Bloggen! skriver bloggen i bestämd form så d låter som jag e down med blogg-livet, wow. Skrev ett lång inlägg innan men råkade stänga ner det ((arghhh)

men hursomhelst, har fyllt 18 år!!!!! hur sjukt??? lilla jag (lol) är 18 och kan bestämma över mig själv (du är din egen lyckas smed-vibe????) !

har fått en Acqua Limone-tröja som jag velat ha sen urminnes tider, typ dagen jag föddes, av min styvmamma tackkkk så mkt <3 <3

veckan till min födelsedag har varit så bra!! Fick A på sociologiprovet vilket bestyrker min quest for having en analys (alva ;--))


brukar inte motiveras av att tjäna pengar eg men NU fick jag en motivation att vilja göra det!! har velat ha ett par Common Projects-skor nu i 1-2 månader o d slutar aldrig! Stilen är minimalistisk och alla skor är gjorda av äkta läder i Italien (keep in mind att made in Italy är en kvalitetsstämpel ;-))) italofil.nu


Bild hämtad från Caliroots.se, tänk om de skickade ett par till mig??? känner på mig att det kommer hända har en stark stark vilja!!!


POK ska plugga retorik nu!!!!!1!

Likes

Comments

Buona sera amici!!!

Idag har vi haft d-dag, vilket man kan tro betyder dö-dag då man bara har massa DÖ!!tid, men icke! Disponibel dag övergick till en mkt mkt produktiv dag! Vi har haft manusmöte, hittat våra motsvarande karaktärer i SKAM och druckit orimliga mängder kaffe (nt bra för min tarm!!) (misstänker IBS????) (skoja?!??)

All fokus är så klart på valet i USA och det SUGER att vita låginkomsttagande män ska diktera över landets alla minoriteter och förtryckta grupper! USA som land började år 1604 när förföljda katoliker bosatte sig i Chesapeake Bay, och har historiskt sett frodats i ett patriotiskt och samtidigt individualistiskt samhälle. Iom detta kan man inte förvänta sig något speciellt vad gäller frigörelse då arbetarklassen ständigt är förtryckt rent ekonomiskt och till stor del även de svarta som förslavades under Triangelhandeln. Detta har i min mening klart resulterat i en arbetarklass som projicerar sina missöden på invandrare och minoritetsgrupper samt luras av en medial överhand som produceras av samma vita människor, dock till mestadels befinner sig dessa i en socio-ekonomiskt hög rank.

USAs val är ingen överraskning. "Högervindarna" drar igenom hela Europa och bevisligen i hela världen, det är ingen slump. I Sverige ter det sig på samma sätt. Den förtryckta arbetarklassen har sökt sig allt mer till högerfronten, särskilt då SD. I Sverige är många av behoven uppfyllda när man är vit, medelklass och man. Värre är det för kvinnor och rasifierade personer. Många hävdar att "PK"-samhället är en produkt av den vita medelklassen (s.k hegemoni) som leder rent intellektuellt och moraliskt sett landets politik. På ett sätt är det lite motsägelsefullt, då vi socialister vill värna om arbetarklassens rättigheter samtidigt som vi fördömer en stor del av dem och deras åsikter. Sociologiska facktermer, new-wave och genusvetenskapliga uttryck så som "machonorm", "male gaze" och "intersektionalitet" är inte så deskriptiva för någon som inte ser det som nödvändigt att högutbilda sig.

Studiet av klass, kön och etnicitet är ett sociologiskt studium av och för en vit medelklass, alltså beskrivna som "intellektuella" och till största del akademiker. När man befinner sig i en sådan miljö som jag själv är en del av, så är det lätt att fördöma. Man bör gå tillbaka och titta på den historiska kontexten som omgav dåtidens amerikaner och inse att de bibeltrogna, främlingsfientliga och homofobiska är en fråga om klass och inte bara intellektualism.

Att jag skriver detta är också en produkt av ett hegemoniskt ideal vilket jag inte kan avskriva mig ifrån, men bara bli mer medveten om. Swoozh azzå tankarna flödar! spännande spännande!!

Gertruds nunneförklaring idag, hade inte kunnat vara mer stolt!! u go at it in that monastery!!!! <3

Likes

Comments

Kära små läsare, idag är jag tillbaks igen!

Vaknade fasansfullt nog kl 1 idag efter en natt av Netflix-tittande, kollade på Ego ( bra film om en kille som blir blind efter att ha gått in i en skylt på Östermalm! funny how privilege can hurt you right in the face!!!) har sett den innan men ville ba återuppleva den inledande scenen där hann duschar ( ;---))))

Ska ha läst ut 2 böcker till imorgon i skolan, frågan är, har jag gjort det?? Svar nej o nej 👎 :-((( la ner hela lovet på mitt GYA och att läsa boken jag har där så man får skylla sig själv för att inte ha fördelar arbetet jämnt!! :(

Lägger in lite bilder från er gångna lovet som tar slut imorgon ( RIP) har mest legat i mon lit ( franskapoäng?) och har lis (2 franskapoäng kombo??) min bok!

Selfien är från innan Björns fest då jag var fre$h men samtidigt lite livrädd då d senare kom in en BÅLGETING in i badrummet! Jag, Johannay och Fabianus lyckades få ut den (???) eller så hade den redan flugit ut/dött/ gjort sin sista resa mot bättre tider och skördar!

Nu ska jag plugga vidare n remember 2stayinschool!

POK/SoK Andreaz

Likes

Comments

Hejjj o välkommen till min pretentiösa blogg! 

Skämt åsido (?) nu är första inlägget här! Är mer än taggad och hoppas det blir kul att skriva i bloggosfären, då jag har många tankar som MÅSTE sättas i ord. Det kommer vara en salig blandning mellan dagboksföring, lite klassförakt och att vara en god feministisk vit man!

Infogar en bild från gårdagens festligheter med många vänner i ett fint caucausian house! (((hur mycket socialt kapital får jag för att vara en gay vit kille nudå??)

Jag betonar gärna många ggr om att jag är vit för att verka som en skön kille med klädsam självdistans till sitt eget privilegium (meta), samt använder korrekt grammatik utan stavfel för att betona att ja, jag kommer från en övre medelklass akademikerfamilj och d kan inte jag rå för!!! 

Hur som helst är jag med i det så kallade Spyxet (spex) i manusgruppen samt designgruppen (tvivlar att någon utanför Spyken kmr läsa detta menmen!!!!),  vilket är DET coolaste och fetaste en gymnasieelev kan vara med om! Det är så stort att man kan t.o.m ha med det på CV:et! 

Jag kollar liksom resten av Spykens befolkning på den norska serien SKAM vilket lätt är den gulligaste serien som finns!?? (Isak o Even 💗💗💗 fast fuck u Even*** spoiler***!!!). Om man gillar genuin skandinavisk tonårskultur med red-cups parties så är detta definitivt något för dig!

Nu kära små läsare ska jag se en film med min familj, kanske något kultiverand, typ en fransk film om en gigolo på Rivieran mån tro?  Time will tell. 

POK Andreas 


Likes

Comments