Jag ser hur du mår.. 

Det kanske låter helt galet men som frisör ser man oftast hur ens kunder mår. Vi jobbar med människor varje dag och har med tiden lärt oss lite om hur människor är. Det är inte bara kroppsspråket utan det sitter i håret.

Mår du bra så är ditt hår fullt med liv , det är glans , det känns fylligt och härligt.. Men mår du inte bra så syns det. Håret kan vara väldigt torrt ,risigt och kännas skört , man kan även tappa väldigt mycket hår.

Stress är ett supert stort problem i våran vardag. Det kan vara stressigt på jobb, hemma eller i skolan..Det kan även vara undermedveten stress. Undermedveten stress är egentligen den värsta för du vet inte ens om att du är stressad eller vad stressen beror på.

Här är några anledningar till varför man tappar hår...

😜stress😋
😜sover dåligt😋
😜äter oregelbundet😋
😜man ska tappa sin "vinter päls"😋

😜När man fått barn.. - när man är gravid så ökar allt , hormoner, blodet och vätska. Många säger att de aldrig har haft finare hår än när de var gravida. Vad händer efter graviditeten ? Jo kroppen återgår till det normala vilket gör att många kan uppleva att de tappar mängder hår och att håret känns helt livlöst. Det blir liksom en rubbning i balansen och det tar tid innan det återgår till det normala.

Ut och motionera , må bra , sluta stressa , sov ut om nätterna , ät ordentligt.. Jag förstår att det är svåra faktorer att bara fixa , försök hitta källan till varför du stressar , varför du sover dåligt , varför du åter oregelbundet . Mår inte du bra mår inte ditt hår bra heller , de speglar sig ..

Ta hand om dig ! 💕

Ni är inte bara mina kunder , utan lite mer :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vet ni vad en diffuser är ?

Den ser ut som en tratt och du brukar oftast få till den till din fön. Den är till för lockiga hår.

I vanliga fall när du fönar ett lockigt hår så blir det bara frissigt och super stort. I många fall låter man oftast ett lockigt hår själv torka . Men har du en diffuser får du behålla dina fina lockar samt att håret blir torrt 😊

Du sätter fast tratten på fönen och sedan kan du "borra" in tratten i håret så att du känner knopparna i hårbotten , gör du på detta vis så får du väldigt mycket volym samt väldigt busiga lockar.

Vill du ha lite mer lagda, kontrollerade lockar ? Ta en pasé från håret snurra ihop den lite runt ditt finger så det blir som en spiral, rulla in den lite snyggt bland knopparna på tratten , håll i några sekunder o släpp.. resultatet ? Korkskruvslockar 😁👍🏼

Glöm inte att boosta upp håret med lock vänliga
produkter .. mer om produkter till lockigt hår kommer snart 😄

Likes

Comments

Nu äntligen har vi även haft dop för Selma , det blev en helt fantastisk dag. Vi fick strålande sol och Selma var så duktig.

Hon döptes i Sankt Thomas kyrkan i Lund av diakon Staffan Gerdman , världens härligaste gubbe!

När vi satt med inbjudan så skickade vi ut 120 kort, men vi blev ca 70 personer, det var faktiskt ganska lagom!

Dopet började 12:00 och därefter höll vi till i församlingshemmet.

Man tänker ju vad ska man bjuda på ? Vi tänkte att dopet är 12:00 och klart ca 12:30, folk kommer vara hungriga då det är lunch tid.

Så vi beställde brytbröd från Evas bageri av de bästa Yanni och Christian sedan så köpte vi sjuukt mycket pålägg och plockmat.. Där var kalkon, köttbullar, skinka, olika sorters ostar, frukt , kex, kassler , potatissallad , rödbetssallad .. där var typ allt ! Vi beställde 80 st cupcakes och 4 tårtor , 2 med choklad mousse och 2 med pärongrädde i . ALLA sa att de va proppmätta . Även om vi hade för mycket mat över så kan jag känna hellre att alla blev super mätta och att vi hade mat över än att det inte hade räckt och folk hade tyckt det var "fattigt".

Jag var såå stressad inför dopet , dels för att det var så mycket folk som skulle komma , vi skulle hinna fixa maten , ställa i ordning lokalen .. samtidigt som jag hade allt detta att tänka på så jobbade jag också, samt att jag och Tobias hade ingen aning om vad vi skulle ha på oss.

Min bästa tjejkompis som är Selmas gudmor och hennes kille (Selmas gudfar) gick på semester på torsdagen och sa att de kunde hjälpa mig att åka iväg och handla så slapp jag tänka på det och slapp stressa.

Väl på onsdagkväll så ringer jag och pratar med henne och hon är jättesjuk och har feberfrossa. OH SHIT ! Stressen kommer tillbaka, inte för att hon lovade mig att handla utan för att dopet är på lördag och hon mår super kasst nu.. Som tur var så löste ju sig allting ändå.

Jag måste få säga att jag tyckte vårt dop var lite annorlunda än de dop jag varit på .

Vi började med att samlas ute i hallen eller vapenhuset som det heter i kyrkan, där Selma hade sina vanliga kläder. Väl därute frågade prästen oss vad syftet med vårt besök var , och vi fick då svara att det var att döpa Selma, efter några frågor och minuter där ute så välkomnar han Selma och oss in i Guds hem och medans vi går in i kyrkan så sjunger vi - den blomstertid nu kommer.

Väl inne i kyrkan så går Jessica ( min lilla kusin på 10 år) upp och läser en text.. därefter läser min bror en text.. Sedan så predikar Staffan lite om dop och syftet med det, samt berättar vad som kommer att hända. Selma skulle bli insmorjd med någon olja och då blev hon drottning , präst och profet, väl inne i kyrkan så skulle hon då även bli välsignad och få vatten över huvudet och ta på sig dopklänning inne i kyrkan.

Efter detta blir vi föräldrar välsignade och gudmor läser en bön för sitt gudbarn :)

Jag själv kan tycka att det blev ett väldigt lyckat dop , jag själv kände mig super stressad och hann nog prata med varje person i typ 2 minuter.

Selma brydde sig inte , hon var så duktig i kyrkan och efter dopet så åt hon och somnade typ igenom hela "festen".

Jag är så glad för att Selma har så många personer som bryr sig om henne och jag är super glad över att jag har så många fina vänner och så fin familj som ställer upp och tog sig tid för att komma och vara med på hennes stora dag.

Vänner som bor i Göteborg som jag inte har träffat på 4 år kom ! Jag började gråta när jag såg dessa 2 fina underbara människor.

Det tog väl slut vid ca 15 tiden och vi var egentligen helt slut , men festen fortsatte !

När vi väl kom hem så var vi några familjer och vänner som bestämde oss för att grilla och mysa lite tillsammans.

Det blev verkligen ett lyckat dop och ett perfekt avslut på dagen !


Min kusin Jessica
Min bror
Selma blir döpt
Selma med föräldrar och gudföräldrar

Likes

Comments

Här kommer ett väldigt sent blogginlägg.

Det har hänt ganska mycket sen jag bloggade sist. Det har varit mycket som har hänt , det har ju varit sommar och semester tider.

Semestern har ju varit skit med tanke på att det typ regnade varje dag, och dessutom så fick jag inbrott på salongen.

Telefonen ringde natten mellan tisdag och onsdag den 1-2 augusti , klockan var 03:08 för att vara exakt. Jag hade jobbat på dagen och skulle precis gå på en veckas semester. Jag och Tobias hade sen länge planerat att vi skulle ta en tripp till Ullared tillsammans då vi aldrig varit där tillsammans och han hade inte varit där sen han var barn.

Iallfall 03:08 ringde min telefon , jag sneglade på den och såg att det var ett 077 nummer, asså vem ringer en 03 på natten? Dum som jag var så svarade jag inte.. dessvärre kunde jag inte somna om utan låg och pillade lite på telefonen, min magkänsla sa till mig att jag kanske borde kolla upp vad det var för nummer som ringde. Jag kopierade numret och googlade på det och rätt som det var så stod det securitas . SHIT ! Salongen .

Ringde upp numret och de berättade då att larmet hade gått och att väktare var påväg. Nu var det bara att vänta, ringde de tillbaka hade de hänt något, om de inte ringde tillbaka så skulle vi höras imorgon.

Tobias vaknar till och undrar vad det är som har hänt, förklarar för honom och han säger lugnande , det är säkert inget.

Det tog väl ca 20-25 minuter ( kändes dock som typ 3 timmar) och då ringde dom och sa dessvärre har ni haft inbrott.

Det kopplade ihop mig med väktaren och dessvärre hade ju inte polisen tid att komma.. så.. väckte mamma och bad henne passa Selma, jag och Tobias åkte till salongen och möttes av ett kaos av glas. Väktarna hade stängt av larmet och hjälpte oss att borra upp en trä skiva där rutan satt innan, jag och Tobias städade eller ja , Tobias städade jag var mest i chock och försökte se vad det var som hade försvunnit.

Klockan var väl typ 4- halv 5 nör vi väl kom hem igen , och det första jag sa va jaha .. då blir det inget Ullared. Varken jag eller Tobias kunde inte sova , vi var ju trötta men ingen av oss kunde sova. Dom ska inte förstöra vår semester säger Tobias så han reser sig och säger ta på dig så kör vi. Jag bytar om , väcker Selma och byter om på henne, sedan sätter vi oss i bilen och kör mot Ullared. Från att klockan blev 07:00 så hade jag ju fullt upp.

Ringde försäkringsbolaget, polisen .. ja alla bolag och företag jag behövde ringa för att ordna upp så mycket jag kunde.

Med tanke på vad allt kostar oss i saker och självrisk så blev de inte mycket shopping i Ullared ,ja inte bara för kostnader utan man hade ju inte direkt någon lust heller . samt att hela semestern blev förstörd.

Förstår inte att folk inte kan veta skillnaden på mitt och ditt. Eller det de inte förstår är mer att de förstör så mycket för den drabbade, både tid och pengar...

Riktigt tråkigt när sådana här saker händer , men på ett sätt så var det väl väntat då alla företag i närheten av oss har drabbats av inbrott också..

Kort sagt , semestern var inte bra.. Hoppas ni har haft en bra och skön semester :)
Likes

Comments

Det finns många saker man vet kommer hända efter förlossningen som alla pratar om , tex att du kommer blöda ..

Men det finns MÅÅÅNGA saker som ingen berättade och när det väl hände mig .. då sa alla ja det hände mig också eller ja det händer alla..

För det färsta så känner du dig som super woman efter.. herregud du har precis fött ett barn ! Du lever , du kan stå .. du kan prata.. WOW man är så stolt över sig själv..

1. Värkar... sjukt men du får värkar efter förlossningen.. speciellt om amningen kommer igång. Jag fick förklarat att det var livmodern som arbetade på att dra ihop sig igen .. den smärtan är INTE rolig ! Detta kom när vi var på patienthotellet, då fick jag smärtlindring mot det .. men det försvann ganska fort.


2. Du svettas som en gris .. jag kände mig så äcklig . Svetten bara rann och det var inte lite .. jag minns att vi var och hälsade på hos Tobias gamla jobb och jag bara kände hur lökig jag var och kände att hela ansiktet var helt glansigt. Det bara kom i vågor ibland .. Shoff sa de så kokade du och var dygn sur sen så försvann det .. har fått förklarat att det är hormoner som gör att det blir så.. samt att det är så det känns när man hamnar i klimakteriet..


3. Ja blödningen.. du blöder .. MYCKET .. det droppar inte de forsar !.. Men det håller inte på så länge mitt höll väl på ca 1-2 veckor men sen.. Avslaget det höll på i typ 5-6veckor.. har fått förklarat att det är som ett sår efter moderkakan .. så det är liksom sårvätska , blod .. ja det ska läka helt enkelt..


4.Hur törstig du blir när du ammar.. du kan precis ha druckit vatten men så fort du ammar och mjölken rinner till så känns det som om du har 10 kg sand i munnen och måste dricka..

5. Tre dagars gråten.. Min svägerska och bror kom och hälsade på med barnen dagen efter att vi kom hem och så frågade hon om jag hade gråtit? Nej sa jag vadå gråtit? Ja asså jag kom ihåg att jag bara börja gråta för ingenting och ville liksom inte att någon skulle hålla mitt barn , och jag tyckte nästan det var jobbigt när någon annan höll honom..

Hmm , nej sa jag det är lugnt för mig ..

Dagen efter .. ja där kom det! Jag satt i soffan helt cool lugn sen titta jag på Selma och så kom tårarna och jag kunde inte stoppa dom eller mig själv jag satt på riktigt och grät och grät ,.. Tobias frågade varför jag gråter? Hon är så fin jag älskar henne..

6. Baby blues - alla känslorna är helt upp och ner du kan vara jätte glad ,sen kan du böla för ingenting och vara jätte frustrerade och arg över ingenting . Det står inte mycket om baby blues någonstans. Men det är många som drabbas av det. Du känner inte igen dig själv , du är utmattad och allmänt less på allt.. kanske det går ut över din partner?

7. Det tar verkligen tid att landa , att knyta an till barnet att veta att det är ens barn, att komma in i rutiner men så fort du får en rutin på barnet så ändrar det sig. Men när du väl knyter band till barnet så kommer du aldrig någonsin kunna släppa det <3

Likes

Comments

GLAD MIDSOMMAR !

Jag önskar och hoppas att ni alla får en underbar midsommar med era nära och kära.

Detta året kör vi favorit i repris, fira med våra närmsta vänner Nocke o Marcus ❤

Lillan har varit super duktig sovit ätit och sovit. Visst hon har gnällt lite men det tillhör ju 😄

Detta året blir de alkoholfritt för min del då jag fortfarande ammar lillan ❤ men är ingen stor drickare och har aldrig varit så det är inga problem för mig.

Men denna cidern är riktigt god från briska !

Vi satt och räknade och vi kom fram till att Selma blev till på midsommar förra året 😂💕

Ha nu en fin midsommar ❤😍

Likes

Comments


Att föna håret . Det är inte bara att blåsa håret . Har du många gånger funderat över varför det håller bättre när frisören fönar ditt hår än när du själv gör det hemma ? ~•tips•~
Sätt i olja i håret , volym görande produkter (om du vill ha volym) . Handduks torka håret först , föna det lätt så att det inte är super blött . Börja föna och dra med borsten, vill du ha volym vänd upp och ner på huvudet , när du tagit en sektion och fönat det torrt med varmluft , sätt igång och föna samma sektion med kalluft . Det fixerar håret och "fryser" det. Varmluften torkar det och formar det , kalluften fryser fast frisyren och lägger den på plats.. Hoppas ni förstår detta inlägget 😀

Likes

Comments

För många innebär ju sommaren sol och bad .. Men hur gör man nu för att undvika det dära klorvattnet i poolen som gör att håret kan bli grönt ? Eller den där risbusken som bildas efter att du badat ditt hår i havet för många gånger?

* Seals enz är en produkt som innehåller uv skydd samt stöter bort salt och klor

* Använd ett shampoo som skyddar dig mot solen, det finns faktiskt.. tex sun reflect från Goldwell

* Ska du bada i din pool? Mätta ditt hår med vatten, bada , och sen duscha igen , mättar du ditt hår med vatten först så är hårstråna så fulla med vatten att de inte kommer suga åt sig mer vilket betyder att vattnet i poolen inte kommer fästas i ditt hår..

* Proppa håret med balsam när det är torrt innan du ska bada i pool, sätt upp i en knut eller fläta, efter pool bad . Duscha efter bad med shampoo och balsam

* Ju porösare hår desto mer suger de åt sig allt. Så mycket protein, fukt och varför inte olaplex ? Olaplex reparerar håret , vilket betyder att ditt porösa öppna hår kommer sluta sig med olaplex 😊


Hoppas ni får en underbar sommar med sol och massa bad 🌸


Likes

Comments

Ibland kan några få uppmuntrade ord göra en såå glad !

När jag fick detta meddelande lös jag upp som ja Gud vet vad .. jag blev så glad och så lycklig .

Detta boosta mitt självförtroende..

Jag började tvivla på mig själv , på om jag verkligen klarar av att driva min salong samtidigt som jag vill vara den bästa mamman till mitt barn och en bra fästmö till man fästman..

Jag tänkte att nu hade jag tagit vatten över huvud och jag kommer gå in i väggen.

Vissa dagar vill jag bara sätta mig i ett hörn och gråta för det är ingen som förstår mig.

Hur mycket man / jag vill lyckas i livet . Att ha en fin familj men samtidigt ha en karriär !

Detta meddelande .. wow ! Det boosta mitt självförtroende och gav mig ny styrka ! Detta meddelande fick mig till att känna att jag klarar allt !

Jag ska bli världens bästa mamma till min dotter , jag ska bli min fästmans dröm fru och jag ska lyckas karriärmässigt ! Jag ska driva min salong och jag kommer lyckas ! Den kommer blomstra ! 🌸

Likes

Comments

Dagens tips handlar om de här två nya produkterna jag precis tagit in på salongen, de är bokstavligt talaat 2 die 4.

Smooth enz- är en produkt i krämform som doftar otroligt gott, reparerar dina kluvna toppar. Funkar i både vått och torrt hår. Jag älskar denna produkten, den får håret till att kännas så otroligt lent och du märker verkligen skillnad. Den är även väldigt utredande..

* Efter att du tvättat håret , handdukstorka det

*Ta ut en liten klick på handen som en ärta och sätt de i topparna, jag brukar säga från öronen och neråt.

* Låt det självtorka eller föna det ( jag brukar säga att föna håret är bäst)

Produkten funkar lite som en leave in balsam / fönkräm

Den andra produkten Solar enz - är en produkt som är ungefär likadan som smooth enz ..skillnaden med dessa två är att denna produkten ,stöter bort klor och salt , skyddar mot solen samt bevarar din hårfärg och ger fukt till håret. Perfekta sommar produkten !


189:- kostar denna fantastiska produkt ( väldigt dryg )

Likes

Comments