Alla gör så gott de förmår, så försöker jag tänka om alla. Det gör umgänget till andra människor så mycket enklare. Att inte gå omkring och vara arg på andras tillkortakommanden.

Det senaste året har varit en utmaning på så många plan.

Mitt stora hjärta har satt ut sin Concerta, testat att vara läkemedelsfri, konstaterat att det inte funkade, testat Elvanse, funkade inte heller, funderat, testat Strattera, kämpat de 6-8 veckorna det tog innan medicinen nådde full effekt och sedan börjat må bra. Blommat ut till en av de vackraste tonårsblommorna man kan bli. Vaknat med ett leende, gått till skolan med ett leende, kommit hem med ett leende. Och jag har fått nypa mig i armen. Undrat när det ska vända...

Kan inte med ord beskriva hur det känns att få tillbaka sitt barn i hela den glada,tokiga och fullständigt underbara person hon är.

#adhd #superpower #flickormednpf #funkisförälder

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det här att vara i en nära relation med någon som har en npf-diagnos... så otroligt slitigt att försöka parera humörsvängningar och utbrott. Någonstans känns det som att jag har utplånat mig själv till förmån för det. Ser inte riktigt vägen vidare, ut ifrån det eller hur vi ska förändra det. Det är så oerhört utmattande.

Likes

Comments

Så otroligt litet ... i en neurotypisk familj och oerhört stort i en med npf ... Stora E, hennes mående med nya medicinen. Jag har så smått börjat landa i att det inte är en fas utan att hon faktiskt mår så mycket bättre nu. I morse försov hon sig. Hon hade bestämt att hon skulle med på en tävling ... inga gråtattacker, inget tvång, inget självskadebeteende ... bara skyndade sig, gjorde i ordning sig och i väg med nästa buss ... skulle aldrig ha skett förut ...

Likes

Comments

Det går både framåt och bakåt när det gäller våren. Det har varit väldiga temperaturskiftningar. Ena dagen varmt och soligt nästa dag kallt och snöigt. Det har ändå varit skönt med påsklov. Men det ska bli skönt att jobba igen. Med en npf-familj så är det ju inte riktigt hemma man hittar sin återhämtning.

Likes

Comments

Att vara mamma till barn med särskilda behov ställer krav på att man kan förutse hinder och buckligheter på vägen. Men allt går inte att förutse. Ett sådant problem har vi hemma just nu. 

Lilla F upptäckte igår att hennes konto på favoritspelet Howres stängts av. F är oerhört samvetsgrann och gråter högt över att hon inte gjort något fel. Stora E, med det ännu större hjärtat, hade upptäckt detta redan innan Lilla F gjorde det. Men omtänksam och överbeskyddande som hon är valde hon att inte säga något. I stället satte hon sig och mailade de ansvariga för spelsajten. Svaret hon fick...

"Tack för ditt meddelande.


Att ha flera konton är inte tillåtet på Howrse. Det finns flera varningar och uppmaningar om detta i spelet. Om du har straffats är det för att dina konton har identifierats som multikonton. Denna identifiering utförs med effektiva verktyg, därmed är bestraffningen berättigad och kommer inte att avbrytas.

Vänligen skicka inte fler ärenden om detta. När bestraffningen är över (du kan se denna information när du loggar in i spelet), kan du spela igen, men endast på ett konto.

Tack för din förståelse.

Med vänliga hälsningar,

Ow"

Det innebär att även om mina flickor inte gjort fel så straffas de. Och det går inte att överklaga beslutet.

Så jag har en ledsen dotter som har straffats med spärrat konto i 25 dagar och en som gråter över att hon förlorat sitt konto med all investerad tid hon lagt ner. De har alltså varsitt konto, spelar på varsin dator... vad gör de för fel?

Inte ens jag vet hur jag ska förklara detta för mina flickor. Vad jag vet så lever vi efter devisen att man är oskyldig till motsatsen bevisats.

Likes

Comments