Jag, Mitt liv, Tankar

Känner att jag trots en lite tyngre period kan behöva fokusera på lite positiva saker som hänt eller som jag faktiskt åstadkommit. Here we go!

Jag har som sagt haft en bra sommar trots ångest och lite annat strul. Men jag har umgåtts med de som betyder mest vilket har betytt mycket.

Jag har på två dagar lagat mat! Två olika maträtter dessutom så nu har jag matlådor för ett antal dagar i både kyl och frys. Detta var första gången sen innan sommaren vill jag tillägga. Jag har alltså inte lagat mat överhuvudtaget tills igår på över 2 månader. Laga mat är en av mina största hinder, något som påverkar mitt tillfrisknande mycket.

Jag har även som jag nämnt tidigare storstädat hela lägenheten. Och då även i lådor, skåp och avlopp. Jag har en förmåga att stoppa in eller lägga ner saker i skåp och lådor när jag städar. Det är för att jag inte orkar fokusera tillräckligt länge när jag städar. Men nu har jag äntligen fått ordning på det! Även köket som är det värsta jag vet har fått sig en omgång!

Jag har varit på Ikea och köpt lite grejer. Nya gardiner och gardinstänger, nya tallrikar, lampor mm. Något som jag också tror hjälp mig att få lite inspiration att fixa iordning.

Att ha gjort detta är på något sätt ändå ganska stort för mig om man får säga så, det är något som jag ofta skjuter undan för att det kräver så mycket hjärnfokus i slutet, precis då när min är slut. Jag har börjat tro på mig själv, tro att jag faktiskt fixar att slutföra vissa uppgifter ibland. Vilket har varit otroligt svårt senaste tiden.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag är inne i ett läge just nu när jag trött som jag redan nämt, jag är trött. Men jag har fruktansvärt svårt att slappna av, det går bara inte. Det måste vara full rulle hela tiden. Undra om det har med att jag försöker skjuta undan ångesten kanske?

Jag försöker nog fokusera på annat hela tiden och det gör mig bara ännu tröttare. Anorexin blir inte bättre, jag lyckas inte få upp vikten och jag vet att det är för att jag faktiskt inte orkar eller vill ta tag i det just nu. Jag behöver få en spark i baken av någon. Jag är oförmögen att ta tag i det själv. Dessutom vet jag att anorexin, svälten, och att jag plågar mig själv är har så mycket att göra med det jag var med om för några månader sen. Jag vill visa att det fortfarande plågar mig, att det är ett helvete, att det har förstört så jävla mycket. Det har förstört så många situationer under sommaren som gjort att jag visat mig konstig för andra. Jag vill visa honom att jag mår skit över det, att hans handling påverkat mig så mycket. Jag vill kunna säga att det är hans fel. Det är sjuka tankar men jag kan inte stoppa de.

Om några veckor ska jag till läkaren och sen får vi se hur vi ska gå vidare.

Likes

Comments

Jag, Mitt liv, Tankar

Hello <3

Jag är hemma. Jag har landat. Jag är tröttare än någonsin. Så känns det i alla fall. Jag mår inte dåligt, det gör jag inte. Det känns bara lite konstigt allt. Att jag haft semester och nu när det är dags att börja jobba om några dagar så är jag bara trött. Men ändå så är jag glad, jag är glad över min sommar som ändå varit bra. Jag har trots daglig ångest haft det bra (det känns konstigt att skriva det) i det stora hela.

Utredningen har kommit igång, och psykologen som utför den är superbra. Personen ser verkligen mig och mina svårigheter. Då det är samma psykolog som gjorde basutredningen förra året så är vi välbekanta nu kan man säga, haha. Nä men det underlättar verkligen för mig som har otroligt svårt att slappna av i konstlade situationer vilket lätt "intervju"-delen på utredningen annars kan vara. Kanske bidrog torsdagen till denna dryga trötthet.

Imorgon är det söndag, till veckan börjar jobbet igen och med det innebär det att söndagens rutiner återigen blir extra, extra viktiga. Jag har lyckats dra ner lite under sommaren men nu är det med andra ord dags igen.

Likes

Comments

Hörni, jag har startat ett instagramkonto som jag kommer att använda för att slänga upp bilder. Det blir lite lättare att göra i farten än att gå in och skriva.

Jag kommer såklart att skriva på bloggen som vanligt såklart ;)

Kontot är nystartat så in och följ så kommer det komma upp bilder inom kort ;) Mittannorlundaliv_

Likes

Comments

Jag, Mitt liv

Hello!
Nu har det varit lite tyst här igen. Det blir tydligen så ibland. Jag har haft några dagar som ändå varit okej, iaf på kvällarna, har inte haft hjärtklappning när jag ska sova och inte heller fått någon panikångest i samband med det. Ändå ganska skönt. Däremot har mun dagliga ångest fortsatt, den finns med mig dagligen, jag vete tusan hur jag ska få bort den alltså. Det är bara jobbigt.

Jag har inte vägt mig på flera veckor, även det är jobbigt. Att inte ha någon kontroll över vikten är otroligt påfrestande psykologiskt.

Panikångesten börjar komma mer och mer i sociala situationer som jag tidigare haft någorlunda kontroll över. Ser nästan fram emot att komma hem och träffa läkare mm för att se vad som går att fixas.

Men jag jobbar på det.

Likes

Comments

Mitt liv, Jag, Månadens lista

Nu lider juli mot sitt slut, tänkte därför slänga nästa lista. Jag tänkte fortsätta köra på månadens lista, känner att det kan vara lite kul att titta tillbaka på!

Månadens färg: Jag är fortfarande i en fas där jag använder mycket ljusa färger, kan bara inte välja en färg så säger just ljusa färger denna gång!

Månadens favorithändelse: Kan inte bara nämna en händelse, men alla tillfällen när jag haft så kul med mina vänner när vi suttit och pratat så jag skrattat så jag fått ont i magen.

Månadens dryck: Ja, like always cola zero, kan slänga in en och annan ramlösa mango också. Utökar denna, nu blir det en och annan Loka päron mango också. Ser ni mönstret ;)

Månadens detalj: mina vita Converse.

Månadens klädesplagg: Jackan. Varför är det så jäkla kallt i Norrland. Det känns lite surt att se hur bra väder det är hemma när man är här och fryser hela tiden, haha.

Månadens middag: fortfarande äter jag för det mesta kycklingsallad, äe inne i den perioden. Är inte sugen på så mycket annat och då är det svårt att äta något annat.

Månadens bästa inköp: vet faktiskt inte..

Månadens bästa beslut: Att åka hemifrån en längre tid, har varit superskönt att släppa allt där hemma.

Månadens upptäckt: Jag kallar denna för månadens insikt istället. Att jag är långt ifrån frisk från anorexin. Det känns tungt men det är ändå bra att jag är medveten om det tror jag. Nu gäller det bara att jag får hjälp ordentligt igen. Det är väntetid tyvärr...

Månadens projekt: Storstädning hemma, ja ni kommer kanske ihåg när jag på några dagar storstädade, rensade avlopp, rensade skafferier mm.

Månadens längtan: att bli frisk.

Månadens uppfyllda mål: Att jag vågade skicka in en ny egenanmälan till capio angående anorexin.

Likes

Comments

Anorexi, Jag, Mitt liv, Tankar

Hello 🖤

Jag har haft några intensiva dagar, och det känns i kropp och knopp. Är lite lagom slut.

Helt plötsligt börjar det kännas som att jag håller på att tappa kontrollen över mig själv igen. Mer än vanligt. I söndags fick jag sådan jävla ångest när vi skulle äta pizza ute. Det var så mycket värre än vanligt. Jag brukar kunna klara att äta lite pizza ibland, speciellt om jag faktiskt känner mig riktigt hungrig som jag var denna gång. Men jag satt där efter en bit pizza och började skaka, fick svårt att andas och försökte hålla tårarna borta. Jag satt där med ett gäng vänner där de flesta inte vet om anorexin och jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Efter detta har jag nu mer och mer blivit rädd för att äta, jag vill inte börja känna den där känslan igen varenda gång jag ska äta.

Jag hade min vägningsdag i måndags, inte det vågade jag heller göra av rädsla för vad vågen skulle visa.

Helvetes jävla skit-anorexia.Likes

Comments

Jag, Mitt liv, Tankar

God morgon, här vaknar jag upp till regn. Det har regnat oavbrutet sen igår eftermiddag. Och det är inte lite regn, det öser ner, inte speciellt härligt. Kom hit till Hälsingland i fredags, och har trots regnvädret haft en helt okej helg och jag hoppas resten av tiden här blir bra.

Jag är glad, igår träffade jag en person jag inte träffat på några år, en person jag tycker mycket om trots det. Det gav mig mycket energi. Jag kom på mig själv med att le stort när jag kom hem 01.30. Jag behövde det. Men jag kom också på mig själv med att jag har så sjukt svårt med den första kontakten med människor, oavsett om jag känner personen sen tidigare. När det gått en tid blir det svårt, jag blir nervös, blir liksom lite konstig och vet inte riktigt hur jag ska bete mig. Jag måste slänga iväg ett sms och förklara mig tror jag, haha.

I brist på andra bilder slänger jag in en bild från när vi körde igenom fjällen för några dagar sen.

Ha en härlig söndag hörrni, kram på er!

Likes

Comments

Anorexi, Jag, Mitt liv, Tankar

Glad

Ledsen

Arg

Nöjd

Frustrerad

Misslyckad

Stark

Svag


Dessa är bara några av de känslor jag känner över mig själv under en dag.

Jag kan känna mig glad för sådant jag lyckas med, när jag klarar av något jag inte inte trott tex.

Jag kan känna mig nöjd med mig själv, jag kan iblan tycka att jag att åstadkommit något bra. Jag kan ibland (ibland, inte särskilt ofta) känna mig nöjd med hur jag ser ut. Men det kan vara något som iaf ser okej utbocka det kan göra dagen uthärdlig.

Jag kan känna mig stark när tänker att ja ändå klarat av att hålla mig "flytande" de senaste åren. Det skulle kunnat gå på ett helt annat sätt.

Men:

Jag blir så ledsen när jag tänker på min situation, att jag hamnat här och att det är så helvetes svårt att slå sig fri.

Jag blir arg och frustrerad över att jag känner mig så svag och misslyckad som inte klarar av att hålla mig frisk. Att jag inte klarar av att hålla en hälsosam livstil och klarar av att hålla anorexin i schack, att hålla hjärnspökena på säkert avstånd. För nu är de etablerade på osäker mark. De är där de inte ska vara och det är inte bra.


Likes

Comments