Livet går oftast ut på att jobba för att ha råd att leva, men hur ofta stannar man upp och lyssnar efter, mår jag bra?
Jag har fått en annan syn på livet, vid årsskiftet gjorde jag ett nyårslöfte jag hållt fast vid, ett hälsosammare liv.
Har inte endast handlat om att gå ner i vikt, utan att fysiskt börja må bra. Självkänslan bygger på välmående, kroppen behöver må bra för att psyket skall orka. Idag har jag varit på två länkar, allt som allt 9,5km, känner mig asbra!
Har under veckoslutet fått höra att jag inspirerar andra, vilket betyder massor.
Idag känner jag att jag funnit min livs mening.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Gårdagen spenderades i Lemmenlaakso, där man fick njuta av både natur och motion. Härliga skogsstigar, trappor upp och ner och ett vackert väder.
Idag åkte vi till Keinukallio och gick i de 260st trapporna upp och ner, de tog på men kändes jävligt bra!

Vilket beroendeframkallande detta motionerande är, på tisdag pånytt!

Likes

Comments

Ivern för att skriva blogginlägg dog ut, har gått över en månad sen sist.

Nåja iaf tänkte jag nu uppdatera den med vad jag åstadkommit. Har aldrig satt några andra mål med min träning än att gå ner 10kg. Dit är det fortfarande ca 2kg. Men den stora skillnaden syns vid klädedköp. Idag prövade jag rockar i Citymarket och till min förvåning fick jag välja storlek 38 istället för 42 😬 Detta var en väldigt positiv och sporra de grej.

Är ruvar tider för både mig dag1 och höna dag4, spännande tider pågång ☺️

Ps. Var igår på Justin Biebers keikka, den va asgrym!

Likes

Comments

Trodde aldrig man kunde bli såhär beroende av motion. Har i 3 veckors tid varit sjuk från och till, som inte ville ge med sig. Eftersom mina behandligar fortsätter fr.o.m nästa vecka, så tänkte jag det är bäst att kolla upp vad man felar. Inget på crp eller svalgprov, så fick ist order att ta det lugnt. Efter 2 dagars paus så börja jag lugnt, med endast en 2km länk. Nu inser man hur mycket bättre man mår av att röra på sig, även om de blir för mycket ibland.

För mig att motion min terapi, tömmer huvudet efter en dag på jobbet. Preppar mig inför nästa dag, med nya tag.

"Never say never"

Likes

Comments

Sa som yngre att jag aldrig skall jobba med barn, eftersom mamma hela min livstid har haft dagbarn hemma.

Tiden gick och började vikariera som barnskötare, därefter utbildade jag mig.
Nu jobbar jag på ett dagis där jag stormtrivs. Trots mycke svåra livssituationer så där känner jag mig som hemma. Jag vill gå på jobb på morgonen och mår bra efter dagens slut.
Har till och med fått sådan energi att jag orkar motionera efter jobbet.

Kan bara säga att livet är stabilt, eget hus, trivsamt jobb, sambo, djur och vänner. Visst finns det de som saknas, som vi ännu hoppas få komma någon vacker dag.
"never say never"

Likes

Comments

Har aldrig varit nån spel fantast, aldrig beroende av att spela. Pokémon Go lät i mina öron som något värdelöst sätt att återuppliva de gamla figurerna. Men till min förvåning, efter att ha läst på, var spelet något jag blev väldigt fashinerad av. Själva idén bakom, speciellt det att man gör nånting för sakens skull, rör på sig för att samla Pokémons. Har inte än lärt mig allting gällande spelet, men detta är nånting jag kan se mig bli beroende av, till och med som snart 30 åring.

Btw endast lite på 5månader kvar tills man fyller hela 30år.

Ps. Till och med då man är på länk så hittar man en och annan figur 😉

Likes

Comments

Semestern börjar nå mot sitt slut, har inte gjort nåt extra, men är inte en person i behov av sådant heller. Har träffat vänner och njutit av sol och värme, och såklart koncentrerat mig på träningen. Mys med bästa vännens nyfödda bebis, finns inge härligare.
På lördagen var vi bjudna till en kompis på 30-års fest, vilket hölls på en ladugårds vind, helt underbart fint. Minns ej när jag senast skulle ha haft så roligt.
Överlag kan man säga att man njuter av livet, inget som tynger på just nu. Nästa månad skall behandlingarna påbörjas igen, då hoppar man in i karusellen igen.
Men skall nu njuta av sista semester veckan!

  • 2 readers

Likes

Comments

Nu har de gått exakt en månad sen allt. Börjar kunna säga att jag är mig själv igen. Kan skratta och umgås med folk utan att det gör illa i hjärtat, eller att gråten sätter sig i halsen. Man fokuserar sig på framtiden.

Semestern påbörjade jag igår, har inte uträttat så mycket, vädret är inge vidare. Träningen är något jag koncentrerar mig på åtminstone varannan dag. Har lärt mig ett och annat under detta år, mycket om mig själv och hur jag fungerar som människa. En helt bra egenskap att kunna läsa sig själv.
Skall ta och göra ett träningspass nu!

Likes

Comments

Efter den stora sorgen kan man bara konstatera att livet fortsätter, kanske inte som förut men det rullar på framåt. Att hantera sorg gör vi alla på olika sätt, vissa håller allting inombords och andra gråter ut om det. I mitt fall tyrde jag mig till mina närmsta vänner som visste om allting från början, dom stöttade mig och fanns där när jag behövde. Kände att jag inte vara kapabel för jobb, så blev sjukskriven i 2veckor. De veckorna koncentrerade jag mig på mig själv och på mitt psyk, åter upptog träningen som egentligen har varit det bästa sättet att bli frisk.

Nu idag 20 dagar sedan jag fick de dåliga nyheterna, så kan jag säga att jag mår relativt bra. Satsar på mitt välmående. Prövade på nånting nytt idag, dvs. protein pannkakor med färska bär på. Det var nånting jag kommer inhandla även i fortsättningen :)

1 vecka och 2 dagar kvar till semestern börjar, sen skall det njutas för fullt!

Likes

Comments

Denna månad starta otroligt bra, kan int ens förklara. Fick vara med om världens underbaraste grej, första gången i mitt liv.
Kommer senare att avslöja vad 😉

Likes

Comments