Mindset, Min Viktresa

Idag är jag nöjd, idag följde jag min plan och min planering Funka. Jag åt dock lite för mycket ikväll! 🙈 men annars så är dagen klart godkänd!

Hade utbildning i eftermiddags som slutade 16.00 och min träning (Trx) börjar 17.00. Mellan där skulle jag hämta barn och lämna till barnvakten, köra och köpa hundmat och sen ta mig till träningen. Helst hinna med ett mellanmål med, för på utbildningen bjöd dom på kanelbulle (som jag inte åt) och jag trodde de skulle va som förra gången med pålägg o fralla/knäcke. Så själv hade jag inte med någon fika.

Jag fick gjort allt och trotts stress gick det bra! Inte optimalt, men ibland blir det så här. Jag åkte till jobbet med träningskläderna på och jag körde bil till jobbet för att allt skulle hinnas med. 👏🏼

Så nu ska jag sova! God natt

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Min Viktresa, Mindset

Jag förstår tanken med meetoo, men att det bara ska inrikta sig på kvinnor är enligt min mening fel. Finns även män som blivit sexuellt ofredade. Tycker alla ska räknas oavsett vem man är.

Idag har jag kört ett snabbare och enklare pass av Olgas rumpa och mage bok. Hade planerat ett fullt pass, men med en klocka som tickade fort mot middag och mindre glada barn provade jag steg 1 och körde 1 set/övning. Kändes så svårt, jobbigt och härligt. Här kan jag utvecklas.

Har även blivit vän med fler tjejer på fitbit och är nu med på en utmaning som går ut på att gå flest steg av 10 personer mellan måndag o fredag. Jag ligger nu på plats sju, men jag vill ha detta som en pusch, inte som tävling mot andra.
Nu har jag personer som ser när jag inte gått speciellt mycket. Kan behöva det kravet på mig.

Vågad visade idag minus 0,8 kg. Inte vägt mig på länge så blev super glad. Tänkte plocka upp vägningen igen.

Hoppas allt är bra med dig!

Likes

Comments

Min Viktresa, Mindset

Jag är med i en messenger grupp med ett gäng tjejer från Olga Rönnbergs utmaningsgrupp från Facebook. Vi har aldrig setts med skriver till varandra flera gånger i veckan om Mindset, träning, livet, med o motgångar och nu verkar det som om vi ska ses i Stockholm nästa år på tjejmilen. Inget är bokat utan vi har precis börjar prata om det.
Men så kul om det blir av. Så feg som jag är vill jag ha med någon dit som jag känner. Inte för att ja inte litar på dom jag ska träffa utan mer för att känna att man är med någon i den stora staden. :) åka dit med någon och åka hem med någon.

Annars då, hur går det med min träning, Mindset, livet, vikten osv. Jo jag känner mig hyfsat okej trotts häxan röd. Jag har idag tränat Trx och det kändes super i kroppen.
Jag känner att jag fått verktyg och har lärt mig att motivation är verkligen inget att ha! Är bara att planera o göra!

Mina 10 000 steg blir inte av idag, för vi har stormbyar ute så det kändes livsfarligt att gå längre än nödvändigt ikväll med hundarna.

Men jag känner att jag har koll på mig själv! En underbar känsla.

Nu sova.. äntligen så ska jag jobba imon efter en massa vabb.

(Med häxan röd på besök, en massa vabbande och en väldigt chokladsugen mamma, så bakades det idag chokladbollar utan vitt socker, även om dom inte blev nyttigare så var jag nöjd över mig själv! Att undvika socker är ändå det största målet jag har!)

Likes

Comments

Allmänt, Mindset

Jag vill så mycket!

Jag vill gå ner i vikt, jag vill läsa mina böcker från Olga och även sockerbomben. Jag vill blogga regelbundet, jag vill vara en pigg och glad mamma. vill ha ett fint hem, jag vill titta ikapp på alla mina serier m.m. Hur ska jag få saker jag vill gjorda?

Att göra listor har jag testat. Men det har inte funkat.... Vet inte om jag ska ge det en chans igen kanske, Hur gör du?

Idag är det onsdag och jag är ledig, imon är det torsdag och jag ska vabbar igen. Tredje veckan på raken nu med mycket vabb! En riktigt envis förkylning har hon åkt på vår stora tjej. Var hos läkaren igår och fick inga svar på vad det var mer än lite förhöjd sänka, men inget man ger nån medicin för och förkylda öron. Sen är hon igentäppt och har en jätte jobbig hosta. Det tokiga är i alla fall att hon är pigg om dagarna, men på kvällen kommer febern! Vet att det inte är något att stressa upp sig på, men för jobbets skull gör man det ändå.

Nu ska jag betala en nödvändig men tråkig räkning på 17 000 kronor. Sen blir det fortsätta att tvätta.


Avslutar med förra inläggets bild... så kul bok att läsa! Har i alla fall börjat. ;)


Likes

Comments

Min Viktresa

Nu är boken här och denna gång ska jag läsa allt innan jag går på övningarna. Började läsa idag och ska fortsätta imon! 👍🏼

Likes

Comments

Mindset

Att vakna med ångest!
Jag har inte någon svår ångest eller panik attacker, men ibland händer det att jag vaknar rädd, tryck över bröstet, oro känsla och allmänt nere. Idag är en sån dag. Kan inte sätta fingret på vad det är, utan känsla finns bara där.
Har drömt en massa mardrömmar inatt och ikväll ska jag till wild west Halmstad med tjejgänget. (Är lite nervös över det 🙈)

Hur vänder man då detta mående!? Jag har ingen aning, utan jag bara hoppas det kommer gå över snabbt!

Likes

Comments

Allmänt, Min Viktresa, Vårt Hus

Denna vecka har inte fokus legat på träning utan mer på att få nått gjort hemma.
Vi lever i ett hus med leksaker överallt! Å då menar jag överallt!
Men denna vecka har jag rensat o fixat och planerat om dom flesta rum i vårat hus. När vi är klara kommer vi ha två sovrum, (barnen ska dela) och två tv rum 👏🏼 Ett uppe mellan barnens och vårt sovrum och ett på bottenplan. Blir så bra.

Har även denna vecka vabbat. Vår stora tjej har haft feber från och till i flera dagar. Men imon förhoppningsvis kör vi vanlig dag.

Nu ska jag i alla fall sova efter en hektisk dag med hämtning av ny soffa och förflyttning av gamla soffan.

God natt!

Likes

Comments

Allmänt, Vårt Hus

Oktober är här och jag mår toppen. Köpte rosa bandet igår och har även beställt ett nytt rosa armband från ung cancer. Bär mitt andra armband varje dag! Och det köpte jag för ett par årsen.

Igår började vi äntligen med att sätta stolpar. Satte ungefär hälften, så har en del kvar. Men vi är igång. Målet är att ha det klart innan snön kommer. Så vi kan va ute i vinter o leka!

Vår trädgård är verkligen under all kritik. Så mycket ogräs och jag vet inte var jag ska börja!
😱 Väldigt svårt att vara ute med två barn utan staket och få något gjort. Men nån gång får jag väl ordning på min trädgård.

Ingen ordning på inlägget heller idag märker jag! 🤣

Hur mår du?

Likes

Comments

Min Viktresa, Mindset, Allmänt

Att vardagspussla hör till när man blivit förälder. Just nu så är Minea okej om dagarna, men sover jätte dåligt och det gör att hon inte kommer orka en dag på förskolan.
Så idag är jag hemma till tio/halv elva, sen tar J över vabb stafettpinnen.
Är ju dessa förkylningstider nu och då är det ett ständigt pusslande för att det ska gå runt.

När det gäller vad den här bloggen egentligen ska handla om så är det mitt Mindset jag måste jobba med. Jag kan, jag vill och jag kommer lyckas!
Haft några veckor som jag inte riktigt hittat rätt i mitt tänkande och agerande. Men än så länge denna vecka har allt funkat. Jag försöker och kämpar på.

Hur mår du?

Min lediga onsdag började med att jag tog ut tjejerna i vagnen på en 5 km lång promenad. Kändes skönt efteråt men det var en tung promenad.
Det är just den känslan jag måste fokusera på! Att känna det jag känner efter ett träningspass eller efter jag gjort bra mat val. Inte fokusera på hur jag känner inför träningen/valen.

Så Mindset! Hur gör du för att jobba med den biten? Behöver tips o råd!

Nu ska jag göra mig klar för jobbet. 😘

Likes

Comments

Allmänt, Mindset

Hej på dig!
Vi har idag vaknat upp till en otroligt vacker dag, solen lyser och det ser så där härligt höstligt ut. Ni vet när hösten visar sig på sin bästa sida.

Tänkte dela med mig av en liten lista jag behövde fundera på för min egen skull!
Jag är en person som givetvis ser mina barn framför jobbet, men när det blir vabb så är jag så stressad. Stressad över allt på jobbet och över att jag inte är där.
Så nu tänker jag fokusera på fördelarna med att vabba.

1. Jag får spendera en dag med mina barn.. Hemma! Inte känna att jag måste aktivera tjejerna, utan bara vara hemma.

2. Jag får tid till att vila lite emellanåt, slippa känna press på att prestera.

3. Jag får gjort en massa hemma som hela tiden släpar efter, som tvätt, städ m.m

4. Jag kan göra allt hemma utan tids press! Inte passa några tider mer än läggningstiden.

Här ovanför är dagens första kopp kaffe för idag. Nu har jag hunnit få i mig nån mer kopp 😋

Idag är jag som sagt hemma och vabbar. Stora tjejen har åkt på en förkylning, men känner att den är på bättringsvägen.
Jag har kommit ifatt med all vikning av tvätt och idag tänker jag tvätta en massa maskiner kläder med. Är inne på maskin nr 2 nu. Har en eko maskin och den tar tiiid på sig att göra kläderna rena! 😱

Hoppas du mår bra och att du får njuta av det fina vädret ute!

Likes

Comments