Det har varit en underbar helg som nu lidit mot sitt slut. Men jag tröstar mig med att jag bara går i skolan tre dagar denna vecka. Dock så är det mindre tröstande att jag har fysikprov imorgon som jag garanterat inte kommer förstå ett fnatt av... Känns inte som jag lärt mig någonting på lektionerna och känns som en omöjlighet att kunna plugga ifatt så många lektioner. Men det är ju värt ett försök.

Jag har spenderat mycket tid ute i varje fall gemfört med vad jag brukar göra. Sen så kan jag inte påstå att det hjälpte mins skol måsten så mycket men det får helt enkelt bli så ibland.

Izza och jag har tränat på fram- och bakdelsvändningar från backen och måste säga att jag är imponerad över min oerhört smarta polle. Sen har vi även tränat på att flytta sig sidledes vilket kanske inte gick klockrent men kan definitivt se att det är på väg. Testade även att hoppa med henne från backen och hon gjorde likadant som hon gjorde sist när vi hoppade. Det gör mig lite smått orolig och hoppas med hela mitt hjärta att det endast har att göra med att hoppning kanske inte är hennes favorit. Vi hoppade ett par gånger och dem första gångerna stannade hon innan hindren... värt att nämna kan ju vara att hindret endast låg på ca 40 cm precis som sist. Men som sagt så hoppas jag att det endast har att göra med hennes envisa kallblodsgen att göra.

Hoppas ni har en fortsatt trevlig dag! ❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår inledde jag min fyra dagars helg genom att gå på bio med några kära vänner. Vi kollade förstås på Skönheten och odjuret och den var riktigt bra. Rekommenderar verkligen att se den, väldigt välgjord.

Idag så har jag bakat munkar med Alfred och Julia. Vi fick börja med att gå ner och handla. När degen var klar så spelade vi Just Dance 4. Sedan så friterade vi och glacerade dem.

Efter att bakandet vart klart så gick vi ut på äventyr i skogarna.

Godkväll! ❤

Likes

Comments

Igår så red vi ut en sväng och det gick jätte bra. Hon kunde gå i relativt samlad galopp utan att tycka att det var jobbigt. Efter uteritten red vi en sväng i paddocken. Det tyckte inte Izza var lika roligt så hon försökte dra mot utgången istället...

Fick även reda på resultatet från kemi provet igår och det gick faktiskt helt okej. Hade lite slarv fel som sänkte betyget plus att jag hann inte med den störst uppgiften.

Idag så gjorde jag ett dumt väl med att hoppa i mörker (inte helt mörkt förstås men nog mycket...). Det resulterade i att jag ramlade av och där med första avramlingen på Izza. Nu sitter jag lite vid datorn innan jag ska gå och lägga mig. Klandrar inte hästen alls väldigt dåligt beslut från min sida...
Dock var hon duktigt annars. Backa och lyssna på vikter börjar gå bättre och bättre!

God kväll! ❤

Likes

Comments

Det har inte hänt så mycket under helgen förutom att jag umgicks med min kompis under lördagen. Då gick vi i skogen och kollade lite efter bommar. Hittade några stycken men nu ska man bara få upp fem till stallet med.

fet är en väldigt lugn vecka (från skolans håll i varje fall) Vi gör typ ingenting gemfört med vad vi brukar göra.

Idag sprang hästarna så pass mycket i hagen pga blåst så jag ansåg att Izza inte behövde någon extra motion för dagen.

Vart tyvärr ingen last träning i helgen men hoppas att det inte ska påverka att det inte blev av en gång...

God kväll! ❤

Likes

Comments

Hade en rätt okej skoldag väldigt seg och var super trött i slutet av dagen. Och imorgon så är det kemi prov som gäller hoppas på det bästa.

Igår red jag med sidepull för första gången på ett litet tag och det märktes också. Hon ville inte riktigt lyssna, så nu kommer det bli mer bett löst framöver (vilket vi föredrar i vilket fall som helst...). Så igår när vi kom hem från skritt turen så tränade vi lite tryck vad som betyder fram och inte. Även backa börjar sitta nu.

Idag så longerade jag henne endast lite grann. Tanken var att jag skulle se lite hur det har blivit med kondisen och det fick jag med. Det är en sån otrolig skillnad på konditionen under en sån kort tid och det är verkligen super kul. Jag jämför alltså med när jag longerade henne första gången när hon kom och idag.

Fina lilla pärlan! Det känns riktigt bra nu.

God kväll! <3

Likes

Comments

En utav mina äldre målningar från 2015.
Det är en målning av min katt som nu mera spenderar sina dagar i den eviga kattträdgården. ❤

Likes

Comments

Alltså nu är det mars... måste det vara snö då? Tröstar mig med att den snart försvinner. Älskar snö men inte i mars...

Dagen har varit bra och jag har fått en hel del gjort. Först drack jag en kopp kaffe och började städa på mitt rum. Det är hisklans stökigt fortfarande men som man brukar säga så är "En krona början på en miljon".
Fick i varje fall upp det flesta utav alla papper och hann även organisera lite i mina skriv bordslådor.

Efter det så åkte jag till stallet och fixade med boxen och allt annat runt omkring. Hade pappa som hjälp reda och jag kan ju säga att Izza inte var ledsen för det då han gav mycket mat till henne. Mumsigt värre för henne alltså!

Klippte även hennes man idag... Ja hon fick lite av en pottfrisyr stackarn. Men jag gjorde det för en god sak i varje fall. Vill att det ska komma ut frisk och fin maan på henne med.
Inte för att hon bryr sig så hårt men det stör mig, haha.

Vi har en utav världens godaste stallkatter med som älskar att mysa på hästarna. Dock ramla han av idag, stackarn. Hoppas han inte blev rädd för att "rida" fram över...

Vill så gärna komma igång ordentligt med ridningen nu. Jobbiga snö... imorgon trotsar vi moder natur!

Efter stallet åkte jag hem och gjorda lite tyska och övade ännu en gång på formlerna till stökiometri provet.

Nu sitter jag och spelar med Alfred även ikväll. Inser att det var ett bra tag sen jag laddade upp en tecknad Creepypasta så förhoppningsvis blir det en tills på fredag...

God kväll!❤

Likes

Comments

Nu har även denna helg lidit mot sitt slut...
Dock så känns det inte jobbigt utan jag ser fram emot en ny vecka trots alla skol grejer som denna vecka har. Får se om jag är lika positiv efter att denna vecka gått med.

Idag så har jag pluggat och jobbat med mina tyska frågor. Sen så har jag även spelat en del med Alfred, mestadels lol.

Izza fick stå idag. Då hon både löshoppades och last tränades igår + att det är piss väder idag så tycker jag att hon kan få en liten vilo dag.

God kväll!❤

Likes

Comments

Dagen har varit super! Den började lite segt men sen så drog den igång ordentligt runt kl 11. Jag började med att få mitt hår klippt och jag är så nöjd. Ungefär 20-25 cm åkte bort och det var det utav mitt hår sol var risigt. Nu känns det riktigt bra och friskt!

Efter det så hjälpte jag till att mata hundarna och efter det pratade jag med Alfred. Sen spelade vi även lol. Efter en liten stund så blev jag hämtad för att åka till stallet. Så då fick pappa stackarn ta över spelet och han fattade noll men det gör inget. Huvudsaken är att jag inte stod afk...

Izza har fått tagit av sig skorna då dem satt riktigt illa och så hade hon tappat en sko (och som ni säkert minns även en sula under en annan sko...). Det ska på nya men innan vi får hit hovslagaren så är det bättre att hon går utan istället för att hon ska behöva ha ont av illa sittande skor. Hon har god hov kvalité och ömmar inte så jag är inte så orolig att något ska hända.

Och om någon undrar så har hon även fått dem till fixade så dem inte är långa osv. Dock tar vi det väldigt lugnt i ridningen nu och undviker speciellt att gå förmycket på hårt underlag som asfalt.

Idag löshppades hon för första gången och hon var jätte duktig plus att hon verkade tycka det var riktigt kul. Man kan se att hon inte riktigt har någon bra avståndsbedömning för tillfället men det kommer bli bättre med tiden.

Sen last tränade vi också och det gick super bra! Hon gick på direkt. Vi testade både före och efter löshoppningen och hon gick på båda gångerna. Dock var det inte lika kul andra gången som första hehe...

På min Facebook sida kan ni se filmer ifrån dagens påhitt. Klicka ​här!

Efter att vi fixat färdigt med hoppningen och lastningen så tog vi och hade en mysig fika stund i stallet. 

Sen åkte jag hem och spelade lite till och nu så pluggar jag stökiometri.

Som sagt så har det varit en bra dag där mycket har blivit gjort. Långt inlägg jag vet... Men du tog dig antagligen hela vägen ner med tanke på att du läser detta 😉

Med det önskar jag er en fortsatt trevlig helg! God kväll ❤

Likes

Comments

Idag fick vi våra formelsamlingar till kemin, fysiken och matematiken. Det är nog typ det mest spännande i skolväg som hänt denna vecka. Men veckan har gått väldigt fort och det är redan fredag imorgon! Jag har min redovisning såklart inom tyskan och det känns inte som om att det är så mycket krusiduller inom det. Tycker fortfarande inte om att stå att prata framför folk men tydligen känns det lättare på tyska...

Nu så är skon provisoriskt fast satt i varje fall (av kunnig personal förstås) tills att hovslagaren kommer. Hoppas verkligen inte att det händer något mer konstigt med hoven nu. Vi har ju ändå kommit rätt långt i igång sättningen.

Men med detta kommer även en tid med mera arbete från marken och kommunikation med snuttar i stället så att hon håller igång någorlunda i varje fall!

God kväll!❤

Likes

Comments