Halloj

Nu är det min andra hela dag här i Sandpoint! Igår var vi nere i stan och kollade runt och jag fick se en fin del av Sandpoint. Det är roligt för jag trodde typ det skulle vara helt dött med tanke på att det inte ens bor 10 tusen i Sandpoint, men det visade sig att de på grund av turismen har en levande stad. Det var gulligt. Sen var vi också till city beachen och badade lite, vilket var nice eftersom det är riktigt härligt sommarväder här! Vi var också på morgonen uppe på promenad runt i bergen och jag fick se de fina bergen. Idag har vi åkt på en mountainbike tur i bergen. Jag som i vanliga fall inte alls gillar mountainbike hemma hade inte superhöga förväntningar men det var riktigt kul! Såklart var det lite läskigt och ovant men det är definitivt något jag kommer göra mer.

Sen dess har jag duschat och ätit lunch. Inte gjort så mycket, men sen ringde Amber från jobbet och sa att det var cheerleading träning idag om ett tag och tränaren hade sagt att jag var välkommen att komma och testa. Vilket var super!!! Så jag ska dit, se lite hur det är. Vara med på ca halva träningen och sen tror jag att Tanner innan hans fotboll match börjar introducera mig till några av hans kompisar så ska jag förmodligen kolla på hans match tillsammans med dem. Så jag är riktigt taggad, hoppas alla är trevliga och att det blir roligt! Jag är i alla fall taggad!!

Vi hörs, Olivia

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår kom jag fram till mitt nya hem, jag kommer inte ha något problem med att kalla det hem för gud vad fint de bor! Jag har fått ett rum med en stor dubbelsäng och utsikt över Sandpoints berg och sjö.

Sandpoint verkar, av bara det jag såg igår vara ett otroligt vackert område! Igår blev jag väl välkomnad på flygplatsen och allt känns toppen!👍🏽👍🏽

Likes

Comments

Nu har vi kommit till hotellet vid Arlanda och fått info. Jag har träffat en massa andra Rotary studenter och alla verkar trevliga! Imorgon bär det av till USA!!

Jag delar rum med Sophia som också ska till USA!

Likes

Comments

Nu är det verkligen inte långt kvar för min del innan jag beger mig av. Det börjar kännas som att allt är mer på riktigt nu men tror inte riktigt att jag än har begripit vad som ska hända helt och hållet. I vilket fall börjar jag längta nu, jag är sugen på att ge mig av och på att få uppleva allt roligt som väntar mig! Nu börjar jag bli riktigt taggad! Jag ska ge mig av i nästan ett helt år, till ett annat land och det ska bli så spännande och lärorikt! Förmodligen kommer jag få göra och lära mig så mycket saker som jag ALDRIG annars skulle få möjlighet till! Jag ser verkligen fram emot att åka.

Men innan jag ger mig av så ska jag fortsätta njuta av den tiden jag har kvar här i Sverige. Ett Sverige som nu har blivit somrigt och skönt! Som dessutom bjuder på fina kvällar som på bilden ovan.🌜

Kram från Olivia

Likes

Comments

Nu är det inte långt kvar tills jag ska lämna Sverige. Idag, den 15:e juli är det exakt en månad tills jag ska sätta mig på flyget till USA. Det flyget ska mera exakt ta mig till staten Idaho och staden Sandpoint. Sandpoint verkar vara det optimala stället för mig att komma till, det verkar som de har fantastisk skidåkning. Dessutom ska det bara ta några minuter från min första familjs hus till backen. Min första host family verkar vara toppen och sugen på att hitta på mycket saker, vilket passar mig och gör att jag kan känna mig mycket lugnare och tryggare. Sen ska sommaren också vara toppen i Sandpoint, riktigt varm och skön. Så bara för att nämna några saker verkar det inte som att jag skulle kunna ha ett bättre utgångsläge. Vilket gör mig mer och mer säker på att detta år kommer bli fantastiskt. Och jag är nästan helt säker på att det också kommer bli ett otroligt givande och roligt år. Men såklart finns ju en oro och nu innan har jag befunnit mig i en bergochdalbana som ibland bjuder på positiva förväntningar så som att jag varit nyfiken, förväntansfull och peppad. Samtidigt har dock dalarna inneburit att jag känt mig ledsen för att lämna familj och vänner och en oro om hur allt med skola, vänner och engelskan kommer att fungera- kommer jag att få vänner? Kommer jag förstå vad folk säger? Kommer jag kunna förstå vad lärarna menar och vad vi ska göra på lektionerna?

Men nu allt eftersom avresan närmar sig så byggs alla känslor starkare samtidigt, både positiva och negativa. Samtidigt känner jag att oron bara är onödig. Men ibland är det svårt att styra sina känslor. Men tolka mig inte fel, jag vill göra detta. Jag vet att detta kommer ge mig så otroligt mycket och att jag gör det rätta, men trots det känner jag mig såklart nervös och orolig. Men samtidigt är jag peppad på vad detta land har att erbjuda, jag kommer ju få leva i en ny kultur, utveckla min engelska, få chansen att träffa nya vänner och kanske få en extra familj. Jag är tacksam för att jag ska få göra denna resa och hoppas att jag som person kommer växa mycket (hoppas åt det bättre😋).

Hejdå för nu!

(Lite av hur skidåkningen ser ut i Sandpoint😀)

Likes

Comments