Header

USA 16/17, 2017

Hej mina vänner! Nu har min blogg fått stå tom i några dagar och jag saknar det redan. Därför tänker jag såhär; jag bloggar när jag vill. Slänger in ett inlägg någon gång ibland när lusten finns, utan krav på mig själv. Det tycker jag låter jättebra. Dessutom, vad ska jag annars göra med alla bilder?

2017 har startat! Wow alltså. Jag lämnar faktiskt gladeligen 2016 bakom mig. Ett år som varken har varit bra eller dåligt. Ett år med massor av toppar och dalar helt enkelt, vilket jag egentligen ser att ett år ska ha. Men dalarna kanske har varit lite onödigt djupa det här året. Men jag tar med mig det bra från 2016! Framför allt mycket lärdom kring olika saker och inte minst mig själv, en bal och det faktum att jag gått ut nian. Även ett gymnasieval som känns helt rätt, med massor av nya vänner som jag har skapat vänskapsband med för livet, resor i massor och självklart mycket mer. Året har i alla fall utan tvekan passerat med raketfart och jag ser fram emot en klyschig nystart under 2017 och allt det har att erbjuda.

Nåväl. Jag befinner mig fortfarande i USA, vilket är ett ytterligare tecken på att det inte var allt för länge sedan jag skrev mitt plötsliga inlägg om att jag skulle sluta blogga haha. Från och med det inlägget har vi hunnit ta in ännu lite mer sol, förflyttat oss till två nya ställen; Key West där vi även firade nyår och i nuläget Miami Beach. Endast en dag kvar av denna fantastiska resa. Gråter en skvett. Men vad bra jag har haft det.

Hängt vid poolen och stranden // Sett fler palmer än vad jag kan räkna

Promenerat längs Key West's gator och läst en sida ur en bok eller två lite här och var

Ännu mer läsning på en båt som vi var på när vi var på snorkeltur // Ätit en drömmig frukost på IHOP // Poserat en hel del framför kameran

Hängt med en trött brorsa klockan åtta på morgonen innan snorkelturen (helt klart värt det när vi sedan simmade bland koraller och fiskar i ett korallblått hav på självaste nyårsafton) // Besökt USA:s sydligaste punkt, ett måste i Key West!!!// Ännu mer promenerande

Skålade in det nya året med världens bästa familj. Mammi och jag under nyårsafton // Nyårsmiddag // Joel, pappsen och jag utanför Hard Rock Café

Likes

Comments

Hej nära och kära!
Jag har funderat ett tag och har beslutat mig för att ta en paus med bloggen en period. Det kanske inte är något för mig för tillfället. Känner att jag vill kunna njuta mer av nuet utan att behöva leva utefter bloggen. För tyvärr är det så det känns just nu. Mina dagar går ut på att fota och tänka inlägg till bloggisen och just nu känner jag som sagt att jag vill prioritera annat. Det är mer som en stress faktor som börjat gå ut över mitt sociala liv. Supertråkigt men jag tror att det behövs. Men som ni vet sedan förut är jag säkerligen tillbaka snart igen. Ni får ha det bäst så länge! Så hörs vi tidigare än vad vi tror. <3

Puss
Julia

Ps. vem vet! Kanske kommer in något inlägg då och då ändå. Så glöm inte att titta in ibland trots allt. <3

Likes

Comments

Som ni säkert förstår blev min julafton lite annorlunda i år eftersom vi inte firade den hemma. Jag älskar (min) traditonella jul med julbord, att släkten samlas, en gran och så vidare. Men trots att jag älskar den typen av jul var min jul minst lika bra igår. Julbordet byttes ut till annan god mat, granen mot en palm, snön mot en strand och viktigaste av allt var att jag fick spendera den med min älskade familj. Jag hade alltså inget att klaga på! Snarare tvärtom.

Vi började dagen med egen gjord frukost ute på balkongen. Mamma hade fixat jätte gulliga strumpor till oss för att bevara traditionen något. Fick även öppna två paket från mina kusiner och mormor som vi inte oöppnat innan vi åkte. Så fint och tacksam!

Sedan spenderade vi större delen av dagen vid poolen. Det var väldigt varmt igår! Närmare 30 grader så solen stekte på ordentligt. Av den anledning var jag inte särskilt sugen på mat så min jullunch blev Sweet Potato Fries. Brukar egentligen äta något bättre, matigare men igår blev det såhär och jag kände att det här räckte. Det var dessutom väldigt gott!

Vid fyra snåret fick jag sug för att gymma, så jag tog mig tillbaka till vår del av hotellet, hämtade kläder, åt lite mellis innan jag gick tillbaka för lite tid på gymmet. Det var ett otroligt härligt pass! När jag var klar hade solen börjat gå ner så jag stannade en stund på stranden och bara tittade på utsikten och njöt. Älskar verkligen Florida och hoppas att jag någon gång i livet kommer kunna bosätta mig någonstans med sådan här natur. För jag mår verkligen så bra av den!

På kvällen åt vi en lite finare middag på en italiensk restaurang som vi har hört fått jättebra betyg. Jag åt Sea Bass och det var jättegott! Åt dock ingen förrätt för då känner inte jag att jag orkar varmrätten. När jag kom hem lyxade jag dock till det med en av mina favorit kakor tillsammans med ett avsnitt One Tree Hill. Joel och jag spelade även några omgångar kort under kvällen. Så mysigt dag.

Nu är det ett år kvar tills nästa julafton. Vi kommer dock att fira den 25 (USA:s julafton) lite smått också. Jag är så tacksam för min familj och min dag var verkligen underbar. Jag hoppas att ni också hade det lika bra som jag hade, för då skulle världen vara en bra plats för oss alla.

Kram
<3 Julia

Likes

Comments

Idag är det dan före dopparedagen och Florida bjuder på ännu en dag av fantastiskt väder. Jag började dagen på gymmet och har sedan dess legat vid poolen med livemusik och försökt ta in att det är julafton imorgon. Att 2016 sakta börjar gå mot sitt slut. Ett lärorikt år där mycket har gått som jag vill men också inte exakt som jag hade planerat när året först började. Men jag fokuserar på det positiva! Jag tänker bara på det senaste halvåret då jag har börjat gymnasiet och fått vänner för livet. Jag har fått börja träna igen vilket jag älskar och i dagsläget mår jag underbart trots att det kanske inte varit så under hela året som varit. Jag har gått ut grundskolan, haft mitt första sommarjobb och börjar mer och mer för varje dag som går att hitta mig själv. Hitta vem jag vill vara och inte vara. Vilket är något jag kommer fortsätta att jobba på under 2017!


Jag vill önska er alla ett något tidigt God Jul. Hoppas att ni får en fridfull jul med era nära och kära. Jag hoppas även att ni som väntar med ångest på morgondagen på grund av någon nära som inte kan ta sitt ansvar efter den första klunken alkohol, även får något som kan förgylla er dag. Att det kommer att finnas något som gör er dag lite lättare. Det är i alla fall vad jag önskar. En stor kram till er alla. <3

Likes

Comments