Jag är nu frisk igen! Yey! Fast jag sov bokstavligen mig igenom tre dagar i sträck. Jag vaknade upp för att inse att det var mörkt ute och dags att gå och lägga sig. Lite konstigt, hehe... 😂😂

Men igår kände jag mig full med energi och bra igen. Jag var ledig från skolan så jag och min mamma- som inte jobbar- åkte till Goodwill- en second hand butik och hittade lite bra saker inför hösten. Sedan åkte vi till stan och åt sushi spö verkligen hade klass. Wow det var såå gott! Sen hade hon "nail appointment" så hon släppte av mig vid Walmart för jag behövde lite saker därifrån också. Eftersom det är några minuters gångavstånd från vårt hus så gick jag sedan därifrån. Men ni ska veta- här transporterar man sig med bil och inget annat. Jag ser inte folk gå eller cykla och det känns som att jag blir uttittad om jag går någonstans för här har alla bil. Iaf efter det att jag kom hem så bytte jag om till XC kläder och fick äntligen lite träning! Det var perfekt väder och jag älskar höstvädret här just nu! Det är soligt, lite kallare men inte så kallt att man behöver mer än en hoodie. Jag älskar det! Idag ska jag till en kompis och ha pannkaks frukost- så jag hoppas det blir kul!

Bild från lunchen, den sushin som har rosa över sig är den bästa! Det är lax med deras special yum yum sås på toppen! Mums! (Och om ni ser gaffeln så ligger den bara där- jag börjar faktiskt bli ganska bra på att äta med pinnar!)

Kram, Olivia

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I söndags flyttade jag till mina nya värdfamilj. De är jättesnälla och allt känns bra! Dock började jag min första vecka hos dem sängliggandes eftersom jag är sjuk just nu. Men jag är inte ensam, det är väldigt många som är sjuka nu och inte kan gå till skolan. Så jag försöker bara ta det lugnt inne på mitt rum och bli bättre. Jag hade förra veckan home coming week- så i lördags var det home coming. Själva dansen var vad vi gjorde det till- jag gick med ett kompisgäng och vi hade tillsammans jättekul! Efteråt åkte vi hem till en av tjejerna och skrattade och hade det bra! Jag sov sedan över hos Maria från Spanien och det var jättekul! Men nu är jag tillbaka i verkligheten och sjuk- men jag hoppas på att bli frisk igen så att jag kan fortsätta ha det bra!

Mina nya lillebröder- de är 5 och 6 år och jätte gullliga och taggade på att få en storasyster.😃😃

Jag fick ett varmt välkomnade av familjen Woods- med en välkomst skylt och present! Det värmde mitt hjärta och gjorde att jag verkligen kände mig välkomnande att de hade gjort allt det!

Kram, Olivia.

Likes

Comments

Igår var det fredag och min första lektion var study hall och där kunde jag göra klart min matteläxa till som var till nästa lektion. På matten trodde jag att jag skulle vara med på “the announcement” som är en kort video som visas i alla klassrum i “the second period”. Det är information om vad som händer i skolan och videon är gjord av elever. Tidigare under veckan så var jag och en utbytesstudent från Indonesien med några av dessa elever och blev filmade för denna video. Alla utbytesstudenter skulle vara med på denna video så att folk faktiskt fick vetskap om att vi var utbytesstudenter. För en av killarna som filmade denna video sa att det varit en kille från Tyskland som utbytesstudent året innan som gått där och han hade inte ens vetat om det! Vi fick tre frågor vi skulle snabbt svara på och det kändes som att jag bara babblade på och att det inte blev så himla bra. Men jag tyckte även om det kändes som en nervös sak att göra, som att jag bara kunde vinna på det(eftersom mer folk förmodligen kommer känna igen mig). Om det inte är så att killen från min Culinary arts klass hade rätt om min engelska när han frågade: “Where are you from, because I can tell that you are not from here since you have such a strong accent”. Ja det är bara att tacka och bocka och hoppas att det inte märks i videon, haha. Men hur som helst så hade micken under videoinspelningen som gjordes tidigare under veckan slagits av så igår fick vi chansen att göra om den. Jag tror faktiskt att det blev bättre denna gång även om jag fortfarande var ute och cyklade lite medans jag pratade. Så videon kommer förmodligen visas under nästa vecka, då det btw är spirit week. (Veckan innan homecoming- det bl.a är lite tävlingar mellan de olika årskurserna, olika teman för varje dag i skolan som man ska bara utklädd till osv. Jag hoppas det blir kul!)

Gud vad jag hoppar fram och tillbaka, hehe… Men iaf så var jag då inte på videon på mattelektionen som jag trodde igår. Matte lektionen var iaf väldigt svår eftersom det återigen handlade om något nytt som jag aldrig gjort förut. Men jag hade en bra och positiv morgon och hade bestämt mig för att försöka att inte klaga under en hel dag, vilket faktiskt är riktigt svårt -prova själv!

Så jag försökte samla kraft till Government lektionen och försökte att ta in allt om Liberals and Conservatives som vi (juste!) kommer ha prov på nästa vecka. Efter lunch var det dags för min Sociology klass, min favorit! Läraren är så bra och allt är intressant! Ganska otippande dock eftersom jag hemma har försökt hållit mig borta från all Sociology. Det var också under denna lektion som jag och Ratu (tjejen från Indonesien) blev filmade på. Innan dagen var slut så hade vi det första seminariet för detta läsår. Alla elever samlades i idrottshallen och alla skolklubbar hade en varsin “catwalk” då de fick försöka imponera på de tre domarna som sedan skulle rösta för bästa framförande. Vi gjorde lite andra saker och sedan berättade de om de olika klädstilarna för spirit week.

Efter det gick jag till ett gym och hade min träning som jag fått från XC att göra då de flesta redan var påväg till ett meet i Boise för att tävla nästa dag. Senare var det dags för min första football match som jag sett fram emot ganska länge. Jag gick med Nicole från Chile och efter en stund träffade vi även på Emma från Italien. Dock var det ganska kallt och matchen höll på i tre timmar. Jag som hade längtat till denna match kände mig bara hopplös och tråkig som inte kunde skratta och ha roligt när det var ett sådant. Det var cheerleaders där- som jag mest vara kunde tänka på att jag var glad att jag inte var med i deras team eftersom de dansandes i korta kjolar i 10 grader celsius värme knappt fick någon uppmärksamhet alls. Det kändes som att man inte riktigt brydde sig om dem och jag kände bara att det inte riktigt var rätt. Det var coolt att skolbandet och skoldans laget var där men det var inte så mycket mer med det. Matchen var ganska bra men det kändes bara som jag skulle tycka att det var coolare eftersom att det är en sån stor grej. Så bergochdalbanan gick ner och det kändes jobbigt. Sedan skolan slutade vid tre tills att vi var hemma vid halv elva så kändes det jobbigt. Även om det i efterhand låter löjligt så är det jobbigt när försöker så mycket med att vara den Olivia som jag vet att jag kan vara - rolig och pratsam och jag inte kan vara henne. Då känner jag mig bara hopplös och dålig. Så fredagskvällen och lördags morgonen var jobbig men efter att ha pratat med mina riktiga (låter lite konstigt) föräldrar som jag inte behöver uppföra på något speciellt sätt med via telefon- som jag inte gjort på ganska länge som allt kändes bättre. De känner mig bra och det är stor skillnad på att få råd från någon som känner en och som man litar på än någon som man inte har den relationen med.

Så efter det tog jag sista lördagen med denna värdfamilj med ro. Inte så mycket hände förutom lite försök till matteplugg, lite nätshopping, lite lyssna på podcast, ta det lugnt och bakning som skedde. Jag “bakade”(det var inte så himla svårt) almond butter cups som blev så goda! Men sedan drog jag och Amber ut på den bästa mountain bike turen någonsin. Eftersom det regnat var det inte längre “dusty” i spåren. Höstfärgen började komma fram i träden, solen sken, den kalla luften var skön att andas in, utsikten över bergen var fantastisk, spåren var super och jag hade massor av energi! Wow vilken tur det var! Jag hoppas vi cyklar imorn igen för det var såå roligt! Nu ska jag gå och lägga mig efter att ha kollat på dokumentären “What a health” tillsammans med Amber som somnade in i soffan bredvid mig.

Detta var ett långt inlägg så nu ska jag hoppa i säng och njuta av en god natts sömn i min stora dubbelsäng. God-vad-det-än-är-för-dig-just-nu! ❤️❤️

Likes

Comments

Nu har röken försvunnit för äntligen har regnet kommit! När jag i Måndags vaknade upp till regn blev jag så glad! Jag tror jag aldrig varit så här glad för regn förut men här i Sandpoint har de slagit alla rekord som finns i deras historia på hur många dagar det har gått utan regn. Så det har varit väldigt rökigt och torrt! Så när vi i Måndags sprang efter att det under dagen regnat var det super duper! Först förstod jag inte vad det var- jag sprang bara på utan att förstå hur det kunde vara så lätt och hur jag kunde ha så mycket energi. Sedan förstod jag att det var regnet! Det är lätt att glömma bort att uppskatta sådana saker som regnet (och hur det tillför så mycket syre) när naturen sköter allt sådant normalt sett. Men naturen förändras ständigt så jag tror sådana här saker som mer kommer ske. Aja, nu tappade jag lite ämnet... men det har iaf regnat och blivit kallare. Det gick från en dag sommar till höst en annan dag. Eller vinter? Ja, för det snöade faktiskt utanför mitt fönster imorse. Det var stora fina flingor och även om det några minuter senare bara var regn så gjorde det mig så peppad på vintern!

Okej det syns inte i denna mobil kamera men jag lovar - det snöade faktiskt!

En annan förändring är att jag ska flytta till min andra värd familj om drygt en vecka. Det var egentligen meningen att jag skulle flytta till dem om drygt två månader men pågrund av olika orsaker bestämde vi att jag skulle flytta till dem. Det hade inget att göra med vår relation till varandra eller att det inte skulle funka på något sätt utan det var saker som inte gick att förutspå som skedde och därför har det varit mycket för dem. Och jag skulle helt enkelt få det svårare att göra saker och hänga med kompisar eftersom jag bor uppe i bergen. Men jag ska njuta av min sista tid här hos dem och tror samtidigt att det kommer bli toppen hos min andra familj. För de bor i stan och de har en buss som går utanför deras hus. Plus att jag har ju redan träffat dem och de verkar väldigt trevliga!

Detta är den enda bild jag har som har med skolan att göra. Det är mitt ASB card som gör att jag kan komma in på skolmatcher gratis. Och ja, skolmatcher är ju något av alla saker som är nytt för mig här. Men en av de sakerna som varit i mina tankat på senaste tiden är att jag saknar att ha vänner som jag känner. Vänner jag bara kan vara med, bara kan vara mig själv med. Vänner som jag inte behöver tänka innan jag pratar med och som jag inte behöver försöka "imponera på" och vara framåt med. För än så länge har jag inte det så att jag bara kan vara med någon och bara vara. Men det som är toppen är att jag har börjat lärt känna mycket fina människor som jag verkligen känner att jag vill vara med. Personer som är snälla och som jag förmodligen kommer lära känna bättre.

Men wow vad skolan är annorlunda! Mycket saker som är toppen här - som att de har skolsporter och massa aktiviter runt om skolan (det känns som att jag redan har skrivit om detta...) - att man får välja många klasser- att eleverna kan hjälpa lärarna på lektionerna istället för ett annat ämne- att skolan har en maskot- de gulliga counsler:na- Access time- att man träffar nya människor varje klass, från olika åldrar. Och mycket mer.

Men nu ska jag gå och lägga mig, godnatt! Tagga fredag och min första football match (ja inte som spelare utan som publik) imorn!❤️❤️🎉🎉

Likes

Comments

I denna stund, klockan halv sju denna lördag morgon sitter jag i bilen påväg till skolan. Där möts XC laget kl 6:50 för att ta skolbussen till en tävling. Det kommer bli min första stora tävling för senast mötte vi bara ett lag men nu kommer det vara många lag där. Det är en 5 kilometers bana och det är en backig bana eller som coacherna beskriver det- true XC style. Så det är jag nervös och peppad för! Men denna vecka har varit bra. Emellanåt stressig men mestadels rolig och upplevelserik. Jag var i torsdags efter träningen och testade de nya glass höstsmakerna på det populäraste glass stället i stan. Jag tog pumkin pie och pecan pie och de var supergoda eftersom all glass där är hemmagjord! Sen var jag igår efter träningen på "pasta feed", vilket är lagmiddag och eftersom det är nu två veckor kvar till homecoming så sker det varje träning några förfrågningar om att gå på balen tillsammans. Så det är roliga tider som väntar nu. Men nu ska jag gå på bussen och tagga upp tillsammans med alla tjejer på bussen inför detta meet!

Likes

Comments

Denna helg var jag på ett läger för de rotary studenter i mitt distrikt. Helgen bestod av mycket information, nästan hela lördag satt vi bara ner och lyssnade till alla regler som vi redan hört 100 gånger. Men utöver all tid som vi fick lyssna på det var det en toppen helg!! Så otroligt roligt att få träffa andra utbytesstudenter och få höra från dem att allt inte bara är glamour. Vi kunde prata om det som vi tyckte var svårt och fick höra hur alla hade det. Så mycket kärlek var det iallafall denna helg! Så många pins som jag fått på min kavaj och så mycket kramar!! Det känns så skönt att veta att dessa studenter kommer finnas där genom hela året för mig och att vi snart kommer träffas igen!

I övrigt så är det lite stressigt, det är svårt att hinna med att göra läxor när man har 2,5 h XC varje dag! Men jag försöker att inte stressa upp och imorgon har jag study hall på morgonen så skjuter upp matte läxan tills dess och guitar läxan tills imorn. Så ska jag försöka få lite sömn nu. Men jag får inte glömma, jag har idag varit på mitt andra Rotary möte (åh, igår var jag föresten på skolans interact club, som är en Rotary klubb på skolan. Det verkade bra och som de kommer hitta på en del roliga saker. Jag måste säga att jag tycker det är coolt att de har deras skolklubbar och skolsporter. Det och bla homecoming gör att skolan inte bara blir plugg.) under lunchen. Det var nice att få gå från mina tråkiga Culinary arts lektion och istället äta gott, träffa lite nytt folk och lyssna på en föreläsning. Ska försöka hinna med att skriva här på bloggen när jag har tid men det kan vara lite ont om det ibland. Men ha det bra! God natt! (För mig)😀😀😴😴

Likes

Comments

Jag har nu haft mina första dagar på highschool! Första dagen var riktigt bra! Jag hade roliga klasser, mina klasser var Enviromental scince(vilket jag än så länge älskar!!), guitar, culinary arts och english 4. Culinary arts, vilket är ungefär som hemkunskap (tror jag) var den segaste lektionen eftersom tanten som var lärare gick igenom alla regler in i minsta detalj. Hon pratade om skor i ca 5 min när det ända hon kom fram till i slutet var att man skulle ha skor som täckte tårna (inga sandaler osv) vilket var den första meningen hon sa från början?! Och jag var också väldigt hungrig denna lektion eftersom jag har second lunch (hälften av alla elever har lunch efter sin andra lektion och second lunch innebär att man istället har det efter sin tredje lektion) och det blev inte bättre av att det hängde matbilder runt om i hela hennes klassrum. Men utöver det (vilket kanske blev lite av ett i-lands problem eftersom allt var så bra i övrigt) så var första dagen toppen! Efter skolan så hade jag XC träning och sen var det hem och äta och planera inför morgondagen. Det känns bra att komma in i rutiner, nu har det börjat på riktigt här! Jag träffade också en del nya elever som var riktigt snälla!


Idag hade jag study hall, Algerbra 2, US government och PE- feminine strength. Alla lektioner var okej, Government var roligast men det var nog främst för att vi inte gjorde några skolsaker utan diskuterade åsikter kring olika scenarion och lärde känna varandra lite. Men på sista lektionen, PE så träffade jag några jättesnälla tjejer, eller jag hade hälsat på alla innan men jag hängde med dem och en av dem hade hälsat på alla 9 (!!!) utbytesstudenter som går på Sandpoint highschool. Så hon introducerade mig till två utbytes studenter som jag bara snabbt hälsat på innan. Och de var gulliga så förhoppningsvis ska vi nästa vecka ses alla tjej utbytesstudenter (vi är 5 tjejer totalt) tillsammans, vilket jag tror blir jättekul! Efter skolan idag hade jag träning igen, det är XC träning varje dag i 2,5 h efter skolan. Men det är roligt! Förutom igår då vi sprang i upp och ner i trapporna mellanstadieskolans gymnastik hall i brist på inomhus ställen att vara på då det är farligt att göra någon fysisk aktivitet ute i den tjocka röken. Vi hade tydligen i måndags tjockast rök i hela Usa!!! Men idag sprang vi istället runt i skolans korridorer, vilket var mycket bättre. Jag avslutar med att jag hoppas att röken försvinner eftersom att jag ska på Rotary utbytesstudent läger i helgen. Det är ca 1 h ifrån oss och vi kommer inte kunna göra de roliga utomhus aktiviteterna som är planerade ifall röken inte röken lättare. Så jag håller mina tummar för det och hoppas på en nya bra dag av skola imorgon!

Mitt schema, de klasser som är kryssade är de jag kommer ha nästa termin.

Likes

Comments

Just nu är det jättemycket rök i luften. Är inget problem mer än att man inte ska göra några aktiviter utomhus. Så morgondagens XC träning efter skolan är inomhus istället. Det är så rökigt pågrund av att det är skogsbränder runt omkring och idag har det blåst jättemycket. Så nu har vi fått in jättemycket rök från de skogsbränderna. Just nu ligger rök nivån på 300, man mäter nivån på något sätt med molekylerna. Men iaf så ska vi inte vara ute och göra någon aktivitet ute fören det sjunker till 150. Så hoppas det blåser bort snart! (Undrar om det har påverkan pågrund av miljöförändringar, att regn inte kommer alltså?)

I vanliga fall kan man se till sjön från vårt fönster i köket, nu ser man bara rök.

Länk till sidan som bilden är från:http://airquality.deq.idaho.gov/StationInfo1.aspx?ST_ID=114

Där kan man följa live, hehe😅👍🏽

Men nu ska jag förbereda mig för första skoldagen imorgon, jag är peppad!

Likes

Comments

Idag var en bra dag på "the Fall fest" på Schweitzer Mountain. I was digging the music together with Nicole from Chile. Vi åt glass, åkte zipline(som dock var ganska lam), köpte lemonad, pratade och lyssnade till musiken uppe i berget. It was a good day to be a part of! Här kommer lite bilder:

Likes

Comments

I tisdags upptäckte jag att det var det var en till tjej från Rotary (Den organisation jag åker med) som också är utbytesstudent i Sandpoint. Så vi skrev lite till varandra och bestämde att vi sedan skulle träffas nere på stan. Så den eftermiddagen möttes vi upp ner på stan och eftersom att Nicole inte ätit någonting sedan frukost(klockan var ca 3!😱😱😱) så gick vi till Starbucks. Första gången jag var på starbucks i Sandpoint och jag tog en milkshake, mums! Hon hade varit på sitt första Rotary möte den morgonen, inte nog med att deras möten var vid frukost så hade de klockan sju på morgonen ätit tacos. Vi båda var chockade och skrattade åt detta. Vi gick sedan till min brors fotbollsmatch, vi höll dock på att smälta bort i solen. Ja menar, Nicole som är från Chile tyckte att det var väldigt varmt, tänk då lilla mig från Sverige som inte är van vid den värmen. Det var över 30 grader så under solens strålar svettas alla men vi var iaf nöjda över att vi var publik och inte spelare.

Nicole var gullig och snäll men det var lite svårt att prata ibland då hon aldrig har haft engelska lektioner i skolan. Jag är så imponerad att hon vågade åka till ett land där hon knappt förstår någonting. Efter det kände jag mig som att jag var proffs på engelska(hehe) och ska varje gång jag tycker det är svårt på grund av engelskan tänka på de som inte kommer från en skola där man pluggat engelska i mååånga år. Jag blev iaf väldigt glad av att träffa en tjej som också är utbytesstudent! Vi är båda i samma sits, vi båda är borta ett år hemifrån, vi båda kommer till ett land där vi ska anpassa oss till en ny kultur, familj och språk. Och ingen av oss kände någon i Sandpoint innan så ingen av oss är en del av ett kompisgäng och ingen av oss kan ta oss så långt eftersom vi inte har körkort. (Och man kan i princip inte ta sig så långt utan det, speciellt om man bor utanför stan som vi båda gör) Så det var roligt! Fotbollsmatchen gick också bra, de vann med 3-1!

I torsdags hade jag en rolig XC träning och vi var vid stranden och tränade så efter badade vi. Och det är skönt i vattnet, vilken lyx ju! Efter fick jag skjuts av en tjej i laget till min brors fotbollsmatch(wow, verkar som jag bara är på fotbollsmatcher men det är lite socialt att gå då man kan hoppas på att träffa nytt folk). På matchen träffade jag en av “administratörerna” (typ) till XC laget. Hon är junior och super snäll! Hon har lite koll på en del av oss utbytesstudenter här i Sandpoint så hon hade med sig en utbytesstudent från Spanien. Hon heter Maria och är jättegullig och hon kan betydligt mer engelska än Nicole. Vi tillsammans med några andra satt och pratade under matchen så jag lyckades missa 7 av 8 mål. Bra gjort! Det blev 8-0 till mitt brors lag, dock började jag tycka lite synd om motståndarlaget när de hade passerat 5-0. Men roligt att de vann iaf!

Idag har jag varit på en Mountainbike tur med en från XC laget. Och här förstår man varför det kallas mountainbike- för man cyklar i ett berg! Inte bara lite upp och ner för kullar som i Sverige, nej här går det ganska fort och är så mycket roligare! Fast idag var första gången som jag fick känna på hur det var uppför också, inte lika roligt kan jag säga. Men man måste kämpa så jag upprepade hela tiden ett motto som står på XC tröjor- “If it doesn’t challenge you it won't change you”. Så tillslut kom vi upp till toppen igen! I övrigt så är det mycket som i boken “En utbytesstudents överlevnadsguide” som jag läste innan jag åkte- känslorna går upp och ner, på samma dag kan det gå från skratt till gråt. Och jag har varit VÄLDIGT blödig på senaste tiden- av bara ett sms kan jag direkt börja gråta. Så det är inte hemlängtan men bara saknad. Och jag har börjat inse att jag ska vara borta i ett år, ett år! Men jag är exalterad på skolan som snart börjar- den börjar den 5:e september och då kommer jag börja som senior på high school. Det tror jag kommer bli väldigt roligt! Så jag njuter av sista inte-göra-så-mycket-tiden och ser fram emot skolans start.

Ha det gött, haj!

Likes

Comments