Header

-Du måste acceptera din diagnos, din ADHD. Acceptera att du inte är som alla andra, acceptera att du är annorlunda,....


Det var dem orden som jag hörde att ssk på psykiatrin sa till mig när jag precis fått min adhd diagnos. Nu är det snart 9 år sedan men inte fan har jag accepterat det. Jag skojar om det hela tiden i rädsla som en mask, jag är svinrädd att bli min diagnos. Idag så har jag börjat med medicinering för 100 tusentals gången men denna gången fattar jag att jag måste ta den för annars fungerar inte jag, precis som en diabetiker MÅSTE ta sitt insulin för att fungera i vardagen så MÅSTE jag ta min adhd medicin så att jag kan fungera. Utan den blir hela jag kaos, mina tankar går bara runt och tillslut så äter det upp mig innifrån och ut.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

-Känner hur höstens mörker redan påverkar mig. Har inte varit aktiv här på flera månader men behöver det lika mycket som en cancerpatient behöver sina cellgifter. Det är svajjigt i mig, jag är inne i en process där jag ska tillåta mig själv att bearbeta, omvandla min ilska till sorg och acceptera. Men inte själv jag får proffessionell hjälp och jag har fruktansvärt fina människor runt mig som får mig att inte ge upp.-

Likes

Comments

Känslor, hela jag fylls av känslor i överflöd. Kan det inte bara vara lagom? Jag tror inte att jag är ensam om att jag är en känslomänniska. Men ibland känns det som att jag är ensam om att känna i överflöd. Jag känner en känsla och agerar på den, eller så flyr jag från den för jag orkar inte alltid med att känna så otroligt mycket. Förut så bedövade jag alla mina känslor bedövade med allt man kan bedöva med, jag var avstängd som en förfrusen sjö. Jag visste inte bättre då, och när jag väl valde att tina upp och börja känna så svämma det över tänk när snön smälter på våren och alla sjöar och vattendrag svämmar över vattnet har lixom ingenstans att ta vägen det är fullt över allt. Så var det för mig och så är det fortfarande för mig. Hur får man rätsida på det.Likes

Comments

-ibland undrar jag vad är det som driver oss människor till saker? jag som person har alltid gjort allt för att överleva, dem valen är inget jag är stolt över i många fall men jag gjorde de i stunden för att överleva.

jag skulle aldrig skylla något av mina val på någon annan det handlar om egenansvar över sina handlingar för än en gång handlar det om ett aktivt val man gör.

Likes

Comments

-Oktober månad har passerat, en riktigt kämpig månad för mig. Men jag tog mig igenom oktober detta året med.

Nu är det november, en månad som egentligen inte har någon större betydelse mer än att kyla kommer och fan va kallt det är innan man vant sig vid den.

Fightas fortfarande med psykiatrin om att istället för en massa sömnsubstanser kunna få ett "kedjetäcke" detta har varit på tapeten sen i somras men som vanligt händer ingenting, men ja gav mig inte bad företagshälsan följa med mig dit då jag har erfarenhet av att så fort en annan instans är med så händer det grejer, det tog två timmar efter att mötet var avslutat så ringde min sköterska på psykiatri mottagningen och sa att hon skickade en sömndagbok samma dag! Bam säger jag bara. så nu under 1 vecka drygt har jag fört sömndagbok vilket känns helt okay.


Livet är kanske lite underbart ändå är känslan nu ikväll, igår så gick jag emot en av mina rädslor och träffade en person som jag snackat med relativt länge, var klart nervös men de släppte jävligt fort. En sån awesome person, trygg i sig själv, de går inte att beskriva men så udda och så underbar. kom hem rätt sent igår typ 0000 inatt la mig med ett leende på läpparna vaknade tjugo över sex med ett leende och startade min dag. jag har varit sjukt produktiv idag, vatt social med människor, vatt nere på jobbet, storstädat lgh tvättat och mellan där har jag rastat hunden. Jag kickar på denna känslan, ska träffa personen på fredag igen och jag längtar sååå mycket.-

Likes

Comments

The secret side of me, I never let you see

I keep it caged but I can't control it
So stay away from me, the beast is ugly
I feel the rage and I just can't hold it

It's scratching on the walls,
in the closet, in the halls
It comes awake and I can't control it
Hiding under the bed, in my body, in my head
Why won't somebody come and save me from this, make it end?

I feel it deep within, it's just beneath the skin
I must confess that I feel like a monster
I hate what I've become,
the nightmare's just begun
I must confess that I feel like a monster

Likes

Comments

så vilsen hon ser på mig
Tysta läppar
ögon som brinner
...säger mer än rummet bär
Så mycket mer


Så mycket större
saknar ingen det osagda
Det som inte ens viskas
bakom stängda dörrar
Förslutna vener....


Men jag ser
där tårar runnit
...rinner än en längtans tår
att få finnas i det märkliga


Bortom skogen och sjön
Bara hela vägen ända in
In i hjärtat
ut och tillbaks


Två mörka ögon
En längtan
så vilsen
så stilla
rinner in


...i en spegelbild

Likes

Comments

-Idag är en relativt bra dag än så länge, sov ut då jag inte sovit ordentligt på flera nätter. Jag känner mig som ett vrak men tur är väl att känslan innanför bröstet inte syns på utsidan.

Tankarna på dig gör mig rädd, den enda människan som lyckats skrämma mig är du, det har gått över två år men jag är fortfarande rädd. Vid denna tiden så muckade du och saker eskalerade, ditt sjuka sätt gentemot mig det bara blev en stor jävla soppa. Förtryck, förtal, våld det var min vardag, nu när jag är fri så känner jag mig inte fri. För tankarna fastnar mardrömmarna kommer, minnen som jag får leva med som jag inte vill leva med, rädsla som jag alltid kommer att ha. Det värsta av allt är att jag inte känner mig värd mer än det du gav mig, att jag tror att det är det som jag förtjänar. Fast hjärnan vet att det inte är så.. Än en gång så blir det ett krig med mig själv. Och många gånger är känslan större och starkare än hjärnan.

Vid den här tiden stog jag nog utanför våran dörr i bara trosor, när du matade bollträet på mig och kastade ut kläder efteråt till mig, grannen låste dörren. Jag låg och rykte halva natten tills jag somnade inget du la märke till förstås. Efter att du hade slagit mig skulle du alltid ha sex precis som att du gick i gång på det. -

Likes

Comments

-mina nätter är nästan alltid långa, jag vaknar och kan inte somna om. tusen tankar i huvudet och jag måste ju bara fundera en liten stund på varje tanke.


tanken inatt som jag valt att fundera sönder är RÄDSLOR vad jag personligen är rädd för.

vanligtvis borde det vara monster under sängen, rånare på gatorna, höjd eller något liknande men det är det inte. mina rädslor grundar sig i att jag hämmar mig. Jag är rädd för att göra fel, rädd för att inte räcka till, rädd för att inte bli älskad rädd för att inte kunna älska. men jag är mest rädd för att bli lämnad, sviken och sårad.


Nog tror jag att alla människor har rädslor på ett eller annat sätt men att ta dem till överdrift och förstöra självkänslan och sitt eget värde är ju lite att ta i. Inte tror jag att jag har lyckats med detta helt själv utan jag fick nog hjälp på traven under livets gång av diverse olika människor i olika situationer där jag befann mig.

nästa tanke lyder då såhär "om jag hade fått en tryggare uppväxt, hade jag då varit lika sårbar? eller hade jag haft ett mindre kaos artat känsloliv och ett mer moget känsloliv i lagom dos?


som ni förstår kan ja ju fundera ihjäl mig på det där för jag kommet aldrig komma fram till ett bra svar nog till mig självt utan att vrida de på alla håll de bara går. tills det med blir kaos.


Någonstans i periferin har jag hört att de viktigaste och finaste ett barn kan få är trygghet och kärlek, bara dem får det så klarar dem sig livet ut. det är som grunden till livet trygghet och kärlek. men för att ge bort något så måste man ju som förälder ha det där i sig med. inte lätt det där. Min mormor sa alltid till mig att det enda man behöver som människa är Tro Hopp och Kärlek sen överlever man allt. tex om man hittar tron i gud så ger han människan tro hopp och kärlek.


lyckligt lottade personer får tro hopp och kärlek i ett tryggt och stabilt hem där normer,respekt,kärlek och lojalitet är grundpelarna i livet. familjen går före allt och man har TILLIT till varandra. då får man inte tillitsbrist utan man lär sig lita på sig själv och dem närmsta personerna i ens omgivning.


En person som jag som saknar tillit saknar trygghet och det där basala för ett barn, vi i min familj missade det totalt. jag har fått lära mig lite på olika vägar jag valt att gå i livet ibland så är jag förbannad för att livet är orättvist ibland är jag ledsen för att jag inte har någon ordning på mitt inre, att jag inte litar på människor rädd att göra hela världen besviken rädd att jag inte räcker till för den jag är. innuti mig har jag mellan varven ett hål, ett hål som jag bara vill fylla upp till bredden med diverse olika sinnesfrivna medel så jag slipper vara i kaoset. fly från mig själv och alla mina krav på hur jag enligt alla andra ska vara, fly från verkligheten där ingen ändå förstår mig. till en bättre verklighet till ett bättre jag utan krav utan någonting.....-

Likes

Comments