torsdag , på fredag är de provridning och Josefina kommer visa henne , även lördag har vi en provridning . Håller tummarna nu hon får komma ut på foder och förhoppningsvis briljera på tävlingsbanan med en annan ryttare detta året .

Denna vecka kommer de bara gälla hästarna . Jag och Anton har kört på sen dag 1 Melker kom med massa flänga runt och projekt så nu ska vi landa för första gången tänkte vi ( 10 veckor snart sen han kom )

Ha de bra alla

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Känns sjukt . 2018 är här !

Planer och mål ? Inget direkt , hoppas Rialto ska bli återställd så vi kan komma tillbaka i hoppningen.

Skrållan kommer ha 2 provridningar denna vecka, hoppas få ut henne på foder till någon man känner eller här i Ljungby . Har fått massor med mail om henne , vissa är intressanta Medans vissa har varit för oerfarna . Och jag tycker det är jobbigt och tråkigt när jag skrivit klart och tydligt i annonsen att jag söker en erfaren ryttare ... får känslan att folk inte läser annonsen helt ... nån ville ha henne får att rida ut och njuta i skogen å ändå står det i annonsen hon gillar inte rida ut ... så lite frustrerad .

Skrållan kommer kanske även bli till salu .. men bearbetar de ännu , så i dags läget är hon inte till salu.

Melker gjorde sitt första försök till ett skratt 😍 börja komma sakta men säkert , han ler ju å ”skrattar tyst ” som jag beskriver de 😍 nackdelen nu är att han har börja bli så tung 🙈 han verkar ärva sin pappas längd ... lång å näpen är han 🙈

Nyår firades hos Lars å Carina tsm med deras vänner pågrund av att Melker är så liten och dom vännerna vi har , dom har mer fester som man inte kan ta med honom på riktigt 🙈🤪 men var orolig för magknip å gråtande unge , men inte !! En glad prick å jah å Anton kunde äta samtidigt som alla andra Medans Melker antingen lekte eller sov lite 😍 så sjukt stolt .

Jag har börja komma igång med ridningen , kunde inte hålla mig ... red skrållan , de var en klass för sig själv ... hon har haft vintervila i 3 veckor ... var som en tickande bomb å en ryttare som hade noll balans. Men jag satt kvar trots en liten rodeo tur 😂

Anton har planer på rida i veckan , han är också sugen . Jag är så glad Melker får möjligheter att växa upp med djur ❤️ å hoppas han blir ryttare så klart även om de är dyr sport .

Rialto vart överansträng i sin sena förra veckan men känns bra nu igen så imorgon ska jag upp på honom första gången sen maj 😳 blir bara kort skritt tur , lite små nervös måste jag erkänna , han är en gentleman men shit vad den hästen kan skutta å de är högt 🙊

Jag velar fram och tillbaka om jag ska skaffa ridhuskort iår eller ej... vet inte ens om jag ska lösa medlemsskap , för åker skrållan så är de inte säkert jag kommer tävla nått iår , allt hänger på Rialto .

Gott nytt år och hoppas 2018 blir ett toppen år för alla ❤️

Likes

Comments

Nu börjar året lida mot sitt slut .

2017 har bjudit på mycket bra detta året . Å finns de något jag ångrar ? Både ja och nej , nått beslut som man tog har jag ångrat men för de mesta har allt varit bra .

Vi fick veta i februari jag var gravid , en blandning mellan lycka och rädsla . När vi landat i enbart lycka så vart de mycket funderingar omkring hästarna .

Rialto åkte ut på foder men pågrund av senskada så kom han tillbaka igen .

Mycket otur med hästarna , Rialto åkte på kolik även under sommaren och jeffe blev sparkad samt hans tand gick sönder och fick fixas .

Jag hade mycket gravid problem , spydde varje dag ungefär hela gradiviteten . Jag blev sjukskriven i juni pågrund av foglossning . Att kämpa 20 minuters promenad var plågande .

Jag blev även grymt grinig pågrund av detta , vart less på bara gå hemma med stor mage ... att varken kunna rida eller motionera sög musten ur allt å jag hatade vara gravid .

Melker var ”normal ” stor men då jag själv är ganska liten så var han väldigt stor .

Förlossningen blev inte alls som jag föreställt mig , de blev plågande i flera dygn .. tisdagen hade jag börja öppna mig , torsdagen inlagd å lördagen kom han ut med akut kejsarsnitt ..

Men jag fick också uppleva en annan typ av kärlek . En kärlek jag inte trodde var möjligt . Han har verkligen varit värd allt !!

Vi fick också uppleva känslan av att nästan förlora honom då han slutade andas . Ambulans in till Växjö . Debut åka ambulans för min del . Men han är en frisk pojke som dom inte kan hitta förklaring varför det hände .

Vi avslutar dessa dagar med frisk familj , friska hästar och hundar.

Och självklart hoppas vi på att 2018 bjuder på lika bra år och hoppas vara tillbaka på tävlingsbanan igen 💪

Likes

Comments

Mycket tankar som snurrar i mitt huvud ibland som vanligt...

Här om kvällen satt jag och tänkte på detta med amning. Jag gjorde valet att sluta amma. De var ett stress moment ” shit nu har en timma gått , jag måste pumpa så mkt de går å spara de lilla som kommer ” var tvungen försöka pumpa en gång i timme för att se om man kunde komma igång mer med mjölken . Sen när en timma till gått ” nu är Melker hungrig , värm på de jag pumpade de lilla som fanns , sen amma de lilla som går å vara beredd värma en flaska med ersättning ”

Shit nu ska vi bort ... Ehm hur gör jag med pumpning och amning ?... stress stress..

Nä de blev för mkt å jag skämdes att inte kunna mätta honom .. att varje gång vara tvungen köra ersättning trots jag ammat . Så en dag valde jag lägga ner helt . Jag orkade inte ...

De absolut bästa beslutet men också tråkigaste ... jag saknar ändå ”mys” stunden med amningen när jag väl ammade . Men samtidigt ingen stress nu .

Sen något som jag har behövt fundera på dessa dagar är något jag och Anton sagt ... blir de tufft ekonomisk så måste en häst säljas ... de är inte så att man är rik på att vara mamma ledig precis .. jag satt och funderade ... vem ska jag sälja ? Skrållan är en häst jag ägt sen 3 års åldern å kämpat med i varje år å de har varit massa motgångar men också framgångar . Hon är mitt lilla barn , min häst. Hade knappt haft nå ryttare på sig innan jag blev gravid , men nu fått ha olika ryttare å sett att hon gjort framsteg av bara det .

Sen Rialto , han har allt jag vill ha hos en häst . Motorn , energin , tuffheten blandat med ödmjukheten , en positiv häst som ger varje ridpass sån lycka. I hoppningen kan han i dagsläget ta mig längre för han hoppar alltid !

Så ska man tänka sportsligt så är han den man behåller , men ska man tänka med hjärtat är de skrållan ... men Rialto vill jag inte ska säljas .. han har redan sålts för många gånger .. han ska få stanna hos oss . Så vad skulle man välja om man kommer till den dagen ?... båda 2 är mina ögonstenar å familjemedlemmar ❤️

Tufft att låta hjärnan gå dit men om de skulle ske måste jag vara mentalt förberedd ..

Jag försöker få ut skrållan på foder , för att hinna 2 hästar med Melker går inte . Tiden finns inte rida 2 hästar och tro han ska klara av vara i barnvagnen under tiden .. men det är svårt hitta fodervärd och jag vill inte skicka iväg skrållan till någon jag inte känner . Ska skrållan ut på foder är de till någon jag känner eller som någon har rekommenderat . De är så skrämmande historier man hör om folk som släppt iväg sina hästar till främmande människor å dom har antingen blivit sålda eller blivit illa behandlade ..

De är inte lätt med dyr sport å en tidskrävande sport och bebis . Melker kommer först , före mig och Anton , sen kommer djuren och sist kommer vi. Så är de .

Men nu är de jul snart , sen nyår . Så nu lämnar vi dessa tankar å välkomnar 2018❤️

Likes

Comments

Anton ligger och sover , smög snabbt upp med Melker för att låta honom sova ut lite . Då han gör 2 veckors jobb på en vecka samt lite sömn så behöver han sova ikapp lite . Men med det så hinner ju självklart jag tänka på allt som måste göras ...

Jag å Anton bestämde vi skulle åka till garaget idag för att städa ut 240 som vi inte tagit tag i på 1 år ! Anton köpte bilen för 1 årsen från en i byn och hon har haft sin hund lös i den vilket gör de finns väldigt mkt hundhår .

Vi har under alla våra år gjort mkt tsm men de har varit sånt jag gillar. Nu kände jag de var på hög tid vi gör något tsm som han gillar å vi kan göra tsm . Eftersom min V50 ändå gått sönder å vi kommer ha 240 tills vidare är de bättre vi städar ur den tsm å fixar den så jag också blir nöjd med den haha .

Men planen var också i veckan börja riva melkers rum och göra klart de ... jag insåg just nu att de kommer aldrig hinnas ... när ska vi hinna börja med hans rum 🙄 tid och dagar springer iväg å nu innan jul är de alldeles för mkt som ska göras ... jag är en människa där jag får panik om saker och ting uppstår och jag inser tiden inte finns att göra de vi tänkt 🙈 de är något jag måste 2018 börja lära mig jobba bort !

Sen för att förtydliga , melkers rum är inte oanväntbart men gamla väggarna ska göras om och sen ska de målas samt byta tak å byta golv . Lämna bort de gamla å in med de nya.

De får mig också att fundera på att byta ut skrivbordet mot något annat , göra hemmagjord hyllor kanske 🤔 nä nu spinner tankarna iväg.

Melkers prover igår visade inget och han är frisk som en nötkärna . Så varför andningsuppehållet har skett samt krampen finns ingen förklaring på . Vi håller tummarna det aldrig sker igen .

Melker sov med oss inatt men när han vaknade för mat å somnade om direkt igen vid 3 så la jag honom i spjälsängen å provade . De är träningstid nu för mig och Anton våga låta han sova själv igen . Han sov som en kung å de gick bra.

Jag står fortfarande och velar om att skicka iväg skrållan . Ett meddelande till en ryttare står och väntar . Ska jag eller ska jag inte ? Rialto har jag bestämt ska hjälpa igång mig med hoppningen då han är en gentleman i hoppningen .

Jag vet Anton ställer upp å låter mig vara i stallet den tiden de tar för att rida 2 hästar när jag väl är igång. Men jag vill inte lämna Melker ifrån mig så länge . Töntigt jag vet men jag älskar vara med min son .

På fredag har vi barnvakt om vi vill för att ha en dag för oss själva och kunna handla julklappar i lugn å ro själva. Men jag sa till Anton ” han kanske ändå ska få följa med ändå ?” Han skrattar å suckar å säger ” de väljer du själv Marie men du klarar dig utan honom ett par timmar” haha gör jag verkligen de? 🤔😝
Får se . De är inte fredag ännu 🙊

Ha en fin dag alla å Godjul

Likes

Comments

Nu har de gått en vecka sen vi fick åka ambulans in till Växjö , en hel vecka har gått sen den otäcka händelsen .

Vi är trötta i kroppen både jag och Anton , men jag är ju lite konstig och istället när min trötthet slår in så slår jag åt andra hållet å blir sådär att jag vill städa å fixa å möblera . Anton han blir som dom flesta å det är orkeslös . De enda jag känner de är att promenader är extra jobbigt för kroppen har inte den orken .

Melker fick ju även ett krampanfall under torsdagen . Nu är vi inskrivna under permission på sjukhuset och ska idag göra ett EEG test för att se om det säger något .

Även om det säger något så kan han växa ifrån det beroende på vad de är pågrund av att han är så liten .

Jag känner mig jätte trygg hos läkarna i Växjö. Dom vill gå till botten varför han gjort som han gjort å för oss känns de tryggt att dom inte bara struntar i händelserna .

Men förutom allt detta ? Det känns lite motvind nu då även min bil V50 gick sönder i fredags ... måste bärgas till Ljungby . Nu har Anton jätte snälla kollegor och kommer plocka upp den med lastbilen och köra till Ljungby . Försäkringen täcker bara närmaste Volvo och vi vill göra allt hos våran Volvo verkstad i Ljungby då vi känner folk där .

De känns så jobbigt den gick sönder nu .. planen är att sälja den och köpa en större bil så ja .. men det får väntas just nu.

Annars har helgen varit väldigt bra , lugn och mysig . Vi har firat Antons lillebror August som fyllt år . Carina fyllde 50 i fredags och flydde fältet till Göteborg . Men de var hon väl värd och tror dom njöt på massor ❤️

Ha en bra dag

Likes

Comments

Just nu är koffein min absolut bästa vän 🙊

Första natten hemma sov jag knappt något å dygnet vi låg inne på sjukhuset sov jag 1 timma totalt .

Jag har ställt klockan varje timme för att kolla honom ... mentalt stressande å att inte ännu våga lita på tekniken . Mina tankar snurrar runt att om de skulle larma , kommer jag hinna få igång honom ? Måste stänga av hjärnan .

Vårat larm som vi köpte å som min farfar bidrog till är ett riktigt bra larm . Jag följer hans andetag via en app i telefonen , hur varm eller kall han är , om han ligger på rygg eller sidan eller mage ( fast ja den funktionen är onödig just nu ) å massa mer funktioner .

När jag börjat slappna av fast inte helt så igår kväll när jag skulle byta blöja började Melker krampa med armen å sen försvinner hans blick å han är helt borta, en deg klump .. hjärtat stannar till å jag lyfter upp honom . Kollar magen å lyssnar om han andas . Han andas inte ... väntar på att han ska börja ... han börjar inte.. blåser i ansiktet men får inte jätte stor reaktion . Han drar in de jag blåser men försvinner direkt igen å börjar inte andas av sig själv . Ringer Carina igen ... å säger att han är helt borta igen å vill inte vara själv .

Försöker hålla mig lugn å blåser å blåser på honom samt öppnar ytter dörren . Tycker han andas svagt å de bekräftat Carina men ingen är helt borta fortfarande ... tog en stund till innan han kom tillbaka ...

Ringde bvc idag som bad mig ringa barnakuten å dom vill ha in Melker igen för ny undersökning ...

Varför sker detta ? Varför gör han så här ?..

Så imorgon klockan 11 blir de sjukhuset med våran pojk för nya prover å undersökning så får vi se hur länge vi blir där ..

Älskade son sluta skrämma oss nu ❤️ din mamma har sovit väldigt få timmar under dessa dygn ...

Likes

Comments

Phu detta inlägget är ett tufft inlägg , men jag behöver ibland skriva av mig .

Söndagen första dagen hemma efter Norrlands trip då vi hade besökt våran familj . Dagen var helt normal som vilken dag som helst .

På kvällen får Melker sina vanliga magknip och det enda som hjälper är att ligga på mott bröst å bli tröstad .

Som vanligt somnar han på mitt bröst som alla andra kvällar , vi myser på å jag pussar honom på pannan .

Helt plötsligt slutar han andas ... mitt hjärta börjar stanna upp å jag försöker skaka liv i ungen men inget händer . Jag skakar å skakar , ställer mig upp får ingen reaktion ... ringer gråtande till Carina å säger han andas inte . Ringer Anton å säger Melker andas inte , nu blir han blå , nu dör han Anton han dör .

Där å då svartnar allt . Han dör för mig . Våran son , ambulansen kommer aldrig hinna , vad ska jag göra ?

Carina kommer in springandes och jag har inge minne men sitter tydligen på golvet med en medvetslös Melker .

De jag minns efter detta är att Carina tar Melker å börjar blåsa i ansiktet på honom å hon får mig tillslut att ringa 112 .

Kommer ihåg att jag förstår inget men slår 112 å de ser konstigt ut , min hjärna kopplar inte . Skriker att dom svarar inte å får panik för min son dör nu han kommer inte tillbaka . Dom svarar tillslut å jag får ut mig att han andas inte å de blir akut ambulans mot oss .

Tillslut hör jag Carina skrika ” han andas han andas , men han har svårt ”

Får frågan om jag kan hjärt å lugnräddning å att eventuellt sätta igång de .

Sen hör jag världens skrik , Melker skriker ! De är de bästa skriket i mitt liv å SOS säger att de är bra för då syresätter han sig å ska fortsätta skrika , ambulansen är 5 minuter bort när Melker börjar skrika .

När dom anländer är han helt i medvetande men vi får åka in till Växjö med ambulans .

Väl inne är de en väldigt pigg å glad kille som om inget hade hänt .

Alla prover visar bra men vi blir kvar för observation . Upppkopplad med massa kablar . Han somnar gott men inte jag . Jag ser allt hänga igen å igen å igen .. vi snackar om minuter Melker var borta ...

Läkarna kan tyvärr inte finna något svar varför detta hände , dom tror att de är struplocket som slagit igen å inte kunnat öppna sig , att han trodde han var under vatten eller ” i min mage ”

Hade Carina inte kommit så tror jag inte han hade börja andas , de är vad jag tror .

Där å då inser man hur skört livet är och trots ett friskt barn så kan allt hända . Jag är bara glad han sov på mig å vi inte hade gått och lagt mig .

Nu är de andningslarm som gäller . Jag har hunnit vara en väldigt arg mamma över hur korkat system Sverige är , allt ska beställas genom internet idag ... finns ingen stans å köpa ett larm utan ” de är andningslarm.se som gäller ” vad hjälper de ? Jag behöver ett idag !

Nu är de beställt å vi har fått tag i ett som vi fått låna tills vidare , tack ❤️❤️

Likes

Comments

Torsdag äntligen ! Imorgon anländer min sambo hem !!

Denna vecka vet jag inte alls vad som varit med mig, men känt sån inre stress ..

Har tänk varje dag ” nä nu skiter jag i att ha rent å fint å de får ligga , allt behöver inte vara i topp skick ”
5 minuter senare så städar jag ändå ... plockar ihop konstant varje gång något har plockats fram ... ska vara topp skick 🤔 blir stressad av mig själv .

Melker har haft extremt mycket vaken tid, inte varit gnällig eller så utan bara varit vaken ... babbla halva nätterna ungefär 🙈 de har också stressat mig .

Har varit dåligt väder så motion har inte blivit av å då blir jag grinig ... så blir jag stressad över de och vikten osv . Allmänt dålig vecka för psyket just .

Idag lastade jag unge och hund å åkte först till mormor å morfar , sen vidare till min vän som fått en liten son för 2 veckor sen ❤️

Så liten kille då han är född 4 veckor för tidigt . Melker framstod som en jätte 😅

Var gudomligt komma hemifrån .. men när jag anlände hem så kände jag stress igen 😂 Why ?! Vet inte ens vad jag stressar över ..

Har hunnit julpyntat å städat våra stora garderober så ...

Ja nä ska bli skönt med helg nu ... behöver mys med hästarna å massa motion 🙄😝

Likes

Comments

Vad är de för fel på mig ?! 😅

Jag hade förra veckan bestämt att dom stora garderoberna ska städas å gamla kläder ska rensas undan ... så jo när våran lilla son somnade om efter att ätit så börjar Marie klockan 6 på morgon att städa garderoben å rensa kläder ... 4.5 timma senare var jag klar...

Why ?! Varför kan jag inte bara ta de lugnt å njuta av lugnet Medans han sover ...

Men visst de är rart med barn för man kommer upp tidigt på morgonen .

Jag har lite kvar på övervåningen att julpynta eller rättare sagt jag har bara 2 fönster där gardiner ska bytas sen är allt klart 🙈

De har regnat hela dagen idag så jag har vägrat gå ut å gå , gjord av socker 😜 nä men mycket var för barnvagnen ... hade Anton varit hemma hade jag kunna gå utan Melker å bara haft med hunden . Så idag är de tur man bor på en stor gård så man kan släppa ut hunden lös ( whinsy hatar dock regn å vill bara in direkt )

Jag fick även upp klockan i köket idag . Så nu är frågan ... vad mer ska jag göra i veckan ? Hemmets to do listor är gjorda redan å de är bara måndag ...

Jag är hemskt rastlös människa så måste komma på något ... å nej , städa åt andra är inte lika roligt tyvärr 🙄😂

Ha de bra alla ❤️

Likes

Comments