Hej igen efter ett bra lång paus från bloggandet!

Det har hänt en del sen sist! Och vill även berätta att min dotter äntligen kommit till världen! Hon föddes den 8 oktober kl.18.31 alltså två veckor för tidigt! Men hon är så underbart snäll och fin att det gjorde mig inget alls!

Tänkte om ni är intresserade av en förlossningsberättelse så kan jag skriva lite om det i detta inlägget.

Redan den 1 oktober började jag känna mig konstig? Började liksom känna att något vart på gång men ändå inte? Men efter många om och men så slutade jag tänka på det och fortsätte att leva som vanligt. Men den 7 oktober så gick slemproppen vilket jag först trodde var en inbillning haha men nej det var de inte! Men hade fortfarande inga känningar av att förlossningen skulle startas utan åkte och träffade lite vänner i veberöd och där började även första känningarna till att förlossningen var nära! Jag hade mollrande och mensvärksliknande smärta i ryggen och magen blev som en strut! Haha kände mig allmänt trött och hade ingen riktigt ork i kroppen. Men iallafall så åkte jag hem och gick och la mig med tanken att kanske imorgon så får jag träffa henne? Och där fick jag!

Den 8 oktober kl 9 på morgonen vaknar jag av att mina trosor var blötta? Min första tanke var att jag hade kissat på mig i sömnen men efter ett tag så insåg jag att det inte var fallet utan att det var vattnet som gått för jag vaknade av att jag fick världens host attack och att kroppen klickade till på ett sätt som jag inte känt innan. Men iallafall så jag gick på toa och sedan bytade jag om till nya trosor och gick och la mig igen. Vaknade igen vid tolv tiden och då gjorde jag lite mat och efter tolv satte första värken igång och det vart väl mest som mensvärk.. efter ett tiden blev värkarna jobbigare men fortfarande hanterbara men jag gick iallafall in till min granne och var där inne tills pappa kom hem. Och vi ringde även till förlossningen och pratade med dem. Efter två tiden vart värknarna så jobbiga att jag fick någonslag av panik för jag kunde inte sitta eller stå eller ligga ner utan allt gjorde bara så ont! Men jag höll ut fram tills runt halv fem tiden på eftermiddagen och sedan orkade jag verkligen inte mer! Vi var inne på förlossningen vid fem tiden och då vart jag öppen 3-4 cm redan och slapp att åka hem! Jag fick alltså stanna vilket jag hoppades på för jag hade verkligen så ont.. pappa satt med mig till min mamma kom och bytade av honom och sen kom även min tjejkompis in vid halv sex tiden och vid sex vart jag 8 cm öppen och efter det gick det snabbt och hon föddes 18.31 alltså jag låg med kryst värkarna i cirka en halvtimme innan hon kom ut! Väldigt smidig och snabb förlossning för att vara förstföderska och precis som jag ville ha det! Endast lustgas och så smidigt som möjligt! Helt underbart! Nu njuter jag mest av min 4 dagar gamla dotter ❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Som titeln säger så har jag varit dålig på att skriva.
Men vi är inne i v.26+6 och det betyder att imorgon går jag och min lilla bebiskula in i v.27 och det är 97 dagar kvar till beräknad förlossning! Jag är så taggad på att träffa henne nu! Speciellt när man ser alla bebis som födds nu under sommaren! Men snart är oktober månad här och snart har jag äntligen min lilla dotter i famnen!
Jag har även börjat hämta ut mina babyboxar som jag beställt och den första kommer i från babyproffsen i Lund!
Det var inte så jättemycket saker man fick men sakerna i boxen kommer att komma till användning iallafall! Haha!
Det jag fick är:
*en nappflaska
*en liten sked
*blöjor för nyfödda
*våtservetter
Och en haklapp.
Kan lägga ut bilder senare om det är av intresse när jag fått hem allt!
Nu väntar jag bara på boxarna från loyds apotek och Apoteksgruppen!
Imorgon ska jag även till bm och första mättningen av magen! Så spännande verkligen! Har även gått upp 3 kg haha inte jättemycket men alltid något!
Kan uppdatera mer imorgon efter besöktet!

Oxox

Rebecca

Likes

Comments

Varför finns det så många fördomar gentemot unga och gravida?

Varför skulle en yngre föräldrar vara sämre än föräldrar som får barn över 30?

Varför valde du inte abort istället för att sabba ditt liv med att skaffa barn? Du är ju så ung? Du har hela livet framför dig?


Detta är fördomarna unga föräldrar får i dagens samhälle?
Varför skulle en yngre förälder vara sämre än en äldre förälder?
Vad är en bra ålder att skaffa barn??
Hmm dessa frågorna kommer alltid upp när unga föräldrar kommer på tal?
Varför finns där så mycket fördomar emot unga över lag?
Varför skulle ett barn förstöra ens liv bara
för att man väljer att skaffa barn ungt?
Varför skulle det hindra unga personer från sina drömmar och mål i livet bara för att dem behåller ett barn?
Det finns ingen bra ålder att skaffa barn i alla är olika?
Man slutar inte
leva bara för att man har ett barn?
Det är väl när man skaffar barn
som livet verkligen börjar? Innan levde man dag för dag? Man spenderade sina pengar
på skit och festande?
Jag tycker att fördomarna mot unga föräldrar borde läggas ner. För det finns både föräldrar i vilken ålder som helst som kan göra sina misstag och göra fel!
Det handlar ej om ålder på föräldrarna utan på vilka val man väljer att göra i sin uppfostran!
Och att vuxna människor har mage till att be unga att göra abort emot deras vilja är verkligen fel! Abort ska vara de ungas egna val dem ska inte bli tvingade på ungdomsmottagningar eller hos läkare bara för deras ålder! Det är deras val! Ingen annans val!
Jag är själv ung förälder och även ensamstående till mitt barn! Och jag har fått frågan om varför jag ej valde abort! Men vad har min ålder med mitt barn att göra när det handlar om jag är kapabel till att ta hand om min bebis! Att mitt val har förstört mer än om jag gjorde abort! Mitt barn är min mening med livet! Jag ångrar inte mitt barn jag ångrar valet av pappa! Det är de enda jag ångrar! Men jag skiter i vad alla andra säger och följer mitt hjärta och detta är min väg att gå.

Ingen har rätten att bestämma över någon annans val här i livet!
Och folk måste lägga ner alla fördomar som finns! Ingen är en dålig förälder man gör bara dumma val dom kan kosta en rätten till sitt eget barn!

Alla fördomar suger och ingen behöver yttra sig om saker som dem inte har med att göra!

Oxox
Rebecca

Likes

Comments

Idag var jag och kulan och tog lite gravid bilder!
Jag blev sjukt nöjd med alla bilderna och kunde verkligen inte bli bättre än vad de blev! Hade även med mig min älskade pojkvän som fick snällt sitta och titta på haha! Men jag uppskattar att han gör de för mig! Han är så hjälpsam och bryr sig så mycket om både mig och lillan! Att han ställer upp så mycket för mig och min bebis är helt otroligt!
Han tar sig an bebisen redan och det värmer mitt mamma hjärta något otroligt mycket!
Trodde inte att jag skulle träffa någon som skulle vilja vara en del av våran familj men han tvekade inte utan sa direkt att han verkligen ville vara delaktig.
Han ser bebisen som sin egen och det är verkligen sjukt underbart då bebis inte kommer träffa sin biologisks pappa...
Dagen har varit underbart bra! Dock fick jag världens livligaste bebis i magen haha! Men det är så mysigt att känna bebis röra sig.
Hoppas eran dag också varit bra!

Oxox Rebecca

Likes

Comments

Hejsan allesammans!

Tänkte berätta lite om mig själv och hur mitt liv ser ut.

Jag är en Skåne tjej på 21 år. Fyller 22 i höst och väntar även mitt första barn i oktober. Är i v.25 just nu och bor även hemma. Jag är ensamstående sedan v17-18 ungefär. Mitt liv vändes upp och ner när jag plussande i februari detta året och allt såg ut att bli bra men nej... slutade upp med att jag blev ensamstående.. Min graviditet var ej planerad och jag blev chockad och rädd när jag såg plusset på Stickan. Jag blev ledsen och arg för jag inte visste hur jag skulle reagera. Jag kände även om jag var kapabel till att uppfostra ett annat liv? Men beslutet blev ändå att behålla. Men tankarna på abort fanns alltid där och spöka. Men nu längtar jag bara efter min lilla bebis. Jag har även innan detta haft ett väldigt fart fyllt party liv och gjort en massa dumheter men det ska man väl göra för att lära sig.
Jag jobbar dock inte just nu då det är svårt att få jobb som gravid. Men det hade ju underlättat lite för att inte bara sitta hemma om dagarna.
Men iallafall jag slutade även då tro på kärlek då pappan stack sin väg men nu har även jag hittat en underbar kille som valt att vara en del av mitt liv tillsammans med mitt barn.
Det är alltid tufft som ensamstående att träffa någon som är kapabel till att acceptera min barn som sitt eget då bebisen inte kommer ha någon kontakt med sin pappa. Och det känns otroligt skönt att jag fann honom för han håller upp mig nu under graviditeten och jag känner inte mig lika ensam längre.
Detta blev ett långt inlägg märkte jag och säkert många frågor kommer upp hos er som läser detta men ställ alla frågor ni vill och jag ska svara så gott jag kan!
Ha det så bra så länge mina underbara
💕

Likes

Comments