På ca 30 minuter har du en grymt god maträtt. Jag gjorde middagen här om dagen och jag var helt ärligt, riktigt sugen på kyckling men jag ville inte ha typ kyckling i ugn eller något sånt utan jag fick för mig att prova något nytt som bara dök upp i huvudet på mig!

Tid: ca 30 minuter
Portioner: Två

4st Kycklingfiléer
2st Rödlök
1 burk majs
1st gurka
1 gult och rött paprika
4 dl ris

Hur man gör det;

1. Skär kycklingfiléerna  i bitar medan stekpannan värms upp. Koka vatten för riset samtidigt ~ en nypa salt i vattnet. Häll riset i kastrullen när det bubblar ~ Sänk värmen en eller två nivåer. Glöm inte att röra om riset då och då.

2. Häv i lite smör / ta en klick smör i pannan och vänta tills det smält och bubblar. Skruva ner värmen en eller två nivåer.

3. Häll kycklingen i pannan och krydda med curry, kyckling krydda och extra hot chilipulver. ~ Ta så mycket som du vill och känner för.

4. Rör om kycklingen så det inte bränner och lägga locket på och rör om då och då

5. Skär grönsakerna och rödlök och lägg den på en tallrik.

Glöm inte att hålla ett öga på kycklingen! Stek det tills vattnet från kycklingen är nästan borta.


Detta är vad jag kom upp med från mitt huvud. Hoppas fet smakar och berätta gärna vad ni tycker om maträtten.

  • Filed under: Mat

Likes

Comments

Okej så min blogg är tråkig just nu men hej, den är nystartad :) Den kommer och bli bättre!

klockan är strax efter ett och jag ligger i sängen och försöker förstå mig på och klura ut hur denna app/blogg fungerar. jag har bloggat tidigare på blogg.se och på wordpress men ville prova denna. Samtidigt som jag gör det så har jag fått för mig att lära mig och repetera arabiska som jag lärt mig just nu. Jag både lär mig prata {uttala osv} och skriva på arabiska samtidigt. Heja mig! Men, det går!

Vill ni att jag ska skriva lite ord osv på arabiska i bloggen? :) Kommentera gärna

Likes

Comments

Hej och välkommen till min hörna här i internet världen! Jag som skapat denna blogg heter Emma och är bosatt i Norrland. Jag är 26 år, nyligt förlovad med en underbar kille från Indien.

Min blogg kommer och handla mycket om vardagen, när jag lär mig arabiska, min resa till att utbilda mig till tolk inom Spanska och Arabiska, mat och recept och en massa mera.

Följ min resa till att bli tolk, framtida planer på att flytta utomlands för att studera samt en massa mer.

Likes

Comments