Detta skrivs på den hemmigaste av hemmakvällar, har inte gjort ett skvatt på hela dagen förutom en övningskörning i stan ( Lund är fan hemskt att köra i när d gäller stadskörning allt e på eget ansvar d e även d närmsta vi kommer till anarki i livet??????) hursomHELST känner jag för att skriva, och när det händer är jag väldigt mån om att sätta igång och hålla det intressant o spicy, både för mig själv o de få som läser detta.

Vem är jag? typiskt klyschig fråga man ställer sig själv när man är 18 år och är ung på livet, en som vet en del (?) men långt ifrån allt.

Min karaktär är.... rätt ångestbenägen, har väl insett att jag tyvärr är determinist (vi har alla ett öde blablabla, var det än finns vet jag inte, men det finns outtalat !) . Detta spär på ångesten. Vad är det jag gör? Är det jag gör ändamålsenligt? Hur kan jag ändra på mina handlingar för att det ska falla in i "planen"? Frågorna är inte konkreta utan faller in som någon slags kedja av obehag och olust.

Jag har många obekväma rutter jag sätter tankebanorna i. Jag är otroligt analytisk och b.la överanalyserar mycket vardagliga saker, något jag skulle säga är en av mina sämsta egenskaper då jag blir angsty af!! Det påverkar i första hand mig.

Som barn var jag rätt blyg, inte i personligheten men snarare karaktären. Det var idylliskt att växa upp på Östra Torn, blir extremt nostalgisk varje gång jag åker förbi där. Det är det bästa, minnena och själva sinnesstämningen som man får av att åka igenom de små vägarna med massa höjdskillnader. Vackert.

Jag älskar verkligen min familj. Jag har alltid varit väldigt nära både min mamma och pappa samt bror. Vi var verkligen inte en perfekt familj, men överlag fann jag alltid en ovillkorlig kärlek som genomsyrade min barndom. Mamma gav mig verkligen ett snällt hjärta, hon säger alltid att jag var "född under en lycklig stjärna". Eller så sa min morbror det, jag har glömt.

Jag gillade att uppträda inför min familj. Jag brukade sätta på mig en tröja på huvudet och springa runt och sjunga till The Corrs låtar (irländskt folk-popband) mina mest nostalgiska stunder. Jag ville vara som "flickorna på TV" som jag sa när jag var en liten filuring. Det var då jag började sjunga och to this day är d bästa jag VET, det är bäst, en känsla av att kunna skapa något fint med sin röst och lyssna på sig själv genom sina öron. Också vackert.

Som flickorna på TV. Jag blev ofta kallad för "halv-tjej" för att jag bara hade tjejkompisar i skolan, de var de enda jag tyckte var roliga och som tillförde mer än bara "macho-snack" och fotboll. Ni vet hela den grejen. Gay boy doesn't fit in snark snark.

Det är fortfarande så, jag trivs bäst med att vara vän med tjejer. Jag låter som en halvsunkig hipster som ba "ye girls can be way cool :-)))))" men helt ärligt majoriteten av killar r for fuck n play tjejer varar alltid längst. Överväldigande många av de har varit och är mina bästa vänner, the ones I treasure the MOST! Jag kan skratta och gråta av att tänka på vad vi har gjort och sagt, de är så jävla faqqin' roliga och kommer gå så långt i livet JAG ÄLSKAR ER!!! så tänker jag alltid.

Jag är så otroligt konflikträdd. När jag har en konflikt är d som att titta på en cringe compilation på youtube och ba nejnej nej NEJ vad gör du sluta sluta sluTA sluTA!! ändrar typ min dialekt och går ner 6 oktaver

Dock är jag bäst på att hantera kundtjänstsamtal yehaW!!

Jag. klarar. inte. av. människor som är posörer. Det är det mest pretentiösa jag har skrivit för bara en POSÖR skulle skriva det. Alltså, pseudo-intellektuella människor vars intelligens egentligen 1 är: allmänbildning inom ett snävt område och 2: människor som endast bryr sig om "rätt saker" och ska ha "rätt åsikter" men som fortfarande drar vinning på orättvisor ex. samhällsfrågor som oftast inte rör de själva (självdistans?). Det är mer fokus på hur man uppfattas som person än vad det är viktigt för den faktiska innebörden av frågorna. Människor som tror de genomskådat systemet och försöker upprätthålla sitt cool och va extra chill för "deras tid är alltid inne" yeright.

Jag är verkligen inte "hård" eller har en "yta", tvärtom, jag är xtremt intrycksfull och ganska känslig. Jag föraktar all form av våld vilket låter självklart i de flestas öron men verkligen det värsta jag skulle kunna tänka mig är att finna mig själv i någon slags våldsam situation vilket har att göra med min konflikträdsla , men även en annan sak, har jag insett. Jag fattar inte tanken om att våra kroppar är "garderoben till vår själ" man ba ?? ?! then what is this, useless?

inte alls känner jag, min kropp är resultatet av generationers DNA, etniciteter, erfarenheter som fanns även när jag var en liten liten cell. Jag tycker verkligen inte att våra kroppar är typ "tempel", d e fkn konstigt o en alldeles för religiöst förankrad föreställning om sex osv MEN jag skulle personligen aldrig ta droger eftersom d hade skadat min kropp, psyke, whatever och därmed "befläckat" typ arvet? fattar någon? det känns bara smutsigt och ohederligt för MIG, sen om jag är d närmsta man kommer till en nunna är en annan fråga iaf fick jag sagt detta som andra verkligen inte kommer hålla med om eller vad vet jag?

Jag e verkligen en people-pleaser. Jag tar mig själv väldigt sällan seriöst och när jag väl gör d finns det alltid med något tillägg av humor och sarkasm. Jag är därför alltid mig själv, vad det än är, men låter vissa delar ljuda mer för given situation. Det är viktigt, jag tycker det visar på en utvecklad karaktär.

Jag vill JÄTTEMKT. hade jag fått 5 liv hade jag varit jättenöjd, hade velat testa olika rutter och se vilken som var roligast att göra, hade inte pallat men det kanske egentligen så livet är uppbyggt? För någon som är 18 år och som vuxit upp i en och samma stad med samma akademikerfamiljer, samma hus, samma kultur och samma jargong är det svårt att tänka sig hur livet utanför känns.

Iom detta är jag xtremt class conscious. Jag vet var jag rent utifrån mitt sociala arv befinner mig i "samhällsklasserna" vilket not gonna lie är rätt så högt. Jag umgås ju faktiskt bara med folk som är som jag. Akademikerbarn som bor i funkisvillor, Annehem, i centrum osv. Alla är ambitiösa i skolan och har ofta nära släktingar som är professorer i d enda o d andra, jobbar i universitetsvärlden o högskolor, journalister, lärare, civilingenjörer, kommunarbetare etc. Många är som vi brukar skämta om "fattiga eller medvetna?" alltså klär sig i second-hand för att etablera något slags miljötänk och tar en slags anti-kapitialistisk ställning. Diskussioner utgår från sarkastiska påståenden gällande politik och sociala medier och bildar ett djupt humoristiskt avstånd och överlägsenhet. De som påstår att de sparkar uppåt när de förlöjligar nyrika människor som visserligen har stålar i fickan men som saknar kulturellt kapital och politisk bildning: något som är väldigt åtråvärt i kulturelitistiska kretsar aka klasshat is a fact. De som klagar på att killar inte "FATTAR" feminism men som ofta inte inser att det är en klassfråga om vem som är uttalat feminist (och har en analys!!!!!!) eftersom den enda gången en "medveten" person med högt kulturellt kapital skulle säga ex. "jag fattar inte varför tjejer..." är i sarkastiskt syfte och driver med lite mindre bildade människor. Ofc finns det människor med högt kulturellt kapital som säger skitkonstiga saker och har vrickade åsikter, man är ingen Gud för att man kulturellt sett är övre medelklass som är allvetande men i den bubblan som jag och mina vänner lever i är d så. Man sparkar snarare sidledes, vi är på samma nivå i utbildning och klassmedvetenhet men de kanske bor i en villa i Professorstaden, heter typ Kalle och går på Katte. Vi är de som skämtar om tabubelagda ämnen för det spelar verkligen ingen strukturell roll om huruvida man verbalt stigmatiserar ett ämne och det är oftast de med "rätt åsikter" som ska undsätta alla dem de verkligen inte bryr sig ett skvatt om; förutom när de ger dem intellektuell vinning som andra i samma härva kan erkänna och "PREach!!!!". Vi är de som reellt är PK men samtidigt kritiserar hyper-PK-människor som övervärderar varenda sociologisk teori, citat från anonym"det är ofeministiskt att inte visa att man har mens inför folk!" typ den sortens människor som även är smygliberaler, aka de som tycker klassamhället är hemskt men som samtidigt ansöker om adelsbidrag, och de som är väldigt vita nordvästliga europeér som tror rasism bara kan drabba rasifierade personer (alltså även de som etniskt inte är helsvenskar eller nordvästeuropé) but (rasifierade får ändå utstå mest förtryck!!!!).


Del 1 av blivande genusteoretiker.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Bloggen! skriver bloggen i bestämd form så d låter som jag e down med blogg-livet, wow. Skrev ett lång inlägg innan men råkade stänga ner det ((arghhh)

men hursomhelst, har fyllt 18 år!!!!! hur sjukt??? lilla jag (lol) är 18 och kan bestämma över mig själv (du är din egen lyckas smed-vibe????) !

har fått en Acqua Limone-tröja som jag velat ha sen urminnes tider, typ dagen jag föddes, av min styvmamma tackkkk så mkt <3 <3

veckan till min födelsedag har varit så bra!! Fick A på sociologiprovet vilket bestyrker min quest for having en analys (alva ;--))


brukar inte motiveras av att tjäna pengar eg men NU fick jag en motivation att vilja göra det!! har velat ha ett par Common Projects-skor nu i 1-2 månader o d slutar aldrig! Stilen är minimalistisk och alla skor är gjorda av äkta läder i Italien (keep in mind att made in Italy är en kvalitetsstämpel ;-))) italofil.nu


Bild hämtad från Caliroots.se, tänk om de skickade ett par till mig??? känner på mig att det kommer hända har en stark stark vilja!!!


POK ska plugga retorik nu!!!!!1!

Likes

Comments

Buona sera amici!!!

Idag har vi haft d-dag, vilket man kan tro betyder dö-dag då man bara har massa DÖ!!tid, men icke! Disponibel dag övergick till en mkt mkt produktiv dag! Vi har haft manusmöte, hittat våra motsvarande karaktärer i SKAM och druckit orimliga mängder kaffe (nt bra för min tarm!!) (misstänker IBS????) (skoja?!??)

All fokus är så klart på valet i USA och det SUGER att vita låginkomsttagande män ska diktera över landets alla minoriteter och förtryckta grupper! USA som land började år 1604 när förföljda katoliker bosatte sig i Chesapeake Bay, och har historiskt sett frodats i ett patriotiskt och samtidigt individualistiskt samhälle. Iom detta kan man inte förvänta sig något speciellt vad gäller frigörelse då arbetarklassen ständigt är förtryckt rent ekonomiskt och till stor del även de svarta som förslavades under Triangelhandeln. Detta har i min mening klart resulterat i en arbetarklass som projicerar sina missöden på invandrare och minoritetsgrupper samt luras av en medial överhand som produceras av samma vita människor, dock till mestadels befinner sig dessa i en socio-ekonomiskt hög rank.

USAs val är ingen överraskning. "Högervindarna" drar igenom hela Europa och bevisligen i hela världen, det är ingen slump. I Sverige ter det sig på samma sätt. Den förtryckta arbetarklassen har sökt sig allt mer till högerfronten, särskilt då SD. I Sverige är många av behoven uppfyllda när man är vit, medelklass och man. Värre är det för kvinnor och rasifierade personer. Många hävdar att "PK"-samhället är en produkt av den vita medelklassen (s.k hegemoni) som leder rent intellektuellt och moraliskt sett landets politik. På ett sätt är det lite motsägelsefullt, då vi socialister vill värna om arbetarklassens rättigheter samtidigt som vi fördömer en stor del av dem och deras åsikter. Sociologiska facktermer, new-wave och genusvetenskapliga uttryck så som "machonorm", "male gaze" och "intersektionalitet" är inte så deskriptiva för någon som inte ser det som nödvändigt att högutbilda sig.

Studiet av klass, kön och etnicitet är ett sociologiskt studium av och för en vit medelklass, alltså beskrivna som "intellektuella" och till största del akademiker. När man befinner sig i en sådan miljö som jag själv är en del av, så är det lätt att fördöma. Man bör gå tillbaka och titta på den historiska kontexten som omgav dåtidens amerikaner och inse att de bibeltrogna, främlingsfientliga och homofobiska är en fråga om klass och inte bara intellektualism.

Att jag skriver detta är också en produkt av ett hegemoniskt ideal vilket jag inte kan avskriva mig ifrån, men bara bli mer medveten om. Swoozh azzå tankarna flödar! spännande spännande!!

Gertruds nunneförklaring idag, hade inte kunnat vara mer stolt!! u go at it in that monastery!!!! <3

Likes

Comments

Kära små läsare, idag är jag tillbaks igen!

Vaknade fasansfullt nog kl 1 idag efter en natt av Netflix-tittande, kollade på Ego ( bra film om en kille som blir blind efter att ha gått in i en skylt på Östermalm! funny how privilege can hurt you right in the face!!!) har sett den innan men ville ba återuppleva den inledande scenen där hann duschar ( ;---))))

Ska ha läst ut 2 böcker till imorgon i skolan, frågan är, har jag gjort det?? Svar nej o nej 👎 :-((( la ner hela lovet på mitt GYA och att läsa boken jag har där så man får skylla sig själv för att inte ha fördelar arbetet jämnt!! :(

Lägger in lite bilder från er gångna lovet som tar slut imorgon ( RIP) har mest legat i mon lit ( franskapoäng?) och har lis (2 franskapoäng kombo??) min bok!

Selfien är från innan Björns fest då jag var fre$h men samtidigt lite livrädd då d senare kom in en BÅLGETING in i badrummet! Jag, Johannay och Fabianus lyckades få ut den (???) eller så hade den redan flugit ut/dött/ gjort sin sista resa mot bättre tider och skördar!

Nu ska jag plugga vidare n remember 2stayinschool!

POK/SoK Andreaz

Likes

Comments

Hejjj o välkommen till min pretentiösa blogg! 

Skämt åsido (?) nu är första inlägget här! Är mer än taggad och hoppas det blir kul att skriva i bloggosfären, då jag har många tankar som MÅSTE sättas i ord. Det kommer vara en salig blandning mellan dagboksföring, lite klassförakt och att vara en god feministisk vit man!

Infogar en bild från gårdagens festligheter med många vänner i ett fint caucausian house! (((hur mycket socialt kapital får jag för att vara en gay vit kille nudå??)

Jag betonar gärna många ggr om att jag är vit för att verka som en skön kille med klädsam självdistans till sitt eget privilegium (meta), samt använder korrekt grammatik utan stavfel för att betona att ja, jag kommer från en övre medelklass akademikerfamilj och d kan inte jag rå för!!! 

Hur som helst är jag med i det så kallade Spyxet (spex) i manusgruppen samt designgruppen (tvivlar att någon utanför Spyken kmr läsa detta menmen!!!!),  vilket är DET coolaste och fetaste en gymnasieelev kan vara med om! Det är så stort att man kan t.o.m ha med det på CV:et! 

Jag kollar liksom resten av Spykens befolkning på den norska serien SKAM vilket lätt är den gulligaste serien som finns!?? (Isak o Even 💗💗💗 fast fuck u Even*** spoiler***!!!). Om man gillar genuin skandinavisk tonårskultur med red-cups parties så är detta definitivt något för dig!

Nu kära små läsare ska jag se en film med min familj, kanske något kultiverand, typ en fransk film om en gigolo på Rivieran mån tro?  Time will tell. 

POK Andreas 


Likes

Comments