Efter att ha varit sjukskriven i över 2 år så har jag nu fått påbörja en sysselsättning!
Bad om det själv i december på mötet, men även för att se vad jag klarar av & hur mkt jag orkar! Min medicinering är ju inställd efter hur jag mår/har det när jag är hemmavid...

Skulle egentligen ha varit på djursidan, fått sköta om hästar, hundar & katter! Men då mitt knä hoppade ur led & ledbandet blev uttöjt/skadat så tar jag mig fram med kryckor...
Så tillsvidare så är jag på trädgårdsavdelningen, gjuter betong, målar betong & planterar!

Min allra första dag gjordes idag! Är helt slut i huvudet av alla intryck & är alldeles skakis & illamående...

Soffläge med musik i lurarna & en massa vatten innan jag ska hoppa mig ner till fsk för att hämta hem mina älskade småtroll som varit hos sin pappa i 4 dygn!!

Likes

Comments

Maktlöshet, känslan av att inte kunna göra ngt!

Rädsla, känslan av att inte kunna göra ngt!

Sorg, känslan av att inte bli trodd på!

Oro, känslan av att inte våga anförtro mig om vad jag märker/ser!

Panik, känslan av att inte bli tagen på allvar!

Ångest, resultatet av alla känslor inom mig!


Alla sömnlösa nätter jag ligger & grubblar om de finns ngt jag kan göra! Funderationer på om jag "bara" överreagerar eller om det finns anledningar till varför du beter dig som du gör, varför du säger saker som du säger och varför du har sån separationsångest!

Likes

Comments

Ringde min chef idag för att prata med henne lite om mötet nästa vecka! Ett sånt där roligt möte med läkare, försäkringskassan, chef & ngn annan från kommumen!

Jag har sen i oktober påpekat att jag skulle vilja prova arbetsträna efter nyår för att se om det är dags att börja tänka på återgång till arbete!

Givetvis finns det en massa att ha i åtanke gällande arbetsplats då jag är ljudkänslig, har svårt att klara av stress osv.
Men det chefen reagerade mest på var att jag inte kan jobba nätter pga mina sömnproblem, sömnmedicin behövs ju, samt att jag har ju min adhd medicin som ska tas dagtid! Att jag dessutom har jobbigt med ångest på em/kvällen när medicinen går ur kroppen var ju inte acceptabelt, för det gör de ju svårt för mig att kunna jobba kvällar!
Och dom kunde ju inte anpassa så jag "bara" fick dagtid!

Den mest sjuka frågan jag fick var "måste du ta din medicin hela livet eller kommer du att kunna börja jobba natt när du mår bättre?"

Seriöst?? Adhd'n försvinner ju inte bara för att jag tar medicin! Den gör det ju bara lättare för mig att orka/klara av vardagen, tänka mer klart & kunna fokusera bättre!

Trodde ärligt talat att det fanns mer förståelse & kunskap om diagnoser i dagens samhälle! Att chefen faktiskt skulle vara mer mån om att jag ska kunna börja en sakta återgång till arbetet!
Att bli bemött på de här viset var inte alls trevligt! Känner mig kränkt & bara som ett problem som dom inte vill ha tillbaka!

Likes

Comments

För ngn vecka sedan var jag & barnens pappa till familjerätten för samarbetssamtal där det till slut skrevs ett avtal gällande barnen!

Småttingarna ska successivt börja vara mer & mer hos sin pappa för att from 1 juni vara hos honom på halvtid!

Det känns bra för barnen att dom får en möjlighet till att bygga en bättre relation med sin pappa! Att deras pappa får en möjlighet att lära känna sina barn och börja ta ansvar!

Samtidigt som jag tycker att det känns bra med detta beslut så känner jag en stor ångest! Kommer han att klara av det? Kommer barnen att må bra med varannan vecka? Kommer jag att klara av att vara ifrån mina älskade småtroll varannan vecka utan att känna mig trasig?

Likes

Comments

Vaknade med värk deluxe efter en natt med mardrömmar & ångest!

Barnen har varit griniga & gnälliga!

Dum som jag var så berättade jag för Svea om ett stort beslut jag tagit om vårat liv & reaktionen blev gråt i typ en timme! Jag borde ha vetat bättre & hållit tyst!

Jag önskar att jag hade orken att gå upp i rätten om vårdnaden om barnen, men den orken finns bara inte! För den striden lär inte bli trevlig!

Jag vill få utreda varför jag har sån jävla ledvärk, men sjukvården verkar jobba i sirap!

Idag är en sån där dag då allt känns tungt & jobbigt! En sån där dag då jag funderar över om jag gör ngt bra överhuvudtaget! Om det nånsin kommer att komma ngn dag då livet känns bra & jag får vara lycklig!!

Försöker intala mig själv idag att jag bara har en riktigt dålig dag & inte ett dåligt liv!!

Likes

Comments

Haft besök av soc nu på morgonen! Har ansökt om att få stöd & råd av familjegården angående Svea & hennes beteenden & då måste man träffa ngn på soc & prata om vad man vill fokusera på under träffarna!
Det är ju så att Svea är för liten för att få göra en utredning på angående diagnoser, men iom att hon har vissa problem som jag vill ha hjälp med så är det då familjegården som kan gå in & stötta/hjälpa!

Jag känner igen mig själv så mkt i vissa av Sveas beteenden, men tycker det ä svårt att bemöta hennes utåtagerande alla gånger tex, vill ju kunna hantera de på ett bra sätt!
Jag menar, bara för att jag själv har adhd & Aspergers så är det ingen självklarhet att jag kan bemöta en 4 åring med dessa diagnoser!
Sen så ska vi även testa schemabilder för att se om de kan hjälpa henne i vardagen! 👍

I om att förkylningen tagit grepp om mig så blir det ingen joggingrunda för att rensa hjärnan efter dagens möte! 😔
Kaffe, musik på hög volym & målande får så lov att funka idag!

Likes

Comments

Många anser att man är självisk när man försöker ta självmord & framför allt dom som lyckas!
Det ingen förstår förutom dom som varit så på botten förut är att när man planerar sitt självmord så ser man ingen annan utväg från botten på de där stora svarta hålet! Ingen kommer att sakna en, att man lätt kommer att kunna ersättas av ngn annan! Att känna sig allt annat än älskad! Att alla kommer att få det bättre utan en, så varför fortsätta vara i livet när man bara gör det sämre för alla inblandade?
Att vara så djupt deprimerad är inte lätt! Det är lätt att le & låtsas vara glad! För det är ju ändå ingen som tror en när man säger hur dåligt man mår!
Eller så öppnar man sig & berättar, men får då svaret att man ska skärpa sig! Tyvärr så är det inte så lätt!

Jag vet vad jag pratar om & tro mig, det är inget jag ens skulle önska min värsta fiende att vara med om!

Likes

Comments

När man strax innan barnen ska hämtas från fsk har tid hos sjukgymnasten & går därifrån med vetskapen om att han tror jag har EDS! Vad betyder de? Vad innebär det? Tankarna bara snurrade... 

Hämtar barnen på fsk & åker till mormor med man för att äta middag & umgås! Hjärnan försöker fortfarande smälta det sjukgymnasten sa & jag har svårt att koncentrera mig på ngt annat!

Åkte hemåt så där lagom till nattningen med förhoppningar om att barnen skulle somna fort så jag fick smälta allt & förhoppningsvis kunna göra en tidig kväll själv!

Men Svea fick ju ingen kvällsmedicin så hon är vaken än! Och Thor, ja han tyckte dom var så fruktansvärt trött efter lunch så han fick sova 20 min! Och resultatet av de är; fortfarande vaken & leker med sina bilar!

Jag skulle bara vilja få lägga mig & sova, få vakna upp & inse att allt bara var en hemsk mardröm!

Likes

Comments

Allt jag vill är att få känna att jag duger precis som jag är!
Att jag betyder ngt för ngn annan!
Att jag är värdefull!
Att jag är älskad för den jag är!

Likes

Comments

Hur fan tänker man när man frågar en som är sjukskriven när denne tänker börja om att jobba, ifall denne nu vill jobba överhuvudtaget?!

Den frågan/kommentaren fick jag för ett tag sen! Och jag lovar, det sårande nå oerhört i om att personen som ställde denna fråga inte har frågat hur jag mår eller hur mitt liv ser ut!

Hur svårt är det att förstå att jag önskar att jag vore "normal" & slapp all ångest, inre stress, sömnproblem & slapp trycka i mig mediciner för att kunna få vardagen att fungera någorlunda!
Jag vill kunna jobba & ha ett bra liv! Att gå hemma & kämpa sig igenom dagarna är inte roligt alls!

Min "sjukdom" & "funktionsnedsättning" syns inte så mkt utåt & jag kan dölja mina problem till en viss gräns så jag förstår att det kan vara svårt att förstå varför jag är sjukskriven!
Men varför inte fråga mig om de istället för att slänga ut onödiga & sårande kommentarer?

Likes

Comments