Godkväll !

Här sitter jag framför datorn, söker jobb och lyssnar på spellistor på Spotify. Helt otroligt att låtar man varit beroende av för länge sen fortfarande är så himla bra och väcker gamla minnen och känslor till liv. Härlig känsla att få stänga in sig i sin egna lilla värld en stund 😊

Har nu sökt jobb i flera av städerna runt om där vi kommer bo. Fick bli vikariejobb just nu då det inte ligger så mycket annat ute och jag inte vet om jag vill jobba inom förskola längre. Dock har jag inga ideér på vad jag annars ska hitta på. Hoppas jag kommer på nåt under sommaren 😊

Idag öppnade jag på jobbet så blev tidig morgon och det var länge sen jag var så här trött som jag varit idag trots bra sömn inatt. För att inte gå hem och säcka ihop efter att jag slutat vid halv 3 hämtade jag A hemma och gick ner till en kompis för att hjälpa henne att packa upp grejer i deras nya hus. Fick bli lite tjejsnack och en cider under tiden också innan vi gick hem för att laga middag.

Nu sover A men är tveksam om det är för kvällen. Håller tummarna för det då jag ska krypa ner i soffan med lite gott och kolla på Sveriges yngsta mästerkock och Maria Wern tänkte jag.

Kram på er och trevlig kväll!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vad härligt det är att det är ljusare och ljusare när man går upp nu, dock tycker jag att temperaturen måste se till att gå upp lite nu så att det är skönt även på morgonen.

Väldigt trött idag men nu har jag tagit en dusch för att komma igång och sen blir det frukost på jobbet😊

Hoppas på en fin dag som går fort så jag får komma hem och krama på min lilla killen som ännu ligger och sover. Känns alltid så mycket jobbigare att gå hemifrån på morgonen när man inte träffat honom.

Idag ska sista pusselbiten läggas så den stora flytten kan bli av nämligen säga upp mig från jobbet. Kommer bli tråkigt att lämna dem men när jag tänker på varför och vart jag kommer hamna så känns det mycket bättre.😄

Dagarna fram till flytt kommer gå så långsamt nu !

Här kommer föressten en bild på vad vi har att sätta tänderna i framöver😍

Trevlig dag!

Kram Lina

Likes

Comments

Hej och varmt välkomna ni som hittat hit!

Jag tänkte att jag skulle börja detta bloggandet med att berätta historian som ledde fram till att denna blogg skapades.

Jag flyttade upp till Stockholm oktober 2010 från Linköping för att jobba och få lite nya upplevelser och utmaningar i livet. Jag har jobbat på flera förskolor runt om i staden och även bott på flera ställen på olika andra hands kontrakt och såklart levt livet!

December 2013 träffade jag min sambo genom en dejtingsajt. Vi var på en dejt och sen var det bara vi. Allting gick ganska snabbt och i mars 2014 blev vi officiellt sambos i hans lilla 1.a i Nynäshamn. 2 veckor senare fick vi veta att jag var gravid. Detta kom såklart lite som en chock men vi blev så glada och det vara aldrig nån tvekan om att vi skulle behålla det.

Vi insåg ju båda ganska snabbt att bo kvar i hans 1.a och spara pengar som var vår första plan inte riktigt funkade längre så vi började leta nytt boende. Vi kollade på lite hus men vi bestämde för en bostadsrättslägenhet i radhusform i samma område där hans föräldrar bor. Vi var dock rörande överens från början att detta inte var ett föralltid boende då vi både egentligen helst ville ut på landet.

Renovering av ytskikt i lägenheten började direkt och har fortsatt lite under hela tiden vi bott här. November 2014 föddes våran son och då låg så klart allt fokus på honom men allt eftersom att han blivit större och familjen utökades med en till hund så har våran längtan efter hus på landet bara vuxit sig större och större.

Vi upptäckte att trycket ökade på bostäder i vårat område och att priserna bara steg och då började vi känna att nu var det nog faktiskt rätt tid att sälja och faktiskt tjäna en del på köpet. Detta var januari 2016.

Vi fick syn på ett hus på Hemnet som vi blev kära i och då anlitade vi mäklaren på det huset till att ta sig an vårat så vi kunde köpa det andra men när vi dök upp på visning så var vi inte direkt ensamma. Runt 30 andra familjer var där vilket gjorde att huset stack iväg och blev för dyrt för oss.

Vi fortsatte våran jakt och påbörjade processen med försäljning av våran lägenhet.

Vi var på flera visningar men inget kändes helt rätt och allt drog iväg rejält. Vi började känna att detta kanske inte skulle funka men vi behöll hoppet och fortsatte.

Mars 2016 sålde vi våran lägenhet och fick då 2,5 månad på oss att hitta något nytt och efter att ha haft det lite tufft med marknaden här uppe så kom vi fram till att vi skulle kolla hus på flera ställen i Sverige och låta det rätta huset bestämma vart vi hamnade.


I början av april hittade vi det. Vårat DRÖMHUS! Det var ingen tvekan om att det var här vi skulle bo, i en gammal sekelskiftesvilla på 140kvm ute på östgötaslätten så i början av juni går flyttlasset från Nynäshamn till våran dröm utanför Ödeshög och vi längtar så mycket!

I denna bloggen kommer ni få följa oss på denna underbara resa och under renoveringen av vårat HEM!

Tack för att ni läser och hoppas att ni fortsätter följa oss :)

Kramar

Lina

Likes

Comments