Min Viktresa, Mindset
Jag har vidgat mina vyer gällande inspirerande människor. Jag älskar Olga Rönnberg tänket, men har också börjat älska Lofsan o Jessica Almenäs tänket. Har ni inte lyssnat på träningspodden så gör det. Dom tar upp mycket bra och inspirerande ämnen och deras sätt att tänka är lika bra som Olga. Har en massa avsnitt kvar! Är på avsnitt 12 och dom har släppt 100 stycken!


En fråga jag själv ställt till mig efter att lyssnat på ett gäng avsnitt nu är:

Varför är jag överviktig?

1, beror på det på psykisk ohälsa?

Det tror jag inte... Inte vad jag känner just nu när jag tänker på det i alla fall. Mitt liv innan barnen berodde på psykisk ohälsa. Jag åt mig till 108 kg innan mina närstående tog tag i mig och bokstavligt tvingade mig att ta tag i mina problem.

Mina graviditeters övervikt berodde mest på psykisk ohälsa. Men just nu beror det inte på det. Jag mår inte dåligt, jag vill förändra min situation och känner noll lus till det. Det är där jag står. har ingen motivation till att börja.

Jag börjar så många ggr och får inga resultat, sen så ballar jag ur på helgerna med.

2, Beror det på mina graviditeter?

Ja, det tror jag det gör. jag gick ner till 79 kg innan jag blev gravid, jag bearbetade det som jag mådde dåligt över och kom över det. Jag kan tänka på det idag och jag känner inga jobbiga känslor. Men när jag blev gravid gick jag upp nästan 30 kg. på grund av ständig oro, psykisk ohälsa, jag kände att jag fick äta vad jag ville och ja hade jobbig foglossning tididgt.

Fick en stressig och dålig start som mamma och gick ner en del, men långt ifrån hälften. Blev sedan gravid igen och gick upp lika mycket, fast jag inte mådde lika dåligt psykiskt.

Nu står ja här och har gått ner 12 kg sen jag vägde mig efter förlossningen och det är över två årsen nu. Med andra ord. jag har haft denna vikt i över 1 år! Händer inget, trotts att jag går mina 10 000 steg om dagen, tränar trx 2 ggr/veckan. och äter hyfsat okej.


Bilderna är hittade via google, så det är inte jag som tagit dom. Ville bara visa bilder på tre inspirerande tjejer som jag rekommenderar alla att följa och lära av.


Jag ska nu skriva en matdagbok, tänker inte räkna kalorier, utan bara skriva allt jag stoppar i mig. Jag ska äta som familjen, men lägga till mer grönsaker och byta ut vitt bröd, pasta och socker mot andra alternativ. Sen ska jag börja mäta mig igen.

träningsdagbok ska med skrivas, hur mycket jag går och alla styrkepass. bryta ner det till hur många reps av varje får komma senare.

Nu ska jag fika med barnen och börja med kvällsmat!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Barnen
Igår hade vi alla i familjen en hektisk dag. Lång jobb dag för mig och lång förskoledag för barnen. Min sambo jobbar alltid till halv fem, men han behöver jobba över för dom har riktigt mycket att göra. Så han hade stressen i att hämta barnen i tid.


Men igår kväll precis vid middag började Saga klaga på ont i huvudet och så var hon väldigt trött och låg. Vi åt middag, gav smärtstillande och var i säng vid halv sju. Idag vakna hon med en temp på 37,7 och kändes feberhet på kroppen. Magkänslan sa stanna hemma, men tänkandet på jobbet sa att vi lämnar henne på förskolan så får dom ringa om hon är sjuk! Detta ständiga dåliga samvetet för att låta barnen gå till förskolan för att man sätter jobbet i klistret. Har skrivet om det tidigare, men det är ett återkommande *problem* hos mig. Vill ju inte va mamman som stannar hemma för minsta lilla för att jag inte vill jobba. Handlar ju inte om det. Men jag får känslan av att det är så jobbet tänker om mig. Fast igentligen tror jag inte dom gör det, utan det är mitt dåliga självförtroende/självtilliten som talar. Jag är inte tillräckligt stark i mig själv att besluta hur det ska bli. Vill gärna att andra gör det åt mig.

Men nu sitter jag här hemma och det har visat sig vara rätt beslut att stanna hemmma. Tempen ligger nu på 38,1 och hon har klagat på ont i huvudet imellanåt. Hon leker för fullt ibland för i nästa lägga sig i soffan och gråta.

Men detta med huvudvärk på en 2 åring, är det normalt? Googla ska man inte göra, blir ju bara uppskrämd med alla hemska sjukdomar som finns. Någon som läser som vet?

Bild på Saga från i söndags. Hon kan somna hur som helst, var som helst!

Likes

Comments

Mindset, Min Viktresa

Idag är jag nöjd, idag följde jag min plan och min planering Funka. Jag åt dock lite för mycket ikväll! 🙈 men annars så är dagen klart godkänd!

Hade utbildning i eftermiddags som slutade 16.00 och min träning (Trx) börjar 17.00. Mellan där skulle jag hämta barn och lämna till barnvakten, köra och köpa hundmat och sen ta mig till träningen. Helst hinna med ett mellanmål med, för på utbildningen bjöd dom på kanelbulle (som jag inte åt) och jag trodde de skulle va som förra gången med pålägg o fralla/knäcke. Så själv hade jag inte med någon fika.

Jag fick gjort allt och trotts stress gick det bra! Inte optimalt, men ibland blir det så här. Jag åkte till jobbet med träningskläderna på och jag körde bil till jobbet för att allt skulle hinnas med. 👏🏼

Så nu ska jag sova! God natt

Likes

Comments

Min Viktresa, Mindset

Jag förstår tanken med meetoo, men att det bara ska inrikta sig på kvinnor är enligt min mening fel. Finns även män som blivit sexuellt ofredade. Tycker alla ska räknas oavsett vem man är.

Idag har jag kört ett snabbare och enklare pass av Olgas rumpa och mage bok. Hade planerat ett fullt pass, men med en klocka som tickade fort mot middag och mindre glada barn provade jag steg 1 och körde 1 set/övning. Kändes så svårt, jobbigt och härligt. Här kan jag utvecklas.

Har även blivit vän med fler tjejer på fitbit och är nu med på en utmaning som går ut på att gå flest steg av 10 personer mellan måndag o fredag. Jag ligger nu på plats sju, men jag vill ha detta som en pusch, inte som tävling mot andra.
Nu har jag personer som ser när jag inte gått speciellt mycket. Kan behöva det kravet på mig.

Vågad visade idag minus 0,8 kg. Inte vägt mig på länge så blev super glad. Tänkte plocka upp vägningen igen.

Hoppas allt är bra med dig!

Likes

Comments

Min Viktresa, Mindset

Jag är med i en messenger grupp med ett gäng tjejer från Olga Rönnbergs utmaningsgrupp från Facebook. Vi har aldrig setts med skriver till varandra flera gånger i veckan om Mindset, träning, livet, med o motgångar och nu verkar det som om vi ska ses i Stockholm nästa år på tjejmilen. Inget är bokat utan vi har precis börjar prata om det.
Men så kul om det blir av. Så feg som jag är vill jag ha med någon dit som jag känner. Inte för att ja inte litar på dom jag ska träffa utan mer för att känna att man är med någon i den stora staden. :) åka dit med någon och åka hem med någon.

Annars då, hur går det med min träning, Mindset, livet, vikten osv. Jo jag känner mig hyfsat okej trotts häxan röd. Jag har idag tränat Trx och det kändes super i kroppen.
Jag känner att jag fått verktyg och har lärt mig att motivation är verkligen inget att ha! Är bara att planera o göra!

Mina 10 000 steg blir inte av idag, för vi har stormbyar ute så det kändes livsfarligt att gå längre än nödvändigt ikväll med hundarna.

Men jag känner att jag har koll på mig själv! En underbar känsla.

Nu sova.. äntligen så ska jag jobba imon efter en massa vabb.

(Med häxan röd på besök, en massa vabbande och en väldigt chokladsugen mamma, så bakades det idag chokladbollar utan vitt socker, även om dom inte blev nyttigare så var jag nöjd över mig själv! Att undvika socker är ändå det största målet jag har!)

Likes

Comments

Allmänt, Mindset

Jag vill så mycket!

Jag vill gå ner i vikt, jag vill läsa mina böcker från Olga och även sockerbomben. Jag vill blogga regelbundet, jag vill vara en pigg och glad mamma. vill ha ett fint hem, jag vill titta ikapp på alla mina serier m.m. Hur ska jag få saker jag vill gjorda?

Att göra listor har jag testat. Men det har inte funkat.... Vet inte om jag ska ge det en chans igen kanske, Hur gör du?

Idag är det onsdag och jag är ledig, imon är det torsdag och jag ska vabbar igen. Tredje veckan på raken nu med mycket vabb! En riktigt envis förkylning har hon åkt på vår stora tjej. Var hos läkaren igår och fick inga svar på vad det var mer än lite förhöjd sänka, men inget man ger nån medicin för och förkylda öron. Sen är hon igentäppt och har en jätte jobbig hosta. Det tokiga är i alla fall att hon är pigg om dagarna, men på kvällen kommer febern! Vet att det inte är något att stressa upp sig på, men för jobbets skull gör man det ändå.

Nu ska jag betala en nödvändig men tråkig räkning på 17 000 kronor. Sen blir det fortsätta att tvätta.


Avslutar med förra inläggets bild... så kul bok att läsa! Har i alla fall börjat. ;)


Likes

Comments

Min Viktresa

Nu är boken här och denna gång ska jag läsa allt innan jag går på övningarna. Började läsa idag och ska fortsätta imon! 👍🏼

Likes

Comments

Mindset

Att vakna med ångest!
Jag har inte någon svår ångest eller panik attacker, men ibland händer det att jag vaknar rädd, tryck över bröstet, oro känsla och allmänt nere. Idag är en sån dag. Kan inte sätta fingret på vad det är, utan känsla finns bara där.
Har drömt en massa mardrömmar inatt och ikväll ska jag till wild west Halmstad med tjejgänget. (Är lite nervös över det 🙈)

Hur vänder man då detta mående!? Jag har ingen aning, utan jag bara hoppas det kommer gå över snabbt!

Likes

Comments

Allmänt, Min Viktresa, Vårt Hus

Denna vecka har inte fokus legat på träning utan mer på att få nått gjort hemma.
Vi lever i ett hus med leksaker överallt! Å då menar jag överallt!
Men denna vecka har jag rensat o fixat och planerat om dom flesta rum i vårat hus. När vi är klara kommer vi ha två sovrum, (barnen ska dela) och två tv rum 👏🏼 Ett uppe mellan barnens och vårt sovrum och ett på bottenplan. Blir så bra.

Har även denna vecka vabbat. Vår stora tjej har haft feber från och till i flera dagar. Men imon förhoppningsvis kör vi vanlig dag.

Nu ska jag i alla fall sova efter en hektisk dag med hämtning av ny soffa och förflyttning av gamla soffan.

God natt!

Likes

Comments

Allmänt, Vårt Hus

Oktober är här och jag mår toppen. Köpte rosa bandet igår och har även beställt ett nytt rosa armband från ung cancer. Bär mitt andra armband varje dag! Och det köpte jag för ett par årsen.

Igår började vi äntligen med att sätta stolpar. Satte ungefär hälften, så har en del kvar. Men vi är igång. Målet är att ha det klart innan snön kommer. Så vi kan va ute i vinter o leka!

Vår trädgård är verkligen under all kritik. Så mycket ogräs och jag vet inte var jag ska börja!
😱 Väldigt svårt att vara ute med två barn utan staket och få något gjort. Men nån gång får jag väl ordning på min trädgård.

Ingen ordning på inlägget heller idag märker jag! 🤣

Hur mår du?

Likes

Comments