Häst elände
Wille har återigen tagit upp sina utbrytar takter, han spränger inte staket neeee inte alls.
Han är mer sofistikerad än så, han kryper emellan. 😠😠😠
Därav lite stiltje i bloggen haha, men nu har jag nog löst problemet.
Så jag kommer att aktivera er lite mer i läsningen imorgon.
Idag blir det arbetsträning igen så tiden blir lite knapp.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Gott nytt år på er!
Hur har Julen och Nyår varit hos er?

Här har det varit lugnt o skönt, julmat i vanlig ordning sen kikat på tv utbudet, vilket kanske man kunde både ha o mista.
Jag har varit lite produktiv o stickat klart grannens små grabbars Bamse tröjor, hann dock inte klart till jul då hästen drog ikull mig, med resultat att jag varit lite smått handikappad i höger arm.
Men hann dock klart ett par dagar efter jul,med ursäkten att tomten körde vilse gick bra det oxå.haha. Kommer bilder här nu så skriver jag mer under dagen.

Likes

Comments

Mellow har nog helt missuppfattat detta.
Det är en dunkudde inte duntäcke, hon har en del tokiga ideer denna tigerhund.
Men söt är hon iaf.
Idag står på agendan kloklippning, sedan skall det damsugas o jag lovar er alla.
Damsugare ÄTER HUNDAR så är det faktiskt. Mellow är övertygad om att den är dödlig.

Likes

Comments

Stallkläder, är så himla glad hittade en sådan oljerock som jag skrev om tidigare.
Kommer att bli perfa till våren o sommaren.
För er som inte håller på med hästar och som inte är så gamla som jag är. Så kan jag säga att det är bra grejer o lättskötta, håller för regn o vind, behöver inte hålla på o tvätta hela tiden bara o torka av.
Jag tror att en del av mina läsare kommer ihåg den iaf.
Ni som kommer ihåg recensera gärna eran åsikt om den gamla hederliga oljerocken.
Jag trodde den va borta för alltid, bra praktiska grejer brukar inte alltid återkomma.

Likes

Comments

Men Hejsan Alla.
Nu har det blivit några dagar utan bloggande.
Förra veckan har varit en sådan vecka som energinivån legat på eller snarare under all kritik.
Hur man än försökt så gick det inte och slå på on knappen.
Jaja men nu är jag på plats idag iaf.
Va på röntgen för båda knäna förra vecka,skulle varit ryggen oxå men röntgenläkaren ansåg att det skulle vara magnetröntgen istället på den delen. Jag brukar skoja till det o säga att det är bättre att lägga en hel plåt under kärringen , så mycket som jag får springa på röntgen.
Så på fredag blir det en tuff dag tidigt på morgonen magnetröntgen, sen vid elva neurologen, så slut som artist lär jag nog bli.

Hursom så lite glada eller muntra grejer nu iaf, i Lördags va vi ute på en riktig långtur med pållarna 12,43 km.
Haha ni kan tro att vi kände oss hurtiga när vi kollade kartan på endomondo, tills vi insåg att hästarna gjorde ju jobbet, vi bara hängde på😜😜😜😜.
Men lite sportiga va vi ju iaf😇.
Lagom kyligt o solen vågade kika fram, helt underbart väder.🐴.
Det är just sådana dagar som jag uppskattar, bara att vara o göra det man tycker om det laddar iaf lite energi.
Har ni läsare något speciellt ni gör el tycker om att göra, för att tex ladda era batterier.

Jaha nu börjar äntligen läkarförbundet reagera på Fkassans ratande av läkarintygen, och ifrågasättandet, att läkarna inte kan skriva riktiga intyg hahaha, detta måste ju vara ett totalt slag i ansiktet på dr som spenderat åratal på studier och för att inte tala om pengar deras utbildning kostar.

Nu letar jag med ljus o lykta efter ett telefon nummer till Fkassan där jag kan boka tid hos dessa eminenta doktorer de har. För det är väl där man skall boka tid nästa gång man behöver till doktorn då??

De verkar iaf ha god hand om sjuka människor, känner liksom att nästa läkarbesök blir hos dem, har hört att de är da shit nuförtiden. 🤕🤒 De kan nog bota det mesta, om mina läsare har koll på vilket nr jag skall ringa för att boka läkarundersökning är ni välkomna o tipsa mig. Hahaha det är tamejfan helt otroligt.

http://www.op.se/opinion/debatt/debatt-orimlig-situation-nar-allt-fler-lakarintyg-underkanns

Här kommer en länk på artikeln, läs o begrunda.

Ha en helt underbar dag 😜

Så hörsi snart igen.
Likes

Comments

Idag kära läsare är det storm på ren svenska.
körde maken till jobbet imorse tre o en halv mil härifrån.
På min körbana låg där ett träd över vägen fick väja till andra sidan, tur det är sönd o inte så mycket rörelse ute på vägarna.
Släppte av maken vid 05.30 på hans jobb, drog till stallet släppte ut pållarna där för en gångs skull blåste det inget tyckte jag iaf. Hahaha for hemmåt bilen brukar vara rätt stabil i blåst men imorse så verkar det som den inte ansåg att vi skulle hålla oss på rakt spår på vägen.
Man kunde nästan tro att det va jag som varit på julbord igår istället för sonen men så va inte fallet, hade inte ens klarat av det då det är så mycket människor på sådana tillställningar.
Idag hämtas maken tidigt från jobbet, han har nämligen köpt sig en crosshoj som skall hämtas, då han vill fara i daxljus så slutar han tidigt, full förståelse i detta väder.
Nu har både maken o sonen varsin crosshoj att ut å åka på, det är kul de kan dela något intresse att roa sig med. Jag har ju hästarna som jag roar mig med så det känns bra att de oxå kan ha noe kul att göra på fritiden för att koppla av o ha kul.
För mig är hästarna smärtlindring o träning trots att jag inte längre orkar så avancerat o behöver mycket hjälp med dem, men ändock försöker jag hålla igång kroppen o skallen lite.
Så denna första advent står på agendan hämta motorcykel

Önskar er alla en fin första advent.

Likes

Comments

Hejsan på er alla människor där ute.
Idag är det som vanligt en grå dag.
Jag vet att många inte gillar hösten o vintern,särskilt de som är sjuka o får mer ont nu dessa årstider.

Med mig är det tvärtom jag har lika ont nu, men jag mår mycket bättre inombords i dessa årstider. Svårt o förklara egentligen för den som inte riktigt vet hur det är att leva med kronisk värk.
Men när det blir svalare ute, så känns det som huvudet blir lite klarare o innombords känns det på något
sätt piggare. På morgonen känns det som att jag liksom kan klara mycket just den här dagen, men sen falerar det oftast. Men tanken blir god iaf.

Jag längtar efter snön, blir så underbart vackert man blir lycklig inombords. Tycker mycket om o se allt fint som människor sätter upp i sina fönster o trädgårdar, det symboliseras att snart är julen på gång. Men som sagt snön fattas för att jag ska riktigt känna att det är jul på gång.
Men vi skall väl vara lyckliga att vi lever i fred utan oro för krig o svält.
Mina tankar går ändock till barn o människor här i Sverige som inte har ett hem att gå till, fattig Sverige där vi inte hjälper de mest utsatta, sjuka, gamla som kanske aldrig kommer att uppleva den där underbara känslan när det är jul.
För mig symboliserar julen att man skall kunna vara ledig, umgås med sina nära o kära, äta god mat o varm mat, lämna bekymren för ett tag om så bara en dag.
För mig är det svårt men jag skall göra allt för att försöka, men oro för framtiden är alltid i bakhuvudet, hur det ska gå, hur länge orkar man stånga sig blodig för sin rätt, det är ett kämpande varje dag, vecka hela året.

Fick besked idag av ledningen för Mitt Hjärta, vi har talat med dr ifråga o han beklagar så att jag är missnöjd, ang alla dessa intyg som hoppar hit o dit, så kommer han att ta lärdom av det.
Han beklagar verkligen att jag får sitta i kläm då han felat.
Han är glad för att jag fått en ny läkare o jag blir nöjd med det.
Jag vet faktiskt inte om jag skall skratta eller gråta nu.
Jag bara frågar mig vad f.n hjälper det mig hans beklagande tre år av helsike, och mer tid kommer det att ta 😥
Vart skall jag hitta nya krafter att kämpa vidare. Eller skall man bara ge upp nu. 🤐 Dra igen dragkedjan o vara tyst.
Hoppas finna lösningar att få hjälp på något sätt att strida för min rätt i Laget sverige.
Just nu är huvudet tomt, jag får fortsätta att kosta skattebetalrna pengar i form av nya läkarbesök, överklagan hit o dit, men det har ni väl inget emot eller.
Sen kom jag på att jag betala skatt oxå, och jag tycker nog att allt det ska inte gå till att jag ska springa hos specialister och överklagan hit o dit, men det har vi råd med😂 istället för att ge de rätt som verkligen är sjuka, men just det Laget Sverige kan nog plåga en sjuk till att inbringa några skattekronor till staten.

Överlag så känns det lite bättre idag iaf, men som sagt piskrappet hamnar snart i ryggen igen o då falerar dagen igen.

Önskar er en underbar dag, och om jag finge önska något annat i mitt liv, det är att få vara smärtfri om så bara för någon timme, noe mer kan jag inte tänka mig just nu.

En bild i början på nov när vi fick snö, nu är det tyvärr borta. Men vad är en bal på slottet.

Likes

Comments

Hejsan på er alla läsare.

Idag är en sådan där dag då inte humöret är på topp.

Man har mycket saker att fundera på.

Har varit i kontakt med facket om man kanske kan få hjälp av LO`s rättshjälp med överklagan till Fkassan. Idag är tankarna liksom bara på hur man skulle kunna få nån form av hjälp med det då ensam är man ganska liten som person i de sammanhangen, iaf svårt att få rätt. Så just nu är optimismen borta,

Finns det någon där ute som är eller har varit i samma sits som jag, fram med idéer till mig. Hur har ni gjort eller inte gjort vad gör ni. Jaja det är väl bara o gilla läget som jag gjort i tre år nu, men en positiv sak ny läkare och nu skall jag på nya röntgen, men tiden börjar bli knapp nu.

Har lagt ut lite handarbetsbilder idag, jag kan även sticka på beställning bara o skriva till mig.

Just nu är det hemstickade raggsockor som e poppis, det går alltid hem.

Påminner om ni vill följa mig så tryck på följa knappen dela med er av bloggsidan till de ni tycker skulle kunna vara intresserade.

Frågor om de olika kategorierna skriv till mig i bloggen, så svarar jag så fort jag kan.

Orkade faktiskt fixa lite för advent igår, idag blir det arbetsträning, och det innebär att imorgon blir det inte något avancerat gjort för då e jag slut igen.


Likes

Comments

Här är lite bilder från när vi fick en sådan ära att bli tillfrågade att rida som förryttare i ett kryckeståt. Det betyder att byalaget går el cyklar till ett blivande brudpar och hyllar de för kommande bröllop, sen slår de ned en krycka på gården o den skall inte tas bort förrän den faller ned själv. Detta va i korta ordalag, vår uppgift va att rida in hos brudparet i försprång för att anhålla om lov att byalaget fick komma o fira dem. Detta va riktigt riktigt roligt att få göra.

Likes

Comments