Contains affiliate links Nötfritt

Testade att göra denna otroligt goda vaniljglass med kakbitar för ett tag sen. Superenkel att göra och ett toppenalternativ för alla nötallergiker därute.


Ingredienser till ca 4 stycken:

4 dl vispgrädde

400ml kondenserad mjölk

4 chokladkakor

75 g mörk choklad

1/2 burk (ca 200ml) karamelliserad mjölk


Gör såhär:

Vispa grädden och den kondenserade mjölken till en fluffig, lätt smet. Jag valde Arlas. Man kan även tillsätta lite citronsaft (ca 2 tsk) för att få en syrlig och frisk smak.

Hacka chokladkakorna och chokladen, jag valde denna sort från Marabou, i grövre bitar. Blanda ner den karamelliserade mjölken, kakbitarna och chokladen i den fluffiga gräddsmeten.

Fördela sedan glassen i skålar som dem kan frysas i. Ställ in tills smeten stelnat helt.

Vid servering kan du ringla över lite mer karamelliserad mjölk och toppa med ytterligare några bitar choklad.


Likes

Comments

Contains affiliate links Mjölkfritt, Nötfritt, Äggfritt, Glutenfritt, Sockerfritt

Idag har jag bakat nyttiga chokladbollar som passar perfekt för dom flesta med olika matallergier.

Dessa goda bollar är fria från socker, nötter, mjölk, ägg och gluten.


Ingredienser till 10 st:


1/2 dl Sempers glutenfria havregryn

100 g dadlar utan kärnor (ej kanderade)

2 tsk kakao

2 tsk kaffe eller vatten

1 msk kokosolja

Kokosflingor till garnering


Gör så här:


Mixa dadlarna till en slät konsistens. Häll i övriga ingredienser och mixa ihop allt.

Rulla bollarna i kokos. Smidigt, lätt och gott!

Likes

Comments