I måndags hade vi ledigt från skolan då det var Martin Luther King Day så jag och mina kompisar bestämde oss för att åka till stranden. Vi var runt 20st som åkte till Satellite Beach, FL. En rätt så liten men mysig strand! Vi solade, badade, körde olika lekar och sen så åt vi lunch på Zaksbys vilket var första gången för mig. Zaksbys är ett fast food kyckling ställe med väldigt bra mat, så för alla er som är i USA eller som åker hit rekommenderar jag er att prova den restaurangen. Vi kom hem vid runt 5 tiden och då satte jag mig och gjorde min US History homework. Ett perfekt sätt att avsluta en fantastisk helg på!

Likes

Comments

Idag hade vi en Teacher's Work Day så jag, Nicole och Victoria passade på att åka in till Disney. Vi spenderade hela dagen där och hade det jättebra! Imorgon ska vi åka till Disney Springs för shopping och middag.

Likes

Comments

Hur är det egentligen att studera på High School om man jämför med Sverige och hur var det första veckorna?
Jag kände att det äntligen var dags att ta och berätta för er hur det egentligen är att gå på High School nu när jag snart gått klart min första termin. Jag startade då High School den 15 augusti 2016. En spännande dag med en massa nya intryck samtidigt som jag aldrig känt mig så ensam som jag gjorde just då. De första veckorna för mig var ganska tuffa. Tuffa är kanske inte det rätta ordet men det var inte så lätt som alla tror att det ska vara. Att vänja sig med att prata engelska hela tiden, att ha samma schema och att hitta personer som man faktiskt kan kalla för vänner tog sin lilla tid. Jag hade tur som hade mina vänner som tog hand om mig och såg till så att jag hade det bra, dessvärre har jag inga klasser med dessa personer men vi äter lunch med varandra varje dag. I början var det mer att man hade personer som man pratade med, personer som var väldigt intresserad av dig en dag men som nästa dag knappt la märke till dig. Jag beslutade mig för att gå med i golflaget för att skaffa vänner och för att få känna att jag tillhörde någonting. High School är väldigt annorlunda från det svenska skolsystemet över lag. Vi har bara multiply choice prov, samma schema varje dag, olika människor i alla klasser, en enorm school spirit, sporter, klubbar, andra skolaktiviteter, ett helt annat betygsystem än vad vi har. Här betygsätts allt med procent, något som både är bra och dåligt. Någonting som jag märkt här under mina dryga 5 månader i High School är att många isolerar sig och knappt pratar med andra, något som jag personligen tycker är väldigt synd då jag själv är väldigt social. Detta beror förmodligen på att man efter 50 min byter klass och hamnar med helt andra människor. Man får inte den tryggheten man har i Sverige när man alltid har samma personer i sin klass. Idag har jag vant mig vid High School och alla dess oskrivna regler, jag har vant mig med att ha samma schema varje dag, att se nya människor i alla mina klasser, att alla sitter vid samma bord under lunchen varje dag. Detta har blivit till vardag för mig och det känns inte konstigt. Jag känner mig trygg i mig själv och jag känner att jag utvecklas för varje dag som går. High School är en upplevelse bara i sig, något som är totalt annorlunda från gymnasiet i Sverige och något som du själv måste uppleva för att verkligen förstå hur det är!

Likes

Comments

Förra veckan hade vi vår vän från Washington DC boende hos oss så vi tog med honom och gjorde en massa saker här i Orlando. Eftersom att jag hade skola så kunde jag bara följa med nu i helgen och sen i veckan när vi åkte till Disney Springs och åt middag. I lördags åkte vi till båda Universal Studios parkerna och spenderade dagen där och i söndags åkte vi till SeaWorld och sedan åt vi middag på Longhorn Steakhouse. Nu är jag mitt upp i midterm veckan och har redan gjort 4/7 prov vilket känns skönt!! På fredag har vi en teachers work day och på måndag är det Martin Luther King day så vi får en 4 dagars lång helg som känns väldigt skönt nu efter alla midterms.

Likes

Comments

Nu har skolan återigen börjat i tisdags och det är vardag igen. Hela veckan har vi i alla våra klasser förberett oss för midterms som börjar på måndag. Jag är lite nervös över dem men hoppas att det går bra ändå! Igår efter skolan åkte jag hem med Nicole och Victoria. Vi åt chinesisk mat, pratade osv... Sen vid strax före sju åkte jag och Victoria på bio. Vi såg på Passengers och den var riktigt bra så rekommenderar den starkt!! Vi passade även på att gå till Target och shoppa lite och kolla på alla Valentine's day saker som de fått in i butiken. Idag ska jag förmodligen åka till Universal med familjen.
Ha det så bra så länge!

Likes

Comments

Detta år har absolut varit det största i hela mitt liv. Jag har både utvecklats enormt som person samtidigt som jag gjort det största valet i hela mitt liv. Ett val som både var läskigt men som var det bästa valet jag gjort i hela mitt liv. Att flytta till USA och börja studera på High School är det största som hänt under 2016. En dröm som gick i uppfyllelse som jag väntat på så länge. Jag valde att lämna alla vänner och familj här hemma för att bege mig till ett land som egentligen är främmande för mig även om jag varit där hur många gånger som helst. Att få uppleva High School, den amerikanska kulturen och att få möta alla nya fantastiska människor har absolut varit det bästa det här året! Mitt liv i USA känns egentligen inte som mitt normala liv men som ett helt nytt liv som ingen här hemma i Sverige inte egentligen kommer att förstå. Jag ångrar absolut inte att jag valde att ta ett uppehåll från gymnasiet och åka till USA för att uppleva min dröm, snarare tvärtom. Det är det bästa valet jag har gjort och det har gett mig så himla mycket. Nya kontakter, nya upplevelser och ett helt nytt perspektiv. För er som sitter där hemma och funderar på om ni ska ta steget ut i världen, GÖR DET!! Det kommer att vara det bästa ni gjort i hela ert liv. Var inte oroliga för att missa saker där hemma, tänk vad mycket just DU kommer att få uppleva i ditt nya land som inte de där hemma kommer att få göra. Jag är så exalterad på att få se vad 2017 kommer att erbjuda.
Goodbye 2016 and Hello 2017!!

Likes

Comments

Just nu befinner jag mig i Sverige igen för att fira jul och nyår med nära och kära. Kom hit för lite mer än en vecka sedan och har haft fullt upp med att träffa kompisar osv.. Super kul att se alla igen! I fredags åkte jag till min bästa kompis för att fira tidig jul. Vi bakade Rocky road, bytte julklappar, såg på film och såg på uppesittarkvällen. I lördags var det ju julafton här i Sverige och vi firade precis som vanligt med att kolla på Kalle Ankas jul, öppna julklappar och bara ha det allmänt mysigt! Igår var det som "julafton" i USA eftersom de firar den 25:e och inte den 24:e som vi gör. Så då önskade vi alla "god jul" osv.. Om lite mer än en vecka så är jullovet för min del slut och då blir det att gå tillbaks till vardagen igen. Dessutom är det våra finals som står på tur.
Ha det så bra så länge!

Likes

Comments

Förra veckan var det äntligen dags för vår Holiday Spirit Week. På måndagen skulle man ha på sig sina ugly sweaters, på tisdagen skulle man dekorera sitt hår med julsaker, på onsdag var det dags för jingle bells day, torsdag var scarfs and socks day och fredag var light up the Christmas day. Älskar dessa spirit weeks så mycket, önskar verkligen vi kunde inför de i Sverige! I måndags var jag även på ett till Christmas party vilket var super mysigt. Vi samlades ett stort gäng, drack varmchoklad, åt kakor, sjöng julsånger, kollade på film och gjorde secret santa.

Likes

Comments

Hej på er!
Denna helg har varit återigen fullspäckad och jag har haft så kul, I fredags efter skolan åkte jag och tog min sista Hepatit B spruta och efter det åkte vi in till Magic Kingdom för att gå på Mickeys Very Merry Christmas Party. Det var kallt men hade så kul, och man kunde verkligen passa på att åka saker då det var korta väntetider. Igår åkte vi och köpte julklappar till mina kompisar och sen så passade även jag på att köpa julklappar till familjen och efter det åt vi middag på Chilis. Idag var jag bjuden på Christmas Party hos Nicole. Vi åt brunch, lyssnade på julmusik, spelade spel, bytte julklappar och hade det allmänt mysigt. Thank You so much guys for the presents!!
Imorgon är det måndag igen och denna vecka är även Christmas spirit week så vi ska klä oss i speciella julkläder/dekorationer hela veckan. Imorgon är det ugly sweater day. På torsdag kväll flyger även jag till Sverige, ska bli så kul att träffa vänner och familj!

Likes

Comments