Här har jag då samlat ihop 12 st trail hinder/mönster, det är blandat med änklare och svårare hinder ( låt oss kalla dem alla för hinder...😉).
Dessa övningar kan även vara bra och stärkande även för er som inte rider western!
Jag valde att även ta med en del basic saker bara för att uppmärksamma dem då även dem kan vara viktiga i sig!😊
Så, låt oss börja med genom gången!

Längre ner finns det större bilder på övningarna!❤

1.Här är ett skritt hinder med både bommar och bro. Bra övning om man vill utveckla bron så att säga!

2. Ett trav hinder med bommarna utlagda i en solfjäder. Här tränar du på att trava över bommarna över ett böjt spår, vilket inte alltid kan vara lika lätt som det ser ut.

3. Detta hinder är för er som vill utveckla serpentinbågarna/slalomen till nästa steg! Genom att lägga bommar i mellan konerna måste hästen focusera mer på uppgiften än tidigare.

4. Ett bra hinder om man vill börja med side pass eller om man vill träna på att att rygga mellan bommar.

5. Detta är en övning där du tränar på att stanna fort från en högre fart och sedan även på att rygga.

6. Om du fortfarande tycker att den förra med serpentinbågar var för lätt så kan du anta dig denna utmaning. Det ska vara ett begränsat utrymme att röra sig på så att övningen inte blir för lätt.

7. Här är ett till exempel på hur man kan utveckla bron.

8. Här har vi helt vanliga trav bommar. Ett hinder som kanske glöms bort lite just för sin enkelhet men som är en väldigt bra övning!

9. Detta kanske inte direkt är ett hinder men det är i alla fall en väldigt bra övning om man vill stärka och träna galopp om byten med hästen.

10. Även i den hör övningen kommer serpentinbågarna in, anledningen till att jag valde att ha med så mycket serpentinbågar ör för att det är väldigt bra att mjuka upp hästens muskler med och är något jag själv ofta glömmer bort att använda mig av. Här har vi också med galopp bommar som är bra för att stärka hästens galopp!

11. En något svårare övning som kombinerar alla gångarter plus även att rygga en längre sträcka och att även svänga när man gör det.

12. Här har vi ett väldigt vanligt hinder inom trail, en grind. Detta är också mycket bra och viktigt att träna på inom trail så du vet att din häst inte blir rädd för repet och det ända du behöver är två hunder stöd (eller varför inte två träd) och en longerings lina. Sen är det väldigt bra (skulle säga att det är ett måste) att lära sig att öppna fasta grindar uppifrån häst ryggen!

Då har vi gått igenom alla hinder för den här gången! Hoppas ni tycker om dem och är det något ni undrar över eller om ni har någon feed back så lämna gärna en komentar!☺

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det har inte kommit upp mycket inlägg på ett tag mest för jag inte haft så mycket insperation på sistone. Men den börjar sakta komma tillbaka och förhoppningsvis med fler inlägg!
Bilden är på min ponny Ninja vill ni se ännu mer av henne så kan ni gå och kicka in på min Instagram: carolina_dahl

Likes

Comments

Jag provade detta här om dagen för att se om det funkade och det gjorde det faktiskt! Mitt sto hade massa brunst på båda sina bak ben som hade torkat och man kunde inte få bort de med en borste. Men när jag sedan testade med utspädd äppelcidervinäger gick det bort super fort! Plus att hennes ben blev mycket vitare än innan så jag skulle kunna tänka mig att de funkar på andra fläckar med.
Hur jag spädde ut min äppelcidervinäger:
1 del äppelcidervinäger och 2 delar vatten (ex. 1dl äppelcidervinäger och 2dl vatten)
och svårare än så är det inte.
Tips!:
Använd en borste och gnugga in det med!


Det är mycket viktigt att man sedan sköljer bort detta med vatten

Likes

Comments

...oftast är de inte hästens fel att den beter sig som den gör, tror ni att den vill byta hem egentligen?
Ibland ger människor upp alldeles för lätt... och detta gör mig lite smått irriterad. Speciellt när man försöker sitt bästa för att få personen att förstå vilken fin häst dem har. När man hjälper till och försöker vända personens sett att se på saken, att inte ha för bråttom, att kolla hästens bakgrund "Hur gammal är hästen? Vad har hästen gått igenom? Vad har den varit med om? Hur mycket kan den egentligen? Har jag verkligen försökt löst sakerna på ett sätt så att hästen förstår? Har den någon gång behövt göra så för att komma från A till B?" etc. Innan man lägger ut hästen på annons för att den inte gör exakt som du vill just exakt nu och kanske inte kan de du vill just nu så kanske du kan fundera på hur hästens framtid kommer se ut om den flyttar, kommer den verkligen få det bättre? Tänk om detta lilla problem som du "inte har tid"(orkar) att lösa är något som hos nästa ryttare kommer ses som ett ännu större problem och till slut kommer denna häst i värsta fall bli en vandrings pokal som den absolut inte förtjänar att vara! Så ni som funderar på att lägga ut en anons p.g.a. detta kanske ska tänka om en gång till.
"Problemet kan vara mindre än du tror och vinsten närmre än någonsin"

Likes

Comments

Idag tänker jag berätta för er om en ryttare som alltid kollade tillbaka, ja den satt nästan bak o fram. Vi kan säga att det är en han.
Denna ryttare focuserade bara på att kolla tillbaka i tiden och kolla på alla fel steg han en gång gjort. Han glömde helt bort att ha roligt och blicka framåt i tiden och se hur lågnt han redan han kommit i sin ridning. Men en dag så kom det en och frågade honom varför han alltid kollar tillbaka, han sa att han inte tänkt på att det varit så på en väldigt lång tid. Men efter den lilla prat stunden så gick han hem satte sig i soffan och tänkte efter. När han nästa helg åkte på tävling så vände han på sig och kollade framåt, han log hela tiden, han tänkte inte en ändaste gång på något han kunde ha gjort fel.
Och sen dess har han alltid varit glad för dit han kommit i dags läget.

"Kolla aldrig tillbaka, om det inte är för att kolla hur lågnt du har kommit"

Kanske kan vara en tankeställare för vissa, kanske inte betyder något för andra. Men för mig är det alltid viktigt att ha kul när jag rider även när jag tränar/tävlar, vad är annars meningen med all möda och slit om man inte njuter av den samtidigt?
Detta är en collab med divorceyourhorse, vi gav varandra en utmaning genom att byta bild med varandra och sedan skulle vi skriva något som man kan relatera till bilden. Nu her ni läst min tolkning varför inte gå in och läs den andra?
Blogg länk: http://divorceyourhorse.se

Likes

Comments

Vet inte det kanske bara jag men...

Allt det här med gymnasie val och allt kring det som bidrag och ev. boende. Har ända sen nians start bara snurrat runt i mitt huvud om och om igen... Visst vissa kanske helt bergsäkert vet vad de vill bli. Jag med, jag vet vad jag vill bli. Men sen är det de här frågorna:
Vilket gymnasium är rätt för mig? Kan jag få med mig mina två katter och min häst dit? Hur många vänner har jag där? Tänk om det inte alls passar mig? Kan jag lämna ex. hästen hemma? Hur kommer ekonomin se ut?
Så ja allt är väldigt rörigt i mitt huvud nu men jag hoppas att jag i slut änden väljer rätt. Och om någon annan känner som jag så hoppas jag värkligen att du också hittar det som känns rätt för dig.

Likes

Comments

Ja det är möjligt att sladda med hästen...typ.

Det har varit ännu en snörik dag, riktigt mysigt måste jag säga. Men det blev inget fräsa i snön med hästen idag häller tyvärr.
Men har varit ute på gatorna och lekt med hästen istället, luggit brett i kurvorna och sladdat på raksträckorna. Syrran och hennes pojkvän var med förstås men hon har ju inte alls en lika bra Volvo till häst som jag har men antar att det kan bli om man trimmar hästen lite.

Skämt och sido så har det varit ännu en bra dag och hoppas att morgon dagen blir lika bra eller bättre och en mer fart fylld ridtur.

Likes

Comments

Idag har jag varit ute nästan hela dagen med en utav mina vänner. Vi har varit ute och bara njutit av den ny fallna snön. Så alltså har jag haft en stall fri dag, men i morgon är det ut och galoppera i snön som gäller och det ska bli så himla kul nu när det äntligen kommit lite mer ordentligt med snö.

Likes

Comments

Idag har jag gjort något mycket änkelt som ändån passar bra med tränset och inte ser allt för hemma gjort ut.
Matrial:
☆Ett nackstycke (som du är redo att offra till att bli något nytt). Eller om du har en annan läderrem som passar i sido stycket.
☆Två sido stycken.
☆En vass sax.
☆Håltagar-tång.

Steg 1: Klipp bort käkremen från nackstycket (eller hoppa över detta steg om du har en annan rem).
Steg 2: klipp så att det bildas en spets så som på bilden ovan.(Detta gjorde jag bara för att jag anser att det så bäst ut).
Steg 3: Klipp till en sån lång bit du behöver för att det ska passa till sido styckena, och så att den sitter rätt på hästen,även här gör du så att det blir en spets.
Steg 4: Kolla vart mitten är på din rem och gör sedan 1 hål med samma avstånd från mitten på varje sida, jag gjorde två men det är inget måste.

Nu är remmen klar och ska se ut ungefär såhär.

Och så här ser den färdiga remmen ut med sido styckena.
Om man vill kan man tabort den andra delen av käkremen och använda det som ett träns till hacket, för när du har den här remmen så kommer du inte behöva en käkrem.☺
Lycka till!❤

Likes

Comments

Nu är året snart slut och jag hoppas att alla har haft ett bra 2015!😊
Jag vet att nyår är ett utav de tiderna på året vi fester mest med raketer och lyktor, men jag och många andra är mycket rädda om våra djur. Oavsett om djuret är en katt, häst eller ko och även om de inte betyder något för dig så tror jag ändån att varenda djur ägare är mycket tacksamma för att deras djur respekteras på nyår. Djuren förstår inte nöjet med att skjuta färg glad raketer. Och de vill inte ha brännskador av lyktorna som skickas upp i luften. Så innan ni skjuter era raketer och tänder era lyktor... snälla tänk på alla djuren.
(Nej man kanske inte behöver sluta helt med raketer på nyår men man kan tänka sig för vart man avfyrar dom!)

Med det vill jag önska er alla ett gott nytt år och ett lyckat 2016! Kram på er och var rädd om er själva.❤

Likes

Comments