Jag, Mitt liv, Tankar

Hello ute i stugorna!

Lördagskväll, skönt tycker jag. Jag har tagit det lugnt hela dagen, har läst som tusan alltså. Har läst ut en bok, och har börjat på en ny. Sen har jag sovit en sväng också. Det är min typ av lördag det! I like It!

Till något annat. En anledning till att det är lite tyst här just nu. Jag är lite tankspridd. Jag är i en situation jag inte vill vara i just nu. Jag är så jävla kluven. Det har ingenting med sjukdomarna att göra, inte för min del iaf. Jag får bara olust känslor i hela kroppen. Jag får dagligen höra kommentarer som ska vara "roliga" eller lite ironiska och som ska ses med glimten i ögat. Men för mig får det mig bara att tänka på en enda sak, får mig att känna en enda sak. Flashbacks och kalla kårar. Just nu vill jag typ bara packa ihop och dra någonstans. Vill fly från verkligeheten ett tag.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej på er finisar!

Nu var det några dagar sen igen. Det blir väl så ibland. Dagarna går lite för fort just nu, vetetusan hur jag ska hinna med allt. Tur att det på något sätt ändå rullar på. Måendet då? Blandat skulle jag vilja säga, huvudet hänger med och mår bra. Det är däremot värre med kroppen som sviker mig ibland. Yrsel, magkatarr, huvudvärk, iskalla händer och fötter vilklet leder till att jag fryser något kopiöst. Och på det en fruktansvärd hjärtklappning som leder till panikångest då jag i stunden tror att hjärtat snart ska sluta slå. Jag kan ju meddela att hjärtklappningen inte blir bättre då.

Härom kvällen låg jag i över två timmar med hjärtklappning som efter ett tag avtog men sedan kom tillbaka för att jag fick panik över att det kändes som att hjärtat stannat när det lugnat sig. Det gick alltså runt och runt och runt. Helt galet. Dessutom så vet jag liksom inte vad jag ska göra, ska jag ringa någon. Vad är rimligt i dessa fall? Hur länge kan man ha hjärtklappning utan att att det är farligt för hjärtat? Nej detta ska jag ta upp med min läkare när jag träffar honom nästa gång!

Till något helt annat, idag hade jag turen att få vara utomhus i solen på jobbet, ute in the nature. Lite lagomt fridfullt sådär ;)


Likes

Comments

En förebild/person som jag ser upp till:

Detta är något som jag tycker är otroligt svårt att skriva om. Jag kan inte rikitgt komma på en persen eller någon som är "the one" och nämna något namn. För det finns otroligt många fina, starka, modiga, annorlunda, kreativa (det finns oändligt många olika egenskaper) och speciella människor därute som har olika inverkan på mig. Jag suger liksom åt mig lite från varje som jag tar till mig som sen kanske kan hjälpa mig på vägen. Att man få så mycket insipiration och kraft från människor som man inte känner tycker jag är häftigt ändå, ja nu fokuserar jag på det positiva här!

Tänk om omvärlden skulle bestå av konstruktivitet och positivitet istället för negativitet. Tänk vad mycket tips och ideer vi i omvärlden, i våran egen lilla omvärld skulle både skulle kunna ge och få. Och kanske med de kunna bli varandras förebilder. Det hade väl ändå varit bra tycker jag.

Nej till negativitet!

Ja till positivitet!

Kram på er! ;)


Likes

Comments

Good morning!
Jag har ta mig tusan sovit 8 timmar i streck utan att vakna i natt, det är inte illa! Att jag sen vaknade med galet kliande och svidande ögon är en annan femma. Jäkla allergi! Somnade om en sväng till och vaknade sen vid 10-tiden, galet skönt faktiskt :).

Nu försöker jag och mina ögon att vakna till liv, sen ska jag ta mig iväg och köpa ögondroppar till mina stackars ögon!

Vill passa på att önska glad påsk till er fina läsare! <3

Likes

Comments

Utmaning

En bild av någonstans jag varit på:

Här hade jag lite svårt att välja, resan jag gjorde till Thailand med mina vänner för ett par år sedan var en av de bästa upplevelserna jag haft. Det var roligt, spännande, väldigt socialt (oväntat att jag faktiskt klararde av det), lite krävande men ändå en av de bästa resorna jag gjort. Därför valde jag en bild därifrån.

En bild från en båtutflykt vi gjorde när vi bodde på ön Koh Chang. Exakt vad ön vi stannat vid när jag tagit kortet vet jag inte. Men jag gillar verkligen de turkos-blåa vattnet.

Likes

Comments

Jag, Mitt liv

Vaknade imorse och kände mig bättre än på flera dagar, high five på den! Skönt måste jag säga. Nog för att det är skönt att kunna ligga och slappa hela dagarna så är det ganska tråkigt i längden. Det är ostimulerande för både kropp och knopp.

Har nu under dagen iaf tagit tag i städning, dammat och dammsugit vilket behövdes! Sen fick jag även tag på en tvättid i tvättsugan, något som typ händer 1 chans på miljonen. Så öven lite tvätt har jag fått undan. Jag känner mig med andra ord ganska nöjd.

Nu är frågan om jag ska vila och ta en färdigrätt till middag eller utmana ödet och se om det finns något jag kan laga istället? Tror nog att det lutar åt något färdigt om jag känner mig själv rätt.


Likes

Comments

En vana jag önskar att jag inte har:

Jag har många gånger svurit åt att jag inte kan släppa saker. Det handlar inte om vad andra gjort mot mig eller likanande. Det kan handla om småsaker som jag gör, eller som jag glömmer att göra. Jag inbillar mig att bara för att jag glömt bort så kommer andra att tycka att jag är dålig. Kanske kommer jag får dålig kritik från viktiga personer på jobbet. Ja ni förstår. Frågan är, är det en vana? Eller är den en svaghet? Innerst inne vet jag att det är en helt annan orsak till att jag känner på detta sätt men jag väljer att tänka på det som en vana just nu. För en vana går att träna bort.

Likes

Comments

Utmaning

En bild:

Denna bild har jag nog lagt upp ett par gånger, en det är en bild från en plats som betyder väldigt, väldigt mycket för mig. Enough said.

Likes

Comments

Jag, Mitt liv

Varför gör man samma sak varje gång? Man tror att man mår bättre, tar sig ut en sväng, går och handlar, kollar i affärer en sväng. Sen kommer man hem och någon timme senare är man helt utslagen. Ibland blir jag bara så trött på mig själv. Dessutom så köpte jag fel saker när jag handlade, trött på mig själv dubbelt upp.

Det blir återigen vila som gäller här. Kolla film och äta lite glass kanske, kan ju vara lite gött för halsen om inte annat. Är det någon som har tips på någon ny serie eller film som är värd att se? Är sugen på något nytt, just nu har jag kollat på samma gamla filmer och serier ett tag. Skulle vilja se något nytt och spara de gamla till sen.

Likes

Comments

Jag, Utmaning

Meningen bakom min bloggs namn:

Dagens utmaning är att skriva om mitt bloggnamn. Vad mening med just mitt bloggnamn är, vad den har för betydlese och så vidare.

Mitt annorlunda liv

När jag började blogga så satt jag och klurdade ganska länge på ett bra bloggnamn. Jag visste redan från början att jag inte ville ha mitt namn med, anledningen har skrivit om tidigare. Det jag visste var vad jag ville skriva om och det var om mitt liv, som just då hade fått en ny vändning. Jag var inte längre samma "gamla" jag. Jag var sjuk i Anorexin. Jag hade precis diagnostiserats med Bipolär sjukdom och fått besked om att jag blivit uppsatt på väntelistan för Neuropsykiatriskutredning för vuxna. Trots att jag på ett sätt blev lättad och hittade mig själv lite grann mitt i allt så blev det även lite tungt på ett annat plan. Jag började känna mig mer och mer annorlunda (vilket jag iof kännt hela livet, men nu blev det mer verkligt). Jag var ju inte som alla andra, jag funkar inte som alla andra och nu finns det till och med papper på det. Det kom lite som ett slag i magen trots att det i det stora hela ändå kändes bra. Känns lite konstigt att skriva så, vet inte om ni förstår.

Det var där som namnet kom fram. Mitt annorlunda liv. Mitt liv som nu såg så annorlunda ut, både för mig som för andra.

Likes

Comments