Hej, Efter några dagars paus så är jag tillbaka med stt blogga igen. Det har varit ett par jätte jobbiga dagar med tårar och mycke kämpande men det har gått över nu.

Jag har även idag fått in i vecka 17 och det är strax 2 veckor tills vi får reda på könet och jag längtar så obeskrivligt mycke. För även om de är en flicka eller pojke så vill man ju klart veta vad det är för kön.

Och idag tänkte jag ge 10 tips om hur du som gravid kan bli frisk och kanske till och med slippa nästäppan lite.

1. vila så klart så mycke du kan men rör även lite på dig för då släpper slemmet lite.

2. Har du kanske det som jag att du knappt kan andas genom näsan kan du köpa Saltvatten spray. För mig har de hjälpt en del och tänker även använda den efter för det finns ingen kortison i och man kan ta den hur många gånger du vill.

3. Göra egen Saltvatten spray. Då kan du koka vatten och sedan låta de svalna, sedan ta ungefär 2 matskedar salt och sedan kan du ta en medicin spruta eller om du har någon annan spray sedan tidigare så häll i de och använd som vanligt.

4. sov högt med huvudet.

5.drick minst en kopp te om dagen.

6. Duscha i varmt vatten och de blir ånger när du duschar så släpper de ganska bra på lungorna och näsan.

7. Låt din partner eller någon som står dig nära kanske, slå lite försiktigt med finger topparna på ryggen vid lungorna.

8. Köp gärna lite vics kom smörj in på bröstet och du kan även ta lite under näsan för de är stark mint som gör att så gott som allt slem släpper.

9. Som jag själv gjort innan jag blev gravid är att äta mycke choklad för mig så släpper de i halsen  och de släpper ganska snabbt.

10. Sov inte med så mycke varmt utan kanske bara med lakan om du skulle få feber.

Här var mina 10 tips som har hjälpt mig när jag varit förkyld under graviditeten och innan hoppas dom kan hjälpa dig.

Puss&Kram

Jasse

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 57 Readers

Likes

Comments

Hej, idag är de en sån dag som man bara vill ligga kvar i sängen hela dagen och bara mysa och kolla på serier. Känner att idag orkar jag knappt resa mig för jag är så slut i kroppen. Jag vill så klart hålla igång och göra saker men vissa dagar är bara så.

Som sagt idag ska jag lägga upp 2 Inlägg och de blir lite senare ikväll som de andra kommer. Men det jag tänkte skriva om de är just detta med att vara pigg under graviditeten.

Jag känner att i början var jag ganska pigg och kände jag " Gud va skönt , att kanske ha en lugn graviditet" men sen gick veckorna fram och man känner kommer de bli bättre snart. Känner att vissa bloggar och tidningar och runt andra nätverk så målar folk upp att " det är så skönt att vara gravid , dom har aldrig kräks eller aldrig haft ont i kroppen. När jag läser detta blir jag så besviken, varför inte bara ta in gravida kvinnor som har både haft de bra och dåligt under graviditeten. Tror de hade varit en liten lättnad för att då kanske vi som är gravida slipper tänka så mycke på att "Shit  detta hände ju inte henne " och då slipper man gemföra . Och man kan känna att allt är naturligt.

Hoppas så klart de är fler som tycker som jag och ikväll så tänkte jag ge er 10 Tips som jag känner är viktigt under graviditeten❤

Puss&Kram

Jasse

Likes

Comments

Hej, Idag tänkte jag berätta varför jag vissa dagar inte har bloggat och det är så att jag var ju nere i malmö och jag blev jätte förkyld fick sitta uppe flera nätter för jag knappt kunde andas för jag har astma och när jag blev förkyld så blir de jätte svårt för mig att andas. Så det är en av anledningarna varför jag inte har bloggat och har inte haft någon ork för jag är trött nästan hela tiden. Trodde själv att det skulle ta slut snart så jag kan vara pigg och orka göra saker , men jag ska försöka att bli bättre med att blogg och därför tänkte jag att under denna helgen så kommer jag lägga upp 2 inlägg på lördag och 2 på söndag för att ni ska se mer vad jag gör på vardagarna. Hoppas så klart ni kommer tycka om det.

Men detta inlägget är även en liten visning på de vi har köpt till vår ängel och det är så klart kläder som både killar och tjejer kan ha så klart men de är mest mörka kläder och inte så mycke rosa eller rött men det är 2 veckor till Rutin Ultra Ljud så vi får vänta lite med att kanske köpa mer till bebisen men här är lite bilder på de jag har köpt och även fått av min svärmor.

Hoppas så klart ni får en fortsatt bra och skön fredag & och helg så åter kommer jag imorgon med 2 inlägg.


Puss&Kram

Jasse

Likes

Comments

Hej, Nu har vi kommit in i en ny gravid vecka med nya roliga saker som kommer hända. Barnet är nu 14 cm i början av denna vecka och för mig känns de jätte mycke men man känner de inte själv. Klart man märker att magen växer men de är som man känner själv att "Oj nu har hen vuxit så och så mycke. Men än så länge har jag haft en bra graviditet om man bort ser från att jag är jätte förkyld och vill bara bli frisk så snabbt så möjligt , men som många sakt till mig att om man blir förkyld under början av graviditeten så är man de resten och de känns segt men de är väl värt de.

Och de som känns så skönt att de är 2 veckor kvar tills jag får reda på vad de är för kön , när man har frågat nära och kära så är de olika åsikter. Men själv tror jag att de är en flicka men blir så klart glad vilket som.

Vill gärna veta er åsikt tycker ni jag ska skriva här i bloggen när jag är i en ny vecka och skriva hur de känns och vilka tankar jag har. gilla då detta inlägget.

Puss&Kram

Jasse ❤

  • 333 Readers

Likes

Comments

Hej, idag tänkte jag skriva ett lite mer speciellt in lägg om en sak som hände för ungefär för 2 månader sedan. var jag i vecka 8+2 och jag hade nyligen torkat mig och kollar på pappret och det var blod. Jag blev så rädd för nu när äntligen ska vänta ett barn i början av mars och nu har jag kanske förlorat de. Jag blev så klart obeskrivligt ledsen och jag ringde direkt min fästman och berättade och han sabbade sig hem och jag ringde även gynekologen i Helsingborg för att fråga vad jag skulle göra för jag var så rädd och skräckslagen. Men dom på gynekologen sa att jag skulle vänta till midnatt men min fästman och jag tog ett snabbt beslut med att vi ska inte vänta utan har de hänt något så ska jag veta de nu. Så vi körde in till gynekologen akut och först kom läkaren men var snabbt tvungen att springa iväg för att hjälpa till på förlossningen så vi satt i 4 timmar och väntade och försökt att inte tänka på de värsta men samtidigt ställa in mig på att jag har förlorat de liksom. Efter lång väntan och jag kände direkt låt mig se min fina guld klimp och efter några sekunder ser jag något som rör sig och det är en sån lättnad att se sitt egna barn och se att de inte hade hänt något❤

Men jag tror egentligen för alla att när man ser sitt barn och hör hjärtljuden att de är en så obeskrivlig lättnad för man släpper en sådan lättnad med att veta de är en flicka eller pojke❤

Puss&Kram

Jasse

Likes

Comments

Hej, nu är jag äntligen påväg hem efter en helg med drama , skratt och tårar men slutade så klart på ett bra sätt
Jag uppdaterade inte igår för jag vakna jätte tidigt enligt mig för jag brukar vakna klocka 1-2 och min barndomsvän väckte mig halv 11 kände mig ganska trött och det inlägget som jag lovade idag har jag absolut ingen orkat att skriva om i dag för jag har blivit jätte förkyld och nyser hela tiden och har så ont i halsen så jag får se hur de blir tills jag börjar jobba.
Och nu under denna veckan jag har skrivit så har jag gått in i vecka 15 och känner så mycke spänning med att snart få veta vilket kön de är på min finaste guld klim. Men ska bara ta de lugnt på vägen men jag ska skriva de stora inlägget imorgon som nog vissa väntar på.

PS: Här är en bild från vecka 14❤

Puss&Kram

Jasse

Likes

Comments

Hej! Idag blir de ett lite annorlunda blogg inlägg för känner att jag vill även att ni ska lära känna mig utanför graviditeten om vad gör på dagarna och se att man kan även må bra när man är gravid.

Just nu är jag påväg ner till Malmö , Till min barndomskompis och även en nära vän till mig för under sommaren så jobbade jag på Svedala rocken som är en festival som det är artister men imed att jobba ikväll detta året så blev de inte så mycke kollande för min del men har varit med där i 4 år och ungefär 2-3 månader efter Svedala rocken så här man en efter fest för att fira att vi har klarat ett år till med att fixa en så bra festival som möjligt och då brukar dom bjuda på mat och man får flera gånger se massa bilder som dom tagit under året och tro mig ibland så skäms man för dom tar oftast bilder när man knappt märker det och under denna kvällen så brukar dom som är 18år få dricka alkohol men känner att de gör mig inget för jag kan ha kul utan och bara roligt att se när andra gör bort sig som jag gjort dom andra åren.

Ska försöka under helgen att uppdatera och kan berätta att de kommer ett speciellt inlägg på söndag. Men hoppas alla får en helt underbar helg.

Puss&Kram

  • 685 Readers

Likes

Comments

Hej , idag tänkte jag skriva om hur mina dagar går med att vara en ung gravid tjej och de saker man får höra. Mina dagar börjar så klart med att vakna, men sedan består mina dgar med klagomål med att det : " hur kan du som 19 åring klara detta?" Man måste ju ha ett fast jobb och en bra inkomst och de ena efter de andra . Och sedan detta med att vara rökare och man är gravid , man får höra varje dag att " Det är inte bra att röka när du är gravid" hur kan du göra så mt ditt barn i magen?" Det jag känner när jag får höra alla dessa fördomarna är att man känner själv att jag vet alla dessa sakerna men jag försöker mitt bästa med att försöka bli en bra förebild för mitt barn och lära den vad jag kan. Men att folk tror att man rokar med att höra det varje dag. Och detta med röking då känner jag så att gemföra med att dessa som klagar med rökingen så tänk om du älskar godis som dom flesta gör och fall någon bara för du hade blivit gravid att du ska sluta med godis och bara lägga ner med de för de skadar ditt , kanske fel att genföra men det är så jag känner med att folk klagar på mig angående att sluta röka när man är gravid . känner att det ska vara lika för alla med alla godis,tobak,mat beroneden man har att man gör de i sin egen takt för annars kan det sluta ganska dåligt med depression och med att ilskan kan ta över allt . men detta är bara min åsikt och alla har rätt att tycka olika för vi lever i en demokrati och alla ska få tänka och tycka vad dom vill. Men snälla tänk nästa gång när du säger till en gravid att inte röka att kanske säga de med en snällare ton än att direkt gå till atack. Hoppas att de kommer vara många som kommer hålla med mig för jag tror det är fler än jag som tycker likadant.

Ps. jag har själv trappat ner så och försöker själv varje dag.

Puss&Kram

Jasse

Likes

Comments

Hej! Idag tänkte jag skriva lite om hur jag märkte att jag var gravid och vem som var med när jag fick reda på det. Det var ju för ungefär 2 månader sedan som jag då började känna att jag blev mycke mer trött och mådde illa mer och mer på dagen. Så den dagen jag skulle till min bästa ävn så sa hon till mig att ta med dig ett graviditets test så kan vi göra de hemma hos mig så kan vi se fall de stämmer. Och jag själv var ju mest skeptisk för att tidigare när jag gjort de så har jag blivit så ledsen för det inte har varit så. Men jag tänkte visst jag kan ge det ett försök och jag kom hem till min bästa vän och kissade på stickan och de tog knappt några sekunder så började komma fram 2 streck på stickan , men själv tänkte jag det är bara jag som inbillade mig för jag kunde knappt tro mina ögon. Men vi väntade ändå 3 min , så kallade min bästa vän på mig och sa "Jasse det är nog bäst du kommer hit " jag själv tänkte mest men då är de samma svar som innan men när jag närmade mig toaletten så skriker hon " DU ÄR GRAVID JASSE! " jag kunde knappt tro de hon sa och så gott som efter ringde jag min färstman/sambo och berättade , han kunde knappt tro det jag sa för vi har liksom försökt i mellan åt men det har inte blivit ett andra streck.

Men det var verkligen en sak som kommer förändra mitt liv resten av livet och det var detta vi ville och mina tankar var först i början hur ska jag som 19 åring och min fästman/sambo som är 22år ska klara detta , vad ska folk tycka? Vad kommer våra föräldrar säga? hade så många tankar , men sedan har jag tänkt mer på att detta klarar vi , och vi sa direkt att vi ska behålla det sen får folk tycka vad dom villoch det är jag så glad över för har känt lite i magen och har även sätt barnet på ett tidigt ultraljud men de kommer komma ett inlägg om det med.

Och vill bara skriva tack så himla mycke för att så många läste mitt första inlägg och blir så glad att så många vill följa min resa genom denna gravidteten . Stor kärlek till er 💜

Puss&Kram

JasseLikes

Comments

Hej ! välkommna till min blogg :) jag är tjej som är 19 år och snart 20år som bor i skåne , i en by som heter klippan med min sambo och väntar mitt första barn , fick reda på att jag var gravid den 26 juni när jag gjorde ett graviditets test och själv kunde jag knappt tro att jag skulle bli mamma till ett barn , utan ja jag och min sambo har funderat över detta men vi trodde inte att det skulle gå så snabbt. Och min fritid består av att vara med mina vänner och har stort intresse för kläder , mode , bilar och lite allt möjligt :) Tog även studenten den 9 juni på rönnowska skolan i helsingborg som finsnickare men idag jobbar inte inom de utan just nu utan letar jobb men ska på arbets intervju imorgon så man kan ju hoppas att allt kommer gå bra. Och jag hoppas ni som kommer följa denna bloggen kommer vilja följa min resa genom mitt gravida liv och kommer även skriva hur de känns att vara ung och gravid och även tankar som går runt i en gravids kvinnas tankar och allt möjligt. Hoppas ni vill följa min resa så ska jag försöka uppdatera denna bloggen så gått som varje dag och just nu är jag i vecka 14 ( 13+5 ) och kommer gå in i vecka 15 nu på onsdag. Och detta var allt för mig än sålänge så hoppas du som har läst detta kommer finna intresse att följa min resa.

Puss&kram

Jasse


Likes

Comments