Header

Senaste dagarna har de varit varmt. Riktigt varmt.
Igår hade vi about 45 grader varmt, idag runt 40. Svensk bastu me andra ord ;)
Visst njuter jag av värmen, men nog är man allt tacksam över att vi har aircondition och pool!

Vardagen börjat flyta på igen, pojkarna har börjat nytt dagis/förskoleår så numera jobbar jag mindre, måndag & tisdag är båda pojkarna hemma, onsdag bara två åringen. Resten av veckan e di på dagis vilket betyder ledigt för mig! Eller ja, plocka upp dem från dagis, men de kan ja int räkna som att jobba!

Sitter förtillfället och googlar flyg å hotell till Krabi. Jämför, letar, googlar.

Har också kolla lite på flyg hem. Egentligen vill jag ju inte alls, vill stanna här.
Samtidigt känner jag inte att jag vill ansöka om second year visa, jag vill nog börja studera till hösten! So no worries, I'm coming home at some point 😂

  • 13 readers

Likes

Comments

Tjolahopp👋

Här har det visst ekat tomt ett tag, men de betyder att jag hunnit med en massa annat skoj istället!
Så vad allt har jag då hunnit med!?

Innan vi med familjen åkte iväg till Queensland bestämde jag mig för att mitt hår behövde klippas. Sagt och gjort.


Sedan åkte vi då iväg upp till Queensland med siktet på Brisbane först. Pappans syster bor där så fi sov tre nätter hos dem. Huset var otroligt stort, men aningen konstigt planerat. Hursom så var vi alla trötta när vi kom fram, efter att ha startat kl02.30 på natten och dålig sömn i bilen så blev de en lugn dag. Under kvällen var vi ut och gick en sväng för att kolla runt lite, simmade och mycket mer än de gjorde vi inte.

Dagen därpå var familjen och hälsade på någon gammal kompis och jag vandra omkring i ett mega stort shoppingcenter ett par timmar. Hann gå vilse ett antal gånger och spendera aningen för mycke pengar (mestadels presentkort så lite bättre kändes det ju😂😅).

Sedan åkte vi då vidare till Gold Coast eller rättare sagt
Surfers! Vårt hotell lågt ca200m från stranden, och från vår lägenhet så hade vi alla utsikt över stranden 😍👌

I surfers har vi befunnit oss i hotellets tre pooler, på stranden eller vandrandes längs med gatorna. Gillade verkligen surfers! Kvällarna längs med stranden och sedan genom huvudgatan var en av favoriterna! Det hände alltid nått; var det inte marknad så var de små gatushower lite allstans!

En av dagarna körde vi iväg till Dreamworld!
Aningen konstig stämning var det ju där ännu och varje gång någon hörde nått konstigt ljud såg man paniken stiga... de hade också stängt de flesta av de större attraktionerna inkluderat alla vatten attraktioner... men pojkarna hade roligt så lite över 5h var vi väl slutligen där!

Har alla bilder och videoklipp på GoPro:n men iMovie vill inte alls sammarbeta för tillfället så har inte kunnat fixa ihop nått... men de kommer!

Ha de bra ⭐️
Bara ja får iMovie att funka kommer videon å bilder från nyår, jul å resan ✌️

  • 38 readers

Likes

Comments

Gott nytt år!

Mitt nyår har spenderats i Sydney, åkte iväg redan på fredag morgon, mötte upp Lynn och hennes en kompis och vandra omkring i staden ett bra tag, kvällen spenderades sedan vid deras lägenhet där vi fixa mat och senare även tog en simtur 😊

Halvdåliga bilder från Hyde park. Har alla bilder på kameran ännu och har inte hunnit föra över dem till padddan så de kommer mer och bättre bilder om ett tag!

Lördag; nyårsafton åkte vi iväg till Blues Point rätt så tidigt för att få plats att sitta och se fyrverkerierna. De var så otroligt mycke människor där! Parken rymmer 16 000 människor!
Men fyrverkerierna var riktigt häftigt att uppleva och dagen var riktigt lyckad😃👌

På söndag plocka familjen upp mig och vi tog bussen till manly, gick runt vid seaworld ett tag, sedan tog vi färjan tillbaka till circular quay. Vandra omkring där ett tag och tåg tillbaka till pappans föräldrar där vi hade bilen!

Mer bilder är på kommande!

  • 75 readers

Likes

Comments

Har haft en riktigt bra jul, konstig men bra. Därav tystnaden😅

Så 23 tog jag och Lynn en sista shoppingrunda innan julen för att handla de sista julklapparna, en god frukost hann vi också med!
Åkte till stranden en stund men vinden gjorde de omöjligt att vilja ligga där så vi åkte hem relativt tidigt.
Väl hemma blev de ju bbq, god mat som alltid! Men galet med massor med ungar och alla under 6 i huset 😂

Julafton var lugn, vi gjord ringer speciellt här eftersom det ju är 25:e som e the big day. Tog en promenad med pojkarna, hann skypa med alla där hemma och till sist satt vi och paketera julklappar.

Juldagsmorgonen blev de tidig väckning; tomten hade ju varit på besök. Så kl6 har jag två små ivriga pojkar hoppande på mig... alla gillade iaf sina julklappar vilket var kul att se! Så fullträff där!
Frukost och så hoppa vi i poolen.
Till lunch åkte vi iväg till mammans föräldrar dör vi skulle spendera dagen/natten.

Igår var jag på bio men Lynn på kvällen, kolla "Why him?" Och den var riktigt bra! Fick oss ett gott skratt iaf!

Idag har jag spenderat dagen på stranden med mamman och pojkarna, såå fint vid den stranden (kan int komma på namnet nu...) men hur som, lyckad utflykt 👌 nu har ja inga bilder därifrån eftersom de alla är på kameran men de kommer.
Kvällen har spenderats med Lynn, middag som bestod av buffé var först på schema. Oj så gott de var men oj så mätta vi var när vi lämnade stället! Tog en spontantrip till Newcastle och satt och pratade en stund med utsikt över staden. Kan inte förstå att hon börjar resa runt om ett par dagar!? Så dedär var nog sista gången i Newcastle tsm.... de e ju så tråkigt att vi inte kmr ses mer på ett bra tag☹️

  • 120 readers

Likes

Comments

Vanligtvis skulle kvällen gå åt till att klä julgran, ostbricka och dricka glögg för att sedan kolla uppesittarkväll. (Och sedan paketera julklappar😅)

Iår börjar jag dagen med att åka iväg till Newcastle för frukost med Lynn och sedan åka vidare till stranden!
Senare ikväll får vi gäster här hemma så då står bbq på schema 👌
Tror de kommer bli en bra dag!

Kram ❤

  • 149 readers

Likes

Comments

Julveckan e här!
Föräldrarna räknar ner tills de får ledigt från jobbet och den fråga jag får minst femtioelva gånger per timme e "where's santa?". De som dock e bra e ju att man kan muta med att tomten kanske int kommer om int pojkarna lyder 🙈

Håller annars i trådarna för thisissvenskfinland insta kontot denhär veckan så vill du se hur vi firar julen här så kan du allti kika in där!

Gårdagen var... intressant?
Vi sköter ju om mammans kusiners hund och kanin medan di är på resa. Tänkte ta ut kaninen ur buren en stund för att pojkarna ville leka med den, men hann inte ens öppna buren innan jag blev biten i fingret. Najs. Blodbad så att säga😂
När jag sedan på kvällen kom ur duschen ropa pappan på mig och kom med en spindel i ett papper. Den hade gömt sig under mammans dyna.
Var paranoid resten av kvällen och kan säga att jag sökte genom rummets alla hörn innan jag gick och la mig😅så nu ska huset "bombas" innan julen. I samma veva såg jag dessutom ett klipp på fb där en orm gömmer sig i en julgran. Inte så najs!


Likes

Comments

Lynn, in English just for you 😂😘

Christmas came early this year!
I've been thinking of buying an GoPro for such a long time now, and when the new GoPro 5 came out I was sold (and to find it on sale made me and my wallet even happier!)

So, today I've been trying it out, and I'm soo happy I bought it!
It's so light and easy to bring with me, and the best part; it small!
We (me and Lynn) headed to Newcastle at lunch time, cloudy and windy but still really nice for an walk, we decided to walk the memorial walk which was perfect.

After walking for a couple of hours we went out for dinner to our favorite restaurant, well it's not anymore... the food was good as usual but the staff😤no I won't go back. So a bit disappointed we headed back home.

But, a great day and prefect company as usual!
Thanks for this day☀️

I don't know what happened with the quality, but I'm too tired to fix it now 😇

Good night🌙

  • 189 readers

Likes

Comments

 
1. Favorit julfilm?
Svar:
Fortfarande dålig på dehär med filmer och julfilmer, Min alla tiders favorit "How the Grinch Stole Christmas", (egentligen e den ju int alls bra men de hör till att kolla den vid julen!) Men också "Tomtefar och trolltrumman"och "Joulutarina".
2. Favorit julfärg?
Svar: Grått, vitt och rött! Man kan inte bara välja en!
 
3. Är du uppklädd eller har du myskläder på julafton?
Svar: Uppklädd!
 
4. Om du skulle köpa en julklapp till dig själv, vad skulle du köpa?
Svar: Nu ska ja vara tråkig och tänka materiellt men en ny dator eftersom min nuvarande e död elr så en goPro! Annars går ju träningskläder alltid hem🙊
 
5. Öppnar ni julklapparna på morgonen eller kvällen?
Svar: Vi har alltid fått en liten julklapp på morgonen av mamma och resten har vi sedan fått på kvällen!
 
6. Har ni byggt pepparkakshus?
Svar: Tror jag och Sara försökte oss på att bygga ett pepparkaka hus ett år, vi konstatera ganska snabbt dock att dehär inte riktigt va vår sak😂
Byggde dock ett hus iår med pojkarna! (Läs: jag byggde och vi dekorerade tillsammans)
 
7. Vad ska du göra på jullovet?
Svar: har ju inget riktigt jullov iår men efter nyår åker vi upp till Queensland med familjen!
 
8. Favorit jul nagellack?
Svar: Oj, denhär frågan sku du ha ställt mig för ett par år sedan😂 nu har jag int me mer än ett nagellack och de e ett silverglittigt, annars så gillar jag bara en fransk manikyr!
 
9. Vad är din julönskning? 
Svar: Min julönskan...fred på jorden? Nej skämt sido, nått så enkelt som en julkram av mamma❤️(och resten av familjen för den delen!)
 
10. Vad måste finnas på julbordet?
Svar: Denhär frågan plågar mig iår! (Ni där hemma ska veta att jag är såååå avundsjuk! Och nästa år, ja då tamejtusan tänker ja äta ordentlig julmat!)
Men ja till frågan; fisk av all dess sort, rökt, gravad, kallrökt you namn it. Julskinka, gravat kött, ååååh julmat!😭
 
11. Pepparkakor eller lussebullar?
Svar: Tror jag aldrig ätit en ordentlig lussebulle? Så får gå på pepparkakor. Eller får man säga pepparkaksdeg?😂 
 
12. Skumtomtar eller knäck?
Svar: Definitivt knäck! Alla gånger.
 
13. Ischoklad eller marsipan?
Svar: Ischoklad! Marsipan är inte till för att ätas 😂
 
14. Köttbullar eller prinskorv?
Svar: Köttbullar!
 
15. Julkorv eller julskinka?
Svar: Julskinka! Vem tusan äter julkorv?
 
16. Lax eller sill?
Svar: Skulle inte vilja välja bort nån men om en måste åka e de sillen för rökt lax 😍😍😍❤️
 
17. Revbensspjäll eller Janssons frestelse?
Svar: Absolut revbensspjäll, men återigen; de hör väl int till julen?!
 
18. Paris eller Aladdin?
Svar: Aladdin.
 
19. Sylta eller pastej?
Svar: Öööh ingendera? Sylta om jag måste välja.
 
20. Glögg eller julmust?
Svar: Glögg! Ingen tvekan på saken.
 
21. Rödbetssallad eller dopp i grytan?
Svar: Dopp i gryta ? Märks att dehär är en svensk lista. Men rödbetssallad tycker ja int om så iaf int de!
 
22. Risalamalta eller risgrynsgröt?
Svar: Risgrynsgröt! De ska ätas på julaftons morgonen enligt tradition.
 
23. Äpplemos eller senap?
Svar: va d dehä för frågor 😂😂😂Äppelmos.
 
24. Hemma eller borta?
Svar: Hemma.
 
25. Utomlands eller Finland?
Svar: i år blir min första jul utomlands, men julen förknippar jag med snö och kallt så Finland. Dock så ska de ju nog bli häftigt att få fira jul här i Australien!
 
26. Ge eller få julklappar?
Svar: Båda🙊 men att ge en julklapp är nog ändå en så härlig känsla!
 
27. Mysteriet på greveholm, diesel råttor eller sjömansmöss?
Svar: Sjömansmöss? Eller kanske diesel råttor?
 
28. Chokladkalender eller paketkalender?
Svar: Spelar egentligen ingen roll, de roliga är ju att öppna luckan! Iår enligt traditon har jag min Mumin choklad kalender🙌
 
29. Plastgran eller äkta?
Svar: Behöver jag ens svara på den här?!
 
30. Arne Weise eller Ernst?
Svar: Arne Weise.
 
31. När vill du att första snön ska falla?
Svar: I december. Helst på första advent, då de e julmarknad i stundars, då känns de som jul!
 
32. Har du någonsin haft en grön gräsmatta på julen?
Svar: ja.
I år är dem grönare än någonsin 😂
 
33. När tycker du att det är dags att pynta?
Svar: Vi har alltid pyntat lite vid lillajul, och sedan nån vecka innan jul satt upp de "större" julpyntet, fungerande koncept!
 
34. Kan du komma på något negativt med julen?
Svar: O-ja. Allt faras hit å dit t.ex...
 
35. Blir du oftast mättad när julen är slut eller vill du ha mer jul?
Svar: Nej de räcker nog me en jul om året!
 
36. Vad brukar framkalla mest stämning på julen/i december?
Svar: Snön, ljus, stundars julmarknad, glögg och självständigheten!
 
37. Leker du i snön till exempel åker pulka eller bygger snögubbe?
Svar: Dum fråga; de e väl klart man gör! Eller hur Sara ;)
 
38. Konstigaste julklappen?
Svar: Oj, vi brukar alltid få en "rolig" julklapp av mamma så de blir väl nån av di😂
 
39. Vad är viktigast på julen?
Svar: Familjen! (och maten😂)
 
40. Hur är din jul?
Mina jular brukar vara ganska mycke komma och fara, men den 23:e klär vi alltid granen hos mamma och efter det blir de ostbricka å glögg & uppesittarkväll! Julaftonsmorgon e de julfrukost hos mamma, sedan beror de på vem vi firar julafton med det året, endera far vi iväg till pappa elr så är vi med mamma. Juldagen e vi sedan hos den vi inte var vid på julafton. Jul annandag brukar de vara kaffe hos Moffa och int så mycke mer speciellt än de. Så brukar de se ut. Iår så är ju 25 the big day. Men 24:e tror ja mammans kusiner sku komma hit och äta. 25:e blir de (tror ja) lugn morgon här hemma, lunch och sedan på eftermiddan iväg till mammans föräldrar där det blir julmiddag med resten av familjen. Efter de har ja int koll på nått 😂😅

  • 195 readers

Likes

Comments

Varning för råddigt inlägg😂
Nästa vecka e de julafton. Jag kan bara int förstå hut allt gått så snabbt!? Ibland önskar att man bara kunde hoppa över julen, för hur bra jag än trivs här och hur mycket jag än älskar att resa e de ingen jul utan min familj.
Så e de bara.
Alla prata jul, därav jag också, men ingen julkänsla infinner sig.


Nåh nog me de,
Denna vecka har de absolut inte hänt något. Har inte jobbat på hela veckan.
Jag har sovit, vilat, sovit och käkat burana där emellan.
Idag har jag bakat en till sats med pepparkakor eftersom de förra tog slut redan förra veckan!? Igår baka ja semlor och kokostoppar (heter de ens så?)
Där e bokstavligen min vecka 😂😅
De börjar krypa i benen av att int ha gjort något på snart en vecka så imon tror jag att jag tänker ta ett lätt pass på gymmet.
Grått å tråkigt är vädret också.

Nu har jag flummat klart för denna gång, mest tänkte jag meddela att jag fortfarande lever.

Kramar till er där hemma ❤️

  • 199 readers

Likes

Comments