Jag är mer hemlig än vad folk tror haha^^

1: Jag har flyttat typ 50ggr från jag var 20 till 30år ,(är just nu inne på min 50e flytt). Så jag är en sån som köper möbler konstant och slänger konstant. Pga man flyttar till ett möblerade lägenhet men nästa gång är det utan möbler osv.

2: Jag är otroligt nervös när jag äter med folk som hela tiden sätter i halsen. Eftersom jag är rädd att inte kunna rädda personens liv,även om jag kan HLR.


3: Jag hatar att köra i långa biltunnlar,får fullständigt panik. Längsta tunneln jag har kört i var 7km lång och jag hade panik och tänkte jag kommer nog aldrig ut härifrån^^-

4: Jag har kort stubin på visa saker. Som fickparkering,golf, när man inte hittar sina saker som man har förlagt.

5: Jag avskyr ljudet av när man öppnar frysen..den där äckliga gnissliga ljudet.

6: Har haft 15 kaniner, då jag först köpte en hane och en hona. Men dom förökade sig så sjukt snabbt att plösligt var det 15st.Detta var när jag var 16år.

7: Tycker det är sjukt läskigt att åka i en liten båt på djupt vatten. Får typ höjdrädsla haha..

8_ Jag har haft många olika hårfärger genom åren. Svart(blev de av misstag),rött,olika blonda nyanser,olika bruna nyaser.Men trivs bäst i blont

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Pinsamma grejer behöver inte endast ske i sovrummet. Värsta som finns är när sin partner gör grejer utanför sovrummet som inte är fullt fräscha eller uppskattade.
Nämligen:

1: Snyter sig vid matbordet* Euww thats so nasty*

2: Släpper sina avgaser i sovrummet. Varför kan man inte gå in på toa om man måste prutta?^^

3: När man ser myser med sin partner upp kurad i soffan och partner stinker svett.

4: Partner som inte ser till att ha fina och rena naglar*Euuuuw*

5: Har armbågarna på bordet när man äter, Det ser så ouppfostrat ut och trashiga.
Likes

Comments

Jag hittade en sån bra artikel på DN ifrån en duktigt skribent ang att bära trasiga jeans.
Hon skriver såhär:

*Att göra revor i sina kläder finns i vissa kulturer som markering av sorg. Även som mode, exempelvis på 1500-talet gjordes långa snitt i jackornas ärmar för att visa det dyrbara skjorttyget därunder. I nutid har de modetrasiga jeansen varit ett sätt att provocera konventionerna, särskilt begreppet ”hel och ren.” De trasiga jeansen skulle betyda ett uppror mot den gamla ordningen – men jeansen var inte slitna för att bärarna hade arbetat hårt, utan var färdigblekta, slitna och som sagt trasrivna från fabriken och köpta för dyra pengar. Falskt, alltså. Trasjeansen visar inte heller solidaritet med alla som lever på svältgränsen och inte har råd att köpa kläder. Dessa modetrasiga jeans är inte ett uttryck för en revolutionär vilja att förbättra världen.

Många menar att de trasiga jeansen blir ett förlöjligande av fattigdomen. Modetrasor gör, om än omedvetet, narr av de miljoner människor som kämpar för att alls kunna skaffa kläder. Den som inte har råd med hela nya byxor lagar dem man har. Är man fattig på riktigt väljer man inte trasiga kläder. Välbeställda medmänniskor i modetrasiga byxor förefaller oförstående inför vad misär innebär.

Nu är detta naturligtvis inte avsikten med de modetrasiga jeansen, de köps förmodligen för att man tycker att de är så kallat coola eller häftiga. De som bär dessa trasiga byxor funderar knappast på vad trasigheten kan signalera. De kan fråga sig själva av vilken orsak de vill ha dessa trasiga kläder. Är de tjusigare än hela jeans? Blir bäraren mer attraktiv i trasor? Är kläder mer än en tillfällig nyck?

Det vore bra om de som är på väg att köpa modetrasiga jeans i stället valde vanliga hela jeans och lade mellanskillnaden i en insamling till världens fattiga.

Som du förstår av mitt svar anser jag personligen att man aldrig ska köpa och bära modetrasiga kläder. Fattigdom är varken moderiktig eller piffig.*


Så jäkla välskrivet! Håller ni med i artikeln ?


Likes

Comments

Ja dessa dagar har varit omtumlade och jag är helt slut.
Började i lördags morse då jag tog min pencillin mot min öroninflammation . 10 min efter intag får jag upp nässelutslag på kroppen och jag tänker att det är bara stress.30 min till går och läppar svullnar upp rejält och det såg ut som jag hade gjort läppförstoring. Dom brände och spände och var helt röd.
Så jag vad min kille lugnt och sansat att skjutsa mig till akuten. Bara 5 min bilfärd till akuten.

Väl där så blossas symtomen mer och hela kroppen kliar och får häftig hosta.
Så fick betapred,antihistaminer men väntade med adrenalinet eftersom jag inte hade svullna andningsvägar. Stannade i 6 Tim och klådan försvann men mina läppar svullnade inte ner.
Men fick åka hem ändå och dom sa det tar tid för svullnaden att gå ner.

Mådde bra igår på morgonen men sen på kvällen så svullnade mina läppar upp ännu mer och fick rodnad på bröst och ansiktet . Kändes som ansiktet brann och jag blev så andfådd.
Jag tänkte att jag nog var andfådd pga jag blev rädd för att läpparna domnade bort.
Åkte in igen kl 00.00 .
Fick hjälp direkt och fick in en infart i armen för akuta läkemedel . Blodtrycket var lågt 88/59. Och jag var yr för jag var så andfådd.
Träffade en läkare som gav mig mer kortison och mer antihistaminer ( trots att jag tar 5 kortison tab och 2 antihistaminer varje morgon efter första reaktionen .

Blev uppkopplad till EKG och min puls låg på 49 slag. Jag var iof trött av all antihistaminer ( 2 på morgonen ,1 på kvällen och sen fick jag yttligare 2 antihistaminer på akuten). Dom kollade även i halsen och såg att jag var rätt svullen men hade ändå bra syresättning i blodet.

Andningen blev försämrad efter 2 Tim så fick inhalera andrealine. Som snabbt gjorde att jag kunde andas bättre. Men shit vilka skakningar 😱 fick gå hem efter 6 Tim observation . Dessutom Kom det masss slem upp som hade irriterat luftrören (luftrörsvidgande gör att slemmet kommer upp lättare . Nog kom det upp lättare 😂

Idag är mina läppar nästa tillbaka i sin egna form men jag är trött och darrig av den höga mängden kortison.
Läkarna är inte helt 100 på att det är Kåvepeninen jag reagerade på. Eftersom mitt immunförsvar har fått stått ut med höga halter av mögel under några veckor . Märkte i förra veckan att min astma blev värre när jag höll på att flyttstäda . Huvudvärk ,ögon kliade och hade trånga luftrör och myrkrypningar över hela kroppen.

Så nu i 5 dar står jag på varje morgon:
5st kortison
2 antihistaminer på morgon och 2 på kvällen.
Samt luftrörsvidgande 2 puffar.


Likes

Comments

Idag blir det busy busy . Ska köra ett lass till sopptippen som är allt ifrån soppor,böcker(gammal kurslitteratur ), garderober.
Samt flyttstäda, och flytta möbler .

Problemet är väl jag är väldigt matt i kroppen pga en öroninflammation och även har feber . Så man är sjukt jävla trött och har sjukt ont i öronen!

Så allt sker i slowmotion😱
Fick en såkallad komplikation efter förkylningsviruset . Med att bakterier smög upp till öronen.

Likes

Comments

Haft så mycket plugg och varit på semester att jag inte har hunnit att blogga.

Nu ska jag dessutom flytta ..igen.
Min typ 100 gång. Så denna vecka är det flyttning,flyttstädning och plugg. Pluggar ju 3 olika ämnen nu och det är sjukt stressande.

Eftersom man ska lämna 2 uppsatser i veckan från varje ämne liksom. Så ja lagom stressande!
Dessutom sköter jag flytten ensam.

Så igår tog jag 5 stora och tunga väskor,1 tung sminkspegel på 7 kilo,1 kassa full med böcker ,3 kassor med smink,smycken och sånt. Det jobbiga är att jag måste ta allt 50 meter eftersom bilen inte kan köras ända in.
Sen på det nya stället är det 2 trappor utan hiss så, så idag har jag grym träningsvärk i kroppen😂 speciellt biceps och axlar!.

Dessutom är jag helt matt av förkylningsviruset. Så energin är inte så hög😂🙈 men kommer blogga som vanligt nu.

Likes

Comments

Så har man bytt från Gotland till Finland.
Jag älskar att vara i Finland på sommaren så himla mysigt.

Så imorse så var jag och min kille och tog en långpromenad trots min jobbiga halsfluss. Men är liksom pigg ändå så jag låter inte min halsfluss förstöra min semester.
På långpromenaden passade vi på att plocka lite smultron så vi kan göra en paj ikväll.

Tyvärr har jag inte tänkt tanken på att ta bilder nåt idag. Utan vill lägga all tid på killen och ha en mysig semester ihop:)

Likes

Comments

Äntligen är man tillbaks i Sthlm. Men är egentligen bara hemma för mellanlandning( måste tvätta). Åker igen imorgon och är borta 2 veckor till.

Härligt 😀
Den gång är jag bjuden till min älsklings landställe . Så blir lite träning, äta ännu mer god mat och dricka lite mer rosevin😂🙄
Har ju gått upp nästan 2kilo nu över sommaren. Dels lagt på mig en del muskler då jag har tränar 2 pass per dag( mina axlar har exempel gått från kantiga till runda axlar, plus rumpan har byggs på), en del vätska( lägger alltid på mig vätska under sommaren pga värmen), sen att dricka vin varje kväll ger ju lite extra vätska i kroppen😂

Detta är trots intensiv cardio och sen tuff styrketräning. Kör ju alltid musklerna till fail nu. Men kroppen är snyggare nu, mycket starkare så går åt rätt håll 😊 dock efter min överträning så kör jag passen annorlundare. Typ 3-4 dagars pasd efter varandra men sen vila i 3 -dar. Funkae rätt bra förutom att min abstinens är lite väl under vilodagarna.

I all fall så idag blir det att tvätta och sen till biblioteket och se om jag hittar böckerna för plugget. Försöker vara snål så jag slipper köpa böckern😂 det är ledarskap och organisation och information och kommunikation 1,

Likes

Comments

Man sover verkligen länge när man inte är hemma🙈 nu har äntligen alla muskelkramper , muskelsmärta och ledsmärta försvunnit i kroppen. Så nu kan jag äntligen börja träna igen 😄 sprang faktiskt redan igår och det var verkligen så skönt!

Att få utlopp för sin abstinens efter träning. Blev en runda på 6,5 km med intervaller med syrran. Sen 60 squats ( vanliga squats,sumosquats och air squats . Allt utan vikt där av så många reps.

Överträning menas just att du har tränat för mycket och resultat har uteblivit. Men jag tränar inte för att bygga stora muskler utan bli starkare . Jag må se likadan i kroppen men det är styrkan som är förändrad. Och flåset är 10ggr sen i januari! Just dom punkterna jag ville😊

Magen är ju redan platt sen 20 år tillbaks så den jobbar jag ytterst lite med. Tränar den mer för att få ner underhudsfettet( därav mycket cardio).

I alla fall idag blir det 6,5 km igen och sen Fårösund årliga marknad 😊 älskar att gå på marknad 😊

Sen tar jag alltid kvällspromenad med Elektra men hon är gammal så blir långsam promenad och mer vallträning. Här är lite bilder från gårdagens promenad!

Likes

Comments

Igår fick jag diagnosen att jag är övertränad.
Det förklarade alla mina symtom:

Övertränat - jag? tydligen.
Har kört 2 pass 6dar I veckan i ett par veckor nu och sen under min vilodag gått pw 1mil. Alltså ingen vila alls..


Förra veckan så var jag astrött men körde då ännu hårdare. Så när jag körde backträningen i fredags så fick jag kraftig i yrsel i slutet av passen men pressade kroppen trots det. Lör samma sak och i söndags så fick jag rejäl smärta i muskler och leder i hela kroppen och kraftiga kramper. Men tränade ändå för jag trodde det kunde lösas med mer träning.
Natten mot måndagen kunde jag inte sova för musklerna krampade så fruktansvärt och gjorde så himla ont.
Sen följare dagar så har jag varit svin trött,haft så ont i alla mina leder och muskler i hela kroppen,och krampade muskler. Värst har det varit i rygg,ben,armar,bröst och fötters. Armar.. Enda delarna som inte har haft nån kramp eller muskelsmärta är rumpan ..underligt nog.
Dessutom haft huvudvärk,yrsel,muskelstelhet och varit så jävla irriterad på allt, tappat aptit och är konstant trött.
Så igår var jag hos läkaren och dom konstaterade överträning. Sen på kvällen efter att slappat i 3 dar så började musklerna att slappna av lite, med rejäla skakningar som följd.

Så imorse vaknade jag med väldiga ömma muskler då , Men har fortfarande smärta i leder och muskler,samt stel i många muskler.
Så är inne på dag 4 av vilan men träningssuget är så starkt. Blir så rastlös och måste verkligen hindra mig själv från att träna. Ett sånt starkt beroende! Försöker tänka men om jag bara träna liiite grann. Bara 2 pass i stället ,för 3 dagars och en halv vila räcker väl? Asså träningssuget/beroende är så starkt att jag vet inte vart jag ska ta vägen.

Min träning under dessa veckor:
Cardio på morgonen och styrka på kvällen 4 dar i veckan och sen 2 styrkepass, plus en pw. Det är direkt inte att jag tränar till ett lopp utan bara för att stressa ner^^Alltså jag är väldigt stressad psykiskt pga grejer i mitt privatliv så har en del ångest. Så för att lätta upp det så började träna hårdare och mer intensivt.För jag trodde kroppen och psyket skulle må bättre av det. Det gjorde det i början tills förra veckan.

Igår kväll gick jag en otroligt långsam promenad med min hund (hon går snigelfart,,gammal hund) 1km. Men att känna i benen att man bara vill springa , alltså att stå emot den känslan är sjukt svårt. Asså jag har sån abstinens att jag klättrar på väggarna och min hjärna försöker komma på *flyktvägar* typ. Att man kanske kan springa, eller köra 50 squats.

Att vila en vecka borde vara enkelt men nej. FY FAN vad det är svårt att vila och inte träna nånting.
Jag har tränat såhär mycket för att stressa ner psykiskt och få kontroll på min panikångest(stressad över grejer i mitt privatliv)-Nu när abstinensen är all over the place så blir jag galen. Alltså mitt humör är inte roligt nu ^^

Fy fan, ni vet den där abstinensen man kan känna av nikotin ,socker,alkhol eller nån annan typ av drog. Den abstinensen har jag fast med träning. I Det värsta är att jag har kommit så långt med min träning. Lagt på mig benmuskler,lagt på mig vikt, och blivit starkare i kroppen. SÅ händer detta? WTF


Så idag har jag farit runt och gjort allt möjligt för att avleda min abstinens och inre stress. Som Tagit hand om huden med peeling på kropp och ansikte, rakat benen,smörjt in,klagat över min situation och över att jag har sjukt ont i armen i vissa rörelser(tog även stelkrampvaccinet igår.tas ju i bicepsmuskeln).
Har städat,rensat ogräs.. alltså ahhh jag kan inte sitta still, Jag måste träna kroppen på nåt sätt liksom¨


Likes

Comments