Header
View tracker

Du behöver:

Fisksoppa

7 potatisar (à 70 g)

1 bit rotselleri (à 200 g)

1 förpackning krossade tomater (à 500 g)

7 1/2 dl vatten

1 tsk salt

1 1/2 krm peppar

400 g djupfryst sej hoki eller torsk

Smaksatt crème fraiche

2 dl lätt crème fraiche (15 %)

2 krm salt

1 pressad vitlöksklyfta

3 msk hackad persilja

Till servering

bröd

Gör så här:

Skala och skär potatis och selleri i små tärningar.

Koka upp de krossade tomaterna med vatten, salt och peppar. Lägg i potatis och selleri och låt koka under lock ca 10 minuter.

Halvtina och skär fisken i kuber. Lägg fisken i grytan och låt koka ytterligare 6-8 minuter. Smaksätt lätt crème fraichen med salt och gärna pressad vitlöksklyfta och hackad persilja.

Servera soppan med lättcrème fraichen och bröd. Bjud på fruktsallad som dessert.


Hittat på ICA

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker


En riktigt god äpplepaj.

Du behöver:

6 äpplen (à 130 g)

150 g smör

3 dl havregryn

2 dl socker

1/2 dl ljus sirap

1 1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

2 msk mjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.

Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.

Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.

Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp.


Hittat på ICA

Sexleksaker beställer du enkelt och diskret på Intima.se

Likes

Comments

View tracker

Du behöver:

6-8 personer

4 lime, cirka en halv lime/person

1 dl socker

1 kruka mynta

1 1/2 l sodavatten

is

Gör så här:

Tvätta och skär limen i kuber. Mortla limen och sockret i en bunke. Rör tills sockret har löst sig.

Mortla myntan försiktigt så att den inte bryts i för små bitar. Detta för att undvika att myntan fastnar mellan tänderna.

Blanda myntan med limen och ­sockret. Tillsätt sodavatten under försiktig omrörning. Tillsätt is i glasen. Häll blandningen över. Servera direkt.


Hittat på mittkok.expressen.se

Likes

Comments

Du behöver:

2 1⁄2 dl mjukglass vanilj

1 dl vispgrädde

1⁄4 burkar karamelliserad mjölk, ca 200 g

1⁄2 dl strösocker

1⁄2 dl saltrostade mandlar

15 Smör


Gör så här:

Börja med att göra mjukglassen enligt anvisning på förpackningen. I glassmaskin, ca 30 min eller i frys, ca 4 tim. Blanda försiktigt ihop grädde och karamelliserad mjölk. Ställ i kyl medan glassen fryser. Smält sockret i en panna tills det får ljusbrun färg, utan att röra. Rör snabbt i mandlar och smör. Häll upp på bakplåtspapper att stelna och hacka sedan grovt. Vispa gräddblandningen fluffig. Vispa glassen krämig. Varva kolagrädde och glass i glas. Strö över mandelhack.

Hittat på

ARLA

Likes

Comments

Du behöver:

Pajdeg

125 g Smör

3 dl vetemjöl

2 äggulor

1⁄2 dl florsocker

1 krm salt

Fyllning:

2 1⁄2 gelantinblad

5 dl Arla® vispgrädde

1 krm vaniljpulver

5 passionsfrukter

3⁄4 dl strösocker

Garnering:

3- 4 passionsfrukter

Gör så här:

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt äggulor, florsocker och salt. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt ca 1 tim. Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min. Låt kallna. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Koka upp grädde med vaniljpulver. Rör i gelatinbladen. Dela passionsfrukterna, gröp ur dem och blanda med socker i en bunke. Rör ner i den varma grädden. Häll smeten i pajskalet. Låt stå kallt minst 4 tim tills fyllningen stelnat. Garnera med passionsfruktskärnor.

Hittat på arla

Likes

Comments

Du behöver:

3/4 dl crème fraiche

1 st äpple

2 msk mango chutney

2 krm curry

1 krm salt

1/2 krm svartpeppar

6 st hårdkokta ägg

Garnering:

rostad lök

Gör så här:

Vispa crème fraiche till en fast kräm. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Blanda crème fraiche med äpple, mango chutney och curry. Smaka av med salt och peppar. Skala och dela äggen i halvor. Ta ur gulorna och smula ner 2/3 i röran. Fyll vitorna med röran och smula över resten av gulorna. Toppa med rostad lök.

Hittat på arla

Stort utbud och prisvärt. Köp fler, spara mer!

Likes

Comments

Du behöver till 8 portioner:

3 st gelatinblad

420 g 5-minuterssill

2 1⁄2 dl mellangrädde

1⁄2 tsk salt

1 krm svartpeppar

3 msk senap

1⁄2 dl hackad färsk dill

1 dl hackad färsk gräslök

3 dl kologisk gräddfil

Gör så här:

Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5 min. Låt sillen rinna av. Spar lite sill till garnering och grovhacka resten. Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen. Lyft upp gelatinet och rör ner det i grädden så att det smälter. Låt det svalna och rör ner sill, salt, peppar, senap, dill, gräslök och sist gräddfil. Häll smeten i 8 små skålar eller vida glas. Låt stelna i kylen i minst 4 tim, helst över natten. Garnera pannacottan med sill, dill och gräslök.

Hittat på arla

Likes

Comments

Du behöver:

420 g 5-minuterssill

1 st gul lök

1 dl hackad färsk gräslök

2 tsk mangocurry

1⁄2 tsk gurkmeja

1 krm grovmalen svartpeppar

2 1⁄2 dl gräddfil

2 msk majonnäs

Gör så här:

Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Skala och strimla löken tunt. Blanda lök, gräslök, curry, gurkmeja, peppar, gräddfil och majonnäs. Vänd ner sillen. Låt stå i kyl ett par timmar innan servering.

Hittat på arla

Likes

Comments

Du behöver:

420 g 5-minuterssill

2 dl gräddfil

1 dl finhackad färsk gräslök

1 msk majonnäs

rivet skal av 2 st citroner

1 tsk dijonsenap

1 tsk honung

1 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här:

Skölj sillen. Skär filéerna i 2 cm breda bitar. Mixa gräslök och gräddfil till en ljusgrön sås. Blanda gräddfilen med övriga ingredienser. Vänd ner sillen. Låt stå i kyl ett par tim innan servering.

hittat på arla

Likes

Comments


  • Du behöver:

1 kg benfri lammstek

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

1 st hel vitlök

2 msk hackad färsk rosmarin

2 msk hackad färsk timjan

Gratäng:

600 g mjölig potatis

400 g jordärtskockor

1 gul lök

4 dl vispgrädde

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 1⁄2 dl cheddar riven

Rödvinskokt rödkol:

3 rödlök

1 msk Smör-&rapsolja

3 dl rödvin

2 msk flytande honung

1 msk konc kalvfond

1 kvist färsk rosmarin

Till servering:

haricots verts

Gör så här:

Börja med gratängen. Skala och skiva potatis och jordärtskockor. Skala och finhacka löken. Blanda med grädde, salt och peppar i en kastrull. Låt koka under omrörning ca 20 min. Lägg allt i en ugnssäker form. Strö över riven ost vid gratinering. Sätt ugnen på 125°. Salta, peppra och krydda steken med örtkryddor. Dela vitlöken mitt itu med skalet på. Tryck ut 6 st vitlöksklyftor och stick in dem lite utspritt i steken. Lägg steken i en ugnssäker form med resterande vitlök runtom. Stek i nedre delen av ugnen till 58° innertemperatur, ca 1 tim och 20 min. Ta ut köttet, täck det med folie och låt det vila ca 30 min. Höj temperaturen till 225°. Tillaga gratängen i mitten av ugnen tills den fått fin färg, ca 15 min. Skala och skär rödlöken i klyftor. Fräs den mjuk på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt övriga ingredienser och koka ca 10 min tills hälften av rödvinet kokat in. Häll ned lammskyn från formen och smaka av med salt och peppar. Skiva köttet tunt och servera med gratängen, rödlöken och gärna kokta haricots verts.

Likes

Comments