liv, tankar, känslor

Hej Alla!

Jag kommer ta paus från blogg och sociala medier ett tag men jag vet ej hur länge. Anledningen är det att min pojkvän gjorde slut med mig igår. Det blev en tuff dag igår med mycket tårar. Idag är det bättre men nånstans tror jag att jag inte riktigt förstått vad som nyss hänt. Men just nu känner jag mig bara väldigt tom, som ett eko i mig. Det saknas något. Men det är som det är jag kan inget göra även fast jag vill ha honom vid min sida, det blev nästan 4 bra månader iallafall.

Iallafall jag behöver bara få inse och vänja mig vid det nya. Jag försöker umgås mycket med familj och vänner för att få annat på tankarna och därför väljer jag att logga ut från sociala medier.

Ingen aning om när jag känner mig redo att komma tillbaka men tänkte att när jag orkar så ska jag skriva steg för steg hur jag kommer över i mitt fall killar.


Liten uppdatering och i framtiden kommer jag skriva mer om hästarna och deras träning,  Ha det så bra iallafall <3


Likes

Comments

Vanlig dag

Inte mycket har hänt faktiskt!

Igår var jag inne och hjälp mamma på sitt konditori igen. Lätt jobb denna gången.

Sedan i lördags så var jag ute lite och skruva bort däck på en flakvagn vi köpt för att dra Pajaz med. Dock krävs renovering innan de. Tanken är även att jag ska köra Pajaz och hämta upp höbalar som ramlar av från hökärror och köra in för hand. Annars får man typ bära in dom och de blir lite jobbigt #bonde

Idag har jag inte gjort alls mycket.
Mest bara tagit det lugnt och vilat ut. Känner att jag måste tagga mer mitt liv lite och strukturera upp det just för att inte bli utmattad igen.

Jag kommer vara ledig tisdag- torsdag.
Sedan på fredag så kommer jag sätta igång Hanna igen. Vi får se hur det går. Tänkte ge henne en chans. Ska ändra ridningsteknik och jobba mer tillit mm från marken och även trix. Sedan läskighetsträna henne för saker och trafikträna henne. Det är planerna nu sen får vi se men nu får jag leva i nuet :-)
Pajaz kommer gå efter ett träningsschema jag lagt upp för honom. Dock ändra så han går en del skritt och trav. Kanske lös någon dag på ridbanan men det sköter Ronja.

Jag vet ej om jag kommer blogga något under mina lediga dagar men vi får se :-)

Tills vidare så hörs vi! :-D

Likes

Comments

Vanlig dag, liv, tankar, känslor

Jahopp!
Fredag idag!

Fredagsmys med mig själv får det bli, lite ljus och kolla på lite prylar jag tänkt till mitt rum b.la.

Förhöret gick bra. Det var väldigt barnvänligt ställe jag fick vara på och allt gick bra.

Idag var jag i skolan och bara va. Jag vet inte riktigt hur jag ska säga att skolan går riktigt. Jag vill ha en bra utbildning och allt med det finns saker som hindrar mig just nu men med tiden inte kommer göra det när jag lär mig hantera saker och tänka till 100% på ett annat sätt, ja vi pratar om min panikångest.
Det går väldigt trögt. Man får inte någon hjälp allas min mentor är den ända som förstår något hur hon ska hantera situationen och hur man får tänka. Just nu vill jag plugga på distans hemma och när jag kan så återkommer jag till skolan. Något som ingen i skolan verkar tycka om. Speciellt inte den oförstående rektorn som rent ut sagt idiotisk och skulle få en släng av ett par panikattacker samt tvingas till något så han får se..

Ja varför vill jag plugga på distans?
Som ni vet så är jag utskriven från bup. För ungefär 1 år sedan började jag läsa på en bok som heter "Fri från oro, ångest och fobier" mitt i det läsandet så förändrades hela mitt tänk för tillfället. Jag kände att ja jag måste fortsätta läsa men jag gjorde aldrig det. Jag sjönk in i en djup depression osv men det blir en annan gång. Iallafall så när jag gått på bup ett tag så tog jag fram boken och började läsa. Jag kände att det som hände på bup och alla dessa samtal att dom inte hjälpte ca 7 träffar varav 2 om panikångest. Överhuvudtaget. Ja, jag kämpande och övade och tränade men jag kan inte känna att jag fick någon vidare hjälp. Jag har iallafall bestämt mig sedan länge att jag vägrar leva med panikångest utan jag ska bli av med punkt slut. Jag tog saken i egna händer och började med KBT behandling på mig själv. Jag håller redan nu på med att gå på promenader. Lära mig att vara själv är inte hemskt. Jag går till busshållplatsen som jag egentligen ska åka ifrån till skolan för bara det är jobbigt att tänka tanken skola. Sen går jag lite överallt men jag börjar alltid att gå dit. Desto säkrare jag känner mig desto längre går jag. Aldrig mycket längre utan bara en bit. Det har hjälpt men visst har jag fått bakslag men som mamma sa till mig du hamnar ju aldrig på noll. Du kanske hamnar på 1-2 och innan när set jag super var du på 5. Samtidigt som jag b.la gör det men även kopplar bort kontrollerandet i vardagen. Samtidigt som jag gör allt det här så då och då när jag känner mig positiv så läser jag denna boken. Den går igenom stegvis hur man utför behandling just för att boken är b.la till för om man ska behandla sig själv. Alla kan det men ibland behöva hjälpa och stöd på traven. Jag har gjort klart hela kapitel 1 och ska sedan börja på fobier snart. Boken är super och har verkligen hjälpt mig mycket. Jag har blivit så mycket positivare sen jag började läsa den boken verkligen!

Annars så har jag faktiskt mått bra psykiskt. Jag har löst vissa problem b.la. Planerat mer för att få mer struktur på livet. Men Problem med illamående som sagt men det går bra nu när jag äter rätt. Sen kan jag inte resa mig så snabbt för då blir jag nästan yr.
Jag håller på och pysslar lite med mitt rum b.la och hoppas jag snart kan visa er men tills dess ha det bra!

PS! Livet på landet är helt j*vla underbart, ni missar mycket ni stadsbor :-)

Likes

Comments

liv, tankar, känslor, Vanlig dag

Ja början av den här veckan har jag inte skött mig inte heller i helgen som var. Jag har varken ätit nyttigt och ordentligt eller skött mina tider = Världens illamående, kväljt flera gånger och dubbeldoserat illamående tabletter utan resultat. Fyyy, började mig verkligen sköta mig idag. Vet inte om jag sagt det men har fått utskrivna illamåendetabletter för tillfälligt och omperazol för 1 år. Tycker det är hemskt att man ska behöva få äta massa medicin när man är ung. Iallafall mina mattider ser ut så här:

Frukost 7:00

1/2 mellanmål 9:30

Lunch 12:00

1/2 mellanmål 15:00

Middag 18:00

Sedan innan jag lägger mig äter jag knäckebröd och vatten

Efter varje måltid får jag tänka på att aldrig lägga mig förrän 2 h efter jag ätit för att maten ska hinna neråt.. ja det är kul!


Annars så rullar dagarna på, nu har jag mest tagit det lugnt på dagarna och sedan varit i stallet och haft lektioner för Ronja på eftermiddagarna! Jag känner mig bara så motiverad. Min drömkarriär har smått börjat, dock är allt det hemligt en. Finns bara 3 personer som vet och låter det vara så tills vidare. Jag blir motiverad när jag hjälper andra. Som t.ex en kväll hjälpte jag 4 personer med olika problem. Alla var glada, och ja tacka verkligen för att jag fick dom på rätt spår när dom var på fel. Det har jag faktiskt hört flertal gånger att jag är som en psykolog och skulle bli en bra psykolog. B.la för att jag har jävligt mycket erfarenhet efter allt jag varit med om, jag har problem själv men lösning på alla problemen också samt att jag studerar ofta människor i hur dom hanterar situationer. Som när 2 bråkar så studerar jag i kroppspråk, ordval och vad som händer med människorna under tidens gång. Det är häftigt faktiskt. JA iallafall jag boostar mig och mitt självförtroende samtidigt som jag får hjälpa någon, fantastiskt! Jag tror iallafall att trots allt att skolsituationen är halvgalen och allt så konstigt nu att jag kommer ha en bra karriär i livet och bli väldigt framgångsrik faktiskt.

Ja, allt omkring mig då, kan säga att jag kommer öppna mig mer och mer om allt. Jag blev utskriven tillsvidare från bup. Dom har hjälpt mig så mycket dom kan men nu måste andra myndigheter och resurser ta över. Något mer som hänt är att efter en händelse så har jag inte träffat min pappa på 1 månad, endast på sms. Så kommer det vara tillsvidare tyvärr av privata anledningar. JA, vi kanske se någon dag igen vilket jag hoppas för man vill ändå ha en pappa i sitt liv. Det ä hans val som avgör, jag har satt mina "krav". Följs dom ja resten kan ni räkna ut. Ska tillägga här att jag klandrar nästan aldrig människor när dom gör fel,alla gör fel och man lär sig av misstagen, och ibland behöver man lite hjälp på traven. Men en person ska aldrig klandras hela livet över någon slags händelse. Det har jag lärt mig efter en situation som uppstod för nått år sedan som jag fortfarande klandras för av människor på 40+ som tydligen inte kan gå vidare. Vi kan ta den händelsen någon annan gång.

Inget nytt på hästsidan. Pajaz och Hanna har gått med back on track ryggvärmare några dagar. Lite spänningar i ryggen b.la. Men longera Pajaz lite idag så fin och mycket mjukare idag. Ronja och jag hade lektion om hästen och ryttarens utrustning.

Imorgon ska jag in på förhör hos polisen om en händelse som hänt, inget super allvarligt. Vi får se hur det går. Hoppas ni hade en bra alla hjärtans dag iallafall, vi hörs!

Likes

Comments

Vanlig dag

Lite sammanfattning av veckan!

Jag var b.la iväg och fixade nya glasögon som jag också fick i veckan, skönt att se igen sån skillnad!
Bilder finns på min instagram om ni följer den :-)

Inte mycket har hänt men igår lördag hade jag teorilektion för Ronja. Vi använde Pajaz och gick igen daglig visitation och sedan bara allmänt hästens dagliga skötsel. Det blir ett par lektioner nästa vecka också då vi har några att ta igen :-)
För er som inte vet så finns det en tjej som heter Ronja som pysslar i stallet men också är delfodervärd till Pajaz. Hon tar ridlektioner för mig 2 gånger/vecka men blir ju även teori ibland.
Igår hände inte mycket mer, en del planerande och serietittande på förmiddagen men även på kvällen.

Idag började dagen med frukost, slänga in lite tvätt, släppa ut hästar och sen kollade jag på "Breaking bad" hela förmiddagen. Efter det så följde jag med min mamma tills henne konditori. Där hjälpte jag till med bakning inför alla hjärtans dag som är på tisdag. Sedan städade jag, fixade i serveringen, ställde upp koppar och glas osv. Var där ca 13 kom hem 18/19. Efter det blev det lite mat och sen har jag fortsatt att kolla på Breaking bad. Samt att jag smörjer in mina händer och fötter på kvällarna för annars blir dom torra och blääää.

Hästarna är det inte mycket nytt med. Freja går i egen liten hage om jag inte sagt det. Hon är gladare nu så vi kanske kan hålla igång henne med skritt promenader varannan dag eller så om hon vill det. Hanna har reagerat på att ha ont i vänster sidan av ryggen samma sida som hon har problem med vänster has. Hon fick liniment igår och idag även gå med back on track täcke ute. Hon får gå med det minst 8 h varje dag, antingen dagarna under täcke eller på nätterna. Samt att hon har sina BoT hasskydd.
Pajaz ska också gå med det varje dag så går Hanna med det på dagen då har han det på natten osv. Dom får skifta. Vi fortsätter letandet av sadel till Pajaz men Gud svårt det går absolut inte att köpa vilken som helst utan det kanske bara finns ett märke och en modell av märket som passar av alla sadlar.. så svårt :-/

Förresten mår mycket bättre efter silvervattnet känner mig helt frisk. Känner bara av ångest nu.Ha det bra så länge!

Likes

Comments

Vanlig dag

Hej igen!

En ny dag har nått sitt slut och ja vad har hänt under dagen?

Vi börjar med igår. Jag var till läkaren och det var det snabbaste läkarbesöket jag har gjort överhuvudtaget men framför allt på min vårdcentral. Det tog max 5 min. Läkaren tog mig verkligen på allvar efter att jag fått en provomgång på 14 dagar via telefon av en läkare och en annan som antydde att mitt illamående bara satt i huvudet och jag fick lite tabletter utskrivna som skulle ta bort det. Min mamma har b.la järnbrist och det är något som ska finnas i släkten så han beställde prov på det, laktosintolerans (hade det som liten), glutenintolerans, b vitaminerna mm. Fick ta lapp och vänta på att få komma in till labb. Dom tog 5 rör blod och jag som hatar nålar gillar det inte alls men det känns knappt om man bara slappnar av utan det är mer tanken som är skrämmande. Sen fick jag med prov hem för att sedan lämna in då dom ska kolla om jag har magsårsbakterie i magen. Annars skulle dom gå vidare om inget visade positivt.

Idag började dagen vid 6,45 som alltid. Gick upp hämta min bror så käkade vi frukost tillsammans. Ca 7:20 åkte han iväg med skolbussen till skolan och jag gick ut för att släppa ut hästarna. Dom gillar verkligen att gå ut vid den tiden och sedan in runt 18. Dom går alltså ute runt 10 h 40 min. Det är inte dåligt men eftersom vi ej har ligghall eller något tak dom kan gå under här hemma så får vi ju inte ha dom ute mer än 16 h. Mot våren kommer dom antagligen gå runt 12-16 h ute och i sommar går dom ju ute dygnet runt i sommarhagen. Efter det så gick jag in och upp på övervåningen. Var schysst mot min mamma som har problem med knäna och hjälpte min syster med att byta blöja. Sen tog jag hälften av alla vitaminer, har delat upp dom under dagen. Tanken är att min pojkvän ska komma på sportlovet om ca 2 veckor och då måste jag ju vara 100% frisk så gör allt nu för att verkligen vara frisk och inte behöva vänta ännu längre. Känner mig frisk nu med utan att jag känner mig hängig eller ja ingen energi i kroppen, seg men vet många som ändå varit friska som haft samma virus men efter all feber mm så tar det tid innan kroppen återhämtar sig. Sen har jag under 1 h idag tagit 1 tesked silvervatten var 5:e minut och måste säga att det funka. Känt till och från lite i halsen men den är heller inte helt återhämtad så inte konstigt. Ska göra samma sak imorgon och jag kämpar vidare.
Jag la mig efteråt i sängen och lata mig lite. Började jobba med skoluppgifter som jag nu 17:30 ännu inte är klar med men ska försöka få klart 2 idag iallafall. Blev lite lunch sen och jag har även hållt på och räknat både igår och idag på alla mina utgifter och inkomster för 2016. Intressant och tanken är framför allt att minska utgifterna så mycket det går framför allt på det onödiga och öka inkomster 2017 och det är ett projekt :-)

Har även tänkt eftersom jag håller på med ponnyridning att jag ska fixa en sida på Facebook bara för att jag vill ju tjäna pengar och jag ökar och ökar samt att andra rekommenderar mig. Blir ett bra sätt att nå mig på. Ska fundera vidare på planen samt lite priser osv så får vi se vad det blir av den idén!

Pysslade lite i stallet idag också medans jag väntade på Ronja som aldrig kom. Hon vrickade foten i skolan idag hoppas jag ser henne imorgon i stallet och synd för vi hade planerad teorilektion idag. Iallafall så började jag mocka och orkade med Hanna's box. Efter det gjorde jag i ordning kraftfoder samt hö. Sedan var jag ute och fyllde på vatten hos hästarna. Jag kastade sen ut bröd den min mammas konditori som blivit över och dom blev glada å det blev lite bråk men det gick över. Jag hämtade in Freja en snabbis. Sedan så fixade jag en egen hage till henne för vi har en inhängnad bakom stallet dock utan någon öppning med staket utan det är bara öppet där. Där fixade jag en staketöppning och släppte ut henne där. Hon som är dräktig vill vara lite för sig själv och tycker inte om att vara med alla andra hästar och tycker bara det är jobbigt. Nu får hon vara mer ifred och traska runt. Skönt för henne!

Nu har jag ätit, tagit resterande tabletter och satt mig för att fortsätta med skoluppgifter. Har lite att göra men det går bra. Ska även smörja mina händer för blir så torr över hela kroppen på vintern. Tänker att jag imorgon eller så ska specificera mer vad jag faktiskt tar för vitaminer då jag ökat och tar fler extra vitaminer.

Ha det bra så länge :-)

Likes

Comments

Vanlig dag

Ja, där var nästan en hel månad med ett uppehåll av sjukdomar avklarad! Eeee hoppas jag iallafall har ingen lust att ligga sjuk omgång 3 :-\
Känns lite som vanlig förkylning men efter denna 40 graders febern känner man att kroppen tog rejäl stryk av viruset. Samt att min mage är hel kass. Jag får leva på illamående tabletter, omperazol, vatten och knäckebröd så jag inte får för stark magsyra och börjar spy galla och silicea. Har läkartid imorgon där dom ska kolla upp det ordentligt eftersom jag varit där 2 gånger och har över telefon också fått tabletter som tillfälligt hjälpt något. Sen har jag börjat ta naturlig b12 som extra vitamin och jag blev mycket piggare än innan verkligen!

Jag har även börjat träna lite lätt igen. Känner hur bra jag mår av det. Fick även med min ena bror som vill bygga muskler som mig då dock vill jag göra om fett på vissa platser till muskler istället. Jag ska köra 3 "måste pass" i veckan! Måndagar: Ben/rumpa onsdagar: Mage/bål fredagar: rygg/axlar! Sen går jag även promenader på dagarna för att utmana min panikångest och för att komma igång med kondition för att börja springa men på den fronten tar jag det lugnt och försiktigt. Sen kommer jag nog köra extra pass men dom passen är mina måsten :-)
Min bror gör liknande övningar som mig samt att vi stretchar lite av de jag haft med mig sen dansen för att kunna behålla smidigheten fortfarande. Ska bli spännande och se resultat #beach2017

Sen igår var jag och mamma till hennes konditori. Det har stängt på söndagar, då är det städdag så jag hjälpte till att städa och fixa samt tog lite bilder. Vi drog sen till Marieberg. Vi gick in och kollade på glasögon då jag behöver nya har jag märkt. Vi var först till specsavers dom är bra men jag var ute efter metallbågar, i färgen silver och pilotmodellen. Jag hitta inga i den färgen och utseendet jag ville ha. Vi gick vidare på synsam och där hittade jag 2 snygga bågar. Jag beställde sedan senare igår en tid för synundersökning och den var jag på idag. Jag har tidigare haft -3,50 på båda ögonen. Den här gången hade jag -4,25 på vänster och -4,50 på högerögat. Det roliga är att det var ju i förrgår morse som jag inte hittade brödrosten haha men alla andra i köket såg den, kan förklara hur bra jag ser just nu och sett men inget jag riktigt tänk på :-P. Dom ska iallafall komma om 1-1 1/2 vecka så jag behöver inte stå ut länge till. Såklart kommer för och efterbilder när jag väll fått dom :-)
Iallafall så igår fortsatte vi i inredningsbutiker, sedan blev det b.la Ikea och rusta som ligger utanför Marieberg sen blev det att åka hemåt och inte mycket mer hände den dagen

Idag började dagen med att jag var lite halv trött när jag gick upp, vaknat massor i natt p.g.a världens mardrömmar. Iallafall så blev det sedan till skolan som jag börjat med igen. Där blev det en svenska lektion. Gick super bra faktiskt och sen lämnade jag in min skoldator som vägrar starta. Efter det blev det häng hemma och ta det lugnt. Mår som sagt illa så inte så kul att hitta på saker eller jo ibland ;-) efter det drog vi till Marieberg. Jag gick in på Cubus och hitta ett as snyggt mysset, Åå om det är något jag spenderar pengar på är det myskläder :-D
Sen blev det gamestop med mina bröder efter det blev det in på en butik och köpa tyg sen hemåt. Nu har jag iprincip bara ätit, tränat och bara myst. Men nu blir det lite frukt och en bok :-)

Länk till myskläderna som var 80 % bomull: https://cubus.com/sv/Dam/Kampanj/basic#sorting=true&page=9&pos=4146

https://cubus.com/sv/7155041_F951

Länk till en basic tröja jag också köpte i ekologiskt bomull : https://cubus.com/sv/7190040_F990

Imorgon tagga jag att komma iväg till läkaren och få hjälp med magen. Sen innan blir det ev. Skola annars jobb hemma. Efter det ska jag försöka ta mig ut till stallet och pyssla med Hanna. Ja sen blir det kanske skriva ihop ett härligt inlägg eller lite läsning.

Vi hörs så länge!Likes

Comments

liv, tankar, känslor, Svar på frågor, Mina Åsikter

Ja. Det här med barn under 13 år och sociala medier är ingen bra kombination.

Min relation till sociala medier börja väll när jag var runt 10 år. Under dessa 4 år fram till idag har jag genom den hårda vägen lärt mig att unga inte ska vara på sociala medier. Alla sociala medier har faktiskt en åldersgräns på 13 år och tro mig det är super bra att den finns bara as tråkigt att den inte följs utan att man lägger in sig som äldre. Min hårda väg har resulterat i nästan att polisen blivit inblandad. Dock gäller det vissa vuxna också dom är inte bättre men skydda barnen från sociala medier tills åldern är inne.

Jag ser allt från 4-5 åring upp till 12 åringar på sociala medier och dom har inget där och göra. Jag ser hur dom uttrycker sig om saker dom inte har att göra med överhuvudtaget (det gjorde jag med), jag ser hur dom är elaka mot varandra i kommentarer, jag ser hur alla dessa unga ber andra gå och dö, jag ser hur dom skriver hot, jag ser hur dom inte förstår konsekvenserna av olika handlingar dom gör samt att dom helt enkelt inte har kunskapen inne för att hållas på sociala medier. Om man kollar på t.ex youtubers som ringer upp dom som skrivit hatkommentarer så är alla jag sätt på under 13 år. Dom har ingen där och göra. Men absolut många vuxna är inte bättre själva men dom har lagliga konton på sociala medier men mer om det tar vi en annan gång.

Jag tycker absolut att för det första är det olagligt. För det andra har jag gjort misstaget själv och vill verkligen varna andra. För det tredje så borde man vara mognare än 8 år just för att man håller mer på att tönta sig i den åldern när man mognat och har ålder inne är det okej med sociala medier så länge man sköter sig.

Dessa ungar är ändå vår framtid och kan man göra skillnad så tycker jag att man ska göra det. Det roliga är att föräldrar inte har koll alls på sina barn och nu menar jag inte att man ska kolla igenom telefonen utan att man ska utbilda barnet mer om vad som kan hända och vad man inte ska ge sig in i. Som nu den stora stjärnan Jockiboi och hans bror bråka på sociala medier. För det första så sköter man inte en situation. Sen vet ni hur många barn som bet dessa 2 personen gå och dö, skrivit hat osv. unga vet ej vad dom ger sig in i. En smart sak skulle vara en tjej eller kille i 18 års åldern som kommer ut till skolor och förklarar det här med sociala medier och vad det är till för, hur man beter sig osv. Alla info man behöver veta. hmm en sak jag kom på är att det är lite läskigt hur föräldrar försvarar sina barn när dom hotat andra osv, det är otäckt..

Jag tycker att det är dags att få bort dom unga från sociala medier som inte har det lagligt dvs åldern inne. Jag tycker inte alls att det här inlägget behöver vara långt för att man ska förstå ett allvar. Hoppas ni delar så får ni ha det bra!

Likes

Comments

Vanlig dag

Vardagsuppdatering!

Jag har fått en ny säng av min mormor & morfar. En dubbelsäng 160x200 så fin och älskar att sova i den. Så tacksam då jag verkligen velat ha en dubbelsäng hos mamma, har redan en i samma storlek hos pappa. Nu är mina rum verkligen mer ungdomsrum. Jag har även hos mamma städat igenom alla garderober och torkat överallt i rummet. Sedan kom nya säng så då byggda vi ihop den den Jakobssons Möbler http://www.jakobssonsmobler.se/. Sen har jag bara hållt på och pysslat i rummet. Jag ska även ha en stor spegel mellan min dörr och säng. En snygg svart spegel varifrån vet jag inte än men det kommer bli snyggt! Lite färg på fönsterkarmar och måla om garderobsdörrarna sen är jag riktigt nöjd. Kanske någon snygg stor lampa någonstans också. Sen såklart lite annat mer dekoration.

Jag har även börjat träna på mina panikattacker. Busshållplatsen jag ska åka ifrån ligger 600 m därifrån så jag började igår och jag gick fram och tillbaka. Det kändes bra, lite panikkänslor fanns men hanterbara. Inte farliga. Idag gick jag till busshållplatsen, vände och innan jag gick hemåt så gick jag över en stor bro och gick runt en storbyggenas, gick tillbaka över bron och hem. Riktigt skönt att börja röra sig blir ju automatiskt träning för både panikattacker och beach 2017 ;-)

Inget nytt på hästfronten.

Nu ligger jag med ett par "Mjuka fötter" från CCS. Jag älskar verkligen dessa och använder varannan/var tredje månad. Jätte nöjd! Ligger även och kollar på lejonkungen samtidigt för dom ska ändå vara på i 90 min. http://www.lifebutiken.se/produkter/hud-har/fotter/mjuka-fotter-1-par?gclid=CObCuvXI9NECFZSOGAodaVYFOQ&gclsrc=aw.ds

Mitt mående är lite så där. Jag spydde galla inatt igen. Hänt en gång förut. Det är så jobbigt men har läkartid på tisdag 10:30. Hoppas på det bästa för går runt hela dagarna och mår riktigt illa samt orkeslös. Utöver mina tidigare vitaminer så har jag börjat ta B12-vitaminer. Får se resultat av dom.

Lite snabbt uppdatering nu får ni kolla på bilderna och ha det så bra! Ska försöka orka skriva ihop ett åsiktsinlägg om sociala medier så hoppas ni ser fram emot det!

Likes

Comments

Hästfoton

Äntligen..
Trodde faktiskt att jag skulle dö där ett tag. Frisk kan jag inte säga att jag är. Har en extrem hosta och har känningar i halsen. Men något annat som tar på mig mer är ångesten. Jag är helt slut. Den är så extrem att det är jobbigt att gå, jobbigt att sitta, jobbigt ligga i sängen ja allt är bara allmänt jobbigt och betungande man vill bara fly ifrån det. Efter att ha varit med mamma idag på konditoriet i närheten så åkte vi hem. Jag åt en tallrik havregryns gröt också. Kan ha och göra med att jag varit sjuk men jag blir aldrig mätt. Sen mår jag riktigt illa också. Äter mina illamående tabletter men dom har ju ej hjälpt mer en tillfälligt så det räknas som överdos när jag använt så pass mycket. Iallafall så gick jag la mig och sov i ca 2 h. Skönt och sen tvingade jag mig ut i stallet för jag vet att det blir lite bättre då vilket det blev. Pysslade med min häst, gick in och kollade på en dubbelsäng som jag ska ha hos mamma sen åt jag massor och nu sitter jag på toa ;-)

Igår iallafall så tömkörde jag Hanna lite lätt vilket gick super. Sedan blev det att gå på promenad med Freja på Gärdet. Det gick jätte bra tills vi ska springa lite och vi springer.. helt plötsligt ser jag ett ben som ligger på marken. Börjar skrika och av någon anledning kliver på det i farten. Jag bromsa Freja vände och kollade på benet. Ett rådjursben. Blääää. Vi var förresten ute och samlade sopor då jag möttes en dag av fullt med sopor i hästarnas hage samt runt stallet. Fanns även ute på gärderna och sätt att även grannen har. Måste vara räven, överskott på rävar i skogen intill. Igår verkade jag även Hanna och Pajaz's hovar. Hovarna börjar bli riktigt fina. Pajaz bakhovar har blivit riktigt fina, Hannas med. Ska bli kul att se när hovarna är 100%. Våran hovresa går iallafall åt rätt håll! OBS bilderna är tagna innan verkning.

Idag så longerade jag Hanna.
All utrustning var:
Ett benskyddsset från Hööks
BoT Hasskydd på båda haserna
BoT ryggvärmare
En lös täckesgjord för att hålla fast ryggvärmaren
Vårat fina schabrak som var mening till tävling
Den dyrare tömkörningsgjorden från hööks
Ett längdtävling från hööks med namn och allt
En gummisnodd
Ett träns från Horze
Ett baucherbett från hööks
Ett par tömmar som kanske är från hööks ingen aning

Hon var fin tills hon började bocka och allt utrustning snurra runt och det blev kaos så då fick vi avsluta!
Hon är ju en stor knäpphäst som jag gillar, så klart så fastnar man alltid för dom knäppare hästarna :-D
Idag står hon inne med BoT hasskydd samt ryggvärmare. Lös täckesgjord som håller fast ryggvärmaren samt en cora le från Hööks som sitter framme så den inte ska hasa bakåt. Sedan sitt fina fleecetäcke. Hon ska alltid stå inne med hasskydden men ryggvärmare vet jag inte riktigt än. Då behöver hon fleecetäcke isåfall.

Ja, nu har jag flyttat mig till sängen och tänkte bara ta det lugnt, kolla på farmen och chilla! Vi hörs!

Likes

Comments