Bilder från helgen i Lake Louise, det var tråkigt att inte få se Lindsey Vonn på pallen då hon åkte ur både idag och fredags. Jag tror att hon var lite försiktig efter kraschen när hon tävlade på lördagen och det slutade i att hon kom utanför topp tio. Men det var otroligt häftigt att få komma så nära alla tävlande! Fick bild med både Lindsey Vonn men också Mikaela Shiffrin som är den absolut coolaste skidåkaren i världen! Trots att hon bara är 22 år så äger hon ut alla i slalom och kom nu i helgen på tredje, första och femte plats och dessa var de grenar som hon vanligtvis inte tävlar i. Efter denna helg älskar jag seriöst henne! Att hon var så ödmjuk när hon pratade, gav autografer och tog bilder gjorde bara henne ännu coolare. En tjej som totalt dominerar damernas världscup men trots det är så ödmjuk. När en tjej som fick hennes autograf brast ut och sa: "du är såå cool" så svarar hon halvt skrattandes: "No believe me- I am not that cool." Hahaha, man kan ju bara älska henne!! Så det var en lyckad helg men nu är jag tråkigt nog krasslig och har halsont från att vara frusen. Så nu är det te med honung som gäller (och att packa upp) för att jag ska bli bättre tills dess att jag på onsdag ska hålla min Sverige presentation för min Rotary klubb. Jag är glad att jag fick åka på denna helg, det var coolt att se hur de skidåkarna som man ser upp till och ser på tv faktiskt är riktiga människor (du kanske inte alls förstår mig men aja, hehe). Ha en bra dag, hälsningar Olivia.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Detta är en av nummerlapparna som hänger i rummet där jag sovit inatt.

Jag är nu nämligen i Canada och ska nu tidig morgon åka till Lake Louise (som är ett skidområde) för att se the Ladies Downhill World Cup! När vårt Rotary distrikt sa till oss att skriva en wishlist över saker vi önskade att få göra under vårt utbytesår var detta den punkt som jag skrev allra störst och gjorde en extra stor stjärna framför. För att det var en sak jag vill göra allra mest ville göra men också en sak som jag faktiskt trodde inte skulle kunna ske. Men när det började närma sig 1-3 december då jag visste att denna tävling i Lake Lousie var så skrev jag till distrikt ledaren Colleen för jag fråga om hon hade något tips på hur jag skulle kunna få denna önskan att gå i uppfyllelse. Jag förväntade mig kanske något tips på vem jag kunde fråga eller något liknande men istället fick jag detta svar:
"Hi Olivia.

I have a couple of ideas for you:

My husband and I always attend the Women's World Cup speed events at Lake Louise and take our student(s) with us. Our daughter used to forerun the Men's and Women's races so it is kind of in our blood. So two scenarios:

1. Ask someone from your club to drive you to Cranbrook on Thursday afternoon, spend the night with us and we will take you for the weekend, returning here on Sunday evening and someone can come up here and pick you up. Maybe one club member drives you on Thursday and then another picks you up on Sunday?

2. After your training camp at Panorama, you just stay in Cranbrook for the week, but make sure you have all your school work and have the required permission from your teachers. Then on Friday, we leave for Lake Louise, returning on Sunday and then someone from your club comes up here to get you, once again on Sunday late afternoon/early evening."

Och sen skrev hon massa annat här emellan och sen:

"We would definitely love to take you, but getting here is what you have to work out--getting to Lake Louise and staying in Calgary is not an issue."

Jag fick läsa detta några gånger om och om igen för att fatta att hon just hade gett mig en lösning på hur min önskan skulle kunna ske. Detta var ganska sent på kvällen och alla andra i min familj hade gått och lagt sig så jag gjorde för mig själv en hopp dans av att jag blev så glad. (Jag skickade även några meddelanden till mamma och pappa för att berätta vad som hänt och hur exalterad jag var. Detta var inte alls vad jag förväntat mig och nu är jag här i Cranbrook för att om några minuter åka för att se bla Lindsey Vonn tävla.

Så jag tackar och bugar för denna chans och ska nu njuta av detta. Så tackar som frågar: jag mår bra!

Ha det bra du också!
Kram Olivia.

Likes

Comments

Hallååååååå på dig! Hoppas allt är bra med dig, med mig är det just nu bra och jag sitter i mina Study Hall klass och det är för första gången på väldigt länge som jag inte har fullproppat med läxor och plugg som jag behöver göra så det är skönt för jag har senaste månaden jobbat vad som känns varje minut av fritid på mitt Senior Projekt som är ett stort “Reachers papper” (Okej det där var kanske lite överdrivet men jag har lagt ner otroligt mycket tid på det och nu börjar det närma sig ett klart arbete från min del, vilket känns otroligt skönt. För oavsett om mina betyg här inte spelar någon roll när jag kommer hem (trots att min Rotary klubb vill att jag ska ha bra betyg) så är Senior Project något jag måste göra för att få “walk graduation”. Så det är ganska viktigt detta arbete så jag har lagt ner otroligt mycket tid på det, men nu börjar jag som sagt se ett ljus i tunneln (jag försöker btw försöka komma på ett liknande uttryck på engelska men när jag försökte förklara för min förra värd bror så förstod han inte riktigt när jag försökte förklara, hehe).

Lite info om hur skolan funkar, ärligt är detta kanske inte superkul men det är annorlunda från skolan i Sverige så kanske är det ändå kul att läsa, vad vet jag. :)

Jag tror jag har skrivit det förut men i skolan har jag A och B-days. Så varannan dag är det en A-dag och och varannan en B-dag. På alla A-dagar har jag samma schema och på alla B-dagar har jag samma schema, varje vecka är antingen en A eller B vecka och det innebär vilken av dagarna som vi kommer ha mest av. Så på en A vecka så har jag 3 A-dagar och resten av dagarna, tisdag och torsdag är B-dagar(en sådan vecka har jag just nu:). Men varje dag går jag samma tider, jag börjar mina första lektion klockan 8 och slutar min fjärde och sista klass klockan 2:46. Alla lektioner är 89 minuter och min lunch är 32 minuter, ja det är lite udda tider men aja, det är inget man behöver hålla koll på ändå för skolklockan ringer på morgonen 5 minuter innan första lektionen börjar och ringer sedan in och ut oss från varje lektion. Halva skolan har first lunch och andra halvan och second lunch, jag har second lunch varje dag. Vilket innebär att min lunch börjar cirka kvart i 1. Det finns lunch att köpa på skolan, vilket kan vara varmkorv, pizza eller ofta någon annan typ av snabbmat. Det är en del som köper skolmaten (och man kan förresten också köpa frukost på skolan och jag tror att de varje eller varannan vecka har pannkakor till frukost men jag måste säga att pannkakorna här är ju ingenting jämförelse med de hemma, antar att det beror på att man alltid använder en pannkaksmix här men de smakar ju INGENTING, inte ens när jag häller på massa sirap är de lika bra som mammas hemma), många har med sig egen, oftast sådant här typiskt fyrkantigt tråkigt rostbröd men något onyttigt som typ chips till. Jag har alltid med mig rester från middagar hemma och värmer det i en lärares mikro, för vissa lärare har mikros för det finns inte några allmänna där man kan värma sin mat för de flesta har “kall mat” med sig. Många åker och köper mat som de äter på nästa lektion, de köper kanske någon pastasallad på en matbutik, pizza, mackor från subway, hamburgare eller oftast någon annan snabbmat. För i stort sett alla här jag ju en egen bil så det är bara att åka och handla sin mat och sedan snabbt komma tillbaka. Har jag skrivit det mesta nu tro? Oh förresten så har alla här ryggsäckar och många använder inte ens sina skåp utan bär runt på allt i väskan. Jag gillar inte riktigt toaletterna här för istället för att toaletterna är uppdelade i ett eget rum så det är ett rum med sådana här vägar emellan varje toalett så man kan i stort sätt höra vad personen på andra sidan väggen utför för behov. Men det är inget större problem för mig egentligen men kom bara att tänka på att många hemma tycker toaletterna är så “ofräscha” hemma, men det är faktiskt skönt att ha en ett eget rum för toan.


Förresten kan jag länka till en pinsam video som jag var med på i skolan, jag tror jag skrev innan att vi varje dag har en video som hela skolan ser och alla utbytesstudenter var en dag med i en. Det är förresten skolans egna produktion som gör videosarna och jag tror de har en lektion varje dag som de kan göra dem på. Skolans produktion heter Cedar post och har även en skoltidning som släpps varje månad som faktiskt är intressant.

Videon: https://www.youtube.com/watch?v=bfP1cKhft2U

Skolans produktion: https://shscedarpost.com/

Skolan websida: http://sh.lposd.org/ (finns inte direkt något roligt på denna sida men aja :)

På samma kanal på youtube tror jag också man kan hitta alla videos som visas varje dag om du skulle vara intresserad. Det är faktiskt coolt att så många elever är engagerad i saker kring skolan här, det finns också klasser man kan välja då man hjälper läraren så är med i någon av deras klasser och som typ är deras assistent som kan rätta prov etc. Man kan också hjälpa till på “the counselor office” eller i skolans bibliotek. Skolan här har också som en “School spirit”, skol väggarna är målade, skolan är “the bulldogs” (så om du inte vet någons namn på en fotbollsmatch är det bara att heja på med “Go bulldogs”.), de som går sista året är alltså “the seniors” är “the class of 2018, och alla skolklubbar och skollag, det är faktiskt mer än bara en skola som man går till och har sina lektioner på.

Jag har i stort sett inga klasser med de personerna som jag hänger med mest, vilket är de andra utbytesstudenterna. Så enda tiden vi ses är under luncherna, vilket är lite tråkigt. Men de jag sitter med vid lunch är Nicole (utbytesstudent från Chile), Maria (utbytesstudent från Katalonien som ligger i Spanien), Maria (utbytesstudent från Italien), Marian, Riley och Marias pojkvän som jag just nu inte kommer ihåg namnet på. Så ja, sitter med tre amerikanare och tre utbytesstudenter. Men på A-days äter jag ibland lunch med Sarah som är min favo-amerikan :) hehe. Då åker vi hem till henne, äter något som vi hon har i kylen och åker tillbaka, hon bor ganska nära skolan. Sarah är super snäll och rolig och vi har klickat bra ihop, men hon åker den 3:e januari till Sverige för att åka på ett sex månaders utbyte. Vilket är både tråkigt för att hon snart kommer åka men också jätteroligt för henne. Men ändå lite otippat att en som jag bli vän med här ska åka till Sverige på utbyte!

Jag har haft en del sleepovers med mina utbytesstudent vänner, vilket har varit kul, då har Ratu från Indonesien också varit med men henne har jag aldrig samma lunch med. Allanna som är i min engelska klass har också varit med en gång. Hon är snäll och rolig. I min environmental science gör jag alla grupparbeten med en tjej som heter Kali, som jag träffade i XC och hon är så snäll. Jag gillar min environmental science lektioner för det är en bra och rolig lärare, det är en intressant lektion och jag gillar personerna som jag sitter nära i den klassen, jag sitter inte med någon för man har en egen bänk så låter lite konstigt att säga sitter nära men det är så det är.

Just nu tränar jag två gånger i veckan på ett gym nära skolan med en grupp som består av mest personer som åker längdskidor men också några inklusive mig som åker slalom. Och denna vinter kommer jag träna med skidklubben, de har inga träningar på kvällarna eftersom skidområdet är ganska stort och de kan därför inte hyra det men de tränar under helgen och de tränar på dagarna under veckan. Förhoppningsvis kommer jag kunna träna med dem lite under veckan då jag förhoppningsvis kommer kunna ändra mitt schema och åka upp någon timme under dagen men det är inte riktigt klar än. Men jag håller mina tummar och hoppas för det. I alla fall så gillar jag gruppen jag tränar med, en av tjejerna som är där kände jag sedan XC då vi var “running bodies” vilket är toppen. Hon heter Nathalie och är jättesnäll.

Bilder av kompisar

Jag skulle för mitt Rotary distrikt här i USA skriva "a short report" om vad jag har gjort här hittills. Detta var vad jag skrev och är lite av de sakerna jag har gjort(jag känner ibland att jag inte gör någonting, att jag bara sitter hemma och pluggar även om betygen inte spelar någon roll men då är det bra att få lite perspektiv på sakerna och det fick jag med denna).

My short report

I was during thanksgiving break in Canada and skied for the first time with my ski team that I will be joining this winter. I had very high expectations on the trip so I was a little bit disappointed that it rained and that we couldn't ski some days but some of the six days were really fun and good skiing. I have together with my family been to a place to pick out pumpkins and I carved it really cool together with them- I really liked to carve it, that was a lot of fun! I have been to the best ice cream place in my town a couple of times- it's called Panhandle cone and coffee. The ice cream is homemade and just soooo delicious and I have tried all their fall flavors- pecan pie, pumpkin pie and granny smith, yummie! Now, after thanksgiving they are supposed to have christmas flavors so I have to get there as soon as possible to try them out! I have been to a rock climbing center in Spokane with my outdoor adventure club in school, it was a lot of fun! I have been running races with my cross country team, not all of them went super good but it was really fun to cheer on all the other team mates. A favorite thing was to go and see a ski movie at the Panida Theater in my town which is an old cool theater place. It was a movie by Warren Millers, it was very long but most of the skiing parts were amazing! I have been trick or treating and I got so much candy and got to see one house that they had done a total halloween makeover on. That was cool. I have been going on really fun mountain bike rides up at Schweitzer, on the mountains where I lived before. I have done a lot of fun things but there have also been a lot of hard times, missing family and feeling homesick, feeling stressed because of all the homework, having a hard time to meet and get new friends and to get to know my host family but I have never ever wanting to go back home and I am still very glad and thankful for getting to do this exchange year. Most of the time I really enjoy and love it!

Best regards, Olivia

Detta ör min "Senior picture" och den kommer vara i "the yearbook" som faktiskt redan finns att köpa så jag ska snart handla den. Ha det bra, kram Olivia.

Likes

Comments

Så just nu är det fredag kväll här nej vänta det är torsdag kväll men det är som fredagkväll. För att det är ingen skola imorgon, yeah! Det är nämligen vår första lediga dag av no-school-november som många kallar det här- man ju inte annat än att älska det uttrycket. Men så det är torsdag kväll nu och jag har redan helg! Dagarna och veckorna går så fort här just nu, tror det är för att jag ständigt har något att göra och behöver plugga ganska mycket. Men börjar känna att jag kommer i fas nu, för att gjort min environmental science redovisning igår som jag pluggade mycket för. Och så börjar jag komma ikapp med mitt Senior project. Så det är vad jag har gjort hela eftermiddagen här- pluggat... men efter nästa vecka är det halvvägs genom denna termin och det innebär att vi har ganska mycket just nu. Annars rullar skolan på och det är environmental science och engelska som är svårt och som kräver en del plugg men nog om skolan.

Förra helgen var jag på Rotary läger med de andra Rotary studenterna som är här i detta distrikt. Så det var vårt andra läger tillsammans och det var blandade känslor. Såklart var det roligt att dem igen och inget slår känslan när jag och Nicole klev in genom dörrarna till skolan och alla reste sig upp och sprang mot oss för att omfamna oss med kramar! Så det är mycket kärlek❤️❤️ men trots det har vi inte ens varit två dagar tillsammans (då vi dessutom spenderade mesta delen av tiden med att lyssna på föreläsningar). Så vi känner ju inte varandra så bra vilket betyder att det kan bli tyst och att man inte alltid har något att prata om. Men vi hade väldigt roliga kvällar! Vi bodde på en skola (oj jag sa inte ens var det var- i Cranbrook i Kanada) och hade tillgång till gymnastiksalen så vi spelade basket och lekte lekar (hehe hur barnsligt det än låter så var det roligt! Man kan aldrig få nog av lekar!😋) under kvällen. Under lördag kvällen så tog vi på oss våra halloween kostymer och gjorde oss redo. Jag som hade en piratkostym med mig från min familj men som egentligen ville ha något varmare eftersom vi skulle vara ute bytte med en annan kompis som inte ville vara hennes kostym. Så min kompis var pirat och jag fick hennes banankostym!!

På hockeymatch

Detta var lite bilder från eventet. Vi gick trick or treat, var inne i inte så skrämmande spökhus och såg på en kort teater. Det var en 15 min lång barnteater men jag älskade den för skådespelarna gick all in och tex när huvudkaraktären grät var det ett sådant där helt ut balat barngråt. Haha jag skrattade så mycket! Men jag tycker ändå deg bästa var att se alla utklädda- så det var mycket barnfamiljer där föräldrarna också var utklädda- bland annat såg kag tre andra bananer- såklart ingen annan lika snygg som mig men ändå och två av dem var vuxna! Men några favoriter var familjen som alla var unicorns (gulligt ju!), alla Scoobydoo som jag såg, Picatchu och ett par syskon som var utklädda till pommes frites och hamburgare. Ja det var faktiskt ganska populärt att vara mat och min italienska vän Carla var såklart en pizza- ja menar det känns ju som att det är lite svårt att vara pasta men pizza passade henne utmärkt! Så det var en rolig helg! Eller ja en och en halv dag för vi kom dit på fredag kväll och åkte på söndag morgon men vi hann med mycket. Hemma på söndagen karvade vi sedan pumpor- och min blev riktigt bra även om jag följde ett papper och höll på med den i mer än två timmar så blev den väldigt bra!

Vi grillade smores på kvällen, mums!

Så nu riktiga halloween som var i tisdags. Inget speciellt hände i skolan förutom ath vissa var utklädda, jag fick godis av min environmental teacher, vi gjorde halloween snacks på culinary arts och vi fick halloween kakor på vårt Interact möte. Men under eftermiddagen tog jag på mig min piratkostym med så mycket kläder jag kunde få på mig under och efter att vi ätit pizzan som var gjord som en pumpa(gick dock inte att se när den varit i ugnen så såg aldrig pumpa pizzan men den var god, hehe) begav vi oss ut. Villa området vi bor i är inte så stort så mina bröder gick där tidigare under dagen medans vi åkte till en populär trick or treat gata i stan- gatan var avstängd för bilar och det var så mycket folk där! Katie- min värdmamma sa att de hade kompisar som bodde på den gatan förut och de spenderade över 300 dollar på godis varje år bara för de som kom och knackade på för att det var så mycket folk som gick där. Mina föräldrar var också utklädda fast de gick bara med oss- de med andra ord var inte där för godisets skull. Ett av husen hade gått all in och var väldigt dekorerat. De hade lakanen hängande i trädgården med skelett dekorerade runt om i trädgården. De hade en kraschad truck där det låg skelett i och sådan avspärrning som polisen hänger ut. De hade lampor så att de blinkade i fönsterna och läskiga ljud som lät ur högtalarna. Sedan delade de istället för smågodis ut hela barer av godis. Ja vi fick stå i kö till det huset! (Vi gick tillochmed dit två gånger). Oj jag glömde säga det- jag gick med min kompis Emma från Italien och vi båda fascinerades av det lika mycket. I Italien har de inte halloween och det var väldigt länge sedan jag gick bus eller godis så vi båda ville bara fortsätta få godis! Kanske därför vi slutade upp med såå mycket godis!

Mitt godis!!


De sista bilderna är från en av mina bröders pumpor och de hade efter kvällen båda två sina fyllda till toppen. För de började med att gå till Walmart och några butiker, sedan gick de i vårt villaområde, sedan gick de med oss på den populära gatan för att sedan hämtas upp av mormor och morfar för att gå i deras område för att sedan tack och lov spendera natten där. För annars hade de nog aldrig blivit tyst i vårt hus med tanke på allt godis de åt. Konstigt nog(men tack och lov) sov jag som en stock även om jag också ätit en massa godis!

Ps det har idag (nu är det fredag förmiddag- tog lite tid att skriva detta) snöat så mycket. Eller det började snöa igår och har snöat under hela natten så tyvärr kan jag inte åka med Katie till Spokane för att shoppa som tänkt. För det ligger drygt en timme bort men det skulle ta jättelång tid och vara farligt att åka med all snö. Men jag är ändå glad att det kommit snö för det ser ut om ett “winter wonderland”- jag älskar det! Så snart ska jag ut i snön!

Ha det bra! Kram, Olivia

SNÖ!!!❤️❤️❤️

Likes

Comments

Nu är jag påväg hem från Boise vilket är Idahos huvudstad. Det är en åtta timmars resa från Sandpoint eftersom Boise är i södra delen av Idaho och Sandpoint är i norra delen. Fun fact- den norra delen kallas “the panhandle” för att Idaho på formen ser ut som en stekpanna och den norra delen är som handtaget. Men ärligt en sak som jag måste säga, det där om “the potato state” är ju ett skämt. De kanske planterat mycket potatis i södra delen men tillochmed efter att ha varit i Boise i mer än tre dagar har jag inte ätit någon potatis alls… men jag har ätit mycket annat gott! Det står till och med på deras registreringsskylt "famous potatoes" haha. (En till fun fact- jag glömde bort det svenska ordet för license plate när jag skulle skriva det här så fick ta det engelska ordet på google översätt, kanske jag börjar bli lite amerikan nu😋)

Vår första morgon då vi åt frukost på Goldy's. Helt klart en av de bästa sakerna! Jag åt den bästa omeletten jag någonsin ätit, en italiensk frittata (eller är omelett och frittata ens samma sak? Hehe) som var helt underbar! Jag älskade stället också, vi fick sätta upp oss på en lista och sedan komma tillbaka efter en stund då det fanns bord och detta var en torsdag morgon! Tänk er då helgerna! Min värd mamma frågade om de alltid hade så mycket, de svarade: "Ja, eller det är vanligtvis lite mindre folk på måndagar". Det tycker jag beskriver ett lyckat frukost ställa ganska bra, haha!

Wow jag älskar Maple tree!

Fina höstbilder, lite fotboll och bild på god sushi!

I övrigt så är XC säsongen nu över. Det var regionals i torsdags, vilket var finalen i vårt distrikt men som jag missade för att jag var i Boise. Men det var ingen fara, det gjorde bara att jag kunde fokusera på att ha kul på de sista träningarna. Det var så roligt att jag sedan igår fick höra att vårt lag vann båda klasserna! Så det ser ljust ut för state, för de (varsity laget, de sju bästa av tjejerna och de sju bästa av killarna) kommer åka till Boise nästa helg och förhoppningsvis ta hem allt! Jag är både glad och ledsen att säsongen är över, för det har varit roligt och jag har fått träffa så mycket nya snälla människor. Men det ska bli lite skönt att inte bara träna, plugga och sova på kvällarna utan nu få tid till att hitta på andra saker också.

Plus att skidsäsongen börjar snart!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! En månad tills berget här förmodligen öppnar! Och wow vad jag är taggad! Det kommer dock inte vara som hemma då vi har kunnat träna tre vardagskvällar i veckan för anläggningen här är så pass mycket större än Kungsberget att de inte har råd att hyra det för att ha öppet för oss mer än en gång i veckan. Men de åker desto mer på helgerna. Så jag kommer åka en del med skidklubben här i vinter, vilket jag VERKLIGEN ser fram emot!!!!!!!! Jag vill bara åka skidor nu, speciellt eftersom det har kommit snö uppe på berget nu i helgen. Så det ser vitt och fint ut där uppe medans träden fortfarande är i alla fantastiska höstiga färger!!❤️🍁❤️

Jag känner det i min kropp att det är dags för skidåkning, mina ben bara längtar till att få åka. Och oavsett om Schweitzer (berget här) öppnar innan eller efter Thanksgiving så kommer jag denna tid nästa månad att åka skidor. För jag ska med skidklubben åka till Panorama i Kanada för att få 6 skiddagar! Yey! Hur fantastiskt!? Det är klubbens första läger och hela anläggningen är bara öppen för skidklubbar så inga turister kan komma ovetande om vad som sker inglidande i våra banor och förstöra. Så inte ens familjer till de i skidklubbarna är tillåtna att åka, fast trots det så kommer det vara lite föräldrar som bor på andra ställen och som kommer göra en stor Thanksgiving middag åt oss! Och alla skidåkare (vi tonåringar) kommer bo tillsammans i ski-in-ski-out stugor! Låter som att det inte kan bli bättre!

Så det är om en månad, men redan till nästa helg händer det roliga saker. För det kommer vara ett Rotary läger för oss utbytesstudenter och vi ska ha en halloween weekend i Cranbrook i Kanada. Jag vet än så länge bara att vi ska ha med oss halloween kostym och att vi en kväll ska kolla på hockey men utöver det har jag inte så bra koll. Men jag vet iaf att jag kommer få träffa alla utbytesstudenter igen, vilket förhoppningsvis kommer bli fantastiskt! Så det är något att se fram emot i helgen, men först är det en förhoppningsvis bra skolvecka. Och jag ska ha en bra måndag imorgon - en ny dag, en ny vecka, nya möjligheter, hehe kanske lite väl peppad nu. Får hoppas att jag är lika peppad när jag ska försöka komma upp ur sängen imorgon bitti. 😅😀

Ha det bra, kram Olivia!

Likes

Comments

Jag är nu frisk igen! Yey! Fast jag sov bokstavligen mig igenom tre dagar i sträck. Jag vaknade upp för att inse att det var mörkt ute och dags att gå och lägga sig. Lite konstigt, hehe... 😂😂

Men igår kände jag mig full med energi och bra igen. Jag var ledig från skolan så jag och min mamma- som inte jobbar- åkte till Goodwill- en second hand butik och hittade lite bra saker inför hösten. Sedan åkte vi till stan och åt sushi spö verkligen hade klass. Wow det var såå gott! Sen hade hon "nail appointment" så hon släppte av mig vid Walmart för jag behövde lite saker därifrån också. Eftersom det är några minuters gångavstånd från vårt hus så gick jag sedan därifrån. Men ni ska veta- här transporterar man sig med bil och inget annat. Jag ser inte folk gå eller cykla och det känns som att jag blir uttittad om jag går någonstans för här har alla bil. Iaf efter det att jag kom hem så bytte jag om till XC kläder och fick äntligen lite träning! Det var perfekt väder och jag älskar höstvädret här just nu! Det är soligt, lite kallare men inte så kallt att man behöver mer än en hoodie. Jag älskar det! Idag ska jag till en kompis och ha pannkaks frukost- så jag hoppas det blir kul!

Bild från lunchen, den sushin som har rosa över sig är den bästa! Det är lax med deras special yum yum sås på toppen! Mums! (Och om ni ser gaffeln så ligger den bara där- jag börjar faktiskt bli ganska bra på att äta med pinnar!)

Kram, Olivia

Likes

Comments

I söndags flyttade jag till mina nya värdfamilj. De är jättesnälla och allt känns bra! Dock började jag min första vecka hos dem sängliggandes eftersom jag är sjuk just nu. Men jag är inte ensam, det är väldigt många som är sjuka nu och inte kan gå till skolan. Så jag försöker bara ta det lugnt inne på mitt rum och bli bättre. Jag hade förra veckan home coming week- så i lördags var det home coming. Själva dansen var vad vi gjorde det till- jag gick med ett kompisgäng och vi hade tillsammans jättekul! Efteråt åkte vi hem till en av tjejerna och skrattade och hade det bra! Jag sov sedan över hos Maria från Spanien och det var jättekul! Men nu är jag tillbaka i verkligheten och sjuk- men jag hoppas på att bli frisk igen så att jag kan fortsätta ha det bra!

Mina nya lillebröder- de är 5 och 6 år och jätte gullliga och taggade på att få en storasyster.😃😃

Jag fick ett varmt välkomnade av familjen Woods- med en välkomst skylt och present! Det värmde mitt hjärta och gjorde att jag verkligen kände mig välkomnande att de hade gjort allt det!

Kram, Olivia.

Likes

Comments

Igår var det fredag och min första lektion var study hall och där kunde jag göra klart min matteläxa till som var till nästa lektion. På matten trodde jag att jag skulle vara med på “the announcement” som är en kort video som visas i alla klassrum i “the second period”. Det är information om vad som händer i skolan och videon är gjord av elever. Tidigare under veckan så var jag och en utbytesstudent från Indonesien med några av dessa elever och blev filmade för denna video. Alla utbytesstudenter skulle vara med på denna video så att folk faktiskt fick vetskap om att vi var utbytesstudenter. För en av killarna som filmade denna video sa att det varit en kille från Tyskland som utbytesstudent året innan som gått där och han hade inte ens vetat om det! Vi fick tre frågor vi skulle snabbt svara på och det kändes som att jag bara babblade på och att det inte blev så himla bra. Men jag tyckte även om det kändes som en nervös sak att göra, som att jag bara kunde vinna på det(eftersom mer folk förmodligen kommer känna igen mig). Om det inte är så att killen från min Culinary arts klass hade rätt om min engelska när han frågade: “Where are you from, because I can tell that you are not from here since you have such a strong accent”. Ja det är bara att tacka och bocka och hoppas att det inte märks i videon, haha. Men hur som helst så hade micken under videoinspelningen som gjordes tidigare under veckan slagits av så igår fick vi chansen att göra om den. Jag tror faktiskt att det blev bättre denna gång även om jag fortfarande var ute och cyklade lite medans jag pratade. Så videon kommer förmodligen visas under nästa vecka, då det btw är spirit week. (Veckan innan homecoming- det bl.a är lite tävlingar mellan de olika årskurserna, olika teman för varje dag i skolan som man ska bara utklädd till osv. Jag hoppas det blir kul!)

Gud vad jag hoppar fram och tillbaka, hehe… Men iaf så var jag då inte på videon på mattelektionen som jag trodde igår. Matte lektionen var iaf väldigt svår eftersom det återigen handlade om något nytt som jag aldrig gjort förut. Men jag hade en bra och positiv morgon och hade bestämt mig för att försöka att inte klaga under en hel dag, vilket faktiskt är riktigt svårt -prova själv!

Så jag försökte samla kraft till Government lektionen och försökte att ta in allt om Liberals and Conservatives som vi (juste!) kommer ha prov på nästa vecka. Efter lunch var det dags för min Sociology klass, min favorit! Läraren är så bra och allt är intressant! Ganska otippande dock eftersom jag hemma har försökt hållit mig borta från all Sociology. Det var också under denna lektion som jag och Ratu (tjejen från Indonesien) blev filmade på. Innan dagen var slut så hade vi det första seminariet för detta läsår. Alla elever samlades i idrottshallen och alla skolklubbar hade en varsin “catwalk” då de fick försöka imponera på de tre domarna som sedan skulle rösta för bästa framförande. Vi gjorde lite andra saker och sedan berättade de om de olika klädstilarna för spirit week.

Efter det gick jag till ett gym och hade min träning som jag fått från XC att göra då de flesta redan var påväg till ett meet i Boise för att tävla nästa dag. Senare var det dags för min första football match som jag sett fram emot ganska länge. Jag gick med Nicole från Chile och efter en stund träffade vi även på Emma från Italien. Dock var det ganska kallt och matchen höll på i tre timmar. Jag som hade längtat till denna match kände mig bara hopplös och tråkig som inte kunde skratta och ha roligt när det var ett sådant. Det var cheerleaders där- som jag mest vara kunde tänka på att jag var glad att jag inte var med i deras team eftersom de dansandes i korta kjolar i 10 grader celsius värme knappt fick någon uppmärksamhet alls. Det kändes som att man inte riktigt brydde sig om dem och jag kände bara att det inte riktigt var rätt. Det var coolt att skolbandet och skoldans laget var där men det var inte så mycket mer med det. Matchen var ganska bra men det kändes bara som jag skulle tycka att det var coolare eftersom att det är en sån stor grej. Så bergochdalbanan gick ner och det kändes jobbigt. Sedan skolan slutade vid tre tills att vi var hemma vid halv elva så kändes det jobbigt. Även om det i efterhand låter löjligt så är det jobbigt när försöker så mycket med att vara den Olivia som jag vet att jag kan vara - rolig och pratsam och jag inte kan vara henne. Då känner jag mig bara hopplös och dålig. Så fredagskvällen och lördags morgonen var jobbig men efter att ha pratat med mina riktiga (låter lite konstigt) föräldrar som jag inte behöver uppföra på något speciellt sätt med via telefon- som jag inte gjort på ganska länge som allt kändes bättre. De känner mig bra och det är stor skillnad på att få råd från någon som känner en och som man litar på än någon som man inte har den relationen med.

Så efter det tog jag sista lördagen med denna värdfamilj med ro. Inte så mycket hände förutom lite försök till matteplugg, lite nätshopping, lite lyssna på podcast, ta det lugnt och bakning som skedde. Jag “bakade”(det var inte så himla svårt) almond butter cups som blev så goda! Men sedan drog jag och Amber ut på den bästa mountain bike turen någonsin. Eftersom det regnat var det inte längre “dusty” i spåren. Höstfärgen började komma fram i träden, solen sken, den kalla luften var skön att andas in, utsikten över bergen var fantastisk, spåren var super och jag hade massor av energi! Wow vilken tur det var! Jag hoppas vi cyklar imorn igen för det var såå roligt! Nu ska jag gå och lägga mig efter att ha kollat på dokumentären “What a health” tillsammans med Amber som somnade in i soffan bredvid mig.

Detta var ett långt inlägg så nu ska jag hoppa i säng och njuta av en god natts sömn i min stora dubbelsäng. God-vad-det-än-är-för-dig-just-nu! ❤️❤️

Likes

Comments

Nu har röken försvunnit för äntligen har regnet kommit! När jag i Måndags vaknade upp till regn blev jag så glad! Jag tror jag aldrig varit så här glad för regn förut men här i Sandpoint har de slagit alla rekord som finns i deras historia på hur många dagar det har gått utan regn. Så det har varit väldigt rökigt och torrt! Så när vi i Måndags sprang efter att det under dagen regnat var det super duper! Först förstod jag inte vad det var- jag sprang bara på utan att förstå hur det kunde vara så lätt och hur jag kunde ha så mycket energi. Sedan förstod jag att det var regnet! Det är lätt att glömma bort att uppskatta sådana saker som regnet (och hur det tillför så mycket syre) när naturen sköter allt sådant normalt sett. Men naturen förändras ständigt så jag tror sådana här saker som mer kommer ske. Aja, nu tappade jag lite ämnet... men det har iaf regnat och blivit kallare. Det gick från en dag sommar till höst en annan dag. Eller vinter? Ja, för det snöade faktiskt utanför mitt fönster imorse. Det var stora fina flingor och även om det några minuter senare bara var regn så gjorde det mig så peppad på vintern!

Okej det syns inte i denna mobil kamera men jag lovar - det snöade faktiskt!

En annan förändring är att jag ska flytta till min andra värd familj om drygt en vecka. Det var egentligen meningen att jag skulle flytta till dem om drygt två månader men pågrund av olika orsaker bestämde vi att jag skulle flytta till dem. Det hade inget att göra med vår relation till varandra eller att det inte skulle funka på något sätt utan det var saker som inte gick att förutspå som skedde och därför har det varit mycket för dem. Och jag skulle helt enkelt få det svårare att göra saker och hänga med kompisar eftersom jag bor uppe i bergen. Men jag ska njuta av min sista tid här hos dem och tror samtidigt att det kommer bli toppen hos min andra familj. För de bor i stan och de har en buss som går utanför deras hus. Plus att jag har ju redan träffat dem och de verkar väldigt trevliga!

Detta är den enda bild jag har som har med skolan att göra. Det är mitt ASB card som gör att jag kan komma in på skolmatcher gratis. Och ja, skolmatcher är ju något av alla saker som är nytt för mig här. Men en av de sakerna som varit i mina tankat på senaste tiden är att jag saknar att ha vänner som jag känner. Vänner jag bara kan vara med, bara kan vara mig själv med. Vänner som jag inte behöver tänka innan jag pratar med och som jag inte behöver försöka "imponera på" och vara framåt med. För än så länge har jag inte det så att jag bara kan vara med någon och bara vara. Men det som är toppen är att jag har börjat lärt känna mycket fina människor som jag verkligen känner att jag vill vara med. Personer som är snälla och som jag förmodligen kommer lära känna bättre.

Men wow vad skolan är annorlunda! Mycket saker som är toppen här - som att de har skolsporter och massa aktiviter runt om skolan (det känns som att jag redan har skrivit om detta...) - att man får välja många klasser- att eleverna kan hjälpa lärarna på lektionerna istället för ett annat ämne- att skolan har en maskot- de gulliga counsler:na- Access time- att man träffar nya människor varje klass, från olika åldrar. Och mycket mer.

Men nu ska jag gå och lägga mig, godnatt! Tagga fredag och min första football match (ja inte som spelare utan som publik) imorn!❤️❤️🎉🎉

Likes

Comments

I denna stund, klockan halv sju denna lördag morgon sitter jag i bilen påväg till skolan. Där möts XC laget kl 6:50 för att ta skolbussen till en tävling. Det kommer bli min första stora tävling för senast mötte vi bara ett lag men nu kommer det vara många lag där. Det är en 5 kilometers bana och det är en backig bana eller som coacherna beskriver det- true XC style. Så det är jag nervös och peppad för! Men denna vecka har varit bra. Emellanåt stressig men mestadels rolig och upplevelserik. Jag var i torsdags efter träningen och testade de nya glass höstsmakerna på det populäraste glass stället i stan. Jag tog pumkin pie och pecan pie och de var supergoda eftersom all glass där är hemmagjord! Sen var jag igår efter träningen på "pasta feed", vilket är lagmiddag och eftersom det är nu två veckor kvar till homecoming så sker det varje träning några förfrågningar om att gå på balen tillsammans. Så det är roliga tider som väntar nu. Men nu ska jag gå på bussen och tagga upp tillsammans med alla tjejer på bussen inför detta meet!

Likes

Comments