Header

Idag bar det av till Walka igen, en liten picnic å vandring hade jag tänkt mig, och visst gick de bra (med lite mutor däremellan 😂😅)
Ett plus i kanten är att man från "vägen" kan se allt från kängurur till sköldpaddor vilket det också gjorde att pojkarna orka gå utan destumera gnäll! ✌️️

På hemvägen stötte jag/vi på nått som jag fasat för sedan jag kom hit: en orm.
En svart stor orm.

Tack och lov satt vi i bilen.

Nyfiken(dum) som man är så googla jag upp vad för orm det måste ha varit fråga om och detta är vad man kan läsa:
"The red-bellied black snake is somewhat less venomous than many other Australian snakes, but you're more likely to come across it in urban areas and its bite is certainly no picnic, causing significant illness and requiring medical attention.

Red-bellied blacks are one of the few large venomous snakes still found in the Sydney region, and at 2m-long are capable of eating other snakes. They are not particularly aggressive and will escape from humans if possible, but when threatened will flatten their bodies and hiss loudly.

The venom causes blood-clotting disorder and muscle and nerve damage, enough to knock you off your feet, but rarely deadly. No deaths have been confirmed from bites by this species."

Lugnar det mig: kanske lite (egentligen inte alls),fortfarande listad som en av de 10 farligaste ormarna här i Australien...
Så efter att jag har fotat pojkarna idag hitta 4åringen idag min telefon och skulle promt ta bilder av mig. Dessa två bilder (av typ 20) är de som inte är riktigt otroligt suddiga elr där man ser typ halva mig 😂 nåja, han va ju så stolt och nöjd efteråt så, och lätt underhållen iaf 😄

Kvällen har spenderats på gymmet och idag var det benens tur att bli plågade. Sagt och gjort.
Nu tänker jag kolla lite serier och sedan börja sova!
Gonatt på er alla 😊

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ja äntligen hat jag fått mitt gymkort fixat här.

Det har tagit allt för länge, men nu är det fixat.
Fick träna gratis i två veckor och dessutom en timme pt träning! En annan positiv sak är att de har flera gym här i maitland som man alla har tillgång till, vissa 24/7 (inte för att ja nu tror att jag någonsin skulle få för mig att gymma mitt i natten, men hej; ingenting är omöjligt ;)

För nu tänker jag ta tag i träningen igen, visst har jag varit ut och sprungit men nog ska de bli skönt med lite gym träning också!Helgens planera är relativt öppna ännu, imorgon (lördag) var det meningen att vi skulle åka iväg för att kolla en hund, men det blev inget av så får se vad jag hittar på! Söndag blir det endera stranden eller dop, tror nog det blir dop, för enligt väderleksrapporten (som för övrigt ändras stup i kvarten) så ska det vara mulet men varmt... kanske jag borde ta mig till Charlestown imorgon ifall jag sku hitta en billig fin klänning för dopet?!

Likes

Comments

Igår var det 34 grader varmt.
Idag 20.
De kändes kallt.
Trodde aldrig dedär skulle komma från mig 😂

Dagen har flutit på som normalt, tog med pojkarna ut på lunch till deras favorit kafé. Finns en rejäl lekhörna som såklart är bästa med stället. Dessutom är det alltid massor med folk där så kompisar hittar de alltid!
Blev pannkakor idag, och mängden mat som 2:åringen kan stoppa i sig överraskar mig varje gång!

En snabb sväng hem för att packa om väskan och iväg
till parken, ångra mig i sista minut för val av park och det visade sig vara ett bra val!
Så efter att ha sparkat boll och klättrat en stund gick vi ner till sjön (?) för att mata änderna, men plötsligt dyker de upp två ålar simmandes och inte länge efter så såg vi flera sköldpaddor 😍 di var överallt! Man såg huvuden sticka upp, räkna till 9st ett tag.
Pojkarna var hur fascinerade av att kolla på fiskar och Sköldpaddor som helst så sluta nog med att vi spendera mesta tiden nere vid vattnet, men helt okej det också.

Tog mej senare ut på en lenkki i solnedgången, riktigt skönt att få lite tid för att tänka elr bara göra inget.
Ensamtid när den är som bäst dvs!
Stanna vid en park för att göra lite muskelövningar och väl hemma kan jag säga att de kändes rejält, har på känn att morgondagen kommer att vara en pina 😅

En annan sak som gjorde min dag många gånger bättre var kortet från mamma som fanns i postlådan idag!

Saknar dej💕

Likes

Comments

Ledig måndag och jag och Lynn tog sikte på en nationalpark ca1.5h härifrån.
Väl framme visade det sig att det var fel ställe, så smått irriterade Google vi upp en annan park, vilket visade sig vara ett bra val!

Sista vägen in till parken var i riktigt dåligt skick, så skärivägen där hemma är rena rama motorväg jämfört med denna 😂 men fram kom vi (och därifrån) utan större problem!

Själva parken var riktigt fin! Med en kombination av hav och en känsla av Djungelboken. Det fanns flera tracks att välja mellan, vi valde de med vatten nära och det visade sig vara ett super bra val och slutligen kom vi nog upp i åtminstone 5km, låter inte mycke men terrängen gjorde att de kändes mycke längre!

Likes

Comments

Denna söndag har jag och familjen spenderat på stranden, körde till Fingal Bay vilket är ca 1.5h från Maitland, såååå fint! Vi var inte vid "huvud stranden" utan en lite mindre en bit därifrån, men det var verkligen så otroligt fint där!
Kristallklart vatten, inga vågor och vit sand!

Kvällen spendera jag vid Maitland park med Lynn.

En perfekt söndag om du frågar mig!

  • 117 readers

Likes

Comments

Söndagen spenderade jag alltså i Sydney med Lynn, tyska Au pairen. Åkte tåg dit eftersom man under hela söndagen får åka för 2.50$ i typ hela NSW!

Vi hade planerat besöka sea life nere i darling harbour, och hur häftigt var inte de!?
De va massor med människor där så aningen irriterad blev man ibland då folk inte fattade att andra också gärna vill se något, men överlag gick de hur bra som helst!
Tunnlarna var de häftigaste enligt mig och har ni chansen att besöka sea life här: gör de!

Efter att vi vandrat omkring vid sea life i nästan 3h var vi båda hungriga, lunch och sedan lite tids fördriv i shoppingcentret för att vänta på att det skulle sluta regna.

När det äntligen slutar regna blev de dags för en liten rundtur i staden, bl.a operahuset och harbour bridge stod på schema!

Likes

Comments

Tänkte lista några olikheter som jag stött på sedan jag flyttade hit, större och mindre saker.
OBS. Vissa saker är ju kanske inte största problemen i världen eller så, utan detta är mest för att jämföra lite 😊

De första man måste nämna är väl vänstertrafiken. Första gången jag satt mig bakom ratten var de aningen skrämmande men redan efter ett par minuter så kändes de naturligt och allt flöt på hur bra som helst.
Lite fick man tänka efter då man sku använda blinkers eftersom de går per rutin att använda vänster hand där hemma, men nej. här är det ju spegelvänt 😅


Och när vi ändå talar bilar och trafik; att parkera här. På vissa ställen har de parkeringar där du måste parkera på ett visst sätt, exempelvis backa in, eller i en viss vinkel. Hatar dessa parkeringar och tackar gudarna över att de finns back kamera i bilen 😂

En positiv sak med bilar och trafik e att bensin är så otroligt mycke billigare här!

Nästa sak jag tänkte nämna är mat butikerna här. Allt är i megastora förpackningar, en liter juice exempelvis nej nej, 1.5-2l flaskor! Att köpa ost innebär färdigt skivad (i allt för tjocka skivor) tror att familjen inte ens äger en osthyvel!?
Vem äger inte en osthyvel!?
En annan sak är färdigt marinerat kött; det existerar knappt här. Har kanske sitt en förpackning med färdigt marinerat, men de ät ju iof bara bra de!
När du sedan ska betala så kan du välja att betala vid en self-service kassa eller en vanlig, väljer du den vanliga kassan så packar "kassatanten" påsarna åt dej. Påsarna här e småa å dåliga så de som vanligen ryms i en där hemma packads i minst fyra påsar här!?

En sak du aldrig kommer att se på en strand här är en solstol; varför? De är förbjudna!
Australien är ett av de länder med mest hudcancer och detta är väl ett försök i att minska detta.

Cykelhjälm. Du bötfälls genast om du inte har hjälm på dig då du cyklar!

Som finländare är man inte heller van med att alla, bokstavligen alla man träffar är vänliga. Har Inte träffat en person inom kundservice som varit sur eller inte pratar med en. Ibland blir ju detta nog ändå lite för mycket för den finländare som jag är🙃 går man in i en butik känns de ibland som att man inte ens hinner innanför dörrarna innan någon rusar fram och frågar hur ens dag varit, var man har för planer för helgen och om hen kan hjälpa.


Där var nåra olikheter, antagligen dyker det upp fler ännu 😁

Likes

Comments

Ahoy! (Eller nått liknande😂😁)

Trodde ärligt att de var ett skämt när mamman i familjen på fullt allvar fråga om inte vi har något liknande i Finland, öööh nej!?

De e ju inte en jätte viktigt grej, säkerligen syns de lite i butiker och på dagis men inte mer än de, själv kan jag ju inte påstå att jag märk något av det (har inte satt min fot utanför huset idag, okej bakgården men de räknas int) förutom att Disney junior hat sänt samma tv program hela dagen.

Påtal om tv:program känns de som att jag börjar kunna alla sånger och känna igen alla avsnitt av programmen, huruvida det är ett bra tecken vet jag int🙃

Nu ska jag kurera mig, eller försöka iaf. Känns som att huvudet snart sprängs så natten kallar!

Ha de bra😄

Likes

Comments