Idag var jag i skolan ungefär halva dagen innan huvudvärken slog till och med tanke på att jag hade ont i huvudet redan innan från smällen så bestämde jag att det var bäst att gå hem. Jag kunde inte ens hålla mina ögon fokuserade på något. Dem for åt alla håll och kanter...

Jag åkte i varje fall hem och satte mig i soffan en stund medan ja väntade på att panodilen skulle värka. Åt även lite tröst glass. Panodilen hjälpte lite grann och jag kunde någorlunda genomföra resten utav dagen hemifrån utan att se ut som en zombie.

Throw back: 2 år ca sen jag var med på min första riktiga western clinic för Moréno. Har inte deltagit i någon clinic sen dess tyvärr...
Önska jag haft möjlighet att delta i fler under de där 2 åren. Men nu siktar jag på att kunna lära mig mer och delta i fler clinics under 2017 och även kommande år!

På kvälls kanten har jag kollat klart sista säsongen av American Horror Story, kollat western sadlar (mest bara för att), jobbat på engelskan och läst i en äldre version av WRAS regelboken. Visst det är långt kvar innan jag kan tävla men kan inte låta bli att vara nyfiken. Fattade inget först angående betten... Men tror jag hajat det nu!

God kväll! ❤ // Carolina

Likes

Comments

Skoldagen gick bra och jag fick ingen huvudvärk. Dock har jag fått dragits med huvudvärken sen jag fick den där grenen i huvudet igår. Kan knappt ha mina hörlurar på mig utan att det gör svin ont och hjälp kommer inte på frågan... Så ingen ridning idag men tror att Izza var ganska nöjd med tanke på hur mycket dem sprang på åkern igår.

Efter skolan så var jag och shoppade lite med mamma. Jag köpte bland annat två katt halsband ett till Trollis och ett till Staina. Sen köpte jag ett nytt block till matematiken, en ny maskara, schampo och balsam.

Trollis fick döskallar på sitt halsband och hon värkar tycka att det var helt okej!

Nu sitter jag och kollar om på min favorit häst film,  Cowgirls 'n Angels. Tänkte kolla på tvåan senare då jag helt missat att den ens finns men ville se den första igen först.

Sen så ska jag försöka göra lite skolarbete med. Men får se hur det blir med det ikväll.

God kväll! ❤ // Carolina

Likes

Comments

Den största delen av dagen har jag spenderat i stallet där vi bland annat fixade lite staket så att hästarna kunde få gå på åkern med. Dock var det någon som felt ett träd på staketet så vi var tvungna att ta bort det. Detta resulterade i att jag fick en stor gren i huvudet... Kan intyga er på att det kändes. (Men som det känns just nu är det ingen fara med huvudet)

Sen efter ännu några grenar senare kunde vi äntligen fixa staketet och senare släppa ut hästarna så att dem fick springa. Det tyckte dem var super kul och det räckte gott och väl som motion för Izza idag. Hon var alldeles slut efteråt stackarn. Sen tror jag att hon inte riktigt hängde med på varför dem sprang från första början.

När vi kom hem så åt vi mat och efter det gick jag och satte mig i badet. Så skönt att tina efter en lång kall dag. När jag hade badat klart så satte jag mig med datorn och kollade igenom mitt cv och personliga brev en sista gång innan jag gjorde min första jobb ansökan inför sommaren 2017. Detta är verkligen ett jobb jag hoppas jag får värkar så spännande! Sökte som hästskötare till high chaparral, men oddsen att man får jobbet är nog ganska liten. Då,  jag tror att det är ganska många som söker.

Jaja hålla tummarna går ju i varje fall!

God kväll! ❤ // Carolina

Likes

Comments

Jag har mest suttit framför datorn idag för att kunna få ihop mitt cv och mitt personliga brev. Dem värkar färdiga nu men kommer nog kolla igenom dem en gång till...

Sen så har jag bakat cheesecake med min syster idag. Sitter faktisk och äter en bit av ena av våra mästerverk just nu.

Efter vi bakat klart så åkte vi till stallet. Jag hade inga sysslor där idag förutom att rida. Då, mamma redan gjort klart allt!❤ Jag tog mig i varje fall en liten sväng i paddocken och testade lite smått att samla henne. Hon är positiv till arbete men protesterar allt lite bara för att se om jag är med. Sen så orkar hon ju förstås inte riktigt än.

Nu sitter jag som sagt och äter cheesecake. Erkänner att det kanske är lite sent men men är det lördag så är det. Kollar även på den 5 säsongen av American Horror Story. Mycket spännande, dock lite tråkigt att den snart är slut. Hoppas att det kommer ut en ny snart!

God kväll! ❤ // Carolina

Likes

Comments

Orkade inte skriva något inlägg igår. Var hemma igår och idag för att jag har vaknat med huvudvärk båda dagarna. Känns hemskt med tanke på så mycket jag missar i skolan. Om jag visste att huvudvärken skulle gå över efter en stund så hade jag gått till skolan. Men då jag vet att den blir värre under skoldagen så tror jag nog att det är bättre att stanna hemma. Vet detta med tanke på att jag dagligen har huvudvärk när jag går i skolan. Jag hoppas på att det ska sluta snart men om det inte gör det antar jag att jag kommer få kolla upp det framöver...

Jag har i varje fall tagit mig till stallet båda dagarna. Nu tänker ni säkert (liksom många andra) att jag bara är hemma för att jag inte vill gå i skolan eller att jag vill va i stallet hela dagarna men så är det inte. Men jag tror att jag behöver komma ut även om jag inte kan klara av att ta in saker från lektionerna dessa dagar. Tror att det kommer av att jag är så stressad inför skolan och att jag har prestationsångest.

Jag red i varje fall ut både igår och idag tillsammans med min syster. Igår skötte hon sig exemplariskt om man gemför med tidigare. Hon försökte inte vända en gång och lyssnade på mina hjälper och när jag bad henne att sakta av eller stanna.

Idag så gick det inte lika fint. Hon var verkligen på krigsstigen idag angående vem det var av oss som bestämmde. Lyssnade inte alls på mig och kollade på allt. Sen fastnade hon nästa i tagg tråd på grund av att hon inte kunde hålla sig till mitten av vägen. Som tur gick det bra och inget hände. Trots de så tror jag att det var terapin jag behövde. Stod även och masserade henne efter åt vilket hon verkade uppskatta. Hon stod och gäspade under massagen som jag tar ganska positivt och att en del spänningar har släppt.

Nu sitter jag och skriver mitt personliga brev så att jag kan söka sommar jobb. Det är snart klart och det känns väldigt skönt! Hoppas ni haft en bra vecka och att ni får en bra trevlig helg.

God kväll! ❤ // Carolina

Likes

Comments

När jag kom hem från skolan så gick jag till stallet från bussen. Självklart var det tvunget att vara värsta snö stormen då med. Tur att jag tycker om snö...

Väl i stallet så satte jag igång med att mocka de boxar som inte var färdiga. Så att hästarna skulle kunna få slippa rusket. När jag var färdig så gick hästarna in med nöje!
Märktes att dem var rätt trötta när dem kom in. Jag var ju självklart tvungen att halka idag med så jag slog i mina knän. Dock som  "tur" var så slog jag mest i det knät jag inte redan slagit i. Då, jag inte vet vad som skulle hända om jag ramlar mer på det andra.

Mitt andra knä var jag och kollade upp hos läkare igår. Dem sa att det inte var någon fara med det eller så. Jag tycker att det är konstigt att dem inte känner den där knölen som sticker ut på den sidan men inte den andra? Ja, men jag får väl ta att lite på dem att det inte är något fel på det trots att det känns så konstigt. (Själva skadan hände för några veckor sen då jag var och prov red en häst som bockade av mig. Jag ramlade på knät och nu är det inte riktigt som de ska va.)

Efter stallet så åkte vi till Anneli en sväng och drack kaffe och snackade lite om allt möjligt. Sen åkte vi hem och nu sitter jag och kollar på serier. Känner mig väldigt in aktiv som knappt kollat åt datorns håll idag. Men det får bli mer arbete med dem en annan dag.

God kväll! ❤ // Carolina

Likes

Comments

Första skoldagen på vår terminen är officiellt avklarad. Då, jag stängt ner datorn för kvällen.

Vi hade vår första fysik lektion idag. Det verkar intressant. Det ända som inte riktigt är kompatibelt med mig är nog att den är så lik matten i vissa delar. Nu tänker ni säkert "men du går ju natur, borde inte du...". Nej, matematik och jag kommer inte riktigt överens. Vi accepterar varandra men det är nog allt. Varför går jag då natur? Det frågar jag mig själv ibland också. Men jag valde inte denna linjen för mattens skull. Jag valde natur linjen för biologin och kemins skull. Sen hoppas jag att det är värt det i slut änden!

Ingen rid-terapi fick jag idag häller...underlaget är så kasst överallt. Förvisso så har hon ju fyra broddar i varje sko. Men är det rena is gatan så är det inte alltid säkert att ens dem håller fötterna stadigt på marken. Hoppas verkligen att det blir plus grader imorgon så isen smälter undan. Annars får vi hitta på någon annan bra lösning...

Vi hade i varje fall lite mys och så invigde vi det nya täcket. Sen får man ju lite gott med för att man inte fick hitta på något annat kul idag heller.

Nu efter en lång kväll med skolarbete och serie tittande så tänker jag gå och lägga mig. Det är ju en dag imon åh...

God kväll! ❤ // Carolina

Likes

Comments

Idag börjades dagen med att åka till stallet då det hade läckt ut massa vatten. Men när vi kom dit så hade dem som släppt ut hästarna redan stängt av vattnet och strött gången med spån. Dock var det nog ganska väl behövligt att kravla mig upp ur sängen tidigare en vanligt.

Sen när vi fikat lite i stallet så åkte vi hem en sväng och jag kollade på American Horror Story. Nu när jag tänker på det så har jag kollat två säsonger på bara några dagar. Inte så bra med mycket stillasittande men så svårt att sluta kolla. Sjukt bra serie!

Idag lät jag Izza stå, just för att hon skött sig så bra tyckte jag hon var värd en ledig dag. Så resten av dagen har jag gjort klart min skoluppgift inom idrotten och kollat serien förstås...
Jag måste säga att jag tycker det är sjukt jobbigt att skriva skoluppgifter där jag måste inkludera mig själv. Jag är liksom lite rädd för att det jag skriver ska missuppfattas eller någonting. Ja ja, nu är den inlämnad i varje fall och jag hoppas att jag blir godkänd.

Just nu borde jag väl anstränga mig lite mer med att få klart samhällsuppgiften men det får jag lägga mer tyngd på en annan dag. Sen har jag tänk på en sak. Varför slösar man bort sin tid på hästryggen genom att sitta med telefonen? Inte just för att det är onödigt men det är ju även lite farligt att sitta med telefonen på ett levande och ganska oförutsägbart djur. Kan inte facebook och snap vänta tills ridpasset är över?

God kväll! ❤ // Carolina

Likes

Comments

Idag så tränade vi på att vara ensamma på stall gången. Det är inte en utav Izzas favorit aktiviteter. Hon levde halvt rövare men är man tålmodig så fungerar det mesta.

Efter det tog vi oss en sväng om och det märks att kondisen inte riktigt finns där. Men hon har en god inställning på arbete och värkar tycka de är kul. Idag testade jag att samla henne för att se vad hon tyckte om det. Hon var mjuk och verkade finna sig ganska bra i det. Jobbigt var de förstås men  det är ju förståeligt.

Hon tyckte även att traktorn var läskig så då tyckte jag att det passade bra att börja träna bort de nu.

Har tagit bilder på hennes rygg för att se hur den förändras. Jag måste faktiskt säga att jag är imponerad över hur fort de gick för henne att våga lyfta upp ryggen mer.

Mellan bilderna är de inte ens en vecka. Det "ända" jag har gjort är att longera och rida henne. Så det är ganska otroligt vad lite rörelse kan göra med en häst på så pass kort tid. (Fortsättning följer...)

Har även utökat mitt te sortiment. Känns lite som om att jag börjar bli lite av en te samlare.

Nu på kvälls kanten så har jag först varit med och kollat på när min syster tränade hoppning med sin häst. Sen var vi en snabbis hos Anneli och efter det har jag suttit framför tv:n och datorn resten av kvällen. På datorn har jag då förstås pysslat med skol grejer och mitt cv. Det börjar bli en del ord men långt ifrån klart...

God kväll! ❤ // Carolina

Likes

Comments

Idag så åkte vi till stallet på förmiddagen. Jag började med att fixa i ordning Izzas och kaninernas grejer för dagen. Sen så tog jag mig en varm kopp med choklad för att tina lite.

Efter det så tog jag och min syster in våra hästar för att ta en sväng i paddocken. Det gick bra och vi galopperade för första gången! (klicka här för att se video)

Hon är för tillfället ganska fram tung men det lär bli bättre sen. Till en början ska vi i varje fall jobba upp lite ork och kondition. Har lite smått börjat göra upp en plan för att bland annat bygga upp hennes ryggmuskler.

Efter ridpasset så skrittade vi ut en sväng och de gick mycket bättre en första gången vi red ut! Hon gick framåt utan några större protester. Visst, hon stannade några gånger men det är stor förbättring.

Första gången (glömde göra inlägg den gången...) så testade hon mig väldigt mycket. Hon hittade på allt från att vara jätte pigg från att inte gå fram alls. Det värsta hon gör är att hon vänder och hon är väldigt bra på det. Men envis som jag är så lät jag henne självklart inte vinna med något hon gjorde.

Mina ambitioner är att hon ska ha slutat med det helt inom några månader eller i varje fall att det minskat en hel del.

Nu så är jag och hälsar på några vänner. Senare så har jag planerat att jag ska finslipa mitt cv lite för att kunna söka sommarjobb och även fortsätta på mina skol uppgifter.

God kväll! ❤ // Carolina

Likes

Comments