Jobb, jobb, jobb

För några dagar sedan fuck jag veta att jag är vinnaren av 1 pall spån från Yesbox vilket jag blev super glad över :-D

Träningsscheman håller på att läggas om och funderat på att börja med 1 vecka fokus på dressyr, 1 mer arbete i skogen osv.. det blir ju ändå varierad träningen eller on jag ska fortsätta på att ha 2 pass dressyr 1 arbete i skogen 1 hoppning i veckan osv..
Hmm får fundera..

En dag blev det körning i kolsvarta mörkret i skogen vilket var spännande. Miljöträning för ponnyerna vilket dom skötte lysande vet inte hur jag ska höja svårighetsgraden längre ;-)

Hmm..
Hästar som är spända i musklerna i bakdelen åtminstone Pajaz. Vi fick köra några omgångar med TENS.. hoppas det blir bättre men undrar vad anledningen är :-/

Lite härliga bilder på hästarna!
Hoppas ni inte missat våran instagram @stallback

Vi hörs 😊

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nu börjar man se resultat efter allt slit.

Började med 1 h pass på Hanna idag. Vill få henne i den korrekta formen och att hon ska kunna börja bära sig själv. Hon vill helst inte gå i form. Skritten bär hon sig själv i, traven börjar hon kunna det. Vi red en bra uppvärmning med skritt, trav och galopp på fyrkantsspåret. Efter det blev det att jobba med övningen klockan i skritt och bara bommar på marken. Jag tänkte mig att jag skritta i en fyrkant men på varje sida skulle jag över en bom. Jag själv fick träna på att böja och ställa, hitta alla knappar, fick ner henne då och då på tygeln och även att efter varje bom direkt komma tillbaka till arbetet igen. Hanna blev lite lösgjord, hon fick också träna på att våga komma ner på tygeln och även att lyssna och känna på alla signaler jag gav henne. Det roligaste av allt var nog faktiskt att jag brukar köra en lösgörande och stretchande övning dock ej med henne där man rider på trav i fyrkantsspåret och tar in på 2 st 10 diametersvolter per långsida. Men samtidigt så ska du släppa lite på tyglarna hela tiden och tillslut rider man iprincip utan tyglarna och hästen får verkligen sträcka ut sig. Det har faktiskt gjort att Pajaz tyckt att arbetet blivit roligare. Tror att nog "spärr" i han släppte efter några dagar med att avsluta ridpassen så. Iallafall så istället för att ta in på volter så red jag i bara fyrkantsspåret och släppte på tyglarna. Jag fick bromsa med säte och röst. Det roliga är att av någon anledning skulle jag bara prova om jag kunde styra henne med bara kroppen vilket jag kunde så jag red runt där och ändra vikterna i sadeln. Sedan från att alltid ha huvudet högt så var huvudet närmare backen och hela hon tyckte jag blev avslappnad. Det ska jag fortsätta med i slutet av hennes pass innan avskrittning.

Sally fick bli lösgalopperad idag. Dom andra dagarna har hon blivit longerad. Vill så gärna kunna komma upp och rida henne så nu går hon på longering medans vi arbetar och har en apparat som heter TENS om jag inte pratat om den tidigare. Kommer ett helt inlägg om det. Men iallafall så den har hjälpt henne jätte mycket vilket jag är super glad över. Men tills alla låsningar är borta går hon på longering, lösgaloppering, löshoppning och lite hästpsykologi sant frihetsdressyr.

Pajaz blev riden idag av Ronja ute på Gärdet i ca 30 min. Barbacka blev det också och på baby pelhambett som Ronja inte fått testat på förut att rida med men han trivs med det bättre .

Sen en liten hemlighet
Busan har blivit igångsatt igen!!
Helt otrolig, hon har kämpar glöd hon.
Busan har tidigare varit extremt stel i hela bakdelen. När vi haft massör ute har även den fått jobbat mycket med maskiner och förhand. Nu skrittar Ronja henne 15 min varje dag. Hon har börjat gå över upphöjda bommar. Busan var så stel förut att man inte ens kunde ta upp bakhovarna. Stelheten och ömheten har gjort att hon varit halt fram. Men ingen hälta fram direkt längre. Men hon går med lång hals och huvudet lågt vilket tyder på ömheten i ländryggen där vi också använder den här TENS:en. Hoppas att hon blir så bra att man kan börja rida henne på riktigt som Hanna och Sally.

Freja skrittas åtminstone varje dag så det går framåt.

Alla projekt står rätt stilla just nu men till nästa vecka ska väll allt börja röra på sig igen!
Ha det bra!!

Likes

Comments

Hösten är här!

Fantastiskt ju!

Ett härligt sommaruppehåll från bloggen. En skön sommar. Hästarna har fortfarande blivit motionerade men nu är vi tillbaka i det riktiga igen

Vi börjar med dom tråkiga beskeden så har vi det klart..
Sally kommer tyvärr inte få något föl. En tråkig olycka hände vilket slutade med att hingsten fick sys och alltså inte kunde betäcka. Tyvärr blev det så vilket inte alls var roligt men vi får väll satsa på ridningen för Sally istället. Men Freja väntar fortfarande föl.

Nu till allt roligt som hänt!
Ridbanan har blivit större. 50x20 är den nu. Allt är inte klart än men det blir bara bättre och bättre, drömmar som går i uppfyllelse är en underbar känsla. Mina föräldrar gjorde denna ridbana för några år sedan men nu när jag blivit äldre så vill ju jag komma in med mina åsikter och ha ännu bättre grejer att arbeta med om man säger så. Jag hatade att man var tvungen att gå igenom hagen för att komma in på ridbanan eller igentligen paddocken. Staketet var bara skit. Ridbanan var väldigt tung. Mattan som ligger under all sand stack upp även fast set låg ca 40-50 cm lager tjockt med sand ovan och grus under. Det första vi börja med var att måtta ut den, förut var den ca 38x18 men nu mätte jag ut 50x20. Vi fick hem 2 st stora telestolpar för lyse till ridbanan. Vi började sedan gräva ut ridbanan till dom måtten men först tog vi ju bort Staket och allt sånt. När det var klart började det stora projektet, att flytta all sand över till det ny grävda och att få bort all matta som låg under. Det tog nog mest tid. Sedan var det bara att sprida ut all sand igen. Upp med ordentligt staket runt hela ridbanan. Förut hade vi 2 öppningar till hagen men nu bara 1 just bara för att vi har ena öppningen direkt ut till ridbanan om man går ut ena vägen från stallet, andra vägen är gödselstack och hagen. Nu har vi börjat få hem grus också för att ridbanan inte ska bli så tung, eller ja stenmjöl tror jag. Jag har även målat bomhållare och då menar jag hållare som vi kan lägga upp bommarna på sen som sitter på stallet och även tänkt mig ha en presenning som skydd över dom. Måste bara fixa något skydd för hinderstöden. Sen ska bara dessa stora telestolpar upp med strålkastare, tanken är ev att jag även ska ha högtalare men det är en liten extra dröm utöver det. Utöver det byggs även lite utfyllnader till hinder, mer hinderstöd byggs mm.

Stallet då. Det är så mycket mer organiserat ända sen sadelkammaren kom till. Fy så skönt! Mycket större plats i foderboxen. Boxarna eller ja hela stallet blev ju urtvättat i somras. Det målades klart vilket också var skönt. Nästa sommar väntas det att måla utanpå. Nu har vi ju målat vitt inuti. Utanför stallet så har vi rensat bort all ogräs som fanns bland gruset som vi har runt stallet. Efter det så la vi dit lite nytt grus som blev snyggt.

Sadelkammaren är egentligen kaos, hinner inte hålla på där så mycket men lite då och då. Mer hängare ska upp och det ska organiseras mycket bättre.

Hästtransporten vi har har krånglat massor med lysen. Den servar vi nu. All el ska bytas ut. Så för tillfället kommer vi inte härifrån med hästarna.

Hästarna mår bra allihopa. Håller på och fixa något slags träningsschema igen för dom. Vill att Sally ska komma igång i ridningen. Ronja som har ridit på ponnyerna har blivit delfodervärd om jag inte sagt det. Hon vill ju såklart iväg och träna och även jag med Hanna.

Ha det bra sålänge! ❤️

Likes

Comments

LÅNGT UPPEHÅLL!!!

Nu har det varit 2 månaders uppehåll på bloggen! Ni förstår inte hur mycket jag jobbat enda sen ca 10 juli! Det är rengöring av stallet, det är ridbanans ombygge, det är planering med sadelkammare, det är planering med hästarnas träning, planering av att få hit tränare förhoppningsvis 1-2 gånger i månaden, osv osv,

Dom senaste 30 dagarna har jag slitit. Men första månaden låg jag faktiskt bara i sängen, dag in och dag ut, åt knappt, gick iprincip bara upp för att gå på toa och ha i mig socker så jag klarade dagarna utan mat. Rätt sorgligt faktiskt men det berodde på min psykiska hälsa som jag inte vill gå in på för bloggen handlar inte om det men vill endå förklara. iallfall så den 10:e juli gifte sig min mamma och jag är glad för hennes skull! Den 9.e juli rykte jag upp mig inför bröllopet. 11:e juli låg jag i sängen igen.. tills för ca 2-3 veckor sedan då jag hade några vänner över å vi hade skit kul över 2 dagar, några dagar efter det fick min mamma ut mig ur mitt rum och vi var till stadsparken. Jag , mamma och mina 3 små syskon. Enda sedan dess har jag inte legat dagarna in och ut i sängen utan hållit igång och tyckt livet varit relativt kul igen, vissa dagar roligare än andra.

Iallafall. Vet ni hur lycklig jag är!! Om allt går som det ska har jag 2 föl i stallet nästa år! En welsh partbred som kommer bli ca 120 cm hög och ett arabiskt fullblod som kommer bli ca 150 cm. Welshen kommer från Freja som är betäckt med hingsten Brierdene Gwilliam och Sally är snart betäckt med hingsten Grojdon. 

​Brierdene Gwilliam, f.2001, welsh cob, mankhöjd 117cm, svart med bläs och 4 vita strumpor.

e: Brierdene Berwynfa WSB 22855 u: Loumic Gwyneth WSB 98205 ue: Fuchsia Quince WSB 8978

​Grojdon, FA 25/98, f.1998, angloarab (arabiskt fullblod), mankhöjd 147cm, brun med massa olika tecken. 

e: Espri FA 63/73-81 u: Grojma FA 194/81-97


​Freja kom hem den 13/8. Hon åkte direkt till sommarbetet. 

Sally åkte den 12/8 till sin "man" på betäckning.

Hanna har jag haft sån ångest över att hon bara fått stått. Blivit erbjuden lättare hjälp som longering men stött bort det och sagt nej. Hon är min liksom men jag har inte haft motivation alls. Så jäkla dum som jag är ligger jag i en säng och iprincip tycker att livet suger, lyssnar på deppig musik, kollar på några serier och sover när jag har min älskling står i en hage och varje gång jag bara hälsat på är hon först fram och bara väntar på att få jobba. Vad är jag för ägare? Iallafall rykte jag upp mig och började longera, sedan tömköra. Senast idag för jag ute ca 1 h och gick ca 5 km. Tränade på att lyfta hovarna ordentligt, att jobba rätt, att få bort hennes bakrädsla fick tillslut gå bakom henne istället för på sidan. Imorgon ska jag upp på ryggen igen. Blir mest skritt men trav ska vi väll få till. Förresten så har hon gått ca 1 månad lite till utan skor vilket går suveränt och tänker inte ha henne skodd igen så bra som hon går. Ev. boots så jag kan använda broddar. Svär förrestenn på att jag kommer gråta när jag väll sitter där!

Pajaz har blivit riden och körd. Han ska bli barbacka riden av Ronja är det tänk timorgon!


NU uppdaterar jag ju inte här jätte jätte mycket men 2 gånger i veckan iallafall! Annars finns jag på instagram under namnet @backgarden902 och där kommer det ut varje dag olika uppdateringar!


Vi hörs allihopa och glöm ej kolla in denna blogg www.nouw.com/tjejkraft

Likes

Comments

Åå,  midsommar är över för 2016..

Midsommar blev det jobb mellan 10:30-16:00 (igentligen 15). Då var jag iväg med ponnysarna och var med på ponnyridningen. Förutom att Pajaz bet i mitt finger så jag börja blöda så gick väll allt bra :-) bara en skråma med massa blod. Trevligt där som alltid och hoppas man får komma en 3:dje gång iallafall nästa år 😊
Sån bra miljöträning för dom.  Dom är riktigt lugna nu när man kommer till nya ställen,  vilket är skönt!

Hanna var jag igår och köpte lite nya grejer till.  B.la flugtäcke! 429:- på hööks som håll i ca 10 h.. Jo,  ni förstår att åå morgonen runt 8 imorse kom en gubbe ner hit och sa att hästen trasslat in sig i något.  Hanna var ju på sommarbetet.  Mamma åkte upp och tog loss det. Jag och min pappa åkte från oss till sommarbetet. Kollade till henne igen.  Flugtäcket var sönderrivet. Passa iallafall på att ta hem hackamoret jag har till Pajaz.

Idag var även en tjej här och provred Pajaz..  Spännande,  en bra ryttare verkar det som.  Rider bra iallafall och dom verkar komma överens vilket är toppen! En bestämd ryttare som aldrig ger upp är hon,  precis en sån behöver Pajaz.  Vi har pratat om både medryttare och delfodervärd så vi får se vad jag får för svar i veckan!

Hovslagaren Lennart Östergren inbokad den 4/7. Hanna ska skos av,  vilket jag längtat efter. Freja får fortfarande ha skor och sulor tror jag t.o.m..
Hoppas att distrikt kan komma på torsdag och vaccinera!

Sen så har jag provat att göra något som verkar populärt..
Chiapudding..
Mitt hälsosamma liv har börjat ta sig..
Körde ett styrketräningspass förut.  Tänkte ut och löpträna imorgon. Testa mig hur långt jag orkar springa så jag har något att gå efter :-D
Chiapuddingen är iallafall klar imorgon eftersom den ska stå över natten..
Får återkomma på onsdag om det var något för mig det där och då får ni såklart ett recept!

Godnatt så länge!!

Bilderna idag är på mina bröder som rider Pajaz mm.

Likes

Comments

Vi ska börja med att säga, välkommen till världens fotobomb :-)

Sen så glömde jag säga i förra inlägget att jag hoppa 80 cm räcke med Pajaz för någon vecka sen. Helt fantastiskt:-) I helgen som var hoppa jag även 60-70 cm oxer :-)

På bilderna ser ni mitt projekt till att förbättra och göra en större ridbana. projektet är igång. Vi har testat att stå på ponnyerna och dom har faktiskt gillat det! en annan dag gick vi ut i en sjö och jogga med dom. Sen passa jag på att fota när Ronja, Freja,s halvfodervärd och Pajaz hoppade. Riktigt fint faktiskt. Roligt att se en ryttare man själv utbildat från grunden så duktig efter bara 1 år.

Sen sadelkammaren är på gång :-)

Sen var vi till hööks i helgen som va. Mer vad vi köpte där kommer i nästa inlägg. Nu tycker jag att ni kollar på alla fina bilder :-)

Likes

Comments

14 år har man blivitt den 6:e juni, det är nice.

Dom stora hästarna är på sommarbetet. Mums tycker dom. Massor med mat överallt. Lyckliga hästar! Busan bara står, hon har haft lite problem med ett rinnande och svullet öga. Men det är löst nu med ögondroppar och flughuva. Sally tömkörs en del i skogen. HAHA, Hon som aldrig sätt en grankotte har äntligen fått sätt en nu :-D Hon tycker iallafall att skogen är jätte rolig att vara i, finns så mycket att kolla på. Fåglar som flyger, vattenpölar, träd, buskar, stenar och såklart kottar :-P Hanna då, mitt största busfrö. Ridit lite på henne men mest gått promenader och longerat. Het och stor som hon är. Vi har även tränat lite hästpsykologi övningar. Även att hon ska lära sig följa mitt kroppsspråk från marken.

Sen dessa 2 ponnysar jag har då. Freja har fått en halvfodervärd som tar hand om henne varje dag. Pajaz söker jag medryttare eller halvfodervärd. Länk till annonsen finns längre ner :-) Vi har iallafall haft lektion för Maria Fröjd, Bäckens hästpsykologi center. båda ponnyerna är dominanta och har mycket vilja som inte är så konstigt. Men vi har fått övningar som vi tränar en hel del på. Försöker innan varje ridpass:-)Det går riktigt bra.

5-6 Juni hade min ridklubb Viby rid och körsällskap nationaldagstävlingarna där jag var funkis och finalen i div 3 hoppning. 5:e en söndag var det hästar och den 6:e på måndagen var ponny. Den 6:e var ju min födelsedag och jag fira på ett riktigt bra sätt. Att vara funkis på klubbens tävling på den nya klubbanläggning. På födelsedagen så ropa dom ut i seketariatet att dom hade en vrks:are som fira sin födelsedag på tävlingen. Sen ropa dom ut att jag skulle vinka lite så alla kunde se vem det var då jag jobba som banpersonal. Sen så ropar om ut att vi sjunger för henne och då kände jag att jag ville krypa ner bakom hindret. Men ja folk kolla på mig och sjung :-) Det var ju trevligt :-)

Sen nu så har jag börjat blivit riktigt hälsosam. Jag äter lite bättre och jag tränar en del. Mest styrka och kondition. Var med på #¤sverigepåfötter där det gick ut på att den 14:e juni röra på sig mellan 17-18. Även ha på runkeeper så dom kunde mäta av. Jag gick ut med mina bröder, sprang och gick en runda samtidigt som dom cykla. 3-4 km. Träningsverk sen. Tog 1 h. kände att jag kunde gjort bättre men benen var verkligen inte med, jag fatta inte för jag hade massor av energi med fick släpa på benen.

Det är en del av det som hänt, kommer förresten bli ca 3 blogginlägg i veckan till att börja med nu :-) Måndag, onsdag, fredag/lördag. bye

http://www.hastnet.se/marknad/annons.php?annonsid=94841&marknad=4

Likes

Comments

Ny dag..

IIgår tränade jag och Hanna för helgens pay and jump där vi ska hoppa 30 & 40 cm. Det gick bra tills på slutet då vi skulle hoppa 60 cm räcke för 2:a gången. Bakbena hängde inte med över så hon fastnade med dom i bommen som ramla ner och hon snubblade till vilket slutade med att jag åkte över halsen och landa på ryggen framför henne. Tur man har en snäll häst som hoppa undan när jag flög i backen. Jag blunda i hela fallet, när man öppnar ögonen har man en mule vid säg som undra hur det gick med mig. Jag fick inte ont alls utan ställde mig upp igen, det första jag tänkte var på om Hanna blev rädd eller orolig för att jag ramla av (första gången). Vissa hästar kan ju bli såna att dom blir rädda och känner lite att det är deras fel och nästan får ångest. Men jag klappa på henne och förklarade att allt var bra med mig, ställde oss vid pallen, jag hoppa upp och tog ett varv i alla gångarter. Sen tog vi oxern som också fanns 3 gånger och även räcket 3 gånger fast istället för 60 cm så sänkte vi till 30-40 cm för att hon inte skulle bli rädd för att hoppa igen.

Utrustning:

Scabraket: mörkblått från tyskland pris?- sadel: JC Hoppsadel pris: 6900:- Köpt på Strömsholms sadelutprovning -Stigbyglar+läder köpt begagnat, är från Hööks -Träns+tyglar från Horze köpt begagnat för 250:- -Bett, baucher köpt begagnat men är från hööks för 199:-

ryttaren: Ridstövlar, mountain horse äldre modell pris? - säkerhetsväst+fleecetröja från Hööks pris?

Igår så red även jag Pajaz och Freja blev riden av hennes delfodervärd Ronja :-) Vi hoppa 60 cm vilket var det som Pajaz max hoppat. Vi försökte på 70 cm också men det gick inte lika bra :-/ Bra, Då är han relativt klar för att starta i LD nästa år :-D Freja är hoppat med ryttare upp till 1m och hon är bara ca 100-105 cm <3 Vi hoppade iallafall bana med 3 hinder, barbacka också. Jag red med repgrimma och en tygel först. Sedan så gick jag över till hackamoret istället. Det är det han gillar mest. Pajaz håller på att få en ny sadel, allround i ca 16 tum vill jag ha på sits och även för kort anläggningsyta. Min allround jag har till Hanna låg perfekt på honom bara det att den var ca 5 cm för lång.. Och det var en 17,5 tum i sits men inte jag som ska rida igentligen så en 16 tum borde sitta bra.

Sally då, hon har gått löshoppning. Hoppat oxer för första gången :-) Inte mycket mer där men ska väll bli riden nu i helgen :-)

Tant Busan går bara i skritt just nu. Hon ska skrittas varje dag enligt order av massören.Om jag inte sa det så hade vi ut Amanda Forsberg från Nerikes häst(nånting). Hon massera Hanna å Busan, både spända bak.


Önska mig lycka till på pay and jumpen så hörs vi snart! 

bilden när vi rider är inte den bästa men fokus på utrustning så kommer en bättre bild i nästa inlägg

Likes

Comments

Hej!

Nu har det gått 1 månad sen sist och massor att berätta :-)

I början av april gick jag på en fölningskurs där 2 från Strömsholm kom ut och pratade om sina erfarenheter o.s.v. Det var spännade och roligt!

Tänkte förklara en del av vad som gjorts med varje häst och hur dom utvecklas, ja ni förstår!

Busan: Fortfarande avställd, dock lite bättre men hon har gjort sitt.

Freja: Hon har blivit riktigt fin och snäll nu efter igångsättningen av ridningen igen:-) Riktigt bra nybörjarponny. Försöker sätta igång henne i hoppning, det hon personligen tycker är roligast! Så hon förhoppningsvis kan ta med någon ryttare på pay and jump iår och tävla nästa :) Vi har tränat en del ledarskapsövningar som hon också lyssnar på!

Hon och Pajaz blev även ridna i 3 1/2 h utan att bli svettiga!Bra kondis! Dom blev även körda i 2,5 mil en dag utan att bli svettiga, medryttaren på Pajaz får nog ta och prova på distans. Blir nog en 1,2 eller 3 plats! Även så blev dom ridna i repgrimma. Gud så roligt det var att se att dom kunde gå lika bra på bett som på repgrimma. Även fast Pajaz är stark. Barbacka och repgrimma i alla gångarter har blivit en favorit :-)

Det roliga är att Pajaz gått på tvådelat förut, efter det bytte jag till rakt istället. Sen fick jag låna ett tredelat bett av min fina granne. Sen en dag såg jag på fb en som la ut en annons på ett hackamore i stl ponny. Jag vill försöka att rida en del på bettlöst. Så jag köpte hackamoret, jag fick hem det och testa det på Pajaz. Han gick fantastiskt fint. Något han aldrig gjort förut. Först tyckte han att det var konstigt att jag satt och styrde honom utan att han kände det i munnen. Innan jag provade hackamoret försökte styra med sits som gick riktigt bra! Men hackamoret va en dröm. Så nu rids han på bett i dressyr och hackamore i allt annat. Bett i dressyr just för att man inte får rida bettlöst i dressyren som är synd..

Sen måste jag ju säga att jag tycker att Pajaz och Freja har fina ben på bilderna :-D

Hanna då.

Jo, 11- 17 april pratar vi om nu! Vi red dressyr för att komma igång. Sedan en dag så hoppade vi :-) 30 kryss började vi på och slutade på 50 räcke! Så roligt! Vi fick till det tillslut och sedan så galopperade hon efter några hinder också. Sen så slog hon i knät en gång. Så hon fick stå 1 vecka, fredag-fredag med svullet knä. Endast gå på hårt/stabilt underlag och sedan så sköljde jag med kallt vatten varje dag, före och efter promenaden. Efter promenaden eller sista sköljningen så fick hon liniment på och även extra vita miner som "Back to form" Som finns på Hööks. Nu är hon bättre igen och har blivit longerad, travat och "hoppat" studs. Idag (26/04.16) Så har vi jobbat i skritt och trav. Jobbat med att sitta ner i travet även att trava 2 travbommar som är riktigt svårt enligt Hanna!

Sen ÄLSKAR jag denna bild på mig och Hanna !! Bara jag men alla hästmänniskor har ju dessa fina bilder på hals och ögon också :-P

Sally har vi jobbat i longering, även frihetsdressyr. Hon är jätte duktig och jobbar på bra. Hon har haft på sig allt och vi har hängt lite på henne men pallen gillar hon inte så där tränar vi mer :-D Har dock ingen bild på henne:-/


VI hörs! Och tack till alla som läser! Nu TAGGAR vi att komma iväg och hålla i ponnyridningen på valborg! Så roligt att komma tillbaka i år igen där man är poppis bland barnen <3

Likes

Comments

I'm back :-)

Som ni läst i förra inlägget så skulle jag på 2 kurser! En frihetsdressyr och en foderlärningskurs. Både var roliga och lärorika:-) Frihetsdressyrer var här hemma, den riktigt spännande! Jag och Hanna fick en början till ett samspel och en bättre kommunikation! Nu har vi lite enkla ä
övningar som vi har och träna på sedan får det bli en del 2 ;-) Kursledaren var förresten Marina Fallgren från Örebro! 
Foderlärningskursen var också riktigt lärorik! Jag fick hjälp med frågor om fång och vad det beror på mer grundligt eftersom mina små skitar har det! Även så skulle jag få varsin foderstat till hästarna så jag får mer exakt vad som behövs!
St Hippolyt's foderlärningskurs var det på Loviseholms gård :-)
Nu blir det att åka Till Råbylund eller Vittvång och köpa st hippolyt's foder som även är ekologiskt!

Nu är det påsklov för mig och då blir det massor med ridning 😍
Träna Sally med våran sadel så hon för känna på den också så vi kan komma upp på henne och rida! Blev en vintervila för henne med ridningen!
Pajaz Rids på och blir bara smalare och smalare (=Vältränad)! Även mer samarbetsvillig och vill gärna hoppa mer! Så nästa år blir det nog lite tävling i Lätt D för han och hans medryttare:-) ååå Lite pay and jump/ride i år! 
Hanna går det bra för. Hon är mer liksidsig och kan gå mer rakt på rakt spår än att vingla! Imorgon blir det markarbete och gymnastikhoppning :-)
Busan har jag ställt av helt nu!
Freja blir riden och körd! Lite snällare och mer acceptabel nu enligt mig, riktigt trevlig:-)
Sedan har vi börjat få till en sadelkammare, mer bilder kommer :-D

Imorgon får det bli ångning av täcken, framförallt vintertäcken så dom är fräscha till nästa vinter, även tvätta också :-) Slänga för trasiga täcken! Köpa in eksemtäcke Till Pajaz och 1 flugtäcke iallafall till Hanna tror jag! Även ett till Pajaz :-)
Även kolla igenom en gammal bod där det finns massor utav lädergrejer!!
Lite rensning, ridning, longering, Löshoppning och körning imorgon helt enkelt :-)

Vi hörs :-)

Likes

Comments