Header

Jag har för mig att jag sa att det skulle bli massor av bilder på lilla nytillskottet i familjen. Men jag tror inte det har blivit så, kan bero på kanske att jag inte bloggar varje dag riktigt.

Jag får väl lägga in lite bilder nu, och jag måste säga att små hundvalpar växer väldigt fort. Lilla Nellie har hunnit bli fem och en halv månad och är inte alls så liten längre....


Dom samsas väldigt gott på sängen hon och Bamse, så mysigt..💗


​Nellie och jag går våra egna promenader också så jag kan träna henne lite lättare, hon lyssnar bättre då....

Visst är hon fin ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Varje gång jag går till tandläkaren så blir jag lika förgrymmad över att det är så dyrt. Idag var det tandhygienist 10 minuter och 700 kr fattigare. Så när jag kom hem var jag uppe i varv och behövde avreagera mig lite. Jag tog tag i det jag visste behövdes, nämligen städa ur och rensa i hörnskåpen i köket. Så nu är det fixat, och herregud vad grejer som ryms i dom skåpen...😉


Idag är det gråmulet och det har det visserligen varit rätt länge nu och man saknar solen verkligen. Men idag är det också lite lätt duggregn emellanåt.

Det blir nog att göra en äppelkaka på eftermiddagen, gott till fikat är aldrig fel...😉


​Denna smaskade vi i oss förra veckan..👍

Likes

Comments

Man märker den här årstiden när kylan smyger sig på och det även börjar bli kallt inne att hur skönt är det inte när värmen går på och det blir behaglig värme inomhus. Men tyvärr blev det lite dåligt här med det eftersom värmepumpen strulade.Ok, nu kunde vi köra med elpatronen men det bästa är ju om värmepumpen funkar med sin jämna behagliga värme.

Igår kom äntligen killen från värmeservice och kollade vad som felade. Inget större fel som tur var så nu funkar det bra igen.

Men han sa det killen att dom har alltid extra mycket att göra nu den här årstiden när kylan kommer typiskt nog....

Gråkallt är det med bara 7 plusgrader, så det är inte skönt att vara ute och fixa i trädgården. Jag tänkte att solen skulle komma tillbaks snart igen.


Mycket äpplen som faller ner, och jag plockar ut dom som är fina för det är riktigt goda äpplen att äta bara dom blir mogna ordentligt.

Idag för 37 år sen föddes våran yngste. Sonen Peter, herregud vad åren springer iväg...

Stor grattis till dig *gubben* ❤🎁🎂


Likes

Comments

I fredags, jag står i kön i mataffären med bara fyra varor, en snabbhandling alltså och jag har lite bråttom. Framför mig står en man med full varuvagn. Han ser vänligt på mig och säger generöst "gå före mig"..

Vid ett annat tillfälle är jag på väg för att betala en p-plats vid vårdcentralen. Till p-automaten kommer en kvinna och säger "ta min biljett, jag har tid över"..

Mannens och kvinnans vänlighet ger mig energi , och jag konstaterar att välvilja kan föras vidare.

Varför kan då inte jag praktisera vardagsvänlighet oftare tänker jag? Det är helt gratis och bara roligt att lämna till någon annan.

Förra veckan tog jag bort sommarkläderna, med dom iskalla nordvindar som blåst ett tag nu så är det så skönt med varmare kläder. Men många av blommorna i trädgården blommar fortfarande så fint även om dom börjar se lite risiga ut. Man har inte hjärta att ta bort dom och plantera ljung.


​Ett riktigt äppel år är det också, man ser folk som ställer ut kassar eller hänger korgar fulla med äpplen på staketen. Våra äpplen blir inte klara förrän i slutet på Oktober så dom får hänga kvar ett tag till...


Likes

Comments

Jag har både läst och hört på radion att det varit diskussioner om hur man ska lägga pinnen mellan varorna på bandet när man handlar. Ingen viktig grej kan man tycka, men rätt så roligt egentligen hur folk reagerar.

Testat har dom tydligen gjort med att lägga pinnen längs med bandet istället för tvärs över som är det vanliga. Den kund som kommer efter vrider garanterat pinnen åt "rätt" håll igen..😊

I söndags när vi var in en sväng på Maxi LG och jag så fick jag se att han lagt pinnen längs med bandet. Men vad gör du sa jag? En test bara sa han och flinade..😜 Kunden efter oss blängde på pinnen men flyttade faktiskt inte på den. Tji fick du LG tänkte jag. Till råga på allt så åkte varorna fel tack vare att pinnen låg så där. Vi fick alltså bakomvarande kunds varor in på våra när pinne låg som den gjorde. Det påpekade kassörskan också.

.Så LG och alla andra som kanske undrar, låt den stackars kassapinnen ligga som den alltid gjort, tvärs över bandet, då gör den nytta.


Fel....


​Rätt..**


Likes

Comments

Nu menar jag inte att ta på en päls, nej gubevars, nån päls har jag aldrig haft och kommer inte ha heller. Men lite varmare kläder, en tjockare jacka tex, hade behövts i morse på morgonpromenaden när första frosten frasade i gräset på vissa ställen.

Nu fick sommarjackan med en tjock tröja under duga. Fingervantar och en halsduk hängde på också. Nu är det dags att skifta om i garderoben från sommar till i alla fall höst och varmare kläder.

Ett härligt väder har vi haft under helgen och även idag. Sol och ingen blåst, tack så mycket. Förra veckan blåste det otroligt mycket ett par dagar.Det rasade ner en hel del äpplen, mycket att ta reda på.


Hundarna var med och speciellt Nellie "hjälpte" till att samla ihop alla kvistar och grenar som blåst ner....


En långrunda vid vårat kära Rynningeviken blev det i lördags....


Sen blev det välförtjänt gofika efter långpromenaden..😊

Mysigt besök och även gofika blev det igår när dottern och yngsta barnbarnet August dök upp.

August tyckte Nellies biabädd var så härlig att ligga i. Jag tror faktiskt att alla barnbarnen har gillat nån hunds sköna biabädd att mysa ner sig i...💜💜💜💜💜


Likes

Comments

Så torrt det är i markerna. Inget regn knappt på hela sommaren, helt otroligt. Men det lär komma och sen håller det säkert på lika länge som det varit uppehåll.

Igår brakade det loss ordentligt på kvällen. Himlen mörknade med oväders moln...


Sen blåste det upp ordentligt och regnet började falla. Det har hållit på av o till under natten. Men det behövs mycket mer för att marken ska bli mättad. Fast det törs man inte säga..😏

Nellie har fått använda sitt fina regntäcke i alla fall, och hon tog på det utan protester till skillnad mot Bamse som inte gillar att ha regntäcket på sig..


Idag är solen tillbaks igen och jag borde fixa lite i trädgården. Blommorna ser inte roliga ut nu så det börjar bli dags att byta ut dom och plantera Ljung istället.

Men nu ska jag göra en äppelkaka för dottern med lille August dyker upp sen på eftermiddagen, så trädgården får vänta....


​Ett av Nellies berömda hål i gräsmattan...😱

Likes

Comments

Bamse han blir ju rejält långhårig mellan gångerna han ska trimmas. Mycket päls att borsta igenom och mycket som fastnar när han springer runt i skogen. Varmt blir det också speciellt när det har varit varmt som nu.

Före klippning är han som en enda hårboll....


Igår var han till frissan och blev riktigt uppsnyggad, med betydligt kortare päls så är det skönt att ligga på mjuka varma pläden.


Ingen riktig sol idag men ändå hyfsat varmt, undrar hur länge sommarvärmen får stanna?

Tomaterna gottar sig i värmen och jag plockar in varje dag....så roligt..😊


Likes

Comments

Jag skyndar mig att sätta mig vid datorn en stund medan bus Nellie sover. Det är ungefär som när man ha småbarn, man får passa på att göra saker när barnen sover..😊

Vi har rensat och plockat ihop saker, lite från oss, och sen från LG,s brors saker. Han gick bort förra hösten och det blir en del kvar att ta reda på. Igår var det loppis i hela våra villa område. Perfekt att ställa ut, och trevligt var det med mycket folk,fint väder och mycket surrande.

Barnbarnen Amanda och Alexander var här. Vi ordnade med fika ute i solen, och Alexander lekte med bilar.

Ja även lekleran kom ut. Så han var fullt sysselsatt. Glad blev han också när två brandbilar kom körandes på gatan. En granne längre bort som jobbar på räddningstjänsten.

Det blev en hel del sålt så det var en lyckad dag.

Idag är det lite mindre sol men hyfsat varmt ändå. Man känner att nu är det September luft och lite mer normala tempera turer. Vi gick en skön runda med hundarna förut, så nu ligger dom och sussar så gott. Matte ska försöka hinna få lite gjort.

Ha en skön söndag💗


Likes

Comments

Tänk att man kan ändra sig. Jag har alltid varit petig och väldigt noggrann. Dammat, dammsugit och fejat runt. Var sak på sin plats. Men jag har ändrat mig. Inte så att jag har smutsigt så att det gror igen. Nej med hundar i huset och även barnbarn som dyker upp med jämna mellanrum så blir det framdraget och dammsugaren får jobba rätt ofta för det behövs verkligen.

Men jag kan se mellan fingrarna och låta det bli dammigt, även låta saker ligga kvar och inte ta bort och hålla samma ordning som förr. Mår jag sämre för det? Nej då, inte alls, känns mycket mer avslappnat måste jag erkänna.

Avslappnat är det också dessa varma sommardagar som vi fortfarande har. Man njuter verkligen. Det enda är att kvällarna blir fort mörka nu och kyligare, så det känns att nån riktig sommar är det inte.

Fast det är ändå mysigt att få tända smålamporna och kanske lite levande ljus. Efter en bra sommar så kan jag välkomna hösten när den vill....


Likes

Comments