Kv(alster)

Och varje gång jag går förbi en 10-åring som tjatar om glass så tänker jag att du aldrig kommer tjata om någon glass. Och varje gång jag planterar blommor vid din grav och läser guldbokstäver så ryms tusen pilar i hjärtat, för att dagarna mellan född och död är så få. Så orättvist få.

Och varje gång jag tänker så, så tänker jag nähä, det är inte över än. Jag har inte glömt dej än. Även fast jag vet att det kommer jag aldrig nånsin göra. För dej älskar jag ju, lille bror.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Visst var min vän Elin alltid vacker, men kvällen hon sa ja till sin Jeremia strålade hon utöver det vanliga. En sån fantastisk saga de två är tillsammans. Två små så varma och blomstrande hjärtan kan inte bli något annat.

Likes

Comments

myggSka iväg och hämta mina glasögon. De har vart på lagning typ trettioelfte gången. Min mordsstatistik gällande både mygg och glasögon börjar vara skrämmande.

Har lite blandade känslor inför det. Visst, mysigt att kunna se världen som mer än en enda simmande dimma, meen.. Jag ser fortfarande ut som Arne, 76 i dem.

Att se eller att synas, det är frågan.

Likes

Comments

Slutade precis och är på väg till en grillfest. Bra grej med att va nykterist; man kan festa veckans alla dagar året runt pga blir aldrig bakis. Om det nu inte räcker med att man sparar både pengar och liv på't.. 😏

OÄlskar att va ute också. Var och fiskade härom natten och duuh, himlen var vackrare än självaste Brad Pitt. Hittade även en bae där, som var bättre puss-sällskap än Brad Pitt. Inte för att jag pussat honom särskilt många gånger, men... Ni hajar. Och abborrar. Som det blev en riktigt go frukost av.

Likes

Comments

Kv(alster)

För 13 år sedan bar jag tornedalsdräkt, som brudnäbb på min moster Evas bröllop. Idag bär jag den igen.

För solstänkta nätter. För rätten att håva lax ur min egen älv. För att mina framtida barn ska säga huijja när de tappar grillkorven i elden. För dopp i kopp, kahvijuusto och ljuvligt torrkött. För mitt fjäll, mitt hav och mina skogar. För en historia full av ryska bomber, tvångssvenskning och otroligt starka kvinnor och lika starka män. För min Tornedal.

Och för att det är den vackraste av folkdräkter.

För dej som inte fattar nånting; googla tornedalingar, sveriges minoritetsfolk och meänkieli.

Likes

Comments

Igår vigdes Supersöta Silver-Sara och Stål-Jocke! Fantastiskt fint. Det var inte bara kärlek i luften, utan kärlek doftande i skogarna, målat på himlarna och sjungd av älvarna. Eller som det heter 2017; #relationshipgoals.

Har även fått hänga i min hemby, ljuvligt. Där finns fisk, släkt och Sveriges nordligaste tätort. Dock så varmt (?!) att jag typ rann bort i min egen svettflod.

Hitta även en tornedalsdräkt som passade, äntligen!

Mamma ska hjälpa mig att pressa den bara, sen ska ni få se på en riktig laakso-brutta! Men det blir nästa helg, så här kommer en sneek peak.

Likes

Comments

OKEJ??! Precis när jag ska skicka iväg mitt pass till ambassaden så spiller jag kaffe över hela den?! Niina ba "blås den med hårtork, blås den med hårtork!" - tror ni jag äger någon hårtork? Nope. Tror ni min klasskompis är på väg hit nu i ilfart med sin hårttork som en annan riddare till häst? JAA.

PANIKENS PANIK-KONUNG bor i min kropp nu alltså. För idag är sista dan att skicka in passet.

Jaamen annars då? Har ni en trevlig måndag? SNÄLLA SÄG ATT PASS ÄR KAFFE-TÅLIGA?!

Likes

Comments

Igår firade vi nationaldagen i kyrkan. Det var flaggor, psalmer och en fantastisk bön för Sverige. Vi bad för regering och riksdag, för kampvilja, för svenska kyrkan och för varenda rädd själ, och vi avslutade den med "ja, jag ber för Sverige, och jag vet att du Far hör oss när vi ber". Det kändes tryggt.

Sen avslutade vi med tårtkalas på min balkong.

Tårtkalas var en skitrolig idé tills

A) Jag insåg att jag inte äger någon sprits, och tårtan därför blev fulare än två överkörda smurfar.

B) Vi insåg att 3 pers omöjligt kan äta upp 35 cm gräddtårta utan att DÖ FETMA-DÖDEN

Därför har jag nu 75% överkörd smurf-tårta i min kyl som ingen orkar äta upp. Det blev min frukost idag. Och middag. Och kvällsfika. Please save me. Diabetes do you wanna marry me.

I övrigt är jag skitglad. Min jobbsituation verkar lösa sig och jag har hittat en härlig bibelstudie-grupp. Gud gör massa häftiga under och jag har en färsk stock snus i kylen. Och ett lastbilsflak tårta.

Likes

Comments