Det er efterhånden ved at være et godt stykke tid siden, at jeg sidst har lavet en opdatering på bloggen, og det er der flere grunde til, men jeg vil prøve, at få så meget med som muligt af det jeg har oplevet i dette opslag! 

Julen her, som jo er ved at være et stykke tid siden nu, var en hel del anderledes end derhjemme. Jeg var slet ikke i den samme julestemning, som jeg plejer, og der var mange traditioner, som jeg savnede og på en eller anden måde manglede. Vi havde selvfølgelig pyntet op i huset og vi havde da også et juletræ, men der er bare en hel anden hygge omkring julen derhjemme som jeg savnede. Det var selvfølgelig lidt ærgerligt, men jeg vælger at tage det som en oplevelse, og så ved jeg jo heldigvis, at alt vil være som det plejer, når jeg kommer hjem!

Nytår er også meget anderledes her og de fleste går ikke rigtig op i det. Jeg sov hjemme hos min veninde Sara, og først var vi i Eugene sammen med hendes storesøster og købte (de bedste!!!) donuts, og bagefter spiste vi aftensmad sammen med hendes forældre imens vi så klokken slå tolv i New York. 

I vinterferien var jeg bla hjemme hos en af mine danske veninder som jeg mødte da jeg var i San Fransisco. Hun hedder Benedikte og bor også i Gentofte. Vi havde det helt vildt sjovt og var oppe hele natten og snakkede. Omkring ved firetiden blev vi sultne og ville lige spise lidt cornflakes, men vi endte med at vække hendes værtsforældre hvilket jo selvfølgelig ikke var så godt.. De tog det dog rigtig pænt, og næste morgen havde hendes værtsfar faktisk lavet æbleskiver, med en æbleskivekogebog og en pande som Bendeikte havde givet dem i julegave. Dagen før havde vi lavet risengrød og selvom det var to uger siden juleaften, så var jeg alligevel i mere julestemning end hvad jeg havde været hele december måned.

Jordain og Kelsey havde begge deres fødselsdag i december, og hele familien kom over til kage og hygge. Måden de fejrer fødselsdage osv på er også meget anderledes fra hvordan vi gør det derhjemme. Gæsterne var her kun i et par timer og man sidder ikke ved bordet, men sætter sig bare på sofaen eller stole rundt omkring i huset.

Vi havde ikke noget sne her i Oregon, men en weekend kørte vi 3 timer i bil "bare" for at komme ud og kælke.. Både Kelseys og Jordains kærester var med, så det var jo rigtig fedt at være femte hjul.. Ej haha, det var nu en hyggelig dag, og jeg fik da også lige ødelagt en af kælkene med i svinget.. Ups, det var ikke så heldigt.. 

I sidste weekend havde vi en fest på skolen, og det er den tredje ud af de fem som vi har i løbet af året. Dette var “Winterformal”, næste gang er det en hvor vi samler ind til kræft og den sidste er “Prom”. Tony, Jordain, Kelsey og jeg var ude og købe kjoler og sko weekenden før og som I kan se på en af billederne, så er stilen altså helt anderledes end herhjemme! Så bliver det altså ikke mere amerikansk! (Jeg købte dog ikke min kjole i samme butik, skal det lige hilse og siges, haha)

Hver måned er der en aktivitet, som min amerikanske udvekslings organisation står for, og i sidste weekend var jeg ude og stå på rulleskøjter og derefter spise pizza sammen med en masse andre udvekslingsstudenter bl.a nogen af dem fra San Fransisco turen. Det var rigtig dejligt at gense dem, for jeg havde virkelig savnet mange af dem! Glæder mig allerede til næste gang vi skal ses som er om to uger hvor vi skal spille mini-golf og prøve lasertrek - hvilket jeg er sikker på nok skal blive helt vildt sjovt! 

Denne uge er sidste uge af basketball sæsonen og i morgen har vi den sidste kamp og dermed også "senior night". Jeg må indrømme at baksetball aldrig rigtig har været min ynglingssport, og det var godt nok også en udfording til at starte med, men her til sidst i sæsonen er jeg endelig begyndt at blive bedre og kan slappe af ude på banen. Jeg har ikke fået mere end et par minutters spilletid i rigtig mange af kampene men i sidste uge spillede jeg for første gang en hel quarter hvilket er 8 minutter. I går havde vi en hjemmekamp og der scorede jeg for første gang! Hele publikum klappede helt vildt og skreg mit navn - det var virkelig en fed oplevelse!

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Sidste uge var homecoming uge!
Homecoming er en fest på skolen, hvor der gøres meget ud af at drengene spørger pigerne, om de vil følges med dem. De både dekorerer skilte, køber balloner og giver pigen hendes ynglingsslik! Det er helt anderledes fra herhjemme, hvor pigen er heldig hvis hun får en lille blomst eller sådan noget.. Jeg blev også selv spurgt af flere drenge, men valgte at jeg hellere ville gå uden en date hvilket der også var mange andre som gjorde.

Hver dag i ugen var der en dresscode for hvad man skulle have på. Som I kan se på billederne lignede vi de fleste dage noget der var løgn, men det var helt sikkert sjovt at få den oplevelse med også! Det var ikke alle som fulgte dresscoden, men omkring halvdelen havde gjort i det mindste lidt ud af det hver dag. Jeg vil dog sige, at Kelsey og jeg var dem som gik mest all-in! Haha

Onsdag havde vi et "powder-puff game", som er amerikansk fodbold for piger. Et hold fra hver af de fire klassetrin stiller op, og spiller imod hinanden. Drengene fra vores eget klassetrin var vores trænere og vi havde mødtes en 3-4 aftner inden kampen for at øve.
I weekenden op til var hele "junior-holdet" hjemme hos en af pigerne til barbecue for at lave trøjer med både nummer og efternavn, som vi havde på i skole og til kampen.
Da sophmores og seniors spillede imod hinanden var det sophmores som vandt, og da Freshmens og juniors spillede imod hinanden vandt juniors (som er mig).

Hver dage inden frokost har vi det de kalder "pride-group", som er en study class hvor man har mulighed for at lave lektier i. Dette var, i denne uge, udskiftet med forskellige aktiviteter.
Så ligesom pigerne har "powder-puff", har drengene "powder-tuff" hvor de spiller volleyball. Igen var det freshmens imod juniors og sophmores imod seniors, og vinderne (hvilket var seniors) skulle spille imod lærerne, hvilket nok var noget af det sjoveste at se på! Det var en super tæt kamp, men lærerne endte alligevel med at vinde.

Om fredagen skulle alle os cheerleaders (foran hele skolen!!) cheerleade til en sang de kalder "the fight song". Det var så sindssyg pinligt, for selvom jeg nu har været cheerleader i officielt 2 måneder, så er jeg stadig lige så dårlig som jeg var da jeg startede.. Jeg lavede så mange fejl og gjorde mig selv til grin foran dem alle sammen. Det er i hvert fald noget som jeg aldrig vil glemme..

Selve homecoming var fredag aften efter fodboldkampen, som i øvrigt også var senior night, hvilket vil sige, at det var den sidste fodboldkamp i High School for seniorne. (LÆS!! Det var dermed også sidste gang jeg skulle cheerleadede, og jeg tør godt at sige, at det var sidste gang jeg cheerleadede for resten af mit liv!! Det var den bedste følelse, og jeg kan ikke beskrive, hvor glad jeg er for, at jeg ikke behøver at gøre det mere!!)

Som sagt startede festen efter kampen, men desværre var vejret ikke ligefrem med os, så alle os som havde været der under kampen var drivvåde.. Mit hår ligende noget der var løgn, og den makeup som jeg havde lagt inden var fuldstændig ødelagt, men da vi kun havde meget kort tid til at klæde om, endte jeg med at have vådt hår under hele aften (det tager 3 timer for at tørre) og jeg ligende ikke ligefrem en million, lad mig bare sige det sådan.. Haha
Nå men udover det havde jeg en rigtig god aften og fik danset en hel del! Det er forresten også Tony (min værtsfar) som er DJ til festerne på skolen og temaet (dresscoden) var "a blast from the past".


I sidste weekend løb vi et color run og i denne weekend var vi til både grandma's (Kelly's mor) og en af deres små fætres fødselsdag hvor vi fik regnbuefarvet kage, hehe.


Likes

Comments

I USA har de ikke efterårsferie, men i stedet en forlænget weekend. Det var rigtig rart lige at få en lille pause og tid til at slappe af, da jeg har rigtig travlt til hverdag med skole og sport hver dag.

Torsdag havde vi den senior night, som jeg fortalte om i mit forrige opslag, og fredag cheerleadede vi til en "ude fodboldkamp". Det var en lidt speciel oplevelse, da det er en skole for dem de kalder "the bad kids". Der var politivagter ved indgangen og hele skolen var omringet af et jerngitter. De fleste var klædt i sort tøj og lignede alle sammen nogen som havde en gun i lommen.. Anyways jeg overlevede og vores fodboldhold vandt, hvilket kun er sket en gang før i al den tid jeg har været her (det skal lige siges at der altså har været omkring ti fodboldkampe, så ja det er et rigtig dårligt hold vi har haha).

Lørdag overnattede jeg hos Jamie, en tysk pige som jeg mødte, på en camp jeg var på sammen med en masse andre udvekslingselever i Oregon for en måneds tid siden. Vi var sammen med Jamies værts søster, nogen af hendes venner og en anden tysk udvekslings elev fra Tyskland. Vi tog ud til en cornmark, som i anledning af Halloween var lavet om til en labyrint, hvor formålet var at skræmme dem som var modige nok til at gå derind. Dem som skulle skræmme os var klædt ud og da Halloween jo er en rigtig stor ting for amerikanerne og noget som de gør utrolig meget ud af, så det var rigtig gennemført med både udklædning og udsmykningen.
Bagefter tog vi over til Sharis, som er en restaurant der især er kendt for sine tærter. Jeg bestilte en pie-shake, som er en milkshake med tærtestykker i. Jeg vil sige, at den så bedre ud på billedet, men nu er jeg jo selvfølgelig heller ikke den største tærte-spiser.. Haha.
Anyways, jeg hyggede mig rigtig meget, og det er helt sikkert en aften jeg vil se tilbage på!

Om søndagen kørte vi til Eugene, som er en lidt større by omkring en times kørsel derfra. Det var Jamie, hendes rigtig søde værts mor og søster og den tyske udvekslingselev som var med. Det var virkelig hyggeligt, og jeg fik købt en masse tøj, især til nu når det begynder at blive lidt koldere.

Jamie og jeg har den samme stil og ville gerne kigge i de samme butikker, så vi gik rundt sammen. Vi har det super sjovt sammen, og jeg føler at jeg har kendt hende hele mit liv! Det er rigtig rart, at have en jeg kan snakke med om nogen ting, som jeg ikke rigtig kan snakke med de amerikanske unge om, da der er en forskel på, hvor de er i deres liv, i forhold til hvor os europæiske unge er.
Vi har allerede aftalt at vi skal ses meget snart igen, så det ser jeg frem til!

Likes

Comments

I går havde vi det de kalder "senior night", som er en aften hvor alle volleyball playernes forældre, bedsteforældre osv kommer til det sidste homegame. Her fejrer man alle seniorne, da det er deres sidste volleyball kamp for Jefferson High School nogensinde, da de jo går ud af skolen til sommer.

Volleyball teamet består også af freshmens, sophomores og juniors, og de havde delt sig op i små grupper, så alle havde en senior hver, som de skulle overraske. Jeg fik en hel masse slik, cupcakes, balloner og så havde pigerne dekoreret et skilt og havde alle tre en t-shift på med mit navn, som de havde på resten af aften.

Før hver kamp vender alle sig altid mod det amerikanske flag, som hænger i den ene ende af salen, og så synger vi, med højre hånd på brystet, "The National Anthem". Det gjorde vi også i går, men denne gang var det Tony som sang foran hele skolen for Kelsey's skyld.

Det var en aften med rigtig mange følelser indblandet, og hele stemningen var påvirket af at seniorne skulle sige farvel til noget, som mange af dem har gjort i mere end 9 år. Det her var også første gang i løbet af mit år, at jeg selv skulle sige farvel til noget, og det gik lige pludselig op for mig, hvor hurtigt tiden den går.

Vi har stadig to "ude kampe" tilbage, og efter det starter basketball sæsonen. Det glæder jeg mig rigtig meget til, men jeg har også hørt at det er rigtig hårdt og at der er en masse løb indblandet.. Så det skal nok blive sjovt, haha

Likes

Comments

Denne, efterhånden meget efterspurgte blog, har været undervejs i et stykke tid, og nu er den her endelig! Så her kommer den første opdatering om, hvad jeg har lavet indtil nu.

Jeg ankom til min værtsfamilie lørdag d. 22 august. De hentede mig i lufthavnen i Eugene og havde lavet et kæmpe skilt med teksten "Welcome to your new home Isabella", så jeg var slet ikke i tvivl om, at det var dem!
Klokken var omkring otte, og de havde ikke spist endnu, så vi spiste aftensmad på en taco restaurant i nærheden. Jeg havde ærlig talt ikke særlig meget appetit efter den lange flyvetur og alt den spænding, men jeg klemte dog alligevel en lille burrito ned.
De spurgte rigtig meget ind til mig, og jeg følte overhovedet ikke at det var akavet på noget tidspunkt, hvilket var virkelig befriende!

Skolen startede først d. 8 september, så vi havde lidt over 2 ugers ferie sammen inden da, hvor vi lavede en masse forskellige ting. Jeg fik mødt det meste af familien på Kellys side til en "barbecue familiekomsammen" et par dage efter, at jeg var ankommet. Det var ret specielt for mig, at opleve hvordan deres kultur på det punkt er helt forskellig fra vores. De sidder ikke ved bordet sammen og spiser, men sætter sig i stedet bare hvor de har lyst, i det de kalder "the living room", som typisk består af en masse lænestole og sofaer. Anden gang vi var sammen med kellys familie, ordnede vi majs for hele året. De dyrker majs på en kæmpe mark, og hvert år samles hele familien, (børn, børnebørn osv) for at ordne majs. Det var en sjov oplevelse, og en god måde for mig at lære familien bedre at kende på.
Jeg var også ude at hike sammen med Kelsey, Clayton (hendes ven), Kelly og en af hendes veninder. Det var helt sikker flot natur og noget der skulle prøves, men det er nu ikke noget jeg er specielt ked af at vi ikke kan gøre hjemme i Danmark.. For så sjovt var det altså heller ikke...
Vi så film stort set hver hver aften, og var også i biografen en enkelt gang. Tony er helt vild med gyserfilm, så vi skulle selvfølgelig se den nye Sinister 2 (en virkelig uhyggelig gyser, som jeg ikke vil anbefale nogen, som hader gyserfilm lige så meget som jeg gør, at se!!!). Kelly hader også den slags film, så hun blev hjemme, men Jordain (som heller ikke kan lide dem) og jeg havde ikke noget valg - vi skulle se den ligemeget hvad vi sagde.. Det var nu hyggeligt nok (altså da filmen var slut) og både Clayton og Jayden (Jordains kæreste) var med.
Volleyball og cheerleading sæsonen startede et par dage efter min ankomst, så på den måde lærte jeg en masse af pigerne at kende inden skolestart, hvilket var rigtig dejligt!
Vi var på en "rystesammentur" med volleyball teamet til vestkysten, hvor vi overnattede hos trænerens mor og far. Om aften spillede vi nogen forskellige spil (hvor jeg vandt og fik en premie, hehe) og så sov vi alle sammen i garagen. To af pigerne havde købt jelly beans, så vi lavede den klassiske jelly bean challenge - omg det var SÅ sjovt!!
Det første "homegame" i fodbold var en uge inden skolen startede, så jeg havde været til cheerleader træning 5-6 gange inden da. Det var meningen, at jeg skulle have cheerleadet, men det gik virkelig dårligt, så det endte med, at jeg sad ude på bænken og spiste cookies over halvdelen af kampen.. Jeg må ærlig talt indrømme, at efter jeg selv har prøvet at cheerleade, har jeg lige pludselig fået rigtig meget respekt for cheerleaders...for hold da op hvor er det svært!!

Det var alt jeg havde for denne gang. Jeg vil prøve at opdatere løbende, men jeg kan ikke sige hvor ofte det bliver, da jeg har en hel del at se til!

Håber at alt går godt hjemme i DK :D


Likes

Comments