Jag, Tankar

Tro det eller ej, men jag fick ihop en maskin disk och lite städning innan jag jag gick iväg till läkaren idag. Känns bra!

Läkarbesöket i sig gick väl också bra, medicinerna var i sin ordning, ska göra en liten ökning på en, Topimax (egentligen medicin mot epilepsi) som jag tar som både stämningsstabiliserande och förebyggnade mot migrän. Det har fungerat bra faktiskt men då jag fortfarande fått några enstaka anfall så ska en lite ökning göras. Läkaren sa idag att det bara är en liten del av befolkningen som använder detta som förebyggande medicin, ca 10 %! Känner mig lite som en försökskanin, haha. Men mig gör det inte så mycket, jag provar gärna nya lösningar som kan leda till att jag mår bättre, då migränen och mina sjukdomar har blivit lite av ett handikapp för mig. Så länge jag inte får fruktansvärda biverkningar så.

Som jag sagt tidigare mår jag just nu bra i min bipolära sjukdom så idag kunde vi prata om annat en hel del. Vi prata om min kommande neuropsykiatriska utredning som väntar. Jag fick berätta om vad jag tänker kring mina svårigheter och vad jag eventuellt tror att jag kan ha för diagnoser, jag har ju endå en hel del tankar då jag stöter på detta i jobbet och då det finns i släkten. Jag har läst mycket om det också av den anledningen. Så vi pratade om typiska tecken för dessa och han sa att det är bra att läsa om det för det kan få upp ögonen och hjälpa på vägen nu innan allt blir klart. För det kommer ta sin tid. Utredningen kommer starta i år sa han. I år! Haha alltså jag orkar inte. Men men det är väl bättre än ingenting.

Men summan av dagen läkarbesök, jag gick därifrån med än bra känsla i magen. Det känns skönt.


Likes

Comments

Jag, Mitt liv

Ny dag, nya tag. idag är ja på ett positivare humör. Så vi kör på en liten dagens-lista!

Dagens mående: Bra, känner mig gladare. Som sagt även positivare, så ska ta tag i lite saker här hemma så jag kan få upp måendet lite mer.

Dagens aktivitet: Läkarbesök, ska om ett par timmar pallra mig iväg till läkaren för medicinuppföljning samt få uppdatering för väntetiden på övriga utredningar.

Dagens måste: Diska, blä alltså jag hatar verkligen att diska! Jag vet inte hur många gånger jag har slängt tallrikar och bestick. Trots att jag har diskmaskin.

Dagens egentligen vill göra: Bara vara, inte göra ett skit haha. Jag skulle gärna bara ligga i soffan och läsa och dricka cola. Kanske se någon bra film.

Dagens vill ha: Städhjälp!

Nä, jag ska försöka ta tag i lite disk nu, den lär inte ta hand om sig själv. Kan vara skönt att få lite gjort innan jag ska iväg ändå!

Likes

Comments

Jag tänker ofta tillbaka. Jag tror inte att jag är ensam. Hittade två bilder som visar mig när jag var frisk, det var en period under ett par år när jag var frisk och fri ifrån ätstörningarna. Däremot så mådde jag fruktansvärt dåligt. Nu i efterhand vet jag ju att det var den bipolära sjukdomen som var boven. Med bilder vill jag hur helst visa mig och hur jag såg ut när jag var frisk, låg på en hälsosam vikt (tror jag, vägde mig inte), åt det jag kände för. Ja ni fattar.

Jag önskar att jag var idag. Att jag kände så, att jag såg på livet på det sättet. För det var fan så mycket lättare. Det var lättare att handskas med den bipolära sjukdomen, för jag klarade mig faktiskt då utan medicin, då det regelbundna matintaget, regelbundna träningen, det sociala umgänget gjorde att jag tog mig igenom dagarna. Mina då närmsta vänner som höll ording på mig, hjälpte mig, såg till att inget hände. Jag har så många att tacka idag egentligen. Jag var inte själv en mer än någon dag under vissa perioder. Jag var sällskapssjuk. På riktigt. Det låter jävligt konstigt nu i efterhand, för det är inte jag egentligen. För det var en av de hypomana skoven, så det var inte riktigt jag fast det var jag. Det är så svårt att förklara. Jag skulle så gärna vilja förklara för dom, varför jag gjorde som jag gjorde, varför jag var som jag var. Jag vill säga förlåt.

Likes

Comments

Jag, Tankar

Jag blir fruktansvärt frustrerad ibland. När jag kommer på mig själv med att förstå att jag just då inte vet vad jag ska göra, eller hur jag ska göra. Jag förstår att jag inte förstår. Jag förstår att jag inte förstår och det gör mig panikslagen. Ibland undrar jag om det hade varit enklare om jag inte hade varit medveten om att jag har svårigheter. Innan allt det här med utredningar och diagnoser så var det bara så det var. Att jag var känslig och blyg. Nu är det så mycket mer.

Jag har svårt med sociala koder. Jag förstår inte alltid ironi. Jag kan inte alltid avläsa ansiktsuttryck. Jag har svårt att hålla ögonkontakt med andra. Jag kan verka oartig då jag vet inte hur jag ska hälsa på nya människor, så jag undviker det, jag väntar på att de ska hälsa på mig.

Varje gång det uppstår något som har att göra med ovanstående (och jag så himla mycket mer svårigheter, det är bara några) och jag märker att det blir fel för mig. Varje gång blir jag så frustrerad att jag vill slita av mig håret. Jag vill ta sönder saker. Allt för att få bort frustrationen som gror.

Likes

Comments

Anorexi, Jag, Tankar

Ja och så var det söndag igen! Det gör absolut ingenting för jag är ledig ett par dagar till, känns gött!

Igår blev det en sväng ute, köpte ett par nya skor och några böcker. Så sen bokrean startade har jag köpt 9 böcker, haha, ja är man en bokmal så är man. Men det passar bra nu när man har ett par slappardagar att se fram emot. För det är precis det jag ska försöka göra, slappa och samla kraft.

Tankarna fortsatte att snurra igår. Jag skulle äta middag med en vän, jag höll på att få panik över att han tyckte att jag skulle få en och en halv köttbit. Jag kunde bara tänka mig en. Vad är skillanden liksom? Nästan ingen alls. Jag tillät honom inte att lägga upp maten till mig utan jag behövde göra det själv. Jag behövde ha kontrollen. Så var det länge sen, väldigt länge sen jag kände.

Fan alltså, hur allt på bara några veckor och dagar kan vändas åt fel håll. Jag som för någon månad sen kunde känna mig frisk emellanåt. Kunde känna mig normal. Jag kände mig någorlunda bekväm i min kropp. Jag kunde äta det jag ville, tänkte inte så mycket kring det. Till nu. När allt vänt. Allt börjar bli ett helvete igen. Och jag vet inte vad jag ska, vad jag vill, eller hur jag ens ska ta mig an detta. Är det ett återfall? Är det bara en dipp? Jag vet inte, för det är inte likt något jag känt tidigare under denna tid med anorexin.

Likes

Comments

Anorexi, Jag, Tankar

Ja till dagens besök på capio, det kändes som sagt bra men tungt. Den senaste tiden har jag fallit tillbaka till vissa av anorexi beteendena. Allt var inte dåligt, mycket hade blivit bättre och det påtalade även behandlaren, hon sa också att hon märker att jag känner och är medveten om min kropp nu på ett annat sätt.

Men ändå så är det vissa saker som gör att varningslampan börjar blinka, som dom säger ibland. Att jag inte äter som jag ska. Att jag gått ner i vikt och nu ligger på undervikt igen. Okej, ja det fattar jag också att det inte är bra. Att jag har börjat med kroppskontrollerande beteenden igen. Och sen lite annat med. Jag gick därifrån med uppmaningen att jobba med min vidmakthållandeplan mot återfall och börja veckoplanera matschema och självregistrera. Allt för att försöka vända innan det går för långt.

Jag vet bara inte om jag orkar just nu. Jag skulle vilja ha någon som löser allt utan att jag behöver göra något. Någon som fixar min mat. Någon som planerar matschemat åt mig. Jag tycker visserligen om planering (allt utom matplanering) och jag mår bra av det, men jag orkar bara inte just nu. Det är som att luften bara gick ur mig.

Jag är inte frisk.

Likes

Comments

Mitt liv, Tankar, Anorexi

Hej på er fina läsare <3

Idag hade jag ju som sagt uppföljningssamtal på Capio ätstörningscenter. Det gick väl både bra och dåligt. Är lite kluven. Jag återkommer till det i ett annat inlägg lite senare.

Efter besöket så tog jag en sväng i centrum och shoppade lite för att få upp humöret lite. Jag vet inte om man kan kalla det onödigt men jag tyckte att den var fin, haha, en ny anteckningsbok. Jag som många andra skriver nämligen också någon form av dagbok. Där det mest privata, sådant som jag faktiskt inte skriver om så mycket om här, även om jag skriver en del.

Denna fina blev det, med guld och allt ;)

Likes

Comments

Jag är trött, fruktansvärt trött. Det går ut över maten, då jag inte orkar ordna något att äta. Imorgon ska jag på återbesök på Capio. Har ingen aning om vad som kommer att göras, vad gör man på ett återbesök?

Nu ska jag gå och lägga mig och hoppas på en piggare dag imorgon.

God natt med er alla <3

Likes

Comments