Thailand för mig har alltid varit vita stränder, berg och turkost vatten. Det är väl den bilden vi alla har/haft.

Typ så här:

Tro min chock när man anländer till hotellet när det är trångt, luktar lite konstigt, ser verkligen fallfärdigt ut, typ överallt.


Den sidan har man ju inte direkt sett när man Googlar på Thailand, Phuket. Men visst man borde väl insett att de inte är som i tidningar, nätet osv. Man ska ju kunna bo här också liksom.

Utsikt från vårt förra hotell. Ingen direkt höjdare.

Några barer i närheten också som hade öppet en bit in på natten som störde nattsömnen något, för min del, Lillan och maken sov hur bra som helst. Nackdel med hotellet i sig är ju att de fanns svart mögel i badrummet och de luktade mögel i hela rummet. Blev sjukt glad när vi skulle flytta därifrån. Kom till ett rum som är mycket bättre. Och varför bor vi då på hotell om vi nu ska bo här nere? Jo, maken min håller på med en utbildning och när den är klar och vi vet mer var vi vill sätta ner foten så ska vi lämna hotellivet.

Har du sett denna sidan av Thailand?

Kolla in alla elledningar, inte vill jag har ett blixtnedslag där :O

Vår första vecka var jag tvivelaktig på om vi verkligen skulle vara kvar här. Men nu kan jag inte tänka mig att flytta härifrån. De har sin charm att de ser ut såhär.

Och människorna, dom flesta kan inte engelska så man får kommunicera så gott det går med tecken, inte alltid de heller funkar, då är de bara att tacka och gå vidare.

De är så svårt att beskriva detta landet, det är något man måste uppleva tror jag. Likes

Comments

Just nu har vi rain season och tro mig de märks.
Det är fortfarande varmt och skönt här, kanske lite väl varmt ibland, men de blir värre om ca en månad. Men man vänjer sig vid värmen.

​Ja ni ser ju själva, var tog bergen vägen? 

Om ni har läst något om Phuket så vet ni att det finns en staty som heter Big Buddha, han ser vi från balkongen, ja såklart om vi har bättre väder :) 

Hur tar Lillan det? Värmen och så tar hon jätte bra, hon dricker mycket vatten och älskar att bada i poolen. Hon har lärt sig så himla mycket sen vi kom hit, ja det är ju inte bara för att vi flyttade hit, hon är ju ett barn som utvecklas hela tiden. 
Thailändarna är så förtjusta i henne och hennes "farmorskinder". Alla vill komma fram och hälsa, pussa och kramas och Lillan sitter i vagnen, vinkar, sträcker upp ärmarna eller bara skrattar :) Verkar som hon gillar uppmärksamheten. Alla är så vänliga mot henne. 

Hoppas på bättre väder imorgon och lite fler bilder :) 


Likes

Comments

Det började för några år sedan, vi var så sugna, men det var en massa som kom emellan, vi kom inte iväg.

I mitten av juli bestämde vi oss, vi flyttar till Thailand.
Vi ringde och sa upp lägenheten, vi skrev listor på vad vi skulle ha med oss, vad som skulle magasineras och vad som skulle säljas och kastas. Vilken röjning det blev.

Vi berättade inte för våra nära och kära förrän i början av augusti. Vi möttes av en väldig chock när vi berättade, men samtidigt så var de dom som tyckte att de var häftigt, ett riktigt äventyr för oss. Vi är ju inte så gamla (25+) och vår dotter är inte över året, så varför inte?

Så vad för oss till Thailand förutom de uppenbara som sol och bad, jo dykningen. Min man ska jobba inom dykbranschen och jag ska vara lite av en hemmafru och ta hand om vår dotter. Jag ska såklart också dyka, men de sker lite mer på hobby nivå. Jag ska dock fortsätta utbilda mig, har redan ett Open water certifikat men jag skulle vilja gå och bli Divemaster, då finns det alltid möjlighet att jobba lite när och om Lillan ska börja på dagis här nere.

Har vi flyttat hit permanent? Nej, vi har sagt att vi stannar minst 2 år, sen kan det hända att vi stannar 5 år, det är ingen som vet. Men vår plan är att detta bara ska vara en avstickare, vi ska flytta tillbaka till Sverige, men vi vet inte när.


​Det ser väl inte helt dumt ut :D 

Likes

Comments