Mitt liv, Jag

Jag kan nog säga att jag haft en bra helg, utifrån mina mått vill säga. Jag är trött men glad och lite spänd. Det verkar som att det är dags för budgivning på lägenheten så det blir några dagar med spänning i luften. Jag som har så svårt att inte veta utgången. Det kryper redan nu i kroppen, haha!

Med tanke på hur trött jag är, nästan så att jag mår illa, så ska jag gå och lägga mig snart. Det är lika bra så jag är pigg på jobbet imorgon.

Good night med er alla fina läsare 🖤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tankar, Jag, Mitt liv

Jag har en förmåga att alltid tänka, tänk om.

Tänk om det händer något.

Tänk om jag råkar ut för något.

Tänk om jag kommer bli utsatt för något brott t ex rånad eller överfallen.

Tänk om jag blir sjuk i någon obotlig sjukdom.

Tänk om jag döende utan att jag vet om det.

Tänk om andra tycker jag är konstig.

Tänk om jag inte kommer kommer kunna bilda familj, kunna få barn.

Tänk om. Varenda dag dyker tankarna upp. De hindrar mig att ha ett normalt liv ibland. Sen jag fick min diagnos, Generellt ångest syndrom har jag fått en annan inblick i det iaf, jag förstår mig själv på ett annat sätt som tur är. Men jobbigt är det. Riktigt jobbigt stundtals.

Likes

Comments

Jag, Mitt liv, Vardag

Nu har jag parkerat i soffan framför serien Slasher, håller på att kolla igen säsong 1 igen då säsong 2 nyligen kommit ut så behöver uppdatera mig innan jag kan sätta igång med den nya säsongen ;) känner att jag är värd det efter dagens bravader. Har faktiskt fått en jäkla massa gjort. Det blev storstädning, dammat, torkat, dammsugit och alt vad det innebär med att storstäda! Har dessutom fått en massa skräp slängt och blivit av med en massa pant! Känner mig trots allt ganska nöjd!

Sitter och tittar på en massa bilder på lägenheten jag ska gå och kolla på imorgon. Jag riktigt taggad på detta nu och jag vill verkligen ha denna lägenhet känner jag. Den ligger riktigt bra, har ett bra pris och är lagom stor. Jag hoppas visningen imorgon går bra och att värderingen av min lägenhet går bra om några dagar.

Eftersom att dagen har gått i ett idag har jag glömt bort den lilla detaljen att äta mat. Nackdelen med att fortfarande inte ha normala hunger/mättnadskänslor. Jag blir oftast inte hungrig, något som är ett dilemma för mig för om jag är igång med något en hel dag så är det lätt hänt att jag gläder bort att äta för att jag helt enkelt inte blir hungrig. Jag har i alla fall slängt in några mackor i ugnen så snart blir det varma mackor här, kommer nog sitta gött sen!

Hoppas ni har en härlig lördagskväll oavsett vad ni gör för något <3


Likes

Comments

Jag, Mitt liv

Jag hade en bra fredag, var hos min mamma en sväng och åt mat, vi pratade lite om lägenheter och sådant, på söndag ska vi gå på visning. Intressant! Superroligt! Idag och imorgon är det städning och lite rensning som gäller här för på måndag kommer det en mäklare hit för att värdera min lägenhet, då behöver det var fint! Jag hoppas att han kan komma under dagen när jag är på jobbet, tycker det är jobbigt att vara hemma samtidigt som okända människor. Min mamma kommer nämligen vara med även hon så hon kommer ta hand om det då ;) Håller tummarna för det, haha!

Jag ska ta och lägga upp en plan nu för dessa två dagar, behöver få ordning på torpet! Vi höres under dagen!

Likes

Comments

Jag, Tankar

Varenda dag försöker jag se det positiva i livet. Jag försöker kämpa för att leva ordentlig och inte bara hålla mig över ytan. Varenda eviga dag. Jag ska fortsätta att kämpa. Varenda eviga dag.

Med det säger jag good night <3

Likes

Comments

Jag, Mitt liv

Fredag och helg igen, riktigt skönt måste jag säga. Fast det är det väl alltid, om man nu inte råkar jobba helg och är missnöjd ;)

Jag har en helg där mitt enda mål är att vila framför mig, kanske ska få lite städning och rensning gjord här hemma. Håller nämligen på att leta ny lägenhet. Jag har fått beviljat ett nytt lånelöfte så ny ska jag på lägehetsjakt, det känns jäkligt spännande. Just nu är jag inne på hemnet flera gånger om dagarna! Det är så roligt och det känns som en positiv händelse i min annars så stundtals lite jobbiga tillvaro just nu.

I will keep you updated!

Hoppas ni får en härlig helg <3

Likes

Comments

Jag

Jag blir så arg över att läsa om hur många tjejer där ute som blivit utsatta sexuella trakasserier- och/eller övergrepp. Det är hemskt att killar och män kan ta sig friheter, anser att det är okej att utsätta andra människor på ett sådant sätt. Ibland undrar jag om de ens fattar vidden av deras handlingar.

Även jag har blivit drabbad och utsatt. Det har hänt på krogen, det hände i skolan, det har hänt på jobbet. Även om det har sett olika ut så har det varit lika jobbigt och frustrerande varenda gång. Och det har faktiskt satt sina spår. Det har lett till att jag känner mig otroligt obekväm i killars sällskap, speciellt om jag är själv. Jag får panik och blir handlingsförlamad om jag hamnar för nära någon obekant, eller någon som visat intresse. Jag låser mig.

Men det som satt sina spår mest är det som hänt nyligen. Ni vet att jag avslutade ett förhållande i våras. Det behövde göras av olika anledningar. Den största av dom som ledde till att jag inte längre litade på den man jag en gång litat mest på. Hans handlingar som vände upp och ner på allt.

Jag trodde aldrig att jag skulle bli utsatt i ett förhållande med någon som jag litade så mycket på, med någon som visste så mycket om mig. Med någon som visste så mycket om min bakgrund och vad jag gått igenom tidigare. Sexuella övergrepp i ett förhållande var något jag bara hade läst om i tidningar. Men nu hände det mig. Att bli utsatt för sexuellt övergrepp i ett förhållande trodde jag aldrig skulle hända mig. Jag trodde att han var bättre än så. Händelserna ledde till ett otroligt dåligt mående, jag fick ett återfall i Anorexin, jag blev inbunden, jag byggde upp en mur. En mur som fortfarande sitter uppe, starkare än någonsin. Det kommer ta lång tid innan jag kommer låta den falla. Det kommer ta lång tid annan jag kommer kunna släppa någon in på livet igen. Det känns sorgligt.

Behöver jag ens säga att hatar honom? Det kan jag ärligt säga att jag gör.


Likes

Comments

Jag, Mitt liv, Månadens lista

1. Beskriv din höst med tre ord

Trött, omtumlande men ändå glad.

2. Hur mycket gillar/ogillar du om hösten till skillnad från de övriga årstiderna?

Jag gillar faktiskt nästan inte alls hösten, jag tycker den är tråkig och kall. Det är jobbigt när man aldrig vet hur vädret kommer vara. Det är varmt, kallt, regnar, blåser och solen skiner. Allt på samma dag i bland. Det är omöjligt att veta hur man ska klä sig. Sen att vara ut när det regnar, det fullkomligt avskyr jag. Oavsett hur bra kläder jag har, jag har faktiskt allt jag behöver för att kunna vara ute i regnet men det är sjukt jobbigt ändå då.

Jag kan väl ibland någon enstaka gång tycka att det är lite mysigt när det börjar bli lite mörkare och kallare bara för att man kan börja tända mer ljus och sånt hemma. Men det är väl typ det. Ja, jag känner mig tråkig.

3. Vad var bäst med sommaren?

Att ha semester. Att vara ledig och att bara kunna vara utan måsten. Dagarna med sol och vänner var det allra bästa, de vill jag ha tillbaka. Nu.

4. Spendera hela hösten inomhus eller utomhus?

När det är dåligt väder och ganska ofta, inomhus ;) När det är sol och finväder kanske man kan få till lite utomhustid för att njuta av det fina vädret och den friska luften.

5. Vad kommer du dricka och äta i höst?

Haha, här kommer det inte något roligt svar med något helt revolutionerande. Jag kommer fortsätta att äta det jag äter och att dricka cola zero, haha.

6. Vad är bäst/sämst med hösten?

Sämst är att det blir mörkare, jag gillar inte mörker. Det gör att jag mår sämre. Det som är bäst är väl då kanske att man kan vara hemma och inomhus med bättre samvete, att inte känna så mycket krav på att man ska vara ute och så.

7. Hur höstmyser du?

I soffan, under en filt och samtidigt läser en bra bok eller tittar på en bra serie.

8. Hur ser den optimala höstoutfiten ut?

Det ska vara varmt och mysigt men ändå snyggt. Jag använder halsdukar till allt typ, det är väl min grej ;). Nä men ett par jeans, boots, kofta och en kappa på det.

9. Den bästa musiken för regniga dagar?

Jag lyssnar på samma musik oavsett vad det är för väder eller årstid ;) Spelar ingen roll om det regnar eller om solen skiner. Däremot har jag en förmåga att lyssna sönder en och samma låt tills jag tröttnar...

10. Hur förbereder du dig inför vintern?

Jag håller tummarna för att det ska bli lagom kallt och att det ska komma snö. Det är mitt sätt att föreberda mig, haha, jag har hellre snö och riktig kyla än snö/regn och 0 gradigt. Det är det värsta. Det är ju väldans mysigt med mycket snö, det blir ljusare och tystare på något sätt.

Likes

Comments

Anorexi, Jag, Tankar

Varför kommer det alltid ett gäng dåliga dagar efter dagar när allt känts bra och positivt?

Varför kommer det dagar som gör att luften går ur en när det bara för några dagar känts som att man var på väg i rätt riktning?

Från att i helgen känt mig positiv och ändå tyckt att jag lyckats göra framsteg med allt vad det innebär, t ex utgång med middag två fredagar i rad. Att vara på jobbet utan att känna alldeles för mycket ångest över mig själv. Att inte oroa mig för allt runt om kring mig. Då menar jag verkligen allt. Jag vet inte om jag är den enda, men jag har en förmåga att förstora upp saker, det vet jag. Det är en del av mina svårigheter som jag jobbar med dagligen. Jag fastnar i det och kan inte släppa tankarna. Det blir ett tvångsbeteende som tar över.

Jag vill gömma mig. Jag vill gömma min kropp, vill inte att någon ska se hur tjock/smal jag är. För så snurrar tankarna. Ena stunden skäms jag för att jag både tycker och känner mig för tjock, och ful. Andra stunden är det tvärt om. Då känner jag mig för smal, och äcklig. Jag vill bara inte visa det. Jag vill bara krypa ur skinnet för att allt känns så obehagligt. Att vara kluven i tankarna och att vara blind för hur min kropp egentligen ser ut gör det ta svårt. Idag gömde jag mig i en stor oversize kofta (tack och lov för hösten och modet just nu). Imorgon vet jag inte vad jag ska klä på mig för något. Jag har ångest över det. Det är så jobbigt att jag inte kan styra över detta, det är det som känns värst. Jag har inte kontrollen just nu. Det är anorexin som har kontrollen och jag är en bricka i spelet.

Varför ska det alltid bli så här tillslut?

Likes

Comments

Mitt liv, Jag, Vardag

Ny vecka, nya mål. Jag har några saker jag ska ta tag i och få ordning på denna vecka. Några är enklare än andra.

Jag ska ordna upp och sortera en hel del papper, bl a dokument angående rånet jag blev utsatt för för några år sedan. Jag måste hitta polisanmälan, tingsrättsdomen och hovrättsdomen så att jag ska kunna skicka in en skadeståndsansökan (vill inte ringa polis och tingsrätt mm för att få kopior, i don’t like phones). Har inte orkat ta tag i detta förens nu, men nu känner jag att jag faktiskt orkar.

Jag har bestämt mig för att träna två gånger denna vecka. Det ska vara enkla lugna pass, jag behöver nämligen komma igång igen men får inte överdriva. Så en-två promenader eller ett besök på gymmet. Håll tummarna för att jag lyckas. Det tar emot lite att gå till gymmet. Känns ovant och känns obekvämt.

Behöver ta tag i tråkigt pappersarbete till jobbet.

Det blir helt enkelt en lite utmanande vecka så sist men inte minst, ska jag vila och komma ihåg att äta ordentligt!

Likes

Comments