Jag har kommit över ett recept på fisksåsen som man hade till fisken i skolan och som man inte tyckte om då men som uppskattas starkt nu i äldre dagar! Tänkte dela med mig av det 😊

Blanda ihop 3 dl gräddfil, 1dl bostongurka, 0,5 dl majonnäs, 1dl filmjölk, 1 msk citronsaft (ca 1/2 citron), 1 kruka dill (finhackad), 1 tsk strösocker, 1 tsk salt och en nypa salt.

Låt stå i kylen i 1-2 timmar. Fantastiskt god till fisk och potatis 😍

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

När ni går in på en blogg eller kanske bara internet i sig, vad vill ni läsa eller få tips om då? Jag vill så gärna komma igång med bloggandet när jag går hemma med bebis 😍 men har svårt att komma på från gång till gång vad jag ska skriva om.. Så vad skulle ni vilja läsa om? Viktresan? Recept? Olika tips och trix? Ge mig massa med förslag 😊

  • 13 readers

Likes

Comments

Lyckan är total när man hittar glutenfria panerade fiskar i frysdisken 😍 Jag vet att det är enkelt att panera själv men vissa dagar vill man fixa något snabbt och enkelt. Frågan är om dom är värda sina pengar för det är ju bara 4 bitar i lådan!

  • 11 readers

Likes

Comments

Under alla mina graviditeter så har jag varit lite udda. Jag har inte gått upp i vikt utan denna gång så gick jag ner nästan 20 kg och ut kom en fullt frisk liten flicka! Men till saken är den att när man lyckats gå ner så pass mycket så vill man fortsätta neråt men när man berättar för vissa så synar dom en uppifrån och ner och säger utan att ens tänka på ens känslor att det syns verkligen inte att jag gått ner 20 kg och pladask så flyger motivationen någon annanstans. Jag vet att jag inte ska bry mig om sånt som andra säger men när jag själv ser och känner i kläder att man blivit mindre och får höra en sån kommentar så blir det liksom svart!

Så hur ska jag göra för att trycka bort såna kommentarer och fortsätta min resa?! Det känns hopplöst!

Likes

Comments

För ett tag sen så lånade jag hem träningsdvder av mamma som fortfarande är inplastade tyvärr!! Men nu ska jag minsann ta mig i skinnet och göra mig själv en utmaning i 30 dagar för att se om det blir någon större skillnad och sen är det roligt och spännande med utmaningar 😊 Har ni några utmaningar man kan göra så säg gärna till för tävlingsmänniskan i mig älskar sånt 😊

Likes

Comments

​Denna dagen har varit precis som vilken annan dag som helst. Dock har barnen och jag busat betydligt mer i dag så vi är helt slut allihopa :) Evelina ligger här och snusar här i sängen bredvid mig med spotify spelandes i bakgrunden :) 

I stället för en glammig 3-rätters middag med goda vänner så åt vi köttfärssås och färsk pasta och tryckte i oss chips sen i soffan framför barnkanalen för att sen spela bingolotto dock utan vinst.. 

Och i morgon är det 2016 och det känns jätte konstigt för det var inte länge sen det var sommar och barnen sprang utanför i sin pool, men i morgon börjar vi det nya året med att sluta med skit och sånt :) Har sagt det så många gånger tidigare men nu jävlar orkar jag inte med detta mera. Invägning och möjligtvis mätning är det i morgon på morgonen och sen stenhårt med att sluta med den dåliga vanan som heter COLA!!! Bort med skiten och jag vet att jag kommer att klara det men man ska kunna pussla ihop hemma träning, nyttig mat, två barn och jobb utan att gå in i väggen.. Så vill ha all Er peppning som det bara gå för jag ska klara detta på egen väg :)

GOTT NYTT ÅR PÅ ER!!!!!

Likes

Comments

​Nu är det dags att göra sig av med överflödet på denna kropp en gång för alla men vill ha Er hjälp. Mina nära och kära som motivera mig att fortsätta trots att det kan bli jobbigt för mig. Nu jävlar gäller det att visa att jag verkligen är så envis som alla säger. Så på söndag börjar mitt nya liv. Stegräknare är inhandlad och ska användas flitigt :) Så kom igen nu och peppa mig allt ni kan <3

Likes

Comments

Ingredienser:

600 g nöt- eller blandfärs

1 dl mjölk

½ tsk vitpeppar (malen)

½ msk salt

½ gul lök

½ dl ströbröd

1 ägg

smör till stekning

Hackad persilja till garnering

Gräddsås:

1 dl grädde

30 g smör

30 g mjöl

4 dl kött- eller grönsaksbuljong

1 tsk soja (kinesisk)

salt och vitpeppar (malen)

  1. Blanda ihop mjölk och ströbröd och låt det svälla i ca. 10 minuter. Finhacka löken och fräs den utan att låta den få färg. Låt sedan löken svalna.
  2. Arbeta ihop saltet och ägget med färsen. Tillsätt ströbröd, lök och peppar och blanda väl. Forma smeten till bollar, ungefär 15 g smet per styck. Stek köttbullarna i en stekpanna ca. 3-4 minuter. Skaka pannan ibland så att köttbullarna får en fin rund form.
  3. Gräddsås: Börja med att värma grädden. Smält smöret i en separat kastrull. Ta av smör-kastrullen från värmen och rör ner mjölet. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och spä med buljong, låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt den varma grädden och låt sjuda till önskad konsistens. Smaka av med soja, salt och peppar.
  4. Garnera med hackad persilja. Avnjut med kokt potatis och rårörda lingon!

Likes

Comments

Citronmarinerade Paprikastrimlor

3 Paprikor i olika färger

1/2 citron

1/2 dl ICA rapsolja

1/2-1 tsk salt

1 krm grovmalen svartpeppar

1 msk färsk hackad timjan eller 1/2 msk torkad timjan

Skölj, dela och kärna ur paprikorna. Lägg paprikahalvorna med den kupade sidan upp på ett ugnssäkert fat. Grilla mitt i ugnen i 250 grader, ca 20 minuter tills skalet är svart och bubbligt. Låt paprikorna svalna och dra sedan bort skalet. Skär i strimlor. Skölj citronen noga i vatten. Riv citronskalet och pressa ur saften. Blanda citronskal och citronsaft med olja, salt och peppar. Häll marinaden över paprikastrimlorna och låt stå kallt ca 1 timme. Strö över timjan. Servera den marinerade paprikan till stekt eller grillat kött.

Likes

Comments

Gratinerade tortillaknyten med kyckling och spenat!  4 Port

1 Grillad kyckling

1 Paket (250g) fryst, tinad bladspenat

200 g naturell Cream cheese

1-2 msk finhackad röd chilifrukt

1 msk finhackad vitlök

1 tsk färskpressad citronjuice

salt

peppar

4 stora mjuka tortillabröd

ca 1 dl färdig tomatsås från burk

1 dl ICA riven Gratängost

ca 150g spröda salladsblad


Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Ta bort skinn och ben från kycklingen och grovhacka kycklingköttet.
  3. Krama ur vätskan och grovhacka bladspenaten. Blanda kyckling, spenat och creme cheese med chili, vitlök och citronjuice. Salta och peppra.
  4. Fördela blandningen i tortillabröden. Vik ihop till paket eller rullar och lägg i en ugnssäker form.
  5. Skeda tomatsås över paketen. Strö över ICA riven Gratängost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter. Servera med sallad och bröd.

Likes

Comments