Header

Veckan har dragit igång med buller och bång, vi har hunnit med Flipout (trampolin hall), fotboll, simning, brottning and what not, allt är tillbaka till det normala dvs!

Välkomst kommittén när jag kom hem hann till bilen innan jag ens hann ut ur den, pojkarna hoppade bokstavligen upp och ner och prata i mum på varandra, så jag som varit lite orolig för att de ska glömma bort mig efter jag åkt kunde lätt pusta ut 🙈

Vi har härjat och på här hemma som vanligt, de har bokstavligen hoppat på mig non-stop de senaste dagarna, så känns konstigt lugnt idag med tvååringen som velat laga pussel hela morgonen, den skönt de också 😊

Allt e bra härmed andra ord, 8 veckor kvar i familjen (😱😭😱😭😱) och sedan kommer ju Linda!? Omg va tiden gått snabbt?!

  • 16 readers

Likes

Comments

Så här sitter jag då igen, på flygfältet i Kuala Lumpur en vecka senare...

Återigen var de tungt att säga hejdå, men samtidigt vet jag ju att det inte är länge tills jag ser alla igen, det är ju trots allt bara (typ) 3 månader!
Det har varit så roligt att träffa mamma, Sara & Staffan igen! Veckan har flugit iväg, samtidigt som de känns som att vi ändå hunnit med mycket under tiden.
Ibland önskar jag att jag kunde hoppa på deras flyg till Finland, men än är inte mitt äventyr i Australien slut, jag är inte klar där!
De känns konstigt att säga att jag åker hem, men visst är det ju mitt hem nu, Maitland. Jag trodde aldrig att det skulle kännas så hemma som det faktiskt gjort (och gör).

Utan att tänka minns jag tillbaka då jag för första gången skulle flyga till Australien, hur nervös, otålig men framförallt förväntansfull jag var. Jag lämnade ju allt hemma i Finland och visste ju egentligen inte vad jag hade att vänta. En familj med två pojkar som jag skulle ta hand om, dessutom skulle jag ju bo med familjen. En egentligen totalt främmande familj. Men aldrig kunde jag ju ana hur bra familj jag faktist valt (för visst, de kunde ju ha blivit en total katastrof också!). Så när jag nu säger att jag åker tillbaka till Australien känns det verkligen som att jag åker hem. Behöver jag ens säga att jag längtar tills jag får sova i egen säng?Likes

Comments

Igår blev en riktigt slö dag, alla var vi trötta efter en dag till sjöss så vi gjorde inte mycket. På förmiddagen tog vi en promenad upp längs med en av Ao Nang:s huvudgator och på tilllbaka vägen satt vi oss ner vid ett café. Lite senare när solen kikade fram mellan molen gick vi iväg till stranden, var där i någon timme tills vi kände oss nöjda för dagen. Lite senare blev det middag och påvägen tillbaka till hotellet gick vi in i lite små butiker.

Idag har vi varit på en till utflykt, denna gång blev de hot springs, emerald pool & tigers caves. Förstnämnda blev lite av en besvikelse, men resten av dagen var riktigt bra!
Väl tillbaka på hotellet blev jag super trött, men ingen vila här inte ;) hoppa i duschen och iväg på middag, restaurangens namn har jag redan glömt men maten var super! Lätt en av de godaste rätter jag ätit här i Thailand 👌

  • 31 readers

Likes

Comments

Efter en dålig start på resan har det bara går upp!

Flygresan överlag gick super förutom att det blev kallt emellanåt, speciellt på flygfälten...
väl framme i Krabi gick de smidigt vid passkontroller osv. Fick hoppa på en buss in till Ao nang, mötte upp Mamma Sara & Staffan efter ca45min buss resa, och såå kul att se dem igen!

Den dagen vandra vi mest omkring här och bekanta oss med stället och tog lugnt eftersom alla var trötta efter resan....

Lördag blev en strand dag! Lite monkey trail och promenader osv

Söndag, lugn dag de också, tror jag. Lyckas väl blanda ihop alla dagar 😂😅

Igår blev en lugn dag, jag och mamma låg på stranden ett tag, gick över med lite mediciner till systeryster som haft otur och blivit sjuk, och på kvällen blev det lite shopping.

Idag har vi varit på utflykt och besökt 4 öar!
Riktigt lycka dag med mycket sol & sim 👌☀️🌊

  • 61 readers

Likes

Comments

Ja hörni inte var de min dag för att åka tåg inte.

Börja min resa med att missa mitt tåg... de tar vanligtvis typ fem minuter att köra till tågstationen hemifrån men idag tog de nästan 20min !?
Hade ju nog åkt iväg i god tid men tji fick jag då jag sprang in på tågstationen och såg tåget rulla iväg...så ist fick jag snällt sätta mig ner och vänta på nästa tåg.
Och inte nog med de.
Med det senare tåget hamnar jag att byta tåg vid Hamilton och central station, gissa om jag inte tänkte missa tåget vid Hamilton också!? Det är en bit att gå emellan plattformarna så den Sträckan fick jag springa med alla väskor och ändå fick en gubbe som jobbar där hålla upp dörren så den inte skulle låsas så jag fick krypa in i tåget under hans armar medan han försökte hålla upp dörren. Ja de går bra nu!

Nå, resten av resan har gått smärtfritt. Nu återstår nån timme till här vid flygfältet vid Kuala Lumpur och sedan ett kort flyg till krabi!
Flygfältet är dött och allt är stängt förutom en liten kiosk... min förkylning har blivit värre under natten och jag har de mesta av mina mediciner i mitt bagage, bra där. Såg att de hade nå slags burana och medicin för förkylning inne på kiosken men de verkar allt för skumt för at jag ska våga mej på dem, vem vet kanske de är dundermediciner, eller sedan inte alls. Den risken står jag över.

Sitter för tillfället på golvet i väntan på att slippa till gaten, trött, hungrig och flunssig. Denhär resa. Har börja utmärkt 😂😂😂

Men hej; de kan bara bli bättre nu! 😅😂

  • 93 readers

Likes

Comments

Äntligen är det dags, väskorna är packade (näsan iaf, ja har ju trots allt nån timme imorgon morgon😂) och jag börjar bli riktigt nervös!?
Varför är jag så nervös över detta? Nå hursom så hoppar jag på tåget runt en två tiden imorgon, och flyget far kl9.40pm så kmr bli en lång dag. En mellanlandning i kuala lumpur å så borde ja vara framme i krabi!😍

Veckan här hemma har gått relativt smärtfritt, pojkarna har börja spela fotis (!!!👌) så de har jag varit med på, de har också fått en hel låda med lego, så de har vi pysslat med de senaste dagarna, och med relativt smärtfritt kan jag berätta att det är allt annat än roligt att trampa på alla förbannade legobitar som gömmer sig i mattan. Grrrr.
Annars har vi som vanligt befunnit oss i poolen!

Nu tänker jag börja sova och hoppas på att förkylningen jag lyckats dra på mig försvinner och att mattgubbarna imorgon inte kommer allt för tidigt, ja har ju trots allt sovmorgon!🙈

  • 117 readers

Likes

Comments

Dagen har spenderats i Newcastle med Jessica!
Plockade upp henne (de visade sig att vi bor typ 650m från varandra!?😂😂) runt en tolvtiden varifrån vi körde iväg till Back butt reserve, fi fick träffa på lite koalan, kängurun, emuer osv. Svetten bokstavligen rann, de va otroligt varmt och fuktigt! 40 grader för att vara bokstavlig 😅

Efter att vi gått omkring där i någon timme körde vi vidare till stranden, en sen lunch och strand.

  • 99 readers

Likes

Comments

Efter en kort nattsömn hoppa jag på tåget kl06.50 med riktning mot Sydney!
Mötte upp fyra andra Au pairer och spenderade dagen i Sydney!

De blev en riktigt lyckad dag! Mycke vandrande omkring i Sydney, lite bad i bollhav å fyrverkerier för att avsluta kvällen, eller ja efter det fick vi bokstavligen springa närmare två km för att hinna till tåget, annars hade vi hamnat att vänta nästan två timmar och jag skulle inte ha varit hemma fören typ 5 på morgonen...men vi hann med nån minuts marginal! (aningen flåsande och svettiga 😂)

Avslutar med ek charmerande bild efter vår kvällslenkki då vi just satt oss på tåget 😂😂😂

  • 111 readers

Likes

Comments

Om 18 dagar hoppar jag på flyget till Krabi!
Lite semester och bäst av allt e ju att jag äntligen får si mamma å Sara igen!❤️

Igår boka jag äntligen flygbiljetterna och nu återstår bara att välja hotell! Lättare sagt än gjort.

Helgen förövrigt har flugit iväg.
På freda åkte jag iväg till gymmet på morgonen, spöregna när jag kom ut från gymmet då gjorde inte så mycke resten av dagen.
Lörda så åkte vi först iväg till mammans föräldrar på lunch och sedan på 1års kalas! Hem kom vi relativt sent så take away och sedan en cykeltur till parken fick bli avslutning på denna lördag. Kolla sedan ännu en halv film innan mamma ringde.
Idag var planen att träffa en annan Au pair men hon fick förhinder så börja morgonen med att hoppa i poolen! Lätt bästa starten på dagen!

När man försöker få ett vettigt foto med Will 😂😂

Ha de bra✌️

  • 179 readers

Likes

Comments

Senaste dagarna har de varit varmt. Riktigt varmt.
Igår hade vi about 45 grader varmt, idag runt 40. Svensk bastu me andra ord ;)
Visst njuter jag av värmen, men nog är man allt tacksam över att vi har aircondition och pool!

Vardagen börjat flyta på igen, pojkarna har börjat nytt dagis/förskoleår så numera jobbar jag mindre, måndag & tisdag är båda pojkarna hemma, onsdag bara två åringen. Resten av veckan e di på dagis vilket betyder ledigt för mig! Eller ja, plocka upp dem från dagis, men de kan ja int räkna som att jobba!

Sitter förtillfället och googlar flyg å hotell till Krabi. Jämför, letar, googlar.

Har också kolla lite på flyg hem. Egentligen vill jag ju inte alls, vill stanna här.
Samtidigt känner jag inte att jag vill ansöka om second year visa, jag vill nog börja studera till hösten! So no worries, I'm coming home at some point 😂

  • 153 readers

Likes

Comments