Gårdagen spenderades med bästis och några kollegor, senare på kvällen hittade vi också Erik. En helgalen kväll som alltid när jag och Malin kommer igång.

Eftermiddagen har spenderats i fåtöljen. Jag har käkat spaghetti och köttfärssås och bara läst ”Sköna hem”, så himla mycket fint.

Vi köpte vårt hus förra sommaren, det har totalrenoverats. Nu känns det som att vi snart kommer igång med del två av det haha! Just nu har vi egentligen allt ljust, grått, vitt och beiget. Det är ju sååå kul att hålla på med hemmet. En vacker dag hoppas jag att vi får bygga drömhuset.. men det är ett tag kvar tills dess.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

1 januari 2016. Känns om om det var igår. Pappa valde att bjuda oss på en resa till Gran Canaria hela familjen över jul och nyår det här året. Pappa, mamma, Ali, Sia, och min bror Markus. Vi hade ätit på en indisk restaurang som vi visste att vi tyckte om sedan innan. Vi skulle fira in det nya året vid stranden. Vi beställde in Champagne.. Jag stog upp, Sia stod upp.. klockan slog 00.00 och vi pussades och kramades. Sia vände sig om mot sin kavaj. Jag tänkte inte på det just då, utan det är något jag lagt märke till på bilder och filmer från den kvällen. Helt plötsligt stod han på knä och frågade om jag ville bli hans fru. Fyrverkerierna var i full gång, jag grät, fattade ingenting. Jag utbrast ett stort Ja och det var en så lycklig stund. Ringen hade Sia fixat på egen hand. Jag hade väl påpekat att jag ville ha en fyrkantig diamant och det hade han tagit i akt. Han hade tagit någon utav mina ringar sedan tidigare för att få fram storleken. Och den var perfekt.

Senare fick jag veta att Sia hade frågat min pappa om min hand när vi kom ned till Gran Canaria, pappa hade väl svarat något i stil med ”Ja, ta henne innan du ångrar dig” Hahaha! Så typiskt honom. Dock visste de andra i familjen inte om detta förrän samma dag och jag är imponerad över att ingen försa sig. Sias familj och närmaste vänner visste om det också.

Väl hemma i Sverige igen åkte vi på en riktig blåsning, vi trodde att vi skulle ut och käka med mamma. Helt plötsligt stormar våra vänner lägenheten och de hade, fina som de är, planerat en förlovningsfest för oss ❤️ Där startade resan för oss. Och bröllopsplaneringen var igång.

Likes

Comments

Torsdag, och i morgon är det fredag. Helgen kommer att bestå av plugg för min del. Jag håller på och läser en handledarutbildning samtidigt som jag jobbar just nu. Jag behöver ta mig igenom en massa litteratur i helgen som jag har skjutit på, samt skriva en del av en hemtenta. Känns inte speciellt lockande, dock nödvändigt. Fick nyss glädjande besked. Bästis kommer och myser med mig på lördag och då ska vi njuta, ta en paus i alla måsten och dricka lite Champagne för att fira livet och all glädje vi har. Jag älskar att fira och gör det varje dag på olika sätt.

Din vänskap betyder allt - eller jag ska kalla det systerskap ❤️

Likes

Comments

Att jag skulle bli lärare var väl ingenting jag tänkte på när jag själv gick i skolan. Som tonåring var jag ganska uttråkad. Hade inte alls bra betyg. Jag hoppade upp en klass i grundskolan, på gott och ont. Det som var bra var nog att jag fick gå med äldre kamrater, att de kunde utmana mig mentalt. Det onda var att jag hela tiden var yngre. Jag var 17 när jag tog studenten. Jag minns min egen högstadietid som den värsta tiden någonsin vad gäller skolan. Lärarna sög, de var allt annat än moderna, lektionerna var vaggande. Jag sov antagligen mer än vad jag var vaken vilket syntes på mina betyg. Jag hade G i allt utom svenska, där hade jag MVG. Kemi hade jag IG i. Livet med kompisar och allt där omkring var däremot jättekul.

Gymnasievalet kom och valet förde mig mot samhällsvetenskapliga linjen. Jag minns att jag lovade mig själv att - kom igen nu Sarah, skärp till dig. Skolan blev mer utmanade, vilket resulterade i mer lust. Jag hade 3 bra år på gymnasiet och gick ut med rätt bra betyg. Jag skulle bli fastighetsmäklare, jag skulle sälja hus. Jag skulle bli något.

Jag började jobba ganska tidigt, jag var runt 14-15, på ett städbolag i Örebro. Där jobbade jag varannan helg för att tjäna ihop pengar till shopping och roliga aktiviteter. När jag tog studenten fortsatte jag jobba där, fick mer tider. Jobbade på MAX, delade ut Läkerol, jobbade med hemstädning, städade butiker. En dag var jag ledig och mamma som också arbetar som lärare ringde och frågade om jag inte kunde hoppa in som vikarie.. och på den vägen är det. Jag bestämde mig för att börja plugga. Flyttade till Eskilstuna och här är jag fortfarande.

Att jag skulle bli svensklärare var givet. Det har alltid varit mitt bästa ämne. Också det roligaste. Trots att jag aldrig haft en bra lärare i ämnet. Det blev nog någon slags revansch. Ämnet är roligt, med en rolig lärare blir det ännu bättre. Jag var knappt 23 år när jag blev klar högstadielärare. Det är snart 8! år sedan. Vad hände? Det känns som att det var igår jag tog emot min första mentorsklass.

Många frågar om läraryrket. Många har ett genuint intresse, vill veta hur jag ”orkar”, om det inte är tungt, om ungdomarna inte är jobbiga och respektlösa. Många undrar om inte högstadiet är det tuffaste stadiet. Jag förstår frågorna, det är väl där debatten oftast hamnar. Inte mellan oss lärare såklart, men bland andra. Skolan har inga pengar, skolan har inga resurser, skolan är på väg att förfalla, resultaten sjunker, jada jada jada. Och det är klart, det ligger en viss sanning i det, MEN.. eleverna är fantastiska, vi lär oss nya saker hela tiden, eleverna utvecklas, även jag. Det finns sjukt många bra lärare, mina kollegor tillexempel. Eleverna är inte respektlösa, de är ungdomar. De är inte värre än vad jag själv var i samma ålder.

Jag älskar mitt jobb. Det ger mig så mycket liv och betydelse. Jag förstår eleverna, ibland är man trött, men det positiva väger alltid upp. De kämpar, vi kämpar. Jag önskar att media, samhället, diskussionerna skulle belysa det fina i skolan istället för att hamna i en massa trams som får skolan att framstå på ett dåligt sätt.

Det finns jobb, och sedan finns det jobb. Lärare är det sistnämnda. Det är verkligen skillnad, när du känner att du gör skillnad. Det gör jag och alla andra lärare varje dag.

Jag skulle aldrig tänka som Sarah 15 år.. att jag själv skulle vara en sån där tråkig människa, en lärare.. Nu står jag här, någonstans som den läraren jag själv saknade och ville ha under min högstadietid. And, I love it.

Likes

Comments

Första dagen på jobbet idag efter lite julledigt. Kändes så bra att komma tillbaka. Kul att träffa alla kollegor och börja planera för en vårtermin. Vi hann med ganska mycket idag vad gäller planering. Vi jobbar mycket med läsning på skolan, och det kommer bli mycket av det denna terminen också. I 7:an ska de få välja en bok och skriva läslogg kring boken. I 8:an ska vi läsa ”Jag ljuger bara på fredagar” till den blir det en massa diskussioner men även lite frågor att skriva om, i 9:an ska vi haka på So:n som arbetar med andra världskriget. Med dem ska vi läsa ”vad mina ögon har sett” och jobba med boken både muntligt och skriftligt. Känns riktigt bra.

I kväll tar vi det bara lugnt hemma. Vi har gjort vår egen granola med massa nötter, Kardemumma, Honung och Kanel. Till middag blir det min special-lax med honung, vitlök och massa örtkryddor och en sallad dränkt i koriander 🤗

Likes

Comments

I mellandagarna bestämde vi oss för att slå till på en ny säng. Den vi har nu börjar sjunga på sista refrängen, så den flyttar vi in i ett utav våra gästrum. Vi bestämde oss för en Jensen J6, i mörkgrå sammet.

Just nu har vi en ganska varm vit/beige färg på väggarna i sovrummet, men vi är sugna på att gå lite mörkare. Gärna i en varm blå/grön/grå ton. Att välja färg är ett stort mission. Nedan ser ni några av dem färgerna vi kikat lite extra på. Vad tycker ni?

I helgen har vi varit i Stockholm och hälsat på min äldsta brorsa och hans tjej, så himla mysigt. Vi har bara hängt hemma hos dem, snackat, spelat spel och bara haft det gott. Nu är vi på väg hem, behöver ladda lite inför jobb i morgon. Jag arbetar som lärare och har haft jullov i cirka 3 veckor, så att börja jobba i morgon känns lite konstigt. En vecka - sen är man inne i snurret igen. Det ska bli kul att jobba igen och jag känner mig laddad inför vårterminen.

Likes

Comments

Januari
Vi visste nu att det var 6 månader kvar till vår stora dag. Vi hade hyrt ett slott, planeringen var i stort sett klar. Vi hade lite små detaljer kvar att spika men bröllopet var i stora drag klart. Vi firade bästis födelsedag, och januari var den första månaden jag började på saker hemskickade till min möhippa. Så himla spännande.

Februari
Jag och min blivande man gick på The Weeknd, min favoritartist. Sjukt grym konsert (så tacksam att jag fått se honom twice - en gång i Globen, och en gång i Toronto). 23 februari ett datum då mitt liv vändes upp och ned. Allt var så himla bra i livet. Jag skulle gifta mig, vi hade i stort sett renoverat klart vårt drömhus. Livet var verkligen en dans på rosor. Samtalet från min bror, oron som var medan vi väntade på att min bror skulle ta sig till pappas lägenhet, för att sedan ringa upp igen. Någonstans inom oss visste vi väl där och då vad som hade hänt. Men man ville inte tro det. Pappa hade lämnat oss. Bara så där. Utan sjukdom, utan minsta föraning. Så himla tragiskt. Jag minns än i dag känslan i min kropp när min bror sa - han har gått bort. Jag skrek, sen är allt bara ett mörker. Månaden flög förbi, vi sörjde, vi skrattade åt minnen, vi kramades, vi plockade och vi grät. Usch vilken jobbig tid. Tur att vi i familjen har varandra. Den här månaden och nästkommande handlade bara om att överleva. Att orka stå på benen, att tillåta sig själv att vara ledsen, samtidigt som vardagen på något sätt bar upp mig. Pappa begravdes 31 mars, på min mans födelsedag. Det är den hemskaste dagen i mitt liv, men samtidigt den finaste. Att veta att pappa fick somna in i lugn och ro gör mig lättad. Han om någon förtjänar det. Världens finaste och snällaste människa. Begravningen var så fin, så stillsam, så tillräcklig på något ofattbart sätt.

April
Våren kom, vi åkte till Göteborg och hälsade på min mans syster och familj. Saker till möhippa tog fart igen. Vi diskuterade fram och tillbaka hur vi skulle göra med bröllopet. Ett tag ville vi bara skita i allt, men samtidigt så vet vi i familjen att det hade gjort pappa så förbannad. Och han älskar min man, och vi bestämde oss för att gifta oss, men vi tog ett beslut om att inte göra det lika ”pampigt”. Det var verkligen med blandade känslor vi tog detta beslut. Idag hade jag hatat mig själv om vi inte hade gjort det. Vi pratade ihop oss med min mans kompis som äger en liten restaurang i stan om att få ha bröllopsmiddagen/festen där. Vilket de ställde upp med. Mer om detta kommer. Min morbror gifte sig denna månad och vi hade även Baby shower för vår vän Sivan.

Maj
Vi inledde månaden med att gå och titta på Enrique Inglesias. I början när jag och Sia träffades dödade jag honom med låten Bailando, han ogillade den, men det positiva var ju att den spelades mycket och varje gång han hörde den tänkte han på mig. Det här var också månaden då min möhippa gick av stapeln. Så jävla tacksam för alla fina tjejer som delade denna fantastiska dag med mig. Brudarna var samlade från Örebro, från Eskilstuna och Stockholm och även min svägerska från Göteborg. Jag är fortfarande imponerad över hur ni (med bästis i spetsen) fick i hop denna dag. Jag fick uppleva min ungdom på nytt kan jag säga. Ridning, Palett’e - ett ställe jag jobbade på, Relaxen, massage, gott mat, massa vin och god mat. En massa dans. I maj hade vi också min fina vän Selams möhippa. Tyvärr kunde vi inte delta på deras bröllop i Eritrea, men en dag med henne innan bröllopet var minst lika mycket värt.

Juni
Arian och Taras bröllop, Nonos födelsedag, vi firade Robert. Min brorsas tjej tog examen. Isabelle och Sandra kom förbi. Mycket rolig månad. Det var också nu sista rycket och fixet inför bröllopet drog igång på riktigt. Så himla kul. Det var stressigt vissa dagar. Men när jag ser tillbaka på planeringen kan jag verkligen njuta. Min bästis Malin kom och hängde med mig och vi hade ett schema varje dag att följa. Min brorsa och hans tjej kom och hjälpte till. Dagen innan bröllopet hade vi en liten fest hemma hos min mans mamma. Bara familjen och de allra närmsta var samlade. Så himla mysig tillställning.

Juli
1717- 1-7-17

Jag, Malin (bästis och brudtärna) och Nairika (Svägerska och brudtärna) checkade in på hotellet. Vi deckade ganska snabbt den här kvällen. Trots nerver somnade vi alla 3. På morgonen vaknade vi, käkade frukost sen var det full rulle. Smink och hår skulle fixas, fotografen kom. Jag såg min man på bron i världens finaste solljus för första gången denna dag. Vidare till kyrkan för att säga ja till varandra. Vidare till Sias mamma för utomhusvigsel enligt min mans religion. Vidare till restaurangen där vi skulle käka middag och ha lite fest. (Mer om denna dag kommer i ett senare inlägg). Jag kan i allafall säga att det här lätt är den bästa dagen i vårt liv. Vi blev nu man och fru. Vi drog till Golden sands dagen efter bröllopet, bara för att suga in allt med bröllopet. Vi badade, solade, spelade kort, drack drinkar, gick promenader. Bara njöt av varandra.

Vi firade Mias 25-årsdag. Vi hängde vid våra vänners pool. Vi firade Evie’s 1 årsdag. Vi var i Sundbyholm och kollade på Laleh. Sivan och Hassan kom förbi och vi fick träffa Kian för första gången.

I slutet av juli drog vi till Kanada. Vi åkte för att titta på Niagara falls, vi hängde runt i Toronto, bodde i en skyskrapa hos min mans kusin. Hängde med hans släkt. Vi avslutade juli med att dra på en liten trip till Mont real bara jag och Sia.

Augusti

Vi började månaden med att möta upp min barndomskompis i Ottawa. Vi åkte tillbaka till Toronto för att gå på Nina och Bryans bröllop. Så himla mysigt. Vi gick på Drakes konsert, i hans hemstad. Utomhus. Inte bara Drake. På plats var även The Weeknd, French Montana, Partynextdoor, Majid Jordan, Nelly och många många fler. Så himla nice. Vi kom tillbaka till Sverige, firade Lucy som fyllde 30. Vi hade möhippa för Mia. Vi var på vin- och lakritsprovning. Vi mös med Sandra och Isabelle.

September
Vi firade min födelsedag, men mest för att hooka up min bästis och Erik
🤗 en kollega till mig. Och för att inviga Annika och hennes mans nya ateljé. Sia tog mig till Taxinge slott för massa bakverk. Gav mig en walk in closet och en resa till Paris i present. Vilken man jag har hittat ❤️. Familjen kom på besök. Vi var och kollade på John Legend (en av hans låtar hade vi som låt på bröllopet). Mia och Savio gifte sig.

Oktober
Vi var ute och firade min brors födelsedag. Vi byggde klart vår walk in closet. Vi mös i Stockholm med Selam och hennes man. Vi hade möhippa för Maria. Så himla kul. Mamma fyllde år och vi firade. Pappa fyllde år.

November
I Paris. Vilken stad. Uppriktig kärlek. Vi gick, åt, tittade, shoppade, drack champagne, drack lite till, och åt lite till. På återseende - älskade stad. Maria och Robert gifte sig.

December

Min bror och Fadya förlovade sig. Så glad att ni har funnit varandra. Luciafest hos Bashar. Jag och bästis drog till Stockholm, sov på hotell, shoppade och kollade på Danny Saucedo på Hamburgerbörs. Så himla mys! Uppesittarkväll hos oss med familjen. Jul med familjen. Avslutade året med att hänga med min man, bästis, Erik och Bashar för att fira in tolvslaget.

En summering. Jag har haft det bästa året någonsin, varje månad har haft sin glans. Mitt i all lycka, glädje och tacksamhet har jag haft mina stunder av sorg, tårar, ifrågasättande. Det här året har verkligen gett mig allt. Bjudit på allt vad livet har att erbjuda. Jag är verkligen så tacksam för allt. Förutom att himmelen behövde min pappa som ängel just nu. Det var opassande, det är opassande och det kommer för alltid att vara det. Jag saknar dig så sjukt mycket, men jag vet att du har sett allt från ovan. Och jag vet att du är stolt över oss.

Likes

Comments

Hello there!

Jag bloggade mycket för några år sedan och nu är jag sugen igen. Skriva har alltid varit bra för mig och jag mår bra av att göra det. Varför inte göra det här då.

Lite senare kommer en summering av 2017.

Likes

Comments