Header
View tracker

Hej alla finisar! 

Jag tänkte bara meddela att jag byter bloggportal! Jag har skrivit ett avtal med Isikost och kommer därför att börja blogga på deras bloggportal Isilife. Så ni hittar mig nu mera på www.nikitalindblad.isilife.se ! 

Hoppas ni följer med dit. Ni får även nu en rabattkod på hela Isikosts sortiment av mig. Hela 10% rabatt på hela beställningen ol ni uppger mig kod Nikita10. Så in och fynda! Och in på min nya blogg WWW.nikitalindblad.isilife.se

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag drömmer jag mig bort till ett varmare klimat, till vackra stränder, till dans, till fest, till att softa med en bok, till en PW längst strandpromenaden, till en iskall drink, till gästvänlighet, till skratt, till äventyr, till nytt, till Sydamerika.

Likes

Comments

View tracker

Tid är något intressant tycker jag. Man brukar säga att tid är pengar. Man brukar värdesätta tid väldigt högt. Och man klagar ofta på att man har för lite tid. Att man inte hinner i tid. Att tiden går för snabbt. Ni vet, allt detta snack om tid.

Men vad är tid egentligen? Egentligen är det ju bara rörelse. Vi bestämmer tiden efter jordsnurr och efter tickande på en klocka. Tid är ju egentligen något påhittat. Det är ju egentligen någonting som människan har skapat. Tid är ju faktiskt bara ett postulat. Något vi bestämt ska finnas. Och det fina med det är att vi kan bestämma över vår tid, och vi kan skapa vår tid.

Har ni tillexempel någon gång känt att ni har alldeles för mycket att göra? Ni känner att ni inte kommer hinna. Ni har för lite tid. Sen får ni ett samtal av en vän som frågar om du vill följa med på fest ikväll där dendär killen du är kär i kommer vara. Och så vips blev ni klara med alla dessa saker ni skulle få gjort på nolltid. När nödvändighetsnivån stiger får man plötsligt gjort hur mycket som helst. Så där har vi alltså ett bevis på att tid inte är någon avgörande faktor. Att olika saker tar olika lång tid är något vi kommit överens om. Det är bara ett påhitt. Tänk på den du..

  • 67 readers

Likes

Comments

Vilka är med på veckans utmaning? En sockerfri vecka. Utan skräpmat och annat skit. Med start idag fram till söndag kväll ska du inte äta stoppa i dig något av följande: Godis, chips, läsk, kakor, bullar, tårtor, vitt bröd eller skräpmat (Mc Donalds, pizza, kebab, etc). Komigen, var med, er kropp förtjänar det!

Likes

Comments

Jag är absolut inget fotbollsfan alls egentligen, men av någon anledning läste jag Zlatans bok för några veckor sen. Herregud vilken kille säger jag bara. Snacka om integritet, och snacka om att tro på sig själv. Stor eloge till honom, verkligen. Och även fast boken handlar om hans fotbollskarriär, så handlar den samtidigt om så mycket mer. Om stolthet, om att tro på sig själv, om att kämpa för sina drömmar, om att inte låta sig tryckas ner, om att inte ta åt sig, om att stå upp för sig själv och för vad man tycker. Man kan väl tycka om man vill om Zlatan, men han står fan upp för sig själv. Och det tycker jag är jävligt ballt.

Något han pratar om i sin bok är lyssna, lyssna inte. Och jag tog verkligen åt mig av det. Jag håller verkligen med honom. Man måste behärska både att lyssna, och att inte lyssna. Man måste klara av att lyssna när man borde lyssna. När man kan lyssna, och hålla med. När man kan hålla med om vad man lyssnar på, och ta ansvar för konsekvenserna. När man kan göra det till sitt eget.

Sen måste man våga att inte lyssna också. Man måste våga säga nej, stå upp för sig själv och visa vad man står. Man måste kunna stå på egna ben, göra egna val, och lita på sitt eget omdöme. Man måste klara av att gå sin egen väg, även fast den skiljer sig från andras. Även fast det går emot strömmen.

Nu har jag använt ordet måste många gånger. Och det är ju självklart inget man egentligen måste. Ingenting alls egentligen. Men jag tror att om man följer dessa måsten så klarar man sig lite bättre i livet. Jag tror att det är en bra sak att följa om man vill lyckas, och vara lyck

Likes

Comments

Drömmer du om att jobba som advokat, om att starta ett café , om att bli PT, om att bli bloggerska, om att jobba som reseledare eller kanske har du en ny idé och vill vara entreprenör? Men så tänker du, äh, jag kommer ändå aldrig lyckas. Konkurrensen är för stor, det är för svårt, det kommer aldrig gå runt, eller jag är väl ingen speciell talang. Så ger du upp innan du ens försökt. Du lägger dina drömmar åt sidan och nöjer dig med att jobba på Ica, på föräldrarnas jobb eller kanske som servitris.

Du tänker att du nöjer dig med det tills du kommer på vad du faktiskt vill jobba med. Fast egentligen vet du ju redan det. Men du tänker att det aldrig kommer gå. Du tänker att du lägger ner de tankarna och jobbar på med dedär jobbet du har, och som du faktiskt står ut med, tills du kommer på vad du vill göra. Tills du kommer på vad du vill jobba med, som faktiskt är realistiskt.

Men vet ni? Nyckeln till framgång är ju faktiskt att man brinner för det man gör. Jag tror att många kopplar ihop framgång med slit, hårt jobb och en hel del möda. Och det är ju sant till viss del. Inget kommer gratis. Men de som faktiskt blir riktigt framgångsrika slet och jobbade hårt med glädje. De gjorde det för att de ville, för att de trodde på vad de gjorde och för att de älskade det som de blev framgångsrika inom. Det är faktiskt sant att desto roligare man tycker något är, desto mer tid kommer man vilja lägga ner på det, desto hårdare kommer man jobba och desto större är chansen att lyckas.

Pengar som drivkraft kommer aldrig slå passion som drivkraft. Den som älskar det han gör, och som tror på det han gör kommer slå han som i samma branch endast gör jobbet, som ett jobb. Han som älskar sitt jobb kommer slå han som längtar till helgen med hästlängder. Vad jag vill förmedla med detta inlägg är att tror du på något, vill du något, kör på det! Och jag lovar inte att du alltid kommer lyckas, men so what? Du hade ju iallafall kul på vägen och gjorde något du tyckte vara kul. Och chansen är betydligt större att du faktiskt lyckas om du brinner för det du gör. It's a win win situation. Så go for it! Varför slösa bort livet på tråkiga saker när man kan ha kul och bli framgångsrik istället?

Likes

Comments

Jag tänkte tipsa om en supermysig stad i Spanien, som är relativt okänd. Nerja. Jag har varit där 5 gånger, både med familjen, med skolan, med kompisar och under året jag bodde i Fuengirola, Spanien. Det är ingen feststad, men det finns ett gäng klubbar. Det är ingen turiststad, men det finns absolut turister. Det är ingen äventyrsstad, men det finns absolut äventyr att göra. Staden har lite utav allt, och den är så himla mysig. Människorna är supertrevliga, stränderna är fina, stämningen är underbar, butikerna är söta och glassen är god. Det är ett perfekt resmål för dig som vill ha en lugn, skön och mysig semester men med inslag av lite allt möjligt.

Åker du dit, så rekomenderar jag verkligen att äta på Lilla Italy, och äta deras kycklingfilé med pommes och en underbar sås. Ät glassen på Balcon de Europa. Besök Cueva de Nerja. Gå runt i de mysiga små affärerna inne i staden. Och prata med de trevliga och gästvänliga människorna.

  • Resor
  • 86 readers

Likes

Comments

De senaste två veckorna ungefär, har jag varit så fruktansvärt lyckligt. Livet har bara känts toppen och jag har vaknat med ett leende på läpparna och en enorm livslust varje dag. Jag har varit produktiv och fått saker gjort, för att jag har velat. Jag har tränat, ätit bra, jobbat, träffat vänner, dansat, läst, planerat och drömt med glädje. Helt tvångslöst och utan press. Jag har känt att livet är mitt, och att allt ligger i mina händer. Jag har känt mig vuxen och jag har känt att jag har kontrollen. Jag är orsak och inte effekt. Jag bestämmer över mitt liv.

Och jag har kommit till en insikt. Jag är fri. Jag kan göra exakt vad jag vill. Jag bestämmer helt och hållet över mitt liv och över vad jag vill göra med det. Det finns ingen annan som bestämmer över mig eller som styr över mina val, om inte jag väljer det. Och det var riktigt skönt att på riktigt förstå att mitt liv är mitt. Det är ingen annans. Det är ingen annan som har makt över mig, över mitt liv, över mina val, över mina drömmar, över mina åsikter, sålänge jag inte ger dem makt.

Hänger ni med på vad jag säger? Detta gäller dig också. Du är fri att välja vad du vill. Och den ända som kan stoppa dig är du själv. Och jag säger inte att det alltid är lätt, och att det inte finns hinder. Vissa har det svårare än andra. Vissa har det tufft, jävligt tufft. Men det ändrat inte på det faktum att livet är ditt, och att det är du som bestämmer, om du väljer att bestämma. Vi alla har ett val. Antingen kan vi vara orsak, hålla i tyglarna, styra även fast det är oväder, kämpa, ha kontrollen. Eller så kan vi vara effekt, ge tyglarna till någon annan, skylla ifrån sig, lägga ödet i någon annans händer och därav ge bort sin frihet. Det är faktiskt ett val, hur hårt det än låter.

Man kan välja att vara lycklig, trots motgångar. Man kan välja att vara fri, trots hinder. Man kan välja att kämpa för sina drömmar, trots att det finns folk som försöker stoppa dig. Man kan välja att stå fast vid sin åsikt, trots att alla är emot en. Man kan välja att vara sig själv, att göra det man blir lycklig av, att kämpa för det man tror på. För vet ni, i slutändan är det ju allt man har. Sig själv. Så varför slösa bort sitt liv med att försöka göra andra nöjda? Nu säger jag inte att man ska vara egoistisk och skita i andra. Jag säger inte att man inte ska lyssna på andra. Jag säger inte att man inte ska hjälpa sina medmänniskor. Det jag säger är att du kan välja att vara fri. Du kan välja att vara lycklig. Så sluta lägga ansvar på andra, för ansvaret är ditt.

Likes

Comments

Det finns en kille, man, eller vad jag nu ska kalla honom, i 50 års åldern på gymmet jag går till, som ofta är där samtidigt som mig. Denna människa alltså, han är en sån som gör skillnad i världen. Han är en sån som lyfter upp oss i denna sjuka tid. Han är en sån som sprider kärlek, positiv energi och glädje. Och han har verkligen fått mig att tänka till.

Det han gör är egentligen inget stort, men det blir stort, och det gör sån fruktansvärd skillnad. Han är ju bara trevlig, han vill bara se andra lyckas, han vill se andra glada och han vill uppmuntra och hjälpa andra. Det denna underbara människa gör är alltså helt enkelt att le, att he genuint snälla komplimanger, att sprida glädje och positiv energi. Han är en sån som alltid ger en tumme upp när man kommer in på gymmet, säger hej, bra jobbat, kör hårt, lycka till.

Det låter ju inte speciellt märkvärdigt, och det borde det inte vara heller, men det är det. För det är ju fan ingen annan jävel som gör så. Det är så ytterst ovanligt så att det nästan är läskigt. Och jag är inte mycket bättre själv, så jag vill inte trycka ner alla som inte heller gör det. Utan jag vill inspirera och uppmuntra fler att vara lite mer som honom. Vara lite mer mänsklig, lite gladare, lite mer positiv. För det är en så enkel sak att göra, som gör sån skillnad. Det sprider sig.

Le mer, var positiv, hälsa på folk, uppmuntra, prata, släpp loss lite förfan. Var inte så feg, stel och tråkig. Jag tog verkligen till mig av honom, och jag ska börja göra dessa små, men så betydelsefulla sakerna så mycket jag bara kan. För jag vill inte vara dendär tysta, osociala, stela svensken som tittar ner i mobiltelefonen och inte ut i världen. Jag har verkligen inte varit något sånt extremfall, inte alls. Men man kan alltid bli bättre, glöm inte det. Man kan alltid utvecklas. Så för dig själv, och för världen, var ditt bästa jag. Sprid lite mer glädje, så blir världen en lyckligare plats att bo på.

Likes

Comments

Har du någon gång fallit för grupptryck? Har du någon gång ställt klockan  extra tidigt för att se duktigt ut i andras ögon, trots att du själv inte ville? Har du någon gång träffat en kompis för att vara snäll, trots att du inte pallat? Har du någon gång gjort något för att verka duktigt, och för att se bra ut i andras ögon, trots att det inte känts rätt för dig? Det jag jag. Alltför många gånger. Och det tror jag de flesta har någon gång i livet.

Sluta med det. Sluta tappa bort dig själv. Sluta göra saker enbart för andras skull. Gör ingenting du inte själv vill. Gör ingenting som du inte har valt. Säg inget du inte tycker, eller som du inte kan stå för. Gör inget du inte kan ta ansvar för. Sluta vara så jävla feg och så jävla dukig. Våga sätta ner foten, våga visa vem du är och vad du vill. Du har en egen vilja, så låt ingen annan köpa, eller tillochmed sno den ifrån dig. Sälj aldrig dig själv.

Sen säger jag inte att livet är en dans på rosor och att allt är frid och fröjd. Jag säger inte att man inte måste göra skitjobb ibland. Ibland är livet tufft. Ibland är det kämpigt och ibland måste man göra lite tråkigare saker, om man vill komma någonstans. Men när du gör dessa saker, som du inte njuter av speciellt mycket, gör då dessa saker för att du har valt att göra dem. Gör dem för att du tror att det är bra att göra de sakerna. Inte för att någon annan säger det.

För du kan bry dig om vad andra ska tycka om dig, du kan försöka passa in, du kan försöka se duktig ut, du kan försöka välja utefter vad andra vill. Du kan göra andra nöjda. Men vad fan spelar det för roll vad någon annan tycker om du själv om du själv inte tycker om dig själv? Vad fan spelar det för roll om du gör någon annan lite glad om du själv är olycklig? Vad spelar det för roll om du får någon att bli kär i dig, om det inte ens är du på riktigt?

Livet går ut på att överleva i en så stor grad som möjligt. Som sig själv, som familj, som grupp, som människosläkte, osv. Och tro mig, det är mycket lättare att få omvärlden att nä bra om du själv mår bra. Lycka föder lycka. Men den måste vara genuin. Är du lycklig, så ska du se att din lycka sprider sig. Och det är så mycket mer värt än att tappa bort sig själv i hopp om att verka bra.

Likes

Comments

Instagram - Nikitalindblad@nikitalindblad