Känner mig stolt som gick över 20.000 steg idag!! Hade i huvudet på jobbet att jag skulle gå så fort jag fick chansen och det gjorde jag, plus att jag lekte kull och spelade fotboll med barnen! Känns bra att ha rört på sig ordentligt idag eftersom jag inte gjorde milen igår.

Det har varit en bra dag idag också, kosten känns bra. Jag hade ingen matlåda med mig till jobbet för de serverade ändå soppa och det kan jag ju äta utan problem. Tog mig en promenad när jag slutade och köpte min efterlängtade nocco röda bär!! Det är bland det bästa jag vet. Det är verkligen lyx tycker jag då det enda jag dricker annars hemma är vatten, té och mjölk.

Imorgon är det fredag och det ska bli skönt med helg! Vi får se om jag kör boxning på lördag eller om jag åker hem till päronen.

Tjingeling

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag gick nääästan 1 mil idag. 9.24 km blev det. Jag har ju som mål att gå 1 mil om dagen men jag har varit ute i 3 timmar och har en sån himla huvudvärk så jag orkade bara inte gå en promenad efter jobbet..jag får gå lite längre imorgon helt enkelt! Sjukt varmt i solen så längtade in!!

Annars har dagen varit bra. Startade dagen med knäckebröd med mosad avokado,pastakrydda och tomat. Suuupergott!! Det va längesen jag åt det. Till lunch blev det bönpasta med qournfärs (matlåda). På jobbet va det pastagratäng och eftersom jag äta lite mindre snabba kolhydrater så va det bra att jag hade matlåda. Jag har inte tagit bort snabba kolhydrater helt från kosten men har minskat ganska mycket på det. Till middag blir det tomatsoppa och mörkt bröd.

Idag är det dag 8 utan godis och det känns verkligen såå bra att jag inte går runt och tänker på godis hela tiden längre som jag gjorde förut. Kunde till och med vakna upp och va SUGEN på godis. HUR SJUKT ÄR INTE DET?! Skönt att det inte har lika stor kontroll över mig nu.. Även om jag ibland på kvällen när jag å killen myser framför tvn kan vara lite småsugen.. Men då tar jag vatten, té eller frukt istället :) eller borstar tänderna!

Hoppas ni haft en bra dag. Tjingeling

Likes

Comments

Idag har det gått 1 vecka sedan jag åt något onyttigt snack! För mig är det ganska stort faktiskt. Lite småsugen är man på kvällarna när man är trött och sitter hemma i soffan och myser.. Men jag har lyckats motstå än så länge. Om jag är sugen på lördag ska jag tillåta mig att köpa något iaf hade jag tänkt -balans-

Annars har dagen varit väldigt bra. Jobbet var stressfri och roligt och matmässigt har det gått bra. Hade med mig matlåda idag igen till jobbet. När jag slutade hade jag inte lyckats gå 1 mil under dagen så jag och killen tog en promenad idag också. Ska försöka gå 1 mil om dagen tänkte jag.

Käkade nyss kycklingsallad till middag och till Idol blir det en kopp té sen! Hoppas ni haft en bra dag ni också:)
Tjingeling

Likes

Comments

Idag har det varit en väldigt bra dag- i alla fall när det kommer till min hälsa. Började dagen med kvarg med tinade bär, en kopp té och några ost och skinkrullar. På jobbet var det rätt stressigt och från 8-13 ca kände jag att jag bara ville bryta ihop och gråta. Vi är 3 nya pedagoger som ska försöka starta och omorganisera ett fritidshem och mina kollegor kommer verkligen inte överens.. Vilket är superjobbigt! Jag som är samordnare ska vara den som har "koll" och driver verksamheten framåt och det är svårt när vi inte kan komma överens om hur vi ska strukturera verksamheten..

Men jag släppte stressen och valde att vara glad istället. Slutade tidigt idag också vilket hjälpte lite! Till lunch åt jag kycklingsalld som jag hade med mig hemifrån, för att inte äta för mycket. Tog ett kokt ägg och frukt till mellanmål och efter jobbet tog jag och killen en promenad. Nu ska vi äta middag, qournfärs och bönpasta med sallad :)

Likes

Comments

Ett skepp kommer lastat med en ny bloggare..
Vad roligt att du snubblade in här på min heeelt nya blogg. Det jag tänker skriva om här är min resa mot ett mer hälsosamt liv. Idag är jag 24 år och bosatt i en förort till stockholm. Jag har precis börjar jobba som fritidspedagog efter 3 år på högskolan och trivs väldigt bra, även om vissa dagen är väldigt stressiga. I mina yngre dagar tränade/tävlade jag i friidrott så jag har växt upp med att träna iaf 4 dagar i veckan. Jag har trots det ändå alltid varit lite mullig, vilket har berott på för mycket godis och för stora portioner mat.

När jag var 16 blev jag skadad och idrottskarriären på hyllan för gott. Jag slutade träna men fortsatte med mina matvanor vilket resulterade i att jag för ca 1,5 år sedan vägde 88 kg till mina 167 cm. När jag såg den siffran så blev jag rädd. Jag lyckades gå ner några kilon och har sedan dess pendlat nånstans mellan 82-85 kg. Det som har varit mina utmaningar är att hålla mig borta från godis, att inte äta för mycket, att träna regelbundet och att hålla motivationen uppe.

Jag har flera gånger gjort halvdana försök till att gå ner i vikt. Främsta skälet till varför jag vill gå ner är för att jag vill vara frisk och hälsosam, jag vill inte ha några komplikationer om jag blir gravid pga min vikt och också för att jag vill känna mig fin i kläder vilket jag inte alltid gör. Jag har en rätt bra självkänsla och gillar mig själv och går inte runt och tänker att jag är jättetjock osv. Men jag är medveten om att för min egen hälsas skull är det bra om jag går ner i vikt.

Jag har som sagt tidigare försökt gå ner i vikt förut utan framgång och det beror nog på att jag försökt göra allt på en gång samt förbjudit mig själv att äta vissa saker. Det har inte fungerat uppenbarligen. Så nu testar jag något nytt! Jag börjar med små steg och utmaningar, tex har jag ätit mycket mindre godis de senaste 3 veckorna är vad jag gjort tidigare och jag är inte lika sugen längre. Detta har jag lyckats med dels för att jag inte har förbjudit mig själv att äta, jag har tänkt till en extra gång innan jag köpt något. Tex jag behöver inte både chips och godis utan det räcker med 1 sak. Jag har också börjat jobba och behöver inte gå förbi någon affär längre varje dag så då blir det inte att jag går och köper.

Nästa steg nu är att istället för att äta maten på jobbet (skolmat) ska jag ta med mig egen mat. Jag har märkt att jag ätit alldeles för mycket mat på jobbet vilket inte är bra. Är bättre om jag äter mindre måltider och har frukt som mellanmål! Så det är nästa steg och sen kommer jag börja försöka fokusera lite mer på träningen. Men först så vill jag ha lite mer kontroll över maten innan jag börjar med det till 100%.

Ni får jättegärna komma med tips och idéer kring kost och träning. Man kan inte få nog med kunskap. Hoppas ni vill följa min resa till ett hälsosammare liv:)
Tjingeling. @

Likes

Comments