Det finns många saker man vet kommer hända efter förlossningen som alla pratar om , tex att du kommer blöda ..

Men det finns MÅÅÅNGA saker som ingen berättade och när det väl hände mig .. då sa alla ja det hände mig också eller ja det händer alla..

För det färsta så känner du dig som super woman efter.. herregud du har precis fött ett barn ! Du lever , du kan stå .. du kan prata.. WOW man är så stolt över sig själv..

1. Värkar... sjukt men du får värkar efter förlossningen.. speciellt om amningen kommer igång. Jag fick förklarat att det var livmodern som arbetade på att dra ihop sig igen .. den smärtan är INTE rolig ! Detta kom när vi var på patienthotellet, då fick jag smärtlindring mot det .. men det försvann ganska fort.


2. Du svettas som en gris .. jag kände mig så äcklig . Svetten bara rann och det var inte lite .. jag minns att vi var och hälsade på hos Tobias gamla jobb och jag bara kände hur lökig jag var och kände att hela ansiktet var helt glansigt. Det bara kom i vågor ibland .. Shoff sa de så kokade du och var dygn sur sen så försvann det .. har fått förklarat att det är hormoner som gör att det blir så.. samt att det är så det känns när man hamnar i klimakteriet..


3. Ja blödningen.. du blöder .. MYCKET .. det droppar inte de forsar !.. Men det håller inte på så länge mitt höll väl på ca 1-2 veckor men sen.. Avslaget det höll på i typ 5-6veckor.. har fått förklarat att det är som ett sår efter moderkakan .. så det är liksom sårvätska , blod .. ja det ska läka helt enkelt..


4.Hur törstig du blir när du ammar.. du kan precis ha druckit vatten men så fort du ammar och mjölken rinner till så känns det som om du har 10 kg sand i munnen och måste dricka..

5. Tre dagars gråten.. Min svägerska och bror kom och hälsade på med barnen dagen efter att vi kom hem och så frågade hon om jag hade gråtit? Nej sa jag vadå gråtit? Ja asså jag kom ihåg att jag bara börja gråta för ingenting och ville liksom inte att någon skulle hålla mitt barn , och jag tyckte nästan det var jobbigt när någon annan höll honom..

Hmm , nej sa jag det är lugnt för mig ..

Dagen efter .. ja där kom det! Jag satt i soffan helt cool lugn sen titta jag på Selma och så kom tårarna och jag kunde inte stoppa dom eller mig själv jag satt på riktigt och grät och grät ,.. Tobias frågade varför jag gråter? Hon är så fin jag älskar henne..

6. Baby blues - alla känslorna är helt upp och ner du kan vara jätte glad ,sen kan du böla för ingenting och vara jätte frustrerade och arg över ingenting . Det står inte mycket om baby blues någonstans. Men det är många som drabbas av det. Du känner inte igen dig själv , du är utmattad och allmänt less på allt.. kanske det går ut över din partner?

7. Det tar verkligen tid att landa , att knyta an till barnet att veta att det är ens barn, att komma in i rutiner men så fort du får en rutin på barnet så ändrar det sig. Men när du väl knyter band till barnet så kommer du aldrig någonsin kunna släppa det <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

GLAD MIDSOMMAR !

Jag önskar och hoppas att ni alla får en underbar midsommar med era nära och kära.

Detta året kör vi favorit i repris, fira med våra närmsta vänner Nocke o Marcus ❤

Lillan har varit super duktig sovit ätit och sovit. Visst hon har gnällt lite men det tillhör ju 😄

Detta året blir de alkoholfritt för min del då jag fortfarande ammar lillan ❤ men är ingen stor drickare och har aldrig varit så det är inga problem för mig.

Men denna cidern är riktigt god från briska !

Vi satt och räknade och vi kom fram till att Selma blev till på midsommar förra året 😂💕

Ha nu en fin midsommar ❤😍

Likes

Comments


Att föna håret . Det är inte bara att blåsa håret . Har du många gånger funderat över varför det håller bättre när frisören fönar ditt hår än när du själv gör det hemma ? ~•tips•~
Sätt i olja i håret , volym görande produkter (om du vill ha volym) . Handduks torka håret först , föna det lätt så att det inte är super blött . Börja föna och dra med borsten, vill du ha volym vänd upp och ner på huvudet , när du tagit en sektion och fönat det torrt med varmluft , sätt igång och föna samma sektion med kalluft . Det fixerar håret och "fryser" det. Varmluften torkar det och formar det , kalluften fryser fast frisyren och lägger den på plats.. Hoppas ni förstår detta inlägget 😀

Likes

Comments

För många innebär ju sommaren sol och bad .. Men hur gör man nu för att undvika det dära klorvattnet i poolen som gör att håret kan bli grönt ? Eller den där risbusken som bildas efter att du badat ditt hår i havet för många gånger?

* Seals enz är en produkt som innehåller uv skydd samt stöter bort salt och klor

* Använd ett shampoo som skyddar dig mot solen, det finns faktiskt.. tex sun reflect från Goldwell

* Ska du bada i din pool? Mätta ditt hår med vatten, bada , och sen duscha igen , mättar du ditt hår med vatten först så är hårstråna så fulla med vatten att de inte kommer suga åt sig mer vilket betyder att vattnet i poolen inte kommer fästas i ditt hår..

* Proppa håret med balsam när det är torrt innan du ska bada i pool, sätt upp i en knut eller fläta, efter pool bad . Duscha efter bad med shampoo och balsam

* Ju porösare hår desto mer suger de åt sig allt. Så mycket protein, fukt och varför inte olaplex ? Olaplex reparerar håret , vilket betyder att ditt porösa öppna hår kommer sluta sig med olaplex 😊


Hoppas ni får en underbar sommar med sol och massa bad 🌸


Likes

Comments

Ibland kan några få uppmuntrade ord göra en såå glad !

När jag fick detta meddelande lös jag upp som ja Gud vet vad .. jag blev så glad och så lycklig .

Detta boosta mitt självförtroende..

Jag började tvivla på mig själv , på om jag verkligen klarar av att driva min salong samtidigt som jag vill vara den bästa mamman till mitt barn och en bra fästmö till man fästman..

Jag tänkte att nu hade jag tagit vatten över huvud och jag kommer gå in i väggen.

Vissa dagar vill jag bara sätta mig i ett hörn och gråta för det är ingen som förstår mig.

Hur mycket man / jag vill lyckas i livet . Att ha en fin familj men samtidigt ha en karriär !

Detta meddelande .. wow ! Det boosta mitt självförtroende och gav mig ny styrka ! Detta meddelande fick mig till att känna att jag klarar allt !

Jag ska bli världens bästa mamma till min dotter , jag ska bli min fästmans dröm fru och jag ska lyckas karriärmässigt ! Jag ska driva min salong och jag kommer lyckas ! Den kommer blomstra ! 🌸

Likes

Comments

Dagens tips handlar om de här två nya produkterna jag precis tagit in på salongen, de är bokstavligt talaat 2 die 4.

Smooth enz- är en produkt i krämform som doftar otroligt gott, reparerar dina kluvna toppar. Funkar i både vått och torrt hår. Jag älskar denna produkten, den får håret till att kännas så otroligt lent och du märker verkligen skillnad. Den är även väldigt utredande..

* Efter att du tvättat håret , handdukstorka det

*Ta ut en liten klick på handen som en ärta och sätt de i topparna, jag brukar säga från öronen och neråt.

* Låt det självtorka eller föna det ( jag brukar säga att föna håret är bäst)

Produkten funkar lite som en leave in balsam / fönkräm

Den andra produkten Solar enz - är en produkt som är ungefär likadan som smooth enz ..skillnaden med dessa två är att denna produkten ,stöter bort klor och salt , skyddar mot solen samt bevarar din hårfärg och ger fukt till håret. Perfekta sommar produkten !


189:- kostar denna fantastiska produkt ( väldigt dryg )

Likes

Comments

Förlossningen

Jag vet att många älskar att läsa om förlossningar så här kommer min..

När jag var gravid så var jag nervös över mycket , men jag var inte så nervös inför själva förlossningen.

Ibland blir det ju verkligen inte som man har tänkt sig, i mitt huvud hade jag målar upp att jag inte skulle ta något

Jag har ju det perfekta jobbet, mitt sociala jobb gör ju att jag träffa så enormt många fantastiska människor speciellt mammor, och det har varit helt underbart att höra om deras förlossningar , några har varit hemska men många har varit så fina. Och det är verkligen som alla säger .. man glömmer det i efterhand , smärtan .. allt.. för att man har fått det allra finaste och bästa som finns <3 man får ju liksom sin belöning

Lillan var ju beräknad att komma den 12 april och jag jobbade fram till slutet av mars, mina händer och fötter var så svullna och jag var extremt trött på att vara gravid.

Den 3 april vaknade jag på natten och tittade på klockan 03:15 oh vad är det ? Molande mensvärk, värk långt ner i ryggen och det gjorde ondare och ondare men släppte ganska fort. Höll på mellan 03:15- 07:00 men det var inga täta värkar. Och det höll på så i några nätter.. jag ringde då min svägerska som jobbar som barnmorska och fick förklarat att det kan vara förvärkar, kroppens sätt att förbereda sig på att föda. Hade även under några dagar / veckas tid känt att det var sjukt blött i trosorna som att jag sipprade vatten, för flytningar känns inte sådär.. men alla jag pratade med detta om sa .. går vattnet så känner du det.. Ja jag vet ju inte hur något ska kännas så får helt enkelt lita på vad de andra säger som har gått igenom detta..

En bekant till mig hade nyligen förlorat sitt barn när hon va i vecka 30 något .. och det är klart att man har tänkt på det hela tiden.. det har liksom funnits i bakhuvudet hela tiden, den här oron att något kan gå fel fast det är så nära..

Den 5 april var jag hos barnmorskan igen på kontroll, kollade blodvärde, blodtryck och lyssnade på bebisens hjärta. Väl där inne berättade jag att jag hade haft förvärkar i några nätter och var helt slut, sov ju så dåligt på natten. Så barnmorskan skulle se om hon kunde hjälpa mig lite på traven genom att ge mig en hinnsvepning. Det var inte det skönaste jag har varit med om ska jag säga. När hon väl gjorde hinnsvepningen så sa hon att jag var öppen 1cm så de här förvärkarna jag hade , hade ju gjort något. Barnmorskan berättade även då för mig att det är lite chansning med en hinnsvepning antingen så sätter det igång eller så ger det "falska förhoppningar " dvs ger en värkar men det händer ingenting.. Och det var så det var för mig, jag hade så mycket värkar på eftermiddagen att det enda jag gjorde var att vila, men det hände ingenting , det gick över..

Under några dagar försökte jag göra allt för att förhoppningsvis få igång det, jag gick i trappor, jag powerwalkade, vi provade färdknappen, vi var i parken med svägerskans dotter och busade med henne och gick och matade ankorna, men nej ingenting hände.

Dagen efter vi hade gjort allt det ovanstående alltså den 9 april ,så vaknade jag 07 på morgonen och kände att något var fel, jag buffrade och buffrade på magen men fick inget svar från lillan, hon brukar vara super vild i magen , och visst att det är mindre plats i magen men hon brukade alltid ge mig svar när jag buffra eller när Tobias pratade med henne. Panik!! Vad händer?? Jag väcker Tobias och säger att lillan inte rör sig när jag buffrar och han helt yrvaken lägger sig vid magen och pratar med lillan men inte ens då rör hon sig.. jag går upp , går ner för trappan och hämtar iskallt vatten i kylskåpet samtidigt som jag ringer in till förlossningen i Lund. När jag ätit eller druckit kallt innan har lillan alltid reagerat men inte nu heller. De på förlossningen i Lund vill att jag åker in omedelbart inför en kontroll, så jag och Tobias tar på oss och åker in.

När vi väl är där inne får jag komma in i ett förlossningsrum, de kopplar upp mig på en apparat som ska mäta hjärtslagen på lillan och se om det slår och det gjorde det, det såg jättefint ut. Nu väntade vi bara på att en läkare skulle komma och göra ett ultraljud. Det tog inte lång tid tills läkaren kom och gjorde ultraljudet , som sagt allting såg ju fint ut men vid ultraljudet så rörde inte lillan sig och mitt fostervatten var påväg att ligga på underkant till för lite. Läkaren satt ett tag med apparaten och buffrade på lillan men lillan ville fortfarande inte röra på sig.. Läkaren tyckte då att jag skulle åka hem och vila och komma tillbaka på en kontroll vid 18:00 , men om jag kände mig minsta orolig eller inte känt en enda fosterrörelse så ska jag komma in direkt igen.. Mm good luck och vila efter att man hört att det nästan är för lite fostervatten och att lillan fortfarande inte rörde på sig. Innan vi gick fick jag den sjukaste hinnsvepningen av en barnmorska på förlossningen, hon tog i för kung och fosterland och Tobias visste inte om han skulle skratta eller gråta , det där ser inte skönt ut var det enda han sa och skrattade lite...

Vi åkte hem och jag gjorde verkligen allt för att slappna av, och försökte vila lite , men nej det gick inte .. när klockan var 15-16 så hade jag fortfarande inte vilat och visst hade jag känt av lillan lite men det var ju fortfarande inte som förr , jag ringde då min svägerska hon som jobbar som barnmorska , och hon sa åk in direkt igen, tveka inte eller ring och fråga dom iallafall, så jag ringde och de bad mig komma in igen. Vid 17:00 var vi inne på förlossningen igen och återigen blev jag uppkopplad på ctg maskin och hjärtat slog fint de hade ganska mycket att göra den dagen och läkaren som vi hade på morgonen skulle gå hem och vi inväntade då den nya läkaren som skulle göra ett nytt ultraljud, men jag var sten säker på att vi skulle få åka hem igen. Vi väntade och väntade , läkaren fick akutfall så en undersköterska kom in och sa att vi fick gå iväg och äta eller något och komma tillbaka vid 19:45 så vi gick en låång runda och vi åt på mc donalds. När vi väl kom tillbaka 19:40 så skulle läkaren operera så vi fick sitta i dagrummet och vänta, det var det drygaste jag varit med om på länge.. Timmarna gick , minutrarna gick klockan blev mycket .. det enda jag kunde tänka på var att få åka hem och sova i min säng. Tobias sa blir klockan över 00:00 så tar jag ledigt imorgon så gör vi något tillsammans istället och han som är arbetsmyra och arbetsnarkoman säger detta , ja då är man trött. De kom och tittade till oss hela tiden i dagrummet och de bjöd oss på mackor och te/ kaffe..

00:00 kom läkaren och vi fick då gå tillbaka till förlossningsrummet , ultraljudet tog 5 minuter och då säger läkaren , fostervatten mängden har sjunkit ännu mer , nej vi sätter igång dig nu.

Men va ? Vänta lite nu, ska jag bli mamma .. NU ? Kommer min bebis , NU ?? 00:15 ringde jag min mamma och bad henne komma in med våra förlossningsväskor, vi trodde verkligen bara att det skulle vara en kontroll så vi tog ju inte med någonting.

En barnmorska vid namn Cecilia kom in och berättade hur det gick till och det fanns olika sätt att sättas igång på, jag tog den som sägs var den snabbaste , den orala lösningen , genom att dricka ett slags hormon som ska sätta igång det och det skulle jag göra va 3:e timme. 00:40 fick jag min första dos.. det smakade ingenting , det smakade inte illa , det var inget konstigt med konsistensen det var nästan som att dricka vatten , vatten som har stått ut ett tag, som varit kallt innan men blivit lite lite lite ljummet, så smaka de haha. Hon sa tro inte att du har en bebis imorgon , säg kanske tisdag? Det kan ta lite tid med igångsättning och när man är förstföderska.. Amen det var ju söndag natt ... tisdag ??? Det är ju super lång tills dess ..

Det roligaste av allt var nog att vi började prata om min salong eller Tobias pratade om salongen och då säger barnmorskan jag vet .. Jag har varit där . .då visade sig att min kollega är hennes frisör haha .

Jag och Tobias låg och pratade ett tag , ingen av oss kunde sova.. jag som alltid är van vid att ha honom nära mig och han brukar ju alltid hålla om mig när vi sover, hur skulle jag kunna sova nu när han inte ligga i samma säng som mig? Efter en halvtimme- timme hörde jag hur han snarka , oh ja han sov! Men jag då? Nej jag var klarvaken , låg och tänkte på vad som skulle hända nu och hur allt skulle gå , och att jag skulle få hålla mitt barn snart , mitt barn asså jag ska bli mamma .. Jag sneglade på klockan igen Ääh, barnmorskan kommer om 10 minuter och ska ge mig en dos till, efter den dosan så ska jag försöka sova. Barnmorskan kom in och så sa hon nästan dos ökar vi lite så ser vi om det händer något, jag minns att jag drack hormonet och frågade om en extra filt, jag låg och frös och jag skakade så mycket , de hade inga extra filtar .. dumt enligt mig men hon höjde värmen i rummet.

Jag slumrade till en stund för att sen vakna av värkar! Jag ringde på klockan och barnmorskan kom, det börjar nu säger jag och känner hur jag flåsade samtidigt som jag pratar.

Barnmorskan kom in för att undersöka mig, då var jag bara 2cm öppen , då sa hon vi tar hål på hinnorna nu så ser vi vad som händer, oh herregud den här grejen dom tar hål på hinnorna med såg ju ut som en sladd eller något haha sjukt lång .. det var inte så skönt heller.. men ja poff sa det och det rann till lite.. barnmorskan sa att jag skulle sätta mig upp för att låta vattnet rinna ut.. man har ju sjukt sexiga kläder på sig också , nät trosor som är typ 20 storlekar för stora haha och en binda som går från sverige till kina. När jag väl satte mig upp så satt Tobias på en stol brevid sängen och höll mina händer, shit ! Jag kissar på mig sa jag till honom , ääh det är vattnet säger han , haha ja det var det ju också men det kändes precis som om jag kissade på mig ,helt varmt ..

Inte långt där efter kom värkarna , tätt ..

Därefter kom barnmorskan in och sa att vi kanske borde ta en morfin spruta för snart kommer det nog sättas igång och det kommer göra ont ! Jag sa nej flera gånger för jag har kräkfobi och jag vet att jag en gång har reagerat mot morfin.. Men barnmorskan övertalade mig till slut och jag fick en liten morfin spruta på skinkan. Det tog väl inte bort värkarna helt utan bara toppen av värkarna, så jag kände ju att jag hade värkar , men det var liksom ok för toppen av värken ( där det gör som ondast och håller i några sekunder) försvann..

Efter en stund kom barnmorskan in igen.. varför jag skriver en stund är för att du absolut inte har någon koll på klockan längre när du börjar få värkar, du har ingen tidsperspektiv på något längre. Du vet knappt hur länge en värk är eller vad klockan är eller hur länge du har haft värkar, men den som hade koll det var ju Tobias och barnmorskan , de sätter ju ctg maskinen på magen hela tiden för att de ska mäta värkarna men framför allt se till så att bebisen mår bra. Men jag hade så ont och vred och hade mig så den åkte av, till slut fick de sätta en liten slang utanpå mig som sedan fästes på bebisens huvud inuti i mig.. Så.. barnmorskan kommer in igen och då är jag bara öppen 4cm .. sen är det dags att få en ny barnmorska för hennes skift var över..

Den nya barnmorskan kommer in och presenterar sig Hugborg hette hon och jag vill minnas att jag börjar bli så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna.. en undersköterska kommer även in och presenterar sig och det visade sig att vi bodde i samma by och har gått i samma skola när vi gick i högstadiet, så på ett sätt kände jag mig i trygga händer.

Det gick ett tag och jag märkte att morfinet började försvinna, shit också! Nu kom barnmorskan in och hade läst i min journal vad jag hade sagt till Cecilia tidigare så hon sa du måste börja med lustgasen men jag ger dig ett medel mot illamående och så sprutade hon in något i den här nål grejen jag hade.. sen förklarade hon även att när bebisen passerar bäckenbenet så kan många känna av det och må illa och spy, och detta hade även jag hört innan av andra vänner att de spydde under förlossningen..

Därefter fick jag börja med lustgasen.. oh ja det är som de flesta säger , man blir typ beroende haha det var min bästa vän ett tag.. tills de inte tyckte att det hände så mycket men jag hade värkar.. man har ju sett på tv eller filmer ibland att kvinnorna gnäller o wailar för de har ont.. och ja det var väl inte så stor skillnad på mig för det gjorde jag också haha.

Jag fann väl tekniken ganska fort med lustgasen ta ett djupt andetag i masken och så andas ut i masken..

Men ja det hände ju inte så mycket, jag var fortfarande bara öppen 4cm ..så då pratade barnmorskan med läkaren och de bestämde sig då för att ge mig värkstimulerande dropp.

Efter att jag fått dropp.. ja då j**Vlar sattes de igång.. jag hade täta och starka värkar och de var i varannan minut ,värkarna avlöste varandra jag hann inte vila och jag gjorde mitt allra bästa för att försöka andas tillsammans med värkarna, men det gick inte.

Jag minns att jag ställde mig upp , jag skrek, jag ville gråta ,jag fick paniK! FY F***N vad ont det gör.. jag kände mig typ arg samtidigt som jag bara ville springa därifrån.. jag kan inte förklara känslan , jag kan inte förklara smärta, men det är en smärta jag aldrig någonsin har upplevt och den smärtan liknar inget annat jag någonsin känt förr, och egentligen ju mer du kämpar emot desto ondare, det blev lite lättare när man bara slappnar av och försöker andas igenom smärtan , men visst det är lätt för mig att säga nu .. tyvärr är de så du kan aldrig vara förbered på vad som ska hända eller hur något ska kännas när du är förstföderska , men om det blir en nästa gång så kommer jag var lite mer förberedd.

Mitt i alla värkar kände jag att jag var kissinödig ! Koppla ur mig jag måste kissa !! Mitt i allt ! satt jag på toaletten och skrek och fick värkar samtidigt som jag kissade det var en extremt konstig känsla och barnmorskan var chockad över att jag ens kunde känna mig kissinödig eller ens kunde kissa.

Både undersköterskan och barnmorskan rådgav mig att ta epidralen just för att mina värkar var så täta och så starka , efter att kämpat med lustgasen ett tag så gav jag mig för de sa när det väl är dags kommer du inte ha några krafter kvar.

Efter en stund kände jag hur utmattad jag var hur jag bara låg och andades in lustgasen och skrek men jag var så trött , jag kunde inte öppna ögonen, jag hörde var alla sa , jag var med , men jag kunde inte prata eller öppna mina ögon , jag var så trött..

Jag nickade ja till epidralen och de kallade på en narkosläkare.. Narkosläkaren hade som tur var inget att göra just då så hon kom direkt, Tobias fick panik och sa Linna är det ok om jag går ut en stund? Jag bara nickade.. Han hade flippat ut eller fått spel om jag börjat gråta eller skrika så det var bättre att han gick ut..

Jag fick sätta mig på sängkanten och titta ner och jag fick ha fötterna på en pall,..du får säga till när du får en värk sa narkosläkaren, jag nickade bara , jag satt med lustgasen i ena handen och försökte fokusera mig på att andas igenom detta. En värk kom, och jag tog tag i lustgasen och narkosläkaren höll upp, när värken var över fortsatte hon, hon bedövade mig först 4 stick fick jag , sedan satte hon i slangen i ryggmärgen. Men jag var så hög på lustgas och jag var så utmattad att jag inte kände någonting , Tobbe kom tillbaka mitt i när hon höll på att sätta i slangen men när han såg att jag var lugn och inte gjorde ett ljud eller rörde en min så var han lugn.

Efter att jag fått epidralen så kände jag ingenting , oh det var så skönt , jag var hög på lustgas och jag kände inte värkarna, efter det så somnade jag en stund , jag vaknade till lite av att undersköterskan kom in igen och jag hörde att hon pratade med Tobias, då vaknade jag till .. jag hörde bara att han frågade om det var ok att han gick iväg och handlade mat.. jag nickade bara.. jag hörde även att undersköterskan sa köp något sött att dricka till henne så hon får lite energi för det kan vara dags sen.. vill du ha en cola frågade han mig och jag nickade bara sen slumrade jag till igen.

Några minuter senare vakande jag av att barnmorskan kom in och frågade hur jag mådde, jo det är bra sa jag men jag kände liksom ett tryck neråt och jag var sjukt bajsnödig.. så det sa jag , jag är lite bajsnödig.. vaa sa hon ? Jag ska undersöka dig så ska vi se hur det ser ut, nej men oj här var ju ett huvud.. jag var öppen 10cm och det var dags nu..

Jag minns att jag skakade som in i och hackade tänder precis som jag frös, men barnmorskan sa det är adrenalin..

Hon ringde på klockan för att tillkalla undersköterskan för att säga att det var dags och i samma sekund så kom Tobias tillbaka med lunch.. Nu är det dags sa hon , nu kommer en bebis!

Från att jag hade kryst värkar tills hon var ute tog det 16 minuter , och från att var öppen 4cm så öppnade jag mig till full (10) på 1 timme , så det var inte konstigt jag hade så ont sa dom ( barnmorskan och undersköterskan).

När jag kände mig bajsnödig så sa dom krysta och herregud jag tog i för kung och fosterland och jag kände hur något hårt som sten försökte tryckas ut , jag minns att jag tyckte de va en obehaglig känsla och att det liksom sved lite.. kom igen kom igen sa hon tryck tryck tryck.. och när värken va slut så åkte huvudet in igen .. jag minns att varje gång jag krysta så höll hon emot med en varm handduk.. vi höll på så några gånger sen efter stund så titta jag på Tobias och då såg jag att han hade tårar i ögonen och det bara rann ner från kinderna, vad händer nu?? Sen hörde jag ett skrik.. ooh hon är ute !! Mina tårar rann och där kom hon världens finste flicka , min dotter, vår dotter, vår perfekta dotter, hon var så vacker ! 

11:34 var klockan och hon vägde 3430g och var 49cm lång 

De placerade henne på mitt bröst och då kom sugreflexerna igång direkt och hon började suga på bröstet..

Det måste jag säga var en konstig känsla .. att någon suger på ditt bröst , och så hårt ! Det gjorde inte ont det kändes ba fett konstigt och nästan lite obehagligt. Och när hon drog ut bröstvårtan var den helt avlång !

Tobias fick klippa navelsträngen och så fort den hade slutat pulsera så drog barnmorskan lite i den och bad mig krysta och plopp så kom moderkakan ut.

Barnmorskan sprayade med bedövningssalva för att kolla så jag inte hade fått några förlossningsskador och kände och hade sig , jag brydde mig inte jag hade världens finaste flicka i min famn , jag hade klarat mig fint undan , hade fått 2 bristningar på utsidan men det var ingenting och blev sydd 2 stygn utvändigt.. och de försvann efter typ 2 - 3 dagar.

Därefter fick jag en binda som de hade haft i frysen .. och de gick och klämde på magen hela tiden för att se till att livmodern drog ihop sig och det gjorde den..

Innan vi fick gå till patienthotellet var jag tvungen att kissa också annars släppte de inte iväg mig.

Jag hade druckit hur mycket som helst men jag kunde inte kissa..

OOh neej !! Om jag inte kissar så kommer jag hamna på en annan avdelning och Tobbe måste åka hem. Han tvinga mig att dricka mer , till slut satte jag mig på toaletten och tryckte på magen och typ böjde mig framåt och då jävlar det var som en fontön , jag kände knappt att jag kissade det bara rann ur mig haha.

Efter det fick vi fika och Tobias fick då senare köra mig i rullstol till patient hotellet.

Vi stannade en natt sen åkte vi hem :)

Nu i efter hand så måste jag säga att jag har haft en bra förlossningsupplevelse , jag är absolut inte rädd för att göra om det men jag kommer nog va lite mer förbered nästa gång.

Förlossningen i Lund får verkligen tummen upp och 10p ! Förutom att vi fick vänta så sjukt många timmar haha , men annars var det super.


Här är en bild på när vi kom in på kontroll

När värkarna kicka igång efter andra dosen

Bild på lillan när hon kom ut från magen <3

Fika innan vi gick vidare till patient hotellet

Likes

Comments

Det är snart sommarlov och semester dags.
Så hur bevarar du ditt blonda hår ? Hur gör du för att slippa det gröna från kloret ? Eller det gula ? Och hur gör du för att slippa få de så solblekt och torrt?

Vi alla vet att håret lätt blir solblekt och ibland kan det nästan bli lite gult..

Börja med att

* Använd silvershampoo eller ett färgbevarande shampoo

* Återfuktande inpackning / balsam

* Bra borste

* Olaplex nr3 en gång varannan vecka

*Använd solhatt

*Använd produkter som innerhåller solskyddsfaktor


Vilka produkter ska man använda då? Fortsätt läsa bloggen så kommer det fler tips


Likes

Comments

Att göra en uppsättning är inte så svårt , det gäller bara att vara kreativ.

Det svåraste med en uppsättning är att få den till att hålla. Så vad är det bästa sättet för att det ska hålla? Jo en bra grund, ett bra för arbete.
Tex att preppa håret med produkter , att forma håret och bygga upp en bra grund för att få klämmorna till att fästa.
Det här är vad jag brukar göra :

•Tvätta håret dagen innan du ska göra uppsättningen, sätt i lite mousse eller saltvatten spray efter du tvättat det.
Det ska inte vara helt nytvättat men det ska inte vara för skitigt heller.

•Föna in produkterna i håret och sov med en fläta på natten.

•Börja locka hela håret för att få det mer lättformat , spraya med en mjuk spray

•Creppa botten med en crepptång och spraya
•Tupera i botten och spraya (det är där klämmorna kommer fästa ! )

• Borsta ut tuperingen men bara ytligt

• Börja nu din uppsättning

• Avsluta med hård hårspray och glansspray för den perfekta touchen 😉

Likes

Comments

Hur visste jag att jag var med barn?

Man kan nog aldrig förbereda sig på att bli mamma, och hur mycket man än förbereder sig så kan man nog aldrig riktigt känna sig redo.

Vi ville absolut ha barn , men vi sa mer händer det så händer det.

Och det hände !

Det var förra sommaren ( 2016) , vi hade precis gått på semester och bestämde med ett av våra närmaste vänner som är ett par att åka över till Köpenhamn och övernatta där. Tobbe ringde och sa han va påväg hem från jobb och jag hade precis haft min sista kund, humöret var på topp och vi packade en weekend väska och körde in mot centralen i Lund. När vi väl satt på tåget så började pladdret och skämten, och jag vill minnas att min Nocke frågade hur jag mår för jag såg lite sliten ut.. jag vet att då hade jag i några dagar haft sån sjuk halsbränna när jag vakna på morgonen och lite illamående, men det var inget jag tänkte på för jag visste ju att mensen skulle komma på torsdag nästa vecka...

Vi hade det super trevligt i Köpenhamn och dagarna gick.. vi skulle åka iväg i en vecka och hälsa på svärmor.. så vi packade och jag vet att Tobias och jag gick och köpte så enormt mycket tamponger för jag skulle kunna bada osv haha, så vi fyllde resväskor och handväskor med tamponger.. Och vi åkte iväg.. När torsdagen hade passerat och det var lördag - söndag så säger Tobias , har inte du fått din mens än? Nej det har jag inte , men tanken slog ändå inte mig att det kunde vara något.. ääh den är bara någon dag försen , har stressat mycket på sistonde så den kommer nog snart. Jag var så sjukt trött om dagarna och jag kände mig lite konstig men fortfarande så tänkte jag inte på att jag var gravid utan mer att jag skulle bli sjuk. Kommer ihåg att jag hade så sjukt konstig känsla i magen när jag sträckte på mig det var som om jag hade träningsvärk i magen eller en liten klump i magen som inte ville flytta på sig..

Vi åkte hem en vecka senare och ja.. mensen hade inte kommit, då började det snurra lite i huvudet. Våra vänner ringde de som vi var i Köpenhamn med och frågade hur det hade varit och vi är väldigt öppna med allt haha, så jag berättade för min tjejkompis då att min mens inte hade kommit, så sa de ja men stanna på vägen och köp något test nu så vet du iallafall och slipper undra. Så ja det gjorde vi..då köpte jag clearblue digital som visar hur många veckor du är gravid..

När vi väl kom hem var jag så utmattad att jag inte hade en tanke på att jag hade ett graviditetstest i väskan, vi gick och duschade och somnade gott. På morgonen frågade Tobias om jag inte skulle göra testet och jo det kunde jag väl.. Väl inne på toan så tänkte jag ääh det kommer ändå vara negativit.. och att vänta på de här 3 min som det tar innan man får ett säkert reslutat var ju det 3 längsta minuter i mitt liv ! Efter 3 min kikade jag på testet , OH HERREGUD DET STÅR GRAVID + 3..

Jag gick in till Tobias med ett litet leende på läpparna, du var gravid va ? fråga han , ja sa jag .. Jag visste det sa han.

Vi hade även bestämt med våra polare att vi skulle iväg och kolla på fotboll på eftermiddagen, hur gör vi nu? Ska vi berätta för någon?

Vi bestämde oss för att frågar de så säger vi det , frågar de inte så säger vi inget .

Vi åkte til fotbollen och jag kunde knappt koncentrera mig på matchen, min tanke var typ bara Nocke varför frågar du inte mig ?

Första halvleken gick.. det blev paus.. vi alla var jätte törstiga det var ju mitt i sommaren (juli) vi stod i kö till en av kioskerna , och plötsligt vänder sig Marcus om och tittar på mig och frågar - juste hur gick det med det dära testet.. haha lite roligt att han kom ihåg det men inte Nocke. Jag tittade upp och sa fråga Tobias , och han log bara och då fattade dom ju. Nocke kramade ihjäl mig och grät av lycka , då i den sekunden var väl då jag fattade på riktigt att jag var gravid 😊.

Vi berättade för våra familjer ganska direkt, men väntade med övriga tills efter vecka 12 .. offentligt gick vi ut med det efter vi hade varit på ultraljud i vecka 19 och då fick vi veta att vi skulle få en liten flicka ❤👶🏻


Likes

Comments