View tracker

10:40: framme vid Husarby
Direkt böjprov
11:30 ridning
12:55: ca 20 min kvar till röntgen
Massa behandlingar
16:00 klara

Fy vilken dag alltså..
Börja med att vi kom dit. Ställde in hästen i en box efter att ha varit med om otäck händelse på vägen dit så blev vi 40 min sena. Sen tog det nog 30 min och lasta hästen också :-/
Iallafall sen hämta dom oss och vi fick börja med vägning, hon vägde runt 580kg. Jag tog av lindorna när hon skulle vägas. Efter det fick hon hänga i boxen och det blev böjprov och en vanlig genomgång av Torunn. Olika tester osv. Sen med en elektråd eller vad det var som mätte både när jag sprang som en galning i dessa gångar. Hon visade då tecken på båda bakbenen och höger fram, hälta alltså. Sedan fick jag sadla på och ut i ridhuset, skritta fram och sedan kom Torunn. Jag både skritta och trava bland 4 andra hästar. Ena bockade iprincip hela tiden dock utan ryttare då den longerades och hon började Hanna hoppa lite också men det gick bra. Efter det såg dom det att hästen är sne i bäckenet b.la. Har 2 galliga bakben mm. Vi blev erbjuden röntgen. Det var kö så vi vänta ca 40 min. Passa på att äta lunch. Pappa fick gå in på röntgen med henne som tog ca 20 min. Jag gick då runt och passade på och kolla. Prata med andra som var där och hade det trevligt! Måste säga att trevligs människor, veterinärer och väldigt mysigt med mat osv! Efter det såg dom något dom trodde var en cysta i vänster bak men även att benet där inte riktigt såg likadant att någon bit saknades men det visste jag. Hon fick 1/2 bedövning och 1/2 behandling (medicin) i höger fram och båda bak. Efter denna såg vi TYDLIGA resultat! Vi fick ju såklart se alla röntgenplåtar och resultatet efter att hon haft elektråden på sig som mätte.

Vi fick behandling på 4 veckor. Hoppas det hjälper för annars finns det att operera en skruv i vänster bak men förutsatt att dom andra benen funkar. Annars får med nog kämpa en hel del för att hon ska bli hopphäst, eller gå lättare pass/sällskapshäst annars vandra vidare..
Torunn lova iallafall att göra det bästa hon kan för hästen.

Ja, vi får se den 4 januari igen..

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nu har jag mycket att berätta :-)

Vi börjar med att jag var på en Clinic med Maria Gretzer den 15:e november. En nyttig Clinic där hon även tog upp det här med bett. Att dom så kallade starka hästarna har bara brist i sitt grundarbete. Sen min åsikt att det vikigaste är att bettet ligger bra i hästens mun och att hästen trivs med det. Det var väldigt intressant och jag fick med mycket nytt därifrån och ett nytt tänk!

Sedan var jag på en Clinic igår med Maria Hagman Eriksson. Landslagsdistansryttare. Den var också intressant. Därifrån fick jag också med ny info och nya utmaningar. Nu vet jag hur Pajaz och ev Freja och Hanna om 1 år ska få börja träna kan jag ju säga
😉
Distansryttare får som jag uppfattar väldigt hållbara hästar och att som Maria sa att så som hon tränar sina hästar så behöver nog alla hästar egentligen träna för det är en bra grund.

Sedan håller jag på att sälja en del oanvända benskydd och boots men ingen intresserad
🤔
Någon som är intresserad här? Passar C-ponny. Jag har ett rött benskyddsset och 2 vita framskydd.

Pajaz, den lille busen tränas. Nytt träningsschema läggs upp för honom och börjar antingen lite i veckan redan annars nästa vecka. Han har blivit lite för rund om magen. Inte så bra.

Freja, Hon är ju dräktig och har blivit en sur tant nu. Så känslig om mage mm så hon får endast daglig skötsel med ev någon promenad då och då.

Sally och Busan gör inte så mycket.

Hanna, nu ska ni få höra det här.
Jag har sätt en rörelsestörning ett tag hos Hanna förutom efter att massör varit ute. Hon går ett kortare steg med vänster bak. Hon har ju faktiskt blivit opererad i den bakhasen med det var många år sedan. Iallafall jag har märkt den här störningen och jag har tyckt att hon blivit så konstig och känt att nått inte är fel samtidigt som jag känt att hon varit irriterad vid bakdelen. Om man går där eller så var hon reagerat i olika sammanhang i ridningen. Jag valde då att ta ut Marina Sköld som finns här i Närke på www.horsefys.com. Jag har hört bra om henne förut, kollade på hennes sida och där fanns referenser men även så hade hon skrivit att hon samarbeta med veterinär och då kände jag direkt perfekt! För skulle det vara något så kände jag att det blir enklare. Jag bestämde tid med henne den 14:e november på kvällen. Där hitta vi galla på bakbenen och ont uppe vid ryggen skulle jag sammanfatta det. Jag fick longera med det gick snabbt så det var svårt å se. Men det kunde vara dubbelsidig hälta. Efter behandlingen så fick jag papper skrivna av Marina med en remiss så jag kontakta Husaby dagen efter och fick tid 6 december. I skrivande stund sitter vi faktiskt i bilen och har passerat Laxå påväg ner. Hoppas bara på det bättre nu!

Uppdatering om Hanna kommer senare!

Ha det bra så länge!

Likes

Comments

View tracker

Tack för alla som tog sig tiden att läsa förra inlägget!
Jag fick 95% bra respons och 5% dålig respons.

Tack till alla fina kommentarer som att jag är modig, stark person, väldigt mogen mm. Det värmer!

Min uppfattning var att dom tyckte att det här var mobbning. Vilket jag förstår, nätmobbning. Många tyckte inte det var kul och läsa.

Många skrev det att båda har gjort fel och ja visst har dom det. Båda parter har gjort olagliga saker och felaktiga saker. Återkommer till det här med sociala medier och nätet. Man sätter sig inte och fortsätter bråk eller skriver om andra människor på sociala medier. Absolut om man bråkar för det kan man hålla det inom ca 3 personen och inte 300 personer. Det blir så mycket onödigt extra bråk och det blir så många som lägger sig i. Det läskiga är att det här händer dagligen. Det här är så vanligt mellan alla åldrar faktiskt! T.o.m er på 40+ håller på så här på nätet. Ni är ju ungas förebilder och nej ni har inte bett om att bli förebilder men eftersom ni är äldre och har mer erfarenhet så ser unga upp till er. Det vi unga kan göra för att vända på det här är att tänka på vad vi skriver. Även att skoler kan gå ut som vissa gör på fb och skriver ett inlägg om att dom vill visa elever hur fort något kan spridas på nätet med hjälp av t.ex sociala medier. Det måste bli någon förändring och det är något som är viktigt att prata om överhuvudtaget.

Man kan blicka tillbaka till när man var 10 år. Man ville ha instagram och bara skrev in att man var äldre än vad man redan är vilket iprincip alla unga gör i dag då man måste vara 13 år. Åldersgränsen är till för just dessa händelser b.la. Barn som är då under 13 år har inte blicken över vad som är rätt och fel och vad man kan skriva och inte. Visst det finns vuxna som inte heller vet rätt och fel, det finns det verkligen men det är viktigt att absolut redan som 3-4 åring få reda på hur man beter sig i det sociala livet. Sen efter hur barnet åldras så ökar man på om vad man skriver och inte mm. Jag tror att problemen minskas då. Det finns åldersgränser av en anledning, absolut det håller jag med om nu när man sätt och varit med om mycket själv!

Nätmobbning är helt hemsk i dagens samhälle. Det skrivs så mycket varje dag som klassas som mobbning. Kan ni tänka er att en individ t.ex skriver eller kommenterar något så fult så att vi mister en annan individs liv..
Så sjukt och så hemskt att vi människor kan göra något sådant mot varandra.

Även något annat som jag också vill ta upp är att folk förändras. Ge en andra chans. Människor som gjort fel och insett det ändrar sig. Ingen ska behöva klandras hela livet över något dumt dom gjort i livet, vem vill ha dig så?
Tänk dig själv in i situationen. Någon har spridit falska rykten om dig. Du sitter där kanske 17 år och har gjort något dumt. Du kanske bett om förlåt eller t.o.m suttit i fängelse för det du gjort och ångrat dig väldigt mycket. Men sedan 23 år senare när du är 40 så vet fortfarande folk vem du är och vad du gjort och du fortsätter klandras för det.
Vill du ha det så?
Jag förstår inte varför man skulle svara ja på den hör frågan så iallafall. Klandra då inte någon annan för vad den gjort om du inte själv skulle vilja sitta i den sitsen. Enkelt. Det är som uttrycket "Behandla någon annan som du själv vill bli behandlad". Det är så sant.

Vill lyfta en människa som haft det väldigt tufft i livet. En människa som började med b.la bedrägeri på nätet och bedrog andra människor. Hon har suttit sitt straff och där har vi en människa som faktiskt förändrats! Men idag klandras hon fortfarande för det hon gjorde. Hon sitter fortfarande i sitsen med dagliga mordhot mot sig och sina barn, Blir utpressad, människor som sprider om och om igen vart hon bor (dvs polis som sprider uppgifter om henne till person som vill ha tag och hota henne med döden), varit med om ca 15 våldtäckter och blivit misshandlad! Är det meningen att en människa ska ha så i livet för bara misstag man gjort? Misstag gör vi alla, stora som små men vissa klandras för det mer än andra.
Stephanie Blomkvist!
Alla inom hästvärlden åtminstone vet nog vem hon är!
Från mig till dig Stephanie då jag vet att du läser bloggen. Styrkekramar till dig och hoppas du en dag får leva ett vanligt liv
❤️

MEN!
Det spelar ingen roll vad man varit med om tidigare i livet för alla är värda en andra chans!

Tack igen för all respons!
Lite av responsen finns på bilderna nedan.
Och måste faktiskt säga att detta bråket är typiskt bråk bland hästvärlden. Typiskt bland hästmänniskor, min åsikt. Men det skrivs mycket överhuvudtaget också!

(Förra inlägget blev borttaget i 3 timmar av Nouw då någon ska ha kontaktat dom och sagt vissa saker. Så jag fick tillbaka inlägget och fick styrka över alla namn för att hålla mig till personuppgiftsskyddslagen som jag bröt lite mot. Inlägget är okej nu och jag hoppas inte jag får allt för mycket skit för att jag ej tänkte på namnen men jag tänkte på ett helt annat sätt)Likes

Comments

Jag har nu valt att gå ut och försvara Jennipher Engstrand med hennes tillåtelse för detta inlägg.

Ska berätta allt från början och blanda in mina åsikter i det här!

Hur långt kan människor gå?

Det här är Jennipher förklaring till mig
A, L och E är personer som är med i det här men vi har valt att endast använda dom första bokstäverna i deras namn, respekt mot en annan människa även fast dom gjort felaktiga saker kan man ändå ha respekt för en människa!

" A och jag vart osams om diverse grejer. Därefter började hon hänga ut mig och alla personer som hjälper henne har jag bråkat med på ett eller annat sätt. Har även bevis på att allt dom påstår inte stämmer.

Så vi tar några exempel; Säljer hästar på rullande band; Ägt 2 hästar i hela mitt liv samtliga fanns hos mig i över 1 år och haft 1 på foder som fanns hos mig i 2 år. Sålt saker och inte skickat; Vrf hör inte folk av sig till mig och meddelar att sakerna inte kommer fram? Svårt att veta om folk inte hör av sig. Hon har en sjukdom som heter dystoni; Vad har det med saken att göra? Påstår sig vara proffsryttare och kvalat till SM; Jag rider inte längre så vad har dom fått det ifrån? Hon påstår sig vara proffsfotograf och att an får använda bilderna gratis och sen fakturerar; Har fakturerat en person som bröt mot svenska lagen via frilans finans vilket är fullt lagligt. Hon samlade ihop över 5000 kr för att rädda en haflinger som hon inte räddade och använde pengarna själva; Hästen hittade hem innan jag hann få ihop pengar. Dom 1370 (?) kr som samlades in skänktes till svenska hästars värn som det finns bevisa på vilket även delades i gruppen jag startade. Lånade en travare och skickade tillbaka den då hon påstod att den var aggressiv och gav den inte mat och hotade med att släppa den fri; Jag vart efter en vecka omkulldragen, sparkad, min kompis blev attackerad i boxen, han hade så ont i ryggen så att han inte gick att stryka över ryggen och var halt i båda bakbenen. andra som var uppstaplade i samma stall var också rädda för honom. Hon vägrade hämta hästen och därav meddelade jag att LS bli kontaktad om hon inte hämtar hem sin häst. Att min mamma är sjuk; Vad grundar dom det på? Att jag föder upp kaniner och säljer som omplaceringar; Samtliga kaniner jag har är köpta, omplacerade eller omhändertagna. Fett rörig text, --------- ----- heter hon. "

Sen som ni ser på alla bilder så är det inte bara 1 varning och det är nästan bara sånt som gått runt idag..
Det finns även en "härlig" fb grupp om henne där dom har super koll på henne och försöker hitta bevis och grunder till allt det här..

Det har gått runt rykte i snart 1 år om Jennipher..
En 16 årig tjej som utbildar sig på gymnasiet

Sen som ni ser på alla bilder så är det inte bara 1 varning och det är nästan bara sånt som gått runt idag..
Det finns även en "härlig" fb grupp om henne där dom har super koll på henne och försöker hitta bevis och grunder till allt det här..

Mina frågor i första hand är som jag faktiskt frågade L om att varför man inte pratar med henne innan man hänger ut nån. Enligt henne hade som försökt men det hade inte funkat. Sedan frågar jag om dom pratat med hennes föräldrar eller polis vilket dom inte gjort utan att dom har så fort det inte funkat att prata med henne så hänger dom ut ett minderårigt barn för vanvård och bedrägeri på massor av olika hästsidor framför allt..
Det begås så många fel enligt mig när det gäller att lösa det här

Resterande bilder är från denna grupp på fb som heter "Lurad av Jennipher Engstrand", alltså bilderna nedan


Finns säkert dubbletter av vissa bilder men vill ha med så många som möjligt. Det här är sjukt enligt mig.
Det jag blir ännu surare på är att helt plötsligt hängs jag ut i gruppen för att jag försvarat Jennipher och ställt frågor mot dom. Samt blivit borttagen ur gruppen och tror även L raderade inlägget där dom skrivit om Jennipher dör jag fråga ut L om dom hade pratat med henne och även skrev detta

" Den här tjejen är hemma från sin skola idag..
hon har börjat spytt p.g.a att folk sprider rykten, det blir så pass jobbigt för henne..
Att hon inte ska få leva sina drömmar som är med hästar bara för dessa rykten, ingen vill varken sälja eller låna ut häst till henne längre..
Fattar ingen att det tar på människor när bara denna bilden finns på alla hästsidor..

Det är synd om stackarn. Har varit utsatt för samma sak och vet hur det är, jag backar henne till 100% för så fult att använda sociala medier för att trycka ner folk. Man gör fel i livet och man gör sina misstag. Så lär man sig rätt och fel men fan att man ska behöva klandras för det hela livet
😒"

På bilden igen ser ni inlägget jag screena från gruppen innan jag blev borttagen samt andra som försvarar!

En bilder på en konversation som L och dessa personer hade som hon la ut i gruppen.
Vissa personer som vet vad som är okej och inte å vågar ställa sig upp och sätta ner foten.

Jennipher förklara för mig även att hon anmält detta till polisen varav en anmälan gått till förundersökningen. Även att polis är kontaktad samt advokat. Tjejen sitter ensam och fast. Hon kan just nu inte leva ut sina drömmar p.g.a detta..
Det går runt rykten om henne som alla känner igen henne för. Ingen vill varken låna ut eller sälja häst till henne. Inte ha henne som kund och inte köpa saker av henne. Det är helt sjukt vad sociala medier kan göra vilket gör att vi måste använda dessa på ett respektfullt sätt. Absolut vuxna som barnen lär av..
Man får hela tiden höra att det är ungdomarna som eldar upp saker, slåss osv men vart får man beteendet ifrån? Det grundar sig ju någonstans. Då kan ni inte säga av varandra för isåfall så är det ju fortfarande det barnet som beter sig dålig som fått det någonstans ifrån. Jag har själv blivit utsatt för iprincip samma sak. Folk måste lära sig att man förändras, man kan inte gå och älta problem osv hela livet. Släpp det bara, gå vidare nån gång.
Även om Jennipher har/skulle gjort detta så förändras ju en människa och det finns alltid en förklaring till att man gör vissa saker. Man gör eller säger inte nått av en anledningen men man förändras och det är sjukt viktigt att komma ihåg!!
Jag står upp för dom svaga och kommer alltid göra.

Min egna händelse som hänt mig förresten..
Det var så här att det hände också på fb.
Jag kommentera på en fråga som en tjej fråga, hon fråga om ridskolor och jag skrev precis vad jag tyckte lite kort i kommentarerna. 2/3 ridskolor brydde sig inte men 1/3 gjorde det och tyckte jag skötte hela situationen på ett dåligt sätt. Då kunde jag åkt på förtal även fast jag inte tyckte det, ett allvarligt brott. Iallafall det hela handlar om att detta hände hösten 2015 typ.. folk kommer fortfarande ihåg mig. Kvinnor framför allt på 40+ ältar och snackar fortfarande om vad jag gjort och snackar skit samt varnar mig på sociala medier som face to face till andra. Jag en 14 årig tjej.. helt sjukt ju eller har jag fel?
En händelse är t.ex när jag tänkte flytta min häst och hyra stallplats och jag skrev på lite fb annonser mm. Dom annonserna jag skrev på..
Ditt ringde dom hatiska kvinnorna och varnade om mig så jag fick konstiga bemötanden vid dom stallen samt att dom skrev efter att ha träffat mig att jag inte kunde få platsen för olika anledningar..

Här kommer vi åter tillbaka. Folk förändras och man måste låta folk få en chans i livet. En chans att visa stt förändras eller en chans till förändring och inte bara döma personer efter vad dom gjort eller kanske hur dom ser ut. Många är väldigt duktiga på att döma andra människor. Så fult och så äckligt av dom människorna att göra något sånt.
Tur det finns människor som inte är såna äckel..

Tack för mig och detta var min åsikt i det hela.
Det jag egentligen ville lyfta fram är att man måste ge folk chans att förändras eller visa din förändring. Ge en andra chans för det är MÅNGA dåliga på.

(Vrf jag inte strök namnen på bilderna är för att skriver man på fb får man vara medveten om konsekvenserna, alla kan få tag på vad andra skriver på sociala medier) ( såg i efterhand att hela bilder inte kom med men hoppas det funkar ändå...)

Likes

Comments

Jobb, jobb, jobb

För några dagar sedan fuck jag veta att jag är vinnaren av 1 pall spån från Yesbox vilket jag blev super glad över :-D

Träningsscheman håller på att läggas om och funderat på att börja med 1 vecka fokus på dressyr, 1 mer arbete i skogen osv.. det blir ju ändå varierad träningen eller on jag ska fortsätta på att ha 2 pass dressyr 1 arbete i skogen 1 hoppning i veckan osv..
Hmm får fundera..

En dag blev det körning i kolsvarta mörkret i skogen vilket var spännande. Miljöträning för ponnyerna vilket dom skötte lysande vet inte hur jag ska höja svårighetsgraden längre ;-)

Hmm..
Hästar som är spända i musklerna i bakdelen åtminstone Pajaz. Vi fick köra några omgångar med TENS.. hoppas det blir bättre men undrar vad anledningen är :-/

Lite härliga bilder på hästarna!
Hoppas ni inte missat våran instagram @stallback

Vi hörs 😊

Likes

Comments

Nu börjar man se resultat efter allt slit.

Började med 1 h pass på Hanna idag. Vill få henne i den korrekta formen och att hon ska kunna börja bära sig själv. Hon vill helst inte gå i form. Skritten bär hon sig själv i, traven börjar hon kunna det. Vi red en bra uppvärmning med skritt, trav och galopp på fyrkantsspåret. Efter det blev det att jobba med övningen klockan i skritt och bara bommar på marken. Jag tänkte mig att jag skritta i en fyrkant men på varje sida skulle jag över en bom. Jag själv fick träna på att böja och ställa, hitta alla knappar, fick ner henne då och då på tygeln och även att efter varje bom direkt komma tillbaka till arbetet igen. Hanna blev lite lösgjord, hon fick också träna på att våga komma ner på tygeln och även att lyssna och känna på alla signaler jag gav henne. Det roligaste av allt var nog faktiskt att jag brukar köra en lösgörande och stretchande övning dock ej med henne där man rider på trav i fyrkantsspåret och tar in på 2 st 10 diametersvolter per långsida. Men samtidigt så ska du släppa lite på tyglarna hela tiden och tillslut rider man iprincip utan tyglarna och hästen får verkligen sträcka ut sig. Det har faktiskt gjort att Pajaz tyckt att arbetet blivit roligare. Tror att nog "spärr" i han släppte efter några dagar med att avsluta ridpassen så. Iallafall så istället för att ta in på volter så red jag i bara fyrkantsspåret och släppte på tyglarna. Jag fick bromsa med säte och röst. Det roliga är att av någon anledning skulle jag bara prova om jag kunde styra henne med bara kroppen vilket jag kunde så jag red runt där och ändra vikterna i sadeln. Sedan från att alltid ha huvudet högt så var huvudet närmare backen och hela hon tyckte jag blev avslappnad. Det ska jag fortsätta med i slutet av hennes pass innan avskrittning.

Sally fick bli lösgalopperad idag. Dom andra dagarna har hon blivit longerad. Vill så gärna kunna komma upp och rida henne så nu går hon på longering medans vi arbetar och har en apparat som heter TENS om jag inte pratat om den tidigare. Kommer ett helt inlägg om det. Men iallafall så den har hjälpt henne jätte mycket vilket jag är super glad över. Men tills alla låsningar är borta går hon på longering, lösgaloppering, löshoppning och lite hästpsykologi sant frihetsdressyr.

Pajaz blev riden idag av Ronja ute på Gärdet i ca 30 min. Barbacka blev det också och på baby pelhambett som Ronja inte fått testat på förut att rida med men han trivs med det bättre .

Sen en liten hemlighet
Busan har blivit igångsatt igen!!
Helt otrolig, hon har kämpar glöd hon.
Busan har tidigare varit extremt stel i hela bakdelen. När vi haft massör ute har även den fått jobbat mycket med maskiner och förhand. Nu skrittar Ronja henne 15 min varje dag. Hon har börjat gå över upphöjda bommar. Busan var så stel förut att man inte ens kunde ta upp bakhovarna. Stelheten och ömheten har gjort att hon varit halt fram. Men ingen hälta fram direkt längre. Men hon går med lång hals och huvudet lågt vilket tyder på ömheten i ländryggen där vi också använder den här TENS:en. Hoppas att hon blir så bra att man kan börja rida henne på riktigt som Hanna och Sally.

Freja skrittas åtminstone varje dag så det går framåt.

Alla projekt står rätt stilla just nu men till nästa vecka ska väll allt börja röra på sig igen!
Ha det bra!!

Likes

Comments

Hösten är här!

Fantastiskt ju!

Ett härligt sommaruppehåll från bloggen. En skön sommar. Hästarna har fortfarande blivit motionerade men nu är vi tillbaka i det riktiga igen

Vi börjar med dom tråkiga beskeden så har vi det klart..
Sally kommer tyvärr inte få något föl. En tråkig olycka hände vilket slutade med att hingsten fick sys och alltså inte kunde betäcka. Tyvärr blev det så vilket inte alls var roligt men vi får väll satsa på ridningen för Sally istället. Men Freja väntar fortfarande föl.

Nu till allt roligt som hänt!
Ridbanan har blivit större. 50x20 är den nu. Allt är inte klart än men det blir bara bättre och bättre, drömmar som går i uppfyllelse är en underbar känsla. Mina föräldrar gjorde denna ridbana för några år sedan men nu när jag blivit äldre så vill ju jag komma in med mina åsikter och ha ännu bättre grejer att arbeta med om man säger så. Jag hatade att man var tvungen att gå igenom hagen för att komma in på ridbanan eller igentligen paddocken. Staketet var bara skit. Ridbanan var väldigt tung. Mattan som ligger under all sand stack upp även fast set låg ca 40-50 cm lager tjockt med sand ovan och grus under. Det första vi börja med var att måtta ut den, förut var den ca 38x18 men nu mätte jag ut 50x20. Vi fick hem 2 st stora telestolpar för lyse till ridbanan. Vi började sedan gräva ut ridbanan till dom måtten men först tog vi ju bort Staket och allt sånt. När det var klart började det stora projektet, att flytta all sand över till det ny grävda och att få bort all matta som låg under. Det tog nog mest tid. Sedan var det bara att sprida ut all sand igen. Upp med ordentligt staket runt hela ridbanan. Förut hade vi 2 öppningar till hagen men nu bara 1 just bara för att vi har ena öppningen direkt ut till ridbanan om man går ut ena vägen från stallet, andra vägen är gödselstack och hagen. Nu har vi börjat få hem grus också för att ridbanan inte ska bli så tung, eller ja stenmjöl tror jag. Jag har även målat bomhållare och då menar jag hållare som vi kan lägga upp bommarna på sen som sitter på stallet och även tänkt mig ha en presenning som skydd över dom. Måste bara fixa något skydd för hinderstöden. Sen ska bara dessa stora telestolpar upp med strålkastare, tanken är ev att jag även ska ha högtalare men det är en liten extra dröm utöver det. Utöver det byggs även lite utfyllnader till hinder, mer hinderstöd byggs mm.

Stallet då. Det är så mycket mer organiserat ända sen sadelkammaren kom till. Fy så skönt! Mycket större plats i foderboxen. Boxarna eller ja hela stallet blev ju urtvättat i somras. Det målades klart vilket också var skönt. Nästa sommar väntas det att måla utanpå. Nu har vi ju målat vitt inuti. Utanför stallet så har vi rensat bort all ogräs som fanns bland gruset som vi har runt stallet. Efter det så la vi dit lite nytt grus som blev snyggt.

Sadelkammaren är egentligen kaos, hinner inte hålla på där så mycket men lite då och då. Mer hängare ska upp och det ska organiseras mycket bättre.

Hästtransporten vi har har krånglat massor med lysen. Den servar vi nu. All el ska bytas ut. Så för tillfället kommer vi inte härifrån med hästarna.

Hästarna mår bra allihopa. Håller på och fixa något slags träningsschema igen för dom. Vill att Sally ska komma igång i ridningen. Ronja som har ridit på ponnyerna har blivit delfodervärd om jag inte sagt det. Hon vill ju såklart iväg och träna och även jag med Hanna.

Ha det bra sålänge! ❤️

Likes

Comments

LÅNGT UPPEHÅLL!!!

Nu har det varit 2 månaders uppehåll på bloggen! Ni förstår inte hur mycket jag jobbat enda sen ca 10 juli! Det är rengöring av stallet, det är ridbanans ombygge, det är planering med sadelkammare, det är planering med hästarnas träning, planering av att få hit tränare förhoppningsvis 1-2 gånger i månaden, osv osv,

Dom senaste 30 dagarna har jag slitit. Men första månaden låg jag faktiskt bara i sängen, dag in och dag ut, åt knappt, gick iprincip bara upp för att gå på toa och ha i mig socker så jag klarade dagarna utan mat. Rätt sorgligt faktiskt men det berodde på min psykiska hälsa som jag inte vill gå in på för bloggen handlar inte om det men vill endå förklara. iallfall så den 10:e juli gifte sig min mamma och jag är glad för hennes skull! Den 9.e juli rykte jag upp mig inför bröllopet. 11:e juli låg jag i sängen igen.. tills för ca 2-3 veckor sedan då jag hade några vänner över å vi hade skit kul över 2 dagar, några dagar efter det fick min mamma ut mig ur mitt rum och vi var till stadsparken. Jag , mamma och mina 3 små syskon. Enda sedan dess har jag inte legat dagarna in och ut i sängen utan hållit igång och tyckt livet varit relativt kul igen, vissa dagar roligare än andra.

Iallafall. Vet ni hur lycklig jag är!! Om allt går som det ska har jag 2 föl i stallet nästa år! En welsh partbred som kommer bli ca 120 cm hög och ett arabiskt fullblod som kommer bli ca 150 cm. Welshen kommer från Freja som är betäckt med hingsten Brierdene Gwilliam och Sally är snart betäckt med hingsten Grojdon. 

​Brierdene Gwilliam, f.2001, welsh cob, mankhöjd 117cm, svart med bläs och 4 vita strumpor.

e: Brierdene Berwynfa WSB 22855 u: Loumic Gwyneth WSB 98205 ue: Fuchsia Quince WSB 8978

​Grojdon, FA 25/98, f.1998, angloarab (arabiskt fullblod), mankhöjd 147cm, brun med massa olika tecken. 

e: Espri FA 63/73-81 u: Grojma FA 194/81-97


​Freja kom hem den 13/8. Hon åkte direkt till sommarbetet. 

Sally åkte den 12/8 till sin "man" på betäckning.

Hanna har jag haft sån ångest över att hon bara fått stått. Blivit erbjuden lättare hjälp som longering men stött bort det och sagt nej. Hon är min liksom men jag har inte haft motivation alls. Så jäkla dum som jag är ligger jag i en säng och iprincip tycker att livet suger, lyssnar på deppig musik, kollar på några serier och sover när jag har min älskling står i en hage och varje gång jag bara hälsat på är hon först fram och bara väntar på att få jobba. Vad är jag för ägare? Iallafall rykte jag upp mig och började longera, sedan tömköra. Senast idag för jag ute ca 1 h och gick ca 5 km. Tränade på att lyfta hovarna ordentligt, att jobba rätt, att få bort hennes bakrädsla fick tillslut gå bakom henne istället för på sidan. Imorgon ska jag upp på ryggen igen. Blir mest skritt men trav ska vi väll få till. Förresten så har hon gått ca 1 månad lite till utan skor vilket går suveränt och tänker inte ha henne skodd igen så bra som hon går. Ev. boots så jag kan använda broddar. Svär förrestenn på att jag kommer gråta när jag väll sitter där!

Pajaz har blivit riden och körd. Han ska bli barbacka riden av Ronja är det tänk timorgon!


NU uppdaterar jag ju inte här jätte jätte mycket men 2 gånger i veckan iallafall! Annars finns jag på instagram under namnet @backgarden902 och där kommer det ut varje dag olika uppdateringar!


Vi hörs allihopa och glöm ej kolla in denna blogg www.nouw.com/tjejkraft

Likes

Comments

Åå,  midsommar är över för 2016..

Midsommar blev det jobb mellan 10:30-16:00 (igentligen 15). Då var jag iväg med ponnysarna och var med på ponnyridningen. Förutom att Pajaz bet i mitt finger så jag börja blöda så gick väll allt bra :-) bara en skråma med massa blod. Trevligt där som alltid och hoppas man får komma en 3:dje gång iallafall nästa år 😊
Sån bra miljöträning för dom.  Dom är riktigt lugna nu när man kommer till nya ställen,  vilket är skönt!

Hanna var jag igår och köpte lite nya grejer till.  B.la flugtäcke! 429:- på hööks som håll i ca 10 h.. Jo,  ni förstår att åå morgonen runt 8 imorse kom en gubbe ner hit och sa att hästen trasslat in sig i något.  Hanna var ju på sommarbetet.  Mamma åkte upp och tog loss det. Jag och min pappa åkte från oss till sommarbetet. Kollade till henne igen.  Flugtäcket var sönderrivet. Passa iallafall på att ta hem hackamoret jag har till Pajaz.

Idag var även en tjej här och provred Pajaz..  Spännande,  en bra ryttare verkar det som.  Rider bra iallafall och dom verkar komma överens vilket är toppen! En bestämd ryttare som aldrig ger upp är hon,  precis en sån behöver Pajaz.  Vi har pratat om både medryttare och delfodervärd så vi får se vad jag får för svar i veckan!

Hovslagaren Lennart Östergren inbokad den 4/7. Hanna ska skos av,  vilket jag längtat efter. Freja får fortfarande ha skor och sulor tror jag t.o.m..
Hoppas att distrikt kan komma på torsdag och vaccinera!

Sen så har jag provat att göra något som verkar populärt..
Chiapudding..
Mitt hälsosamma liv har börjat ta sig..
Körde ett styrketräningspass förut.  Tänkte ut och löpträna imorgon. Testa mig hur långt jag orkar springa så jag har något att gå efter :-D
Chiapuddingen är iallafall klar imorgon eftersom den ska stå över natten..
Får återkomma på onsdag om det var något för mig det där och då får ni såklart ett recept!

Godnatt så länge!!

Bilderna idag är på mina bröder som rider Pajaz mm.

Likes

Comments

Vi ska börja med att säga, välkommen till världens fotobomb :-)

Sen så glömde jag säga i förra inlägget att jag hoppa 80 cm räcke med Pajaz för någon vecka sen. Helt fantastiskt:-) I helgen som var hoppa jag även 60-70 cm oxer :-)

På bilderna ser ni mitt projekt till att förbättra och göra en större ridbana. projektet är igång. Vi har testat att stå på ponnyerna och dom har faktiskt gillat det! en annan dag gick vi ut i en sjö och jogga med dom. Sen passa jag på att fota när Ronja, Freja,s halvfodervärd och Pajaz hoppade. Riktigt fint faktiskt. Roligt att se en ryttare man själv utbildat från grunden så duktig efter bara 1 år.

Sen sadelkammaren är på gång :-)

Sen var vi till hööks i helgen som va. Mer vad vi köpte där kommer i nästa inlägg. Nu tycker jag att ni kollar på alla fina bilder :-)

Likes

Comments