Ingredienser:
2 ägg
2,5 dl socker
150 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 citron
1,5 dl vetemjöl

Tillbehör:
Florsocker
Vispgrädde


1: Vispa ihop ägg och socker vitt och poröst.

2: Tillsätt rivet skal och saft från citron.


3: Rör ner vaniljsocker och smält smör.

4: Vänd i vetemjöl med en slev försiktigt och häll smeten i en smord form.

5: Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ungefär 30 - 35 minuter.

6: Servera kakan kall, gärna pyntad med siktad florsocker och tillsammans med lättvispad grädde.


Likes

Comments



2 medelstora mogna päron
1 msk strösocker
1 tsk äkta vaniljsocker

3 stora ägg
4 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk stött kardemumma
3 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
25 g smör

Vaniljglass till servering


1: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en 24 cm springform.

2: Kärna ur päronen och skär 1-2 cm bitar. Lägg i en påse med 1 msk strösocker och vaniljsocker - skaka runt påsen. Lägg åt sidan medan du gör smeten.

3: Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och poröst.

4: Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.

5: Bred ut den tjocka smeten i formen. Tryck nu ner päronen i smeten. Fördela små klickar av smör på toppen.

6: Grädda i ca 45-50 min tills päronen är mjuka och kakan blivit gyllene. Täck med folie om kakan blir för mörk. Servera päronkakan ljummen med vaniljglass!

​​


Likes

Comments