Har snart 2veckors tid haft extra tungt att andas och vaknar pĂ„ nĂ€tterna av att jag int fĂ„tt luft. Visst hör de till en normal graviditet, men eftersom det blev vĂ€rre pĂ„ en veckas tid med magvĂ€rk dĂ€r till, sĂ„ kĂ€nde jag att jag Ă€r tvungen att kolla upp saken. Ringde BorgĂ„ mödrapoliklinik och fick en tid inom 1h. VĂ€l dĂ€r framme sĂ„ gjordes en full undersökning, allting var som de skulle, förutom att pĂ„ ultrat konstaterades det att hon vĂ€xer ordentligt överom kurvan. Nu i v.32 berĂ€kna dom henne till att redan vĂ€ga 2,5kg 😧Vilket Ă€r en orsak till att jag redan lever som i slutet av graviditeten. Man kĂ€nner sin egen kropp och vet dĂ„ nĂ„nting inte Ă€r normalt.

BlodsockervÀrden vill dom följa upp i en veckas tid och den 10.5 skall jag pÄ uppföljnings ultra, blir eventuellt diabetes medicinering och i vÀrsta fall sÀtts förlossningen igÄng tidigare.
Nu lever vi dÄ i vÀntan om vad hÀnder till nÀst.

Men skönt att allt annat var okej, tillrĂ€ckligt med fostervatten och hon var okej med huvudet nerĂ„t ❀

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Denna vecka har varit extremt svĂ„r, att faktiskt acceptera att min första hund inte kommer komma tillbaka. Trodde aldrig sorg kunde göra sĂ„hĂ€r ont, har aldrig kĂ€nt mig sĂ„hĂ€r övergiven. Hon var med mig i nĂ€stan 14Ă„r, hon var med mig var jag Ă€n befann mig i livet, tillome 3Ă„r i Kimito. Hon fanns alltid dĂ€r, hon var alltid brevid mig och skyddade mig mot allt. Hon var det bĂ€sta jag hade och vi fick uppleva mycket tillsammans. Jag saknar henne men har nu börjat acceptera att hon Ă€r pĂ„ ett bra stĂ€lle nu ❀

Skulle jag inte ha detta lilla vĂ€rdefulla liv i magen sĂ„ skulle jag ha brytit ihop totalt, loppan har gett mig otrolig styrka och kraft att klara detta 🙏💕

Idag Ă€r det jĂ€mt 2mĂ„nader till berĂ€knat datum. Hon ligger redan med huvudet nerĂ„t och berĂ€ttar nog att hon finns dĂ€r med sparkar upp mot revbenen ❀ Börjat fĂ„ dessa övnings sammandragningar som kĂ€nns ganska spĂ€nnande.

Vet att jag klarar mig igenom denna svÄra tid, var inte den första svÄra biten och lÀr inte vara den sista heller. SÄ man bör komma ihÄg att ta hand om varandra som om de vore sista dagen!

Likes

Comments

IgÄr utsattes jag för en av de svÄraste besluten i livet, att slÀppa min trogna vÀn till hundhimlen. Jag visste jag hade det framför mig inom kort framtid, men aldrig kunde jag vara förberedd.
En mÄnad sen genomgick hon en stor operation, trodde det skulle ge henne en lite lÀngre livstid. Men detta var endast problem som fanns pÄ utsidan, och ingen kunde ana vad dÀr gömde sig pÄ insidan.
Hon blev bÀttre för nÄgon dag, men sedan kÀnde jag pÄ mig att nÄnting Àr mycket fel. Dagarna gick och hon blev mer slut, orkade knappt röra sig och nÀr lördagen kom sÄ visste jag att nÄnting Àr pÄ tok.
Hade börjat ge henne mjukmat sÄ hon skulle fÄ mer fett, maten smakade inte lÀngre, vilket var ett tydligt tecken pÄ allt. Men till kvÀllen hade hon blivit apatisk och hade fÄtt diarré. Tidigt söndags morgonen började hon kasta upp och blev bara sÀmre. Man hamna bÀra ut och in henne, jag visste detta var mer Àn bara vanlig magsjuka, hon hade ont.
Ringde jourveterinÀren och började köra ditÄt. VÀl dÀr inne sÄ var det redan akut, hon kunde inte hÄlla nÄnting inne, och behövde fÄ vÄrd. Snabbt sattes hon i dropp, men det hade ingen inverkan. Efter blodprov och röntgen bilder sÄ fick jag kÀftsmÀllen. Hon hade troligen en stor vÀxt i magen som tryckte tarmarna framÄt vilka skuffade magsÀcken upp mot ryggen. Hon hade massa gaser och vÀtska i sig. Blodproven visade att njurvÀrdet hade försÀmrats dubbelt pÄ en mÄnad och levern hade förstörts.
Ville hon skulle ha fÄtt somna in hemma hÀr hon var trygg, men jag insÄg att hon mÄste fÄ slippa smÀrtan genast. Var hemskt att se henne lida. Man fÄr ej vara sjÀlvisk, det lovade jag dÄ jag skaffade djur, man mÄst kunna slÀppa taget oberoende hur svÄrt det Àr.
Jag vet att jag hade gjort allt för den hunden och hon hade fÄtt ett bra liv, inte ett helt vanligt hundliv. Hon skulle ha fyllt 14Är den 10.7.
Nu vÀntar vi att fÄ hem henne tillbaka i en urna.

Hoppas denna saknad lĂ€ttar smĂ„ningom 💔
Vila i frid, vĂ„ran vĂ€rldens bĂ€sta Nanna ❀ Du var Ă€lskad av mĂ„nga!

Den underbaraste blandrasen ❀

Likes

Comments

Vi vÀntar med spÀnning hur du ser ut och vilken personlighet du har :)

FrÄgade den blivande pappan hÀr om dagen om han redan insett att det om ca.2mÄnader kommer komma en baby, nej svara han. Samma svar fick han av mig, jag lever sÄ starkt i nuet och tar varje dag som en vinst, varje spark som nÄnting nytt och spÀnnande. Visst har jag börjat förbereda hemmet för hennes ankomst, men fortfarande Àr det sÄ lÄngt borta. Vilket ocksÄ har att göras med att man vÀntat pÄ detta i oÀndlighet och hade aldrig sett det möjligt.

Inatt vakna jag inte rekord mĂ„nga gĂ„nger, men sĂ„ ofta iaf att jag hade svĂ„rt att somna om. 3st snarkade pĂ„ som aldrig förr (1sambo och 2hundar) sĂ„ jag smög mig till soffan igen. NĂ€r jag vĂ€l bĂ€ddat och lagt mig börja magen att skutta, först hicka i ca.5min och sen var det sparkdags. LĂ„g dĂ€r för mig sjĂ€lv med handen pĂ„ magen och tacka gud för den fina gĂ„van jag fĂ„tt, att fĂ„ vara med om nĂ„nting sĂ„ underbart. Jag log och grĂ€t nĂ„gra tĂ„rar dĂ„ jag berĂ€ttade för henne hur otroligt efterlĂ€ngtad hon Ă€r ❀

Idag blev det jÀmt 30+0 och Àr 10veckor kvar till berÀknat datum. NÀsta vecka Àr det dags för rÄdgivnings hembesök och sedan lÀkargranskning, Àr otroligt intresserad av hur mycket hon vÀger.

Dagarna dom gÄr och jag njuter, vÄren knackar pÄ dörren och gör denna tid Ànnu hÀrligare.

Likes

Comments

Idag gick jag till jobbet för att lÀmna nyckeln och tömma mitt skÄp. KÀndes lite lessamt nog, dÄ jag tagit emot nyckeln Är 2012. Det som gör att det kÀnns Ànnu svÄrare Àr det, att jag inte vet om jag kommer jobba i det huset nÄ mer, eftersom vi Àr under hot att flytta in till det nya enorma dagiset. Men man fÄr vara glad att man har ett jobb man gÄr tillbaka till efter att man varit hemma :)

Har fÄtt frÄgan om hur lÀnge jag tÀnker stanna hemma, min enda princip var att mitt barn inte sÀtts pÄ dagis nÄgot före 1Ärs Älder. Men efter ett besök hos banken, som var vÀldigt samarbetsvilliga, sÄ kommer jag ha möjlighet ekonomiskt att kunna vara hemma, och det kÀnns verkligen skönt.
Skickade in ansökningarna till fpa hÀr om dagen, idag fick jag ett vÀldigt trevligt samtal dÀrifrÄn var dom ville meddela mig om att allting var rÀtt gjort och att beslutet kommer i slutet av veckan. Kvinnan pÄminde Ànnu om att jag har rÀtt till moderskaps understödet, vilket jag drar ut pÄ till det sista i hopp om att fÄ den nya mammalÄdan ;)

Allting börjar vara under kontroll, nu Ă€r det bara att fixa hemmet fĂ€rdigt för vĂ„r lilla loppa 💕

Likes

Comments

Det gick sÄ till slut, foglossningen tog över min kropp och lÀkaren tyckte hon sjukskriver mig till mammaledigheten. Hade inte tÀnkt jobba bara 3veckor mera, sÄ egentligen blir de inte sÄ mycket lÀngre.

Var förra veckan pÄ massage och idag besökte jag fyssen, varifrÄn jag fick rÄd och tips pÄ hur jag kan lindra smÀrtan, men annars Àr det bara att försöka göra de bÀsta utav allt :) Prioriteten har jag ÀndÄ i magen och det Àr det viktigaste!

FÄr vÀl ta till virknÄlen igen bara, och se vad det blir till nÀst :)

I fredag Àr det 28veckor fullt, sÄ smÄningom kan man vÀl börja inse att det faktiskt snart finns en bebis i huset, har inte varit sÄ tydligt Ànnu :D

Allt blir perfekt bara det Ă€r fĂ€rdigt 💕

Likes

Comments

Sa frĂ„n första början att jag int blir nĂ„gon som gnĂ€ller om vĂ€rkar eller suckar över hur stor man blir, jag tar emot allt med glĂ€dje (försöker iaf). Förra veckan tog trots allt foglossningarna över min kropp och jag fick svĂ„rt att röra mig, rĂ„dg. lĂ€karen sjukskrev mig 2veckor sĂ„ jag fĂ„r Ă„terhĂ€mta mig lite. Har svĂ„rt med att begrĂ€nsa vad jag klarar av och inte, redan en svĂ€ng till butiken Ă€r för mycket. Jag Ă€r en person som har ett stort behov av att göra nĂ„go hela tiden, sĂ„ denna tid dĂ„ jag legat pĂ„ soffan sĂ„ har jag fĂ„tt virkat en hel massa till tösen, som jag ska visa bara det blivit klart :) Även skönt att man fĂ„tt vara hemma och ta hand om hunden som blivit opererad.
Skall tillbaka pÄ jobb den 16.3, sen Àr det under en mÄnad jobb kvar sÄ blir jag ledig, helt sjukt lite kvar.
Rörelserna blir kraftigare dag för dag, sitter och myser nĂ€r hon gör kullerbyttor ❀

Idag endast 100dagar kvar till bf 💕

Likes

Comments

Jaa nog kan man konstatera att inte blir det nÄgo lÀttare lÀngre fram i graviditeten. GÄrdagen gick och jag kÀnde ytterst fÄ rörelser, till kvÀllen vakna hon till lite mer, men fortsatte idag att vara super lugn. Nojjig som man Àr sÄ googla man (idioti) och fick som svar att direkt kolla upp saken. RÄdgivningen hade en ledig tid mitt pÄ dagen sÄ jag gick dit, vilket inte gjorde mig direkt lugnare dÄ hjÀrtljudet hördes otydligt och "lÄngt borta" pga navelstrÀngen.. Mitt huvve var endast fullt med hemska tankar om att nÄt stod fel till, ringde lÀkarcentralen och fick ett privat ultraljud till kvÀllen.
Problemet till varför jag inte kÀnt av rörelserna var för att hon typ stod rak i magen, dvs huvudet var lÄngt upp vid bröstet och benen ner i ljumsken och fötterna in mot magen. Vilken skön kÀnsla att fÄ en orsak till varför allt kÀndes onormalt! Vet jo att alla rörelser inte skall kÀnnas Ànnu och att barnet sover mycket osv, men efter ett missfall sÄ hjÀlps det inte att höra sÄnt.
Är vĂ€ldigt nöjd att jag kolla upp saken fast det kosta mig 127€, denna unge har nog varit vĂ€rd varenda en cent vi satt ut ❀ Vi fick Ă„terigen bekrĂ€ftat att det Ă€r en tjej vi vĂ€ntar, sĂ„ ingen tvekan om det. Hon vĂ€ger nu 696gram ❀

Likes

Comments

Luggit hemma med vĂ€rsta flunssan idag, halvt hostat lungorna ut kĂ€nns det som :/ Men denna kvĂ€ll förgylldes med sĂ„n hĂ€ftig kvĂ€llsjumppa i magen sĂ„ att Ă€ven blivande pappan fick kĂ€nna ❀ Ligger nu bara och myser, detta Ă€r en tid jag lĂ€ngtat efter och skall endast njuta av vad det hĂ€mtar med sig.

IgÄr var det rÄdgivningsbesök igen, dÀr allting var bra, sf-mÄttet lite överom grÀnsen och hemoglobinet hade sjunkit, sÄ nu blir det jÀrntillskott.

MĂ„ste Ă€ven fĂ„ glĂ€djas över den underbara "fylla i" bok jag bestĂ€llt, blev positivt överraskad 😍

Likes

Comments

Jag var lĂ€nge medlem i en grupp pĂ„ facebook för ofrivilligt barnlösa, vilken jag Ă€ntligen tog mod till mig och gick ur för nĂ„n vecka sen först. Den kamp vi gick igenom innebar inte endast en massa undersökningar och behandlingar, utan en stor pĂ„frestning pĂ„ det egna psykiska vĂ€lmĂ„endet och förhĂ„llandets. Den lĂ„nga vĂ€gen vi gick fick mig att avsky gravida magar jag stötte pĂ„ i butiken, en massa quotes pĂ„ fb om barn och överlag om hur lĂ€tt andra kunde bli gravida. Men full förstĂ„else fick jag inte egentligen av nĂ„gon, förutom i denna grupp pĂ„ fb, dĂ€r andra kĂ€nde exakt som jag, dĂ€r jag hade rĂ€tt att tycka som jag ville utan att nĂ„n anklagade mig. Att kunna va helt Ă€rlig om saken var helt enkelt omöjlig, för man ville tillika inte sĂ„ra nĂ„gon annan fast man sjĂ€lv var sĂ„rad. Fick ofta höra om hur jag skall sluta stressa och inte fundera pĂ„ det, men det vet alla som mĂ„stat gĂ„ igenom barnlöshet, att det Ă€r omöjligt! MĂ„nga tar det förgivet att man bara skaffar barn, men för andra Ă€r det en svĂ„r sak att inse, det gĂ„r inte bara SÅDÄR.

Nu efter att jag blivit gravid, sÄ tÀnker jag varje dag tillbaka pÄ den tid dÄ jag inte mÄdde bra, att jag tillome dÄ fick stÀlla den svÄraste frÄgan för en kvinna "nÀr bör jag ge upp och förbli barnlös?", eller att mista sitt blivande barn dÄ man mest av allt vill bli mamma.
Jag Àr vÀldigt kÀnslig gÀllande hela denna process och vet att mycket Àr annorlunda, men ser mig inte vara bÀttre Àn nÄgon annan eller behöva behandlas som en drottning, tvÀrtom. Jag vill kunna stöda andra som kÀmpar och försöka fÄ samhÀllet att Àndra sig gÀllande syn pÄ vad folk borde och inte borde.
Vi Àr vÀldigt lyckligt lottade som fick vÄr dröm i uppfyllelse, medan det finns mÄnga som aldrig nÄr dit.

Likes

Comments