Nu börjar det närma sig, 1 vecka kvar till operationen. Imorgon går jag in i "Flytperioden" vilket betyder att jag under 7 dagar ska dricka måltidsersättningar som ligger mellan 800-1000 kcal. Jag kommer blanda Naturdiet och Cambridgekuren. Poängen med flytperioden är att minska fett runt levern inför operationen men även lära sig att äta ofta och regelbundet. Vilket man kommer göra efter operationen.

Jag är inte nervös än, mer förväntansfull och redo för ett nytt liv!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

2-3 veckor innan operation så behöver man gå till närmaste vårdcentral för att ta blodprover. Nu var det lite kort om tid för mig så jag fick gå direkt! Jag är inte förtjust i nålar och mina blodkärl rör på sig, så det brukar ta ett par stick innan de träffar rätt. Jag var där igår och hon träffade rätt direkt! Det blev 2 rör med blod och det var över på 20 sek, så skönt!

Nu har jag ett armveck där det är lättare att ta. Vid blodtagning är detta inga problem för man kan välja sida. Vid operationen när de ska sätta in kanylen så beror det på hur utrustningen står i salen. De kanske måste sätta den på en viss sida. Sist jag opererade så krävdes det 2 personer innan de träffade rätt. 2 personer = en massa stick! Det var inte kul för en nålrädd person.

Hoppas de har utrustningen till höger!


Likes

Comments

Att välja att operera sig ska alltid vara en sista utväg. Man ska ha testat många olika metoder innan man bestämmer sig för en operation. Jag kan inte påstå att jag tänkt länge på att operera mig. Däremot tänker jag jämt på min vikt och vad jag ska testa för diet. Hoppas alltid hitta en diet som funkar...

Jag sökte runt på olika sidor och hamnade på Capio CFTK. Längst erfarenhet i Sverige på gastric sleeve och många nöjda kunder.

Jag skickade en intresseanmälan via https://capio.se/cftk/ och dagen efter ringde en kvinna som heter Karin upp. Hon var väldigt trevlig och vi pratade en stund. Jag fick tid för konsultation 2 veckor senare. Tills dess skulle jag fylla i en hälsodeklaration och skicka in den innan mitt möte med en av kirurgena. Jag hann aldrig skicka in den för några dagar senare ringde hon upp och då fick jag komma redan dagen efter (i torsdags). I torsdags var jag där och träffade kirurgen Jesper. Jag fick ett väldigt gott intryck av kliniken och alla som arbetar där. Jesper tog mitt blodtryck och kände på min mage. Han sa jag var en utmärkt kandidat för gastric sleeve. Jag fick gå och prata med Karin som bokar in operationerna och fick en operationstid redan 3 juli. Här gick det undan! På den vägen är det och har ännu inte kunnat smälta att om 2 veckor är det dags.

Likes

Comments

Som ni kanske förstår av bloggnamnet och rubriken så kommer denna blogg att handla om min Gastric Sleeve operation. Det är en överviktsoperation och målet är att gå ner i vikt. Varför jag gör denna kan jag ta upp i ett separat inlägg. Det jag kan säga är att jag har gått upp och ner i vikt i 20 år. Detta är den allra sista utvägen. Enkelt förklarat så tar de bort en stor del av magsäcken så man blir mätt på mindre mat. Hunger har alltid varit ett stort problem för mig. Är ni intresserade av själva operationen så är det bara att söka, finns en massa info.

Här kommer ni få följa mig vad som händer innan och efter operation. Det är ingen quick fix utan man måste helt ändra livsstil.


Operationsdatum 3 juli så idag är det exakt 2 veckor kvar!

Likes

Comments