View tracker

Idag lagade jag och Lo torsk i folie. Jag älskar ju fisk så inget konstigt med att jag tyckte att det här var himmelskt gott. Mer förvånande att hon, tre år gammal åt ett halvt torskblock själv 👍
Örterna plockade vi i trädgården och tog timjan, salvia och rosmarin.

Torsk

Räkor

Smör
Creme fraiche
Blandade örter
Örtsalt
Färsk lök eller gräslök
Vitlök
Citron
Körsbärstomater
Peppar

Lägg torsken i folie och krydda med örtsalt och peppar och lägg i resten av ingredienserna. Jag tog ungefär en matsked smör och en matsked cremefraiche i varje paket. Och inte jättemycket vitlök.
Sätt in i ugnen på 225 grader tills fisken är vit. Tog väl ungefär 25 min här. Man känner på doften när det börjar bli färdigt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Världens godaste och somrigaste tillbehör till maten ☀️
Har inga direkta mått på det här receptet utan tar så mycket som jag vill ha av allt.

Strimlad kål
Purjolök
Rädisor
Hälften creme fraiche och hälften majonäs
Dijonsenap
Svartpeppar
Salt

Likes

Comments

View tracker




Innan första steget:

Här försöker man hitta motivation till att förändra sig. Att göra sig av med vanor och inrutade mönster och släppa allt som är smidigt och vanligt. Det kan ta lång tid innan man är redo och ofta kommer man inte längre än denna fasen utan det stannar ofta vid bara tanken.

Första steget:

Man börjar på något nytt. Motivationen är på topp och man ser snabba resultat.

Andra steget:

Här börjar allt gå trögt. Matlusten försvinner kanske. Vikten hamnar på en platå. Inspirationen är som bortblåst. Det är nu man vet om man är en som ger upp eller en som kämpar på.

Tredje steget:

Det här steget är det farliga. Det är när man tagit sig igenom motgångar. Allt flyter på som det ska. Man har kanske nåt sina mål och är jävligt nöjd och man mår så himla bra. Allt är lätt och det är då man börjar unna sig igen. Glömmer bort vad det var som fick en att må så bra.
Det är svårare att komma ihåg motivationen i medgång än motgång ibland.


Likes

Comments

Det är ganska många i min bekantskapskrets som kör lchf och jag blir så grymt imponerad av resultaten både på vikt och att alla får så mycket ny energi och mår så bra!



Lina har gått ner 8-10kg på bara 4 veckor! Så bra jobbat!!


På den här bilden har Ronja gått ner 20kg men har sedan dess tappat några kilo till 👍

I början är det inte ovanligt att man känner sig dålig när kroppen som är van vid allt socker helt plötsligt ska lära sig att ta energi från en ny källa. Likaså kan det vara svårt att bryta invanda ätmönster och utesluta livsmedel som man har ätit ett helt liv. Men kämpa på och ge inte upp! Efter ett tag så har man ätit sig till en frisk kropp med obegränsad energi utan massa svängningar i humör och blodsocker. En stabil kropp helt enkelt!


Likes

Comments



100g smör
1dl grädde
2 ägg
2,5dl mandelmjöl
0,5-1dl sötströ
3tsk bakpulver

Smält smör, häll i grädden och vispa i ägg. Blanda mandelmjöl sötströ och bakpulver i en skål och blanda ner vätskan. Häll i en form och ställ i mitten av ugnen 200 grader i 25 till 30 min.

Idag blandade jag i bourbon vaniljpulver och pressad citron i smeten så det blev sockerkakssmak. Man kan ha i bär eller annan smaksättning i smeten oxå om man vill.

Likes

Comments



Till kvällsmat idag så blev det en liten broccoligratäng till mig och min snart treåriga dotter. Skriver inga mängder så pga att jag gjorde så det bara räckte till oss så mängden får ni justera själva. Btw hon älskade den och åt mer än sin mamma 👍

Rökt skinka
Gul lök
Fryst broccoli
Smör
Grädde
Ost
Salt och peppar

Grovhacka lök och skinka. Skär ner broccolin i mindre bitar. Fräs allt i smör och slå på grädde när du stekt ur vätskan. Lägg i ost till konsistensen blir tjockare. Salta och peppra. Häll över i en ugnsfast form och gratinera i 225 grader tills det blir önskad färg.

Likes

Comments







Ja nu har jag bara 4,5kg kvar tills jag har nått mitt mål! 18,5kg har jag lyckats gå ner sedan augusti!
Jag får se om vikten stannar av sen eller var det hamnar eftersom lchf är en viktnormaliserande kost så kan man inte själv bestämma när man är lagom. Lchf kommer jag aldrig att sluta med även när jag är färdig med viktminskningen. Jag har aldrig mått så här bra och känner mig på topp varje dag när jag vaknar!

Likes

Comments




2ägg
1dl creme fraiche
50g mjukt smör
0,5dl sötströ
1krm salt
1tsk kardemumma
2tsk bakpulver
2dl mandelmjöl
2msk fiberhusk
1dl pofiber

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman alla ingredienser och låt det stå och svälla ca 10 min så degen blir fast. Rulla 5 bollar och lägg på bakplåtspapper. Pensla med ägg och grädda dom i 15 min eller tills det är fin färg.

Mandelmassa

1,5dl mandelmjöl
2msk sötströ
2msk grädde
Nån droppe bittermandelolja

Blanda mandelmjöl och sötning. Ta i lite grädde åt gången till det är bra konsistens och blanda sedan i bittermandeloljan.

Blev riktigt imponerad av dessa semlor! Så bra det kan bli utan att vara "riktiga"

Likes

Comments

Idag blev det lite kylskåpsrensning och det resulterade i en jättegod och krämig vitkålsgratäng!

Ett halvt vitkålshuvud
1 lök
0,5 vitlök
Smör att steka i
2dl creme fraiche
1,5 burk färskost vitlök och örter
0,5 burk färskost chili
Ost
Salt o peppar

Strimla lök och pressa vitlök och fräs till i stekpannan. Strimla vitkål och stek med löken tills det börjar bli mjukt. Lägg i creme fraiche och färskost i stekpannan och låt det puttra en stund. Krydda med salt och peppar.
Lägg allt i en form och toppa med ost och ställ in i ugnen på 225 grader till det är fin färg på osten.


Likes

Comments

Varför köpa färdig bearnaisesås när man enkelt kan vispa ihop en egen.

150g smör
2msk vitvinsvinäger
2msk vatten
3msk hackad schalottenlök
1tsk hela vitpepparkorn
2tsk torkad dragon
3 äggulor

Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Efter en stund kommer det dela på sig och bli vitt i botten på kastrullen och gult överst. Det är det gula man använder till såsen. Jag häller över det i en tillbringare för smidighetens skull.

Lägg vinäger, vatten, lök och kryddor i en annan kastrull och reducera vätskan tills det är någon matsked kvar. Det går fort så håll koll. Sila och häll upp i en skål.

Vispa ihop äggulorna och kryddreduceringen i en kastrull på lägsta värmen på en platta. Fortsätt vispa hela tiden. Det får absolut inte koka så dra av kastrullen från plattan hela tiden så det inte blir för varmt. När man märker att det börjar tjockna så börjar man hälla i smöret med en svag stråle samtidigt som man fortsätter vispa. Samma här så får det inte bli för varmt för då skär den sig.

När smöret är i så har man förhoppningsvis en tjock fin bearnaisesås. Krydda den med persilja, salt och peppar. Ev lite citron om man vill det.
Vill man att den smakar mindre smör så är ett tips att ha i lite cayennepeppar eller tabasco.




Likes

Comments