Hej på er! Skulle egentligen skrivit det här inlägget igår men glömde helt av. Kom hem från stallet runt 7, åt mat pluggade och sen gick jag typ o la mej. Glömde helt bort bloggen igår. Men här kommer iallafall en uppdatering från gårdagens ridpass.

Nisse va i vänstra varvet väldigt pigg och stark och i högra flöt han ut massor med bogen. Så det va det jag i huvudsak la fokus på. Att återfå kontrollen i vänstra och få in bogen i högra. När man skriver det här låter det som att det är super lätt att fixa men tror jag höll på i säkert 50minuter att jobba på dessa saker om inte mera. Dem sista 10-15 minutrarna gick han som en dans, han sänkte huvudet och jobbade på med hela kroppen och va helt framför skänkeln. Är väldigt nöjd med han. Han ör ju en väldigt svår häst att rida man måste ha full kontroll och va bestämd samtidigt som man måste vara mjuk och vänlig. Alla pass går inte bra och det får man räkna med när man köper en så ”grön” häst som nisse är. Aja nu ska jag sluta skriva innan det blir en bok
😂 hoppas ni haft en bra DSG och att den fortsätter att va bra. Hej då!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er! Idag så fick nisse vila då han gått ganska hårt dem senaste dagarna. Han är ju en sån häst som inte kan stå en dag utan att bli lite sådär galen😂 så jag och min stallkompis gic ut och gick med våra hästar idag istället. Och det va så fint ute men typ 4- så inte så kul. Känner att jag vill ha lite sommar nu. Gillar inte när det är såhär kallt, och speciellt när jag inge har möjlighet att åka till ett ridhus. Imorgon hoppas jag på att det håller sig torr så man förhoppnings vis kan köra en uteritt men vi får väll se.
Nu väntar jag på att maten ska bli klar för är såååå hungrig, Haha. Hoppas ni iaf haft en bra dag så hörs vi. Hej då!!

( lite gamla bilder på nisse. Dagen han kom till mej)

Likes

Comments

Hej på er!

Idag red vi lite markarbete typ. Asså vi gjorde en liten studs och nisse hoppade den mycket bra. Är osäker på om han någonsin hoppat det. Vi hoppade även ett räcke som jag lite mot slutet la upp lite. Tyvvär blev det en krasch och jag höll på att flyga av. Nisse blev väldigt osäker efter det så nästa hoppning kommer jag få lägga mycket fokus på att bygga upp hans självförtroende. Tror det blev så när jag höjde att det gick lite för fort fram. Så nu blir det låga hinder ett tag. Hoppas ni haft en bra dag så hörs vi väll. Hej då!

Likes

Comments

Hej på er!


idag testade jag att bytta bett på nisse då han va såpas stark igår. har ridit han på ett 3 delat med fasta ringar förut, men idag testade jag ett rakt äpple bett. han gick jätte bra på det. jag och min stallkompis hoppade idag och båda hästarna va jätte duktiga. Nisse kom lite fel ibland men löste det fint. hoppade bara lite lågt då jag dels inte visste hur han skulle gå på det nya bettet och sen så snöade det. Guldstjärna till denna duktiga lilla häst idag.hoppas ni haft en bra dag så hörs vi. Hejdå!!

Likes

Comments

Hej på er! Har inte uppdaterat här på ett tag och jag har ärligt inte något svar till varför.. jag ska göra ett sista försök att hålla igång bloggen men kan inte liva något(!). Idag va hovslagaren här och skodde nisse. Hade tur att hovis kom idag för igår när jag red drog nisse av sej en sko. Sen red jag och det va nog vårat sämsta pass någonsin:( han drog bara ut med bogarna och jag fick ingen kontakt alls med han och som grädde på moset så va han suuuuuupper stark. Asså har ont i bina armar för att han drog så mycket idag. Imorgon hoppas jag på att det går lite bättre. Aja hoppas iaf eran dag varit bra så hörs vi! Hej då!!😋

Likes

Comments

Hej på er! Just nu sitter jag i stallet och väntar på mamma. Idag red jag ett kort dressyrpass då marken va typ stenhård så la mycket fokus på skrittarbete och se att han lyssnar på mig. Detta va ett av våra dåligare pass då han inte alls lyssnade. Han va seg och okoncentrerad och blev sur om jag la till skänkel eller tog i tygeln. Men men man kan ju inte ha bra pass hela tiden, ellerhur? Det va när jag red typ 2- och jag typ skakade för att jag frös så mycket haha. Ör inte redo för vintern alls. Aja nu ska jag fortsätta sitta här och glo tills mamma kommer. Hejdå!

Likes

Comments

Hej, det gick ju sååå bra att hålla igång bloggen.. ska försöka uppdatera men kanske inte blir varje dag då jag glömmer av att blogga.

Idag red jag dressyr med fokus på lydnad. Han drar gärna ut bogarna och blir väldigt stark och ”stänger av” så la energi på att få han lyssna på mej och mina signaler. Och i början va han as jobbig och jag kände försatt ge upp. Men jag kämpade på och han va såååååå fin på slutet. Är stolt över honom då han det senaste varit riktigt jobbig och inte lyssnat må mig. Sen är jag stolt över mig själv då jag blir så sur när det inte blir som jag tänkt mig men idag tog jag ett djupt andetag när jag blev sur och va tydligare och det gav ju resultat. Nu måste jag bara fortsätta så. Aja det va hur dagen gått. Hoppas ni inte hatar mig för mycket för dålig uppdatering. He det bra hej!
💕🌸

Likes

Comments

Hej på er!! Det va såååå länge sen jag uppdatera här. Och för det vill jag börja med att säga förlåt, jag har bara inte orkat helt enkelt eller haft tid.. hur som helst häromveckan skoddes nisse igen så nu har jag börjat rida igen. Idag så red jag lite jogg då det kommit snö och har inget ridhus så måste ta det ganska lugnt. På fredag så kommer hovis igen och då ska vi sko båda hästisarna. Imorgon kommer jag inte hinna åka till stallet så dem får vila imorgon. Aja nu ska jag försöka hålla igång bloggen igen. Kommer kanske inte nåt ”vanligt” inlägg imorgon men aja😋 ha en bra kväll!

Likes

Comments

Som ni ser i titeln vill ja börja med att säga förlåt för att jag inte uppdaterat på några dagar.. och anledningen till det är att jag varken haft ork eller tid att blogga.

Så häst kommer lite uppdatering. Nisse har får typ 3 dar sen dragit av sej e sko och har AB det blivit halt. Så det är lite varför jag inte bloggat för att jag skriver ju om vår utveckling.. aja nu vet ni iaf varför jag inte har uppdaterat. Får döde om jag lägger ut något imorgon. Ha en bra kväll!

Likes

Comments

Idag tog jag äntligen tjuren i hornen och körde en uteritt. Dock skrittade jag bara för att det va första gången vi går där själva vi har alltid haft någon med oss den vändan. Nisse skötte sig jätte bra iaf. Är riktigt glad att han skötte sig då jag vill kunna rida ut typ 4 ggr i veckan.

Jag logerade fidus också, han har inte gått så mycket det senaste när nisse kom då jag inte haft tiden och sen ska han inte ska gå lika hårt som han gjort tidigare. Jag brukar rida ut i skogen med fidus ca 2-5 ggr i veckan. Han går ju inte jätte mycket och han trivs med det, han är ju ingen ungdom längre. Men han skulle nog inte trivas med att inte gå något alls då skulle han nog bli väldigt sur och uttråkad.

Nu ska jag vänta på att maten är klar sen ska jag äta, duscha och sen får jag väll se vad jag hittar på. Hoppas ni haft en bra dag så hörs vi, hejdå!
💕🦄🌸

Likes

Comments