fredag,  äntligen. Anton kommer hem idag
som jag har längtat.

vårat hem ser ut som en gris stia.. gästsovrummet är fyllt med kläder,  tvättmaskinen borde fyllas med kläder å köra igång,  men jag har ingen lust eller ork 🙈
de är nog nackdelen med äga 2 hästar.  jag har ingen ork till de där andra som jag hade förut 😂

sa ju också denna vecka skulle mitt hälsosamma liv börjat,  inge socker eller onyttigheter.  ehm har käkat choklad på jobbet å fick en hel burk med jätte goda kakor av morfar igår 😝 skulle börja träna på hemma planen också men nä har lockat mer att slänga sig i soffan å se på tv 🙈

jag har också fastnat i ljudböckernas värld. jag har aldrig tid och läsa samt med grov dyslexi så är de jobbigt för min del att läsa. en sida av en bok kan jag vara tvungen läsa om säkert 10 gånger. rekommenderar boken livet efter dig och medans du lever. 2 helt olika böcker men som är bra. medans du lever har elaine skrivit som är verklighets baserad,  handlar om hennes uppväxt där hon blev sexuellt utnyttjad av sin pappa.

igår var hoppträning. jag åkte dit helt tom,  å bönade å bad om att bett bytet som väntades hos min tränare skulle ge mig den känslan i munnen hos rialto som jag saknat.

har kört på ett 3 delat golden wings bett. jag vet att för att få stöd till bettet måste du få han framme för skänkeln,  trampa under sig.  allt kommer bakifrån. Men en häst som verkligen i 40 minuter inte vill ta bettet å kastar upp huvudet de är ingen rolig känsla

igår,  tack känsla.  De kom tillbaka.  ett 3 delat äggbett,  fasta ringar så blev min rialto som den hästen jag föll för. att bara klickade å jag tror Jenny såg hur hela jag lös av lycka efter träningen igår. tror rialto var också glad.  Han kändes mkt mer positiv. 

jag ska boka tid nu för båda hästarna att kolla tänderna. Men Anton måste ju köra så får bli dom veckorna han är hemma
hoppas så klart dom har tid nu snart.

i helgen är den första helgen med " inga måsten " vi ska mest troligen till Växjö imorgon jag och Anton,  ska hålla lektion nån av dagarna å mina hästar ska trimmas. annars ingenting så som är ett måste å att anpassa tid å stressa finns planerat. Så skönt.

trevlig helg på er alla 💓

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

ny vecka å nya tag.

Anton hae jobb vecka denna vecka så jag å W håller ställningarna här hemma 😎 nu är också äntligen köket beställt så förhoppningsvis inom 2 månader kan man börja laga mat hemma hos sig själv istället för åka till mormor å morfar 😂🙈 börjar vara less på matlådor även om jag gillar de å tycker de är simpel.  men saknar att öppna vin flaskan på fredagar,  sätta på musik,  känna doften av nystädat hem medans man lagar god middag till mig å Anton 😇

tänkte hästarna schema för denna vecka

Rialto

Måndag: vilo dag då han gått lite hårdare pass under helgen,  men hästar mår bra att röra sig så hans vilo dagar är hand promenad och de är något jag märkt han trivs med.

Tisdag: Longera, jag gillar jobba mina hästar från marken och tycker de är nyttigt se dom jobba å se hur dom rör sig, jag ställer alltid in en yttersida med hjälp av inspänningstyglar och sen har jag en ledande töm som innetygel när jag longerar,  fokuserar på avslappnad å rund å låg.

Onsdag: ridning med fokus på att få han att trampa under sig utan att tappa bärighet,  han vill gärna bli lång å spänd i nacken när man får han att trampa under sig,  han är väldigt lat,  men efter en stunds jobb så hittar man han där å kan jobba väldigt mkt olika. även jobba med bommar inför torsdagens hoppning

Torsdag: hoppträning hos Jenny karlsson. Han är den som kommer följa nu denna tiden till Jenny då han å jag inte riktigt känner varandra å då vill ja ha hjälp från början så inget blir tokigt å skrållan går som en klocka just nu så de gäller att passa på ta han medans de går bra med skrållan 😇

Fredag: longera, ta hand rund å låg å få jogga av eventuellt tränings värk från hoppningen sen avsluta med en hand promenad.

Lördag: här har jag inte hundra bestämt mig. Men är de ingen som jagar så får de bli ett pass i skogen,  annars så blir de skritta ut en längre runda och avsluta med ett pass på banan med samma fokus vi alltid har.

söndag: hoppas på att våran oxhage går att rida i och ta ett riktigt bra jogging pass med lite högre krav.  jobba förvänd galopp där vi saktar av till trav och inte låter han göra ett byte.  De är nyttigt för han att inte låta han göra byten då han har väldigt lätt för de och gör de gärna på egen begäran 😎

jag har ju prövat mig fram nu lite med honom. och rialto mår toppen att få 2 dagar i veckan longera och sen 4 dagar få jobbas med. han är helt enkelt den individen 😇 men jag ser alltid till att blir de mycket pass på banan pågrund av jakt eller att skogen är för blöt se till att skritta fram å av honom på asfalten.  varierande underlag är något jag känner är väldigt viktigt för att hålla hästen frisk. 

skrållan

Måndag: longera fick skrållan idag. Hon har de tagit många år för mig att kunna longera.. Hon har alltid blivit uppstressad så till en början kunde jag bara tömköra.  Men efter mkt träning och aldrig gett mig har vi gått från att kunna longera lugnt och sansat fast med inspänningstyglar till att idag kunna låta henne ha bara grimma och lyssnade klockrent de är lycka.  blod svett å tårar men har fixat det helt själv 😎

Tisdag: jobba med bommar,  hitta henne lugn å rund å lyssna framåt men även tillbaka. i hoppning eller allmänt med bommar så blir hon lätt övertänd och jag måste kunna hitta henne vid bommar så att jag kan få ha en stilla hand å bara reglera tempot med min kropp på henne. De är vårat nästa mål 😎

onsdag: här kommer de bli ett mer dressyr pass. jobba med hennes förvänta galopp,  skänkelvikningar och skolorna. De är något som jag märkt på henne är riktigt nyttigt. Hon blir lyhörd och kommer till ro i ridningen och verkligen kämpar för att göra rätt.  Så de är riktigt roligt jobba med henne där även om de ibland kan bli blod svett å tårar och väldigt mkt tålamod 😂

Torsdag: vilo dag då jag är iväg på träning med rialto.  här skiljer sig rialto och skrållan.  skrållan mår bra av 100 % vilo dag,  ingen promenad utan när hon står i sin box så vilar hon verkligen å är lugn.

Fredag: då jag slutar tidigt å ljuset är framme så blir de hoppning för hennes del. något jag aldrig gör hemma vid hoppning är att hoppa högt. jag lägger hindrena lägre å träna tekniken hemma,  jobbar med att se till hålla samma galopp genom hela banan,  rida bra vägar och att hon lyssnar framåt å tillbaka. De är bra hoppträning på hemma plan för våran del. å både jag å skrållan tok älskar de. Hon blir som en gummi boll som studsar å studsar tills hon får komma till jobbet 😇

Lördag: longera. spänna in henne rund å låg å få ut eventuellt träningsvärk, avsluta med att skritta ut en längre runda.

Söndag: detta passet blir de bommar på marken som lydnad,  sen blir de jobba med bytena. Hon har ju en jäkla kraft i sina byten. Hon verkligen kastar upp hela röven i bytet. vi kommer fin lira med de senare.  De viktigast är nu att hon acceptera skänkeln när jag ber om bytet å gör de rent. 

där han ni mina hästars vecka. skrållan går 5 dagar i veckan å rialto 6.  ett schema som båda 2 trivs med 😇

Likes

Comments

varför ska helgerna ta slut så snabbt 🙈

i fredags så körde vi Aw med jobbet,  lr våran hall.  käkade god mat på tretorn och sen utgång på Harrys. jag slutade dricka i lagom tid så jag kunde må bra tills på lördagen. haha har börja känna min kropp,  tog mig bara sisådär 26 år 😂

lördagen så lastade jag å Anton in skrållan.  Hon följer inte så ofta på träningarna nu då de går så grymt bra med henne.  nu följer mest rialto då jag håller på lära känna honom,  men tycker de är viktigt för skrållan komma iväg å hoppa andra hinder än hemma. så sagt å gjort åkte vi iväg mot lagan å lånade min tränare ridbana.  först var de en tittig häst när jag värmde upp.. Men gör inte så stor sak av de.

När vi började hoppa igång satan...  haha gick undan men de är bra känsla de,  med tanken på hur hon varit dessa år.

vi avslutade med en liten bana å hon hoppade riktigt grymt.

Hon är så rolig nu mera när man ber om galopp byten,  hon hoppar upp i luften å sparkar bakut när hon gör sina byten 😂 de är bara hänga med.

sen är de roligt att man känner verkligen denna häst å kan henne å de märks direkt i min ridning.

Anton tyckte de var roligt att få se henne förutom på tävling å vilken utveckling hon gjort 😇

avslutade kvällen med häst byte för mig å Carina. Hon på rialto å jag på jeffe. Var konstigt sitta på han men roligt. alla hästarna i stallet är så otroligt olika,  även i gång arterna. 

idag är de slappar dag för mig.  ska rida hästarna å sen bara ta de lugnt faktiskt 😇

Likes

Comments

har ju insett detta med debuter är de jag är duktig på ;)

idag var debuten att tävla med rialto men även att lasta 2 hästar i samma transport och vara ryttare åt 2 hästar i samma klass. kan säga att de är bland de bästa jag gjort.

rialto å skrållan stod lugnt å stilla i transporten dit å hem,  när vi lastade ut en å en så var dom lugna. visst dom gnäggade till varandra men ingen mer drama.

rialto var först ut i 90 cm, jag trodde ju jag hade mer tid å hade räknat bra.. Men tji fick jag... Jag skulle precis börja rida fram när jag får veta jag ska in på banan om 3 hästar.... ehm jahapp.. in på framhoppningen akut å lösa uppgiften.

rialto ställde upp å gjorde de med bravur. rundan var okej men inte den känslan jag haft hemma. ngt matt i kroppen men ja med tanken på 🙈 han hoppar felfritt å jag blir glad å lycklig.

nästa häst ut var skrållan.  jag hade lite mag ont med henne inför tävlingen. dels så har vi haft en jätte svacka i några veckor där hon inte svarat fram för skänkeln och hon har tjurat ihop å ignorera mig.

vi hade hunnit lösa de mesta,  men de sitter i mig ännu att hon kan totalt skita i mig på banan..

men väl inne på banan så spetsar hon örat å  gör en kanon runda som jag fick sådär gåshud av. tror jag hade glädje tårar när jag gick ut från ridhuset haha ( fjant) 

vi laddar om till 100 cm. rialto rialto svarar på bra,  men hittar inte knapparna...

Han gör sitt jobb på banan å ställer upp när ryttaren tabbar sig. mot sista hindret så tappar jag han helt å bommen föll på sista hindret. Men vad gör de?  han ställde upp när piloten inte kunde rida honom 😂🙈 vi tog ju dagen som träning å jag är skit nöjd ändå med debuten. vi har känt varandra i 1 månad nu så jag tycker de gick bättre än förväntat 😇

skrållan gick som tjuren ferdinan... jahapp hinner jag tänka... fasiken... fattar galopp å hahaha kände hur hon bara tog bettet å tänkte " nu kör vi morsan håll i dig " haha å de fick jag göra!  så jäkla grymt!!!  att hon hade sånt sug båda klasserna å nollade. De var riktigt roligt.

så 3 rosetter hem,  men de bästa med hem var att få åka hem med mina fantastiska stjärnor ✨.  dom har verkligen skött sig kanon.  båda två. var roligt tävla med 2 hästar å starta 4 klasser. man vart tryggare i sig själv 😎

tror de kommer bli bra med dessa 2 i framtiden.  å titta vilken utveckling skrållan gjort!!  wow för detta året.

nu laddar vi för dom sista starterna för iår å känner mig mer än laddad.

Anton vill nog för sin hälsas skull vi bara åker med en häst 😂

Likes

Comments

nu är vi inne i oktober å jag säger som min kollega sa " vars tog september vägen?!  " hela september var jag uppbokat till max så jag kommer faktiskt inte ihåg månaden 🙈

vad annars oktober,  de är bröstcancer månaden eller hur jag ska förklara.  jag känner folk som haft bröstcancer och överlevt.

ordet cancer tar väldigt hårt på mig. De är då jag minns de jag trycker undan ytan å sällan egentligen vill prata om å något jag aldrig riktigt velat pratat om.

den dagen jag sitter i köket med mamma å pappa,  familjen samlad å pappa berättar han har cancer. den dagen dog något inom mig.

att i äldre ålder se sin pappa insjukna var jobbigt.  sköterskor som var hemma hos oss,  ser hur han mådde efter behandling.  De var jobbigt.

att se hur han mådde å verkligen ansträngde sig för mig på min födelsedag var jobbigt.

De finns också en förklaring varför jag inte tycker jätte mkt om julen.

sista julen pappa levde firade jag den med en annan familj. pappa hade blivit friskförklarad... De jag då inte visste var att en ny cancer några månader senare skulle komma å ta hans liv.. 

somna in å ta sitt sista andetag framför ögonen för mig. ljudet är något jag aldrig glömmer.

där av jag inte är jätte förtjust i julen.  ser glada familjer å vänner.  å jag har aldrig förlåtit mig själv för att jag inte firade sista julen med min pappa.

men man ska inte klandra sig själv för länge. men jag är inte redo ännu att ta tag i den biten å jag låter de få ta den tid det tar.

5 år har gått utan min pappa.  men jag glömmer aldrig. saknad å älskad var han.  å han kommer alltid finnas i mitt hjärta.

hoppas vi en dag hittar botemedel mot all cancer som finns.

Likes

Comments

vilka ridpass man kan få ut trots smärta och omotiovation 😎

rialto å skrållan har fått prova ett nytt bett,  ett baucher bett.  De ska inte vara skarp utan ligga stilla i munnen. på rialto var de ingen hitt. 

Men på skrållan var det faktiskt. över förväntan.

Fick hjälp av Carina med skrållan då jag stannade upp å trodde jag skulle spy av smärta i höger sidan.  De visade sig hon ignorerade höger skänkeln å jag fick hjälp plocka igenom det. var riktigt bra.

Men när när du kommer åt henne å de blir jobbigt för henne då ställer hon sig på bakbenen,  jag tål verkligen inte de!  å de vet hon... morr 😤

men sen så var hon jätte fin å lyssnade.  vi hoppade lite å avslutade med 125 hinder. hur gött är inte de 😇 sån skön känsla i kroppen. 

rialto var också jätte duktig. pigg men duktig.

döds trött avslutade jag stallet med mys hos båda hästarna.  whinsy pussade båda. skrållan är jag van vid. Men när hon pussade rialto smälte jag lite 🙈

live is in the air.

Likes

Comments

äntligen hemma igen. borta bra men hemma är alltid bäst. Haft underbara dagar i strömsholm å en riktigt rolig resa.

carl-hester clinic. wow!!  höll med om allt han sa,  förstod vad han pratade om å mkt av de han jobbade med jobbar jag själv med, kanske inte lika noga 😝 men jag förstod hur viktigt de var. en häst var lite som S,  en 5 årig valack. å han berättade väldigt bra saker hur hon skulle göra. å de kommer jag prova på S. Så kul 😇 att man kan få sånna där aha upplevelse bara av en clinic.

vi har haft mkt skratt och shopping. Nu blev de lite shopping för mig. rialto fick en egen läder grimma,  ett eget pannband till sitt träns som inte är från skrållan eller Märta 😇 och sen en ny grimma.

höll på köpa ett schabrak... Men haha vill ha råd äta denna månad också 😝

vi anlände hem igår runt 22.00 å jag hade hela stallet kvar.  men med hjälp av Sarah och Anton så vart man klar kl 23.00 döds trött och huvudvärk.

skulle idag åka på pay and jump med båda hästarna.  Men huvudet värkte fortfarande och kände att jag mådde inte bra. så avbokade den å har legat i soffan sen dess 🙈

ska strax försöka ta tag i livet å rida båda mina fina hästar.  jobba med dom.

Ska försöka kontrollera alla tankar. Så är jag. blir jag stilla sittande så funderar jag så hjärnan kokar 😂

måste också å handla lite foder backar till rialto.  med 2 hästar går de mkt foder backar 🤔

ha de bra alla 🤗

Likes

Comments

med båda hästarna.

rialto fick följa på hoppträning denna vecka,  kör varannan gång med dom. jag tyckte faktiskt de gick jätte bra,  att de skett framsteg.  halv halterna gick bra igenom å fick fram han få skänkeln,  och med de så blir de lättare hoppa,  han har tidigare varit för stark för mig i hoppningen direkt efter hindrena men nu så känner jag att jag hade samma galopp genom banan,  förutom små missar då jag gärna ville plocka tillbaka honom för mkt så blir de sisådär med avstånden mot hindrena. Men generellt så var vi båda ett ekipage 💪 kände mig stolt att ha vanligt 3 delat å reda ut de. Han hoppade fint. Kom på 120 oxer bred å de var som ingenting haha.  så stolt.

skrållan har varit fin i veckan. hon fick även hon hoppas lite igår efter träningen på hemma planen,  de var mörkt ute å vi har inte bästa lyset i paddocken. Hon var tittig pågrund av blåsstormen som vi hade men hon lyssnade å gjorde sitt. De var grym känsla. 

hon har dock känns lite stel höger sidan,  lr snarare som att hon biter tag i bettet på höger.  Så blir ringa veterinär å kika tänderna.  brukar behöva 2 gånger per år på henne så de är dags nu 💪

i övrigt så känns hästarna riktigt fina nu. å laddar upp för dom sista tävlingarna. med båda 2 😍

idag åker vi till strömsholm å ska kika på carl-hester imorgon.  5 glada tjejer som är taggade 😎

min bästa sambo som alltid stöttar ska ta hand om hästarna. tänk,  dom killarna växer tusan inte på träd!  han stöttar mitt hästeri i ur å skur,  hjälper mig å finns där när som helst. tack älskling 😘

Likes

Comments

ordet lycka kan vara så olika för alla människor.

men 2016 har gett mig ett bra år.  de har varit riktigt bra sen jag flyttade år 2013 å lämnade gamla livet bakom mig.

lycka för mig är inte att ha massa saker utan vad jag har runt omkring mig,  människor och djuren,  ett hem.  man blir lätt ödmjuk efter att man haft den uppväxten men haft å få rehabilitera sig själv genom de å acceptera.

just nu kan jag inte vara mer tacksam. jag har en underbar sambo, en hund som är frisk efter operationen,  2 fina hästar. ett stall på gården och bor i ett hus. visst fett med pengar på kontot nej. men de behöver jag inte.

har jätte fin bonus familj å fina vänner runt mig. min syster som jag pratar dagligen med. Ja livet är riktigt bra just nu 💓

å att inte förglömma ett riktigt bra jobb med dom bästa kollegorna 😇

ikväll vart rialtos box klar å han fick flytta hem. De var lycka. att jag snart ska gå ut å kvälla alla våra 4 fina hästar vi har i vårat egna stall. De är underbart 💓

ha en underbar kväll på er alla

Likes

Comments

godmorgon. idag bjuder de inte på bra väder,  hoppas på regn även om jag inte vill ha de. De har inte regnat på 1 månad typ å vattnet i brunnen börjar ta slut,  vi har börja sortera tvätten som måste köras till mormor å morfar för att spara på vattnet,  och duscha... Ja de är typ snabbt in å snabbt ut.

igår fick vi vatten tanken till stallet så hästarna har gott om vatten 💦

hur ser denna hektiska vecka ut? 

måndag: rialto fick följa med på träning för Carina,  ett grymt pass!  jag faller lätt åt höger å ja de finns inge muskler där,  medans åt vänster är jag jätte stabil i sidan. jag gick väldigt snett å bar snett under tiden jag hade gipsad hand / arm. sen har jag även en gammal skada i ryggen. Men när vi kom åt min brist å jag lyckades stabilisera höger sidan så kan jag säga den smärtan som kom var.. den gick å ha men att de gjorde ont visade ju på något slags att jag har fortsatt kompensera den.

skrållan fick ett longer pass i de höstiga mörkret. fokus på lugn,  lyssna på mig å inte stressa upp sig. dom senaste passen har allt verkligen suttit å de gjorde de även igår. stolt

tisdag: rialto ska fortsätta gårdagens arbete å vara lika nog med mig själv å honom så vi får till den där bra känslan. att halvhalterna hår igenom å han svarar framåt

skrållan ska få sig exakt samma pass,  men med mer fokus på bjudningen å halvhalterna. De är något jag som ryttare har slarvat massor med och jag tycker personligen att är jag noga med de jobbet så får jag mina hästar bäriga å framme för skänkeln mkt bättre.

onsdag: rialto ska ut och promenera samt få ett longer pass med fokus på rund å låg då han ska få hoppas på torsdag

skrållan ska få ett hopp pass i paddocken med lägre höjder där fokusen ska vara lydnad å att hålla samma runda galopp hela tiden

torsdag rialto följer med på hoppträning för Jenny.

skrållan kommer bli tvungen gå i paddocken då mörkret lär ha lagt sig,  men kommer börja med att skritta ut på asfalt då jag gillar variera underlaget,  tanken här är att jobba henne rund å låg å jobba ur lite eventuellt tränings värk.  brukar jobba med öppna å slutor på henne då hon kommer bättre på bakbenen om hon är lite stel och får bättre stöd till bettet. 

fredag å lördag blir de vila för båda hästarna.  Anton kommer ha hand om mina hästar å vi drar iväg till strömsholm ett glatt gäng å ska titta på clinic som Carl hester håller i. Kommer bli intressant å hoppas på samla massa insperation och få nya idéer 😇

söndag där står jag som frågetecken,  åka iväg med båda 2 å hoppa pay and jump inför kommande tävlingar eller rida ut i skogen. jag vill både och så har svårt bestämma mig 🙈

Likes

Comments