Godmorgon läsare.
Vilket underbart väder vi fått idag. Jag hoppas det håller i sig hela helgen. Tyzon och jag har varit på morgon runda och nu är det dags att jag beger mig till jobb.
😀
Vi hörs sen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

När man väl är hemma får man passa på med sånt man inte hinner med annars. Så nu var det äntligen dags för sadelkammaren att bli ren från topp till tå.
- återstår bara att hämta resten av sakerna i den andra sadelkammaren där Madicken står för tillfälligt, sen är det klart
👏🏻
Ger mig själv en klapp på Axeln
👍🏻

Likes

Comments

Här kommer ni nu få läsa en text om hur det är att ha adhd. Såhär ser mitt liv ut varje dag. Jag vet om att det är så svårt för andra att faktiskt förstå hur det är att ha en diagnos med adhd. Men denna texten tror jag många kommer få en större inblick angående adhd. Så ta din tid och läs.

Jag är precis som du men ändå alldeles olik.

Jag känner samma känslor, upplever samma saker. Bara lite mer. När jag är glad är jag överlycklig. När jag är arg är jag förbannad. När jag är ledsen är jag förtvivlad.
När någon sårar mig känns det som om hela världen går under. När jag får en kram blir allt genast bra igen hur illa det än var alldeles nyss.

Ibland tar jag allt personligt. Allting som händer känns riktat mot mig. Och eftersom jag saknar en ventil i min hjärna så måste allting komma ut på annat sätt, oftast genom munnen. Jag kanske låter ilsken. Du kanske tycker att jag överdriver. Men eftersom jag saknar den där ventilen som du har, så blir saker som sker väldigt stora för mig. Jag får ingen chans att sortera upp tankarna och rensa bort det dåliga. Det som inte är realistiskt.

Jag är ingen dålig lyssnare men ibland har jag svårt att koncentrera mig. Droppandet från kranen, en bil som kör förbi, ett par på en bänk; allting som du med hjälp av din ventil kan sålla bort stannar kvar i huvudet hos mig. Jag ser dina läppar röra sig men ibland, jag är ledsen, så klarar jag inte av att höra vad du säger trots att jag verkligen försöker. Jag gör det inte för att nonchalera dig utan för att det finns så mycket annat att lyssna på. Och är vi i ett helt tyst rum så lyssnar jag istället på tystnaden som blandas med tankarna i mitt huvud. För där, där är det aldrig tyst.

Ibland blir du trött på mig för att jag har frågat dig om en sak och sedan nästan genast ställer samma fråga igen.
Nej, jag är inte dum i huvudet, trög eller korkad. Det är bara så att svaret du gett mig försvunnit bland alla andra tankar i mitt huvud. Så då behöver jag fråga igen.
Och kanske en gång till för att det ska fastna ordentligt. För att jag ska komma ihåg.

Att ligga i soffan en hel kväll och titta på film fungerar sällan för mig. Efter en stund börjar det krypa i kroppen, jag tappar min koncentration och tittar på allt annat förutom det som händer på tvskärmen. Då är det min kropp som talar om att jag behöver lite omväxling. Mitt tålamod har tagit slut hur bra jag än tyckte att filmen var. Ge min övertrötta hjärna en paus tio minuter så kan vi fortsätta sen. Min skalle har inte samma förmåga att bearbeta intryck som din och tröttnar fort.

Blir du tokig på mitt eviga fipplande på telefoner, överkastet, kläder och allt annat som jag får mellan fingrarna? Det är bara mitt sätt att göra av med lite energi för att kunna hålla kvar fokus på dig.

Emellanåt känns det kanske som jag inte förstår dig och dina känslor. Men jag förstår så mycket mer än vad jag kan sätta ord på.
För när det är starka känslor i omlopp blir min hjärna styrd av dom och inga ord kan komma över mina läppar. Jag har fullt upp med att hålla ordning på kroppen så att den inte utför oönskade handlingar mot mig själv eller andra.

Slänger jag saker överallt? Kaos är mitt sätt att hålla ordning. Eftersom det är kaos i huvudet på mig jämt så är det då jag känner mig
trygg. Det är då jag känner att jag har kontrollen.

Förvånas du över hur jag kan vara förbannad i ena sekunden och i nästa hur glad som helst? Bli inte det. Mitt humör styrs helt av vilken känsla som får övertaget. Och sådant kan ändras fort. I min hjärna är allt i ständig rörelse. Ibland hinner jag inte med.

Hamnar jag ofta i konflikt med andra? Det är bara för att jag hatar orättvisor och vägrar att se på medan andra människor råkar illa ut.
Att lägga sig i är min specialitet. Jag gör det inte för att vara jobbig utan för att jag saknar den fega spärren som brukar känneteckna människan. Jag saknar ett konsekvenstänk och sätter mig ofta i farliga situationer för att rädda människor jag tycker om eller känner medlidande för.

Du tycker kanske att jag är expert på att skämma ut mig. Du förstår, jag ser inte att vara högljudd, hoppa i vattenpölar eller skratta högt som pinsamt. Jag gör det som faller mig in. Det jag känner för i stunden. Jag har inte tid att fundera på vad andra människor tänker om mig. Det finns så mycket annat som distraherar.

Jag förstår inte instruktioner lika snabbt som du. Ibland kanske någon har förklarat samma sak för mig tio gånger utan att jag fattat ett smack. Sedan kommer någon annan och jag förstår plötsligt på en gång. För mig handlar det nämligen inte om vad du säger utan hur du säger det.

Trött på att jag tappar bort nycklarna varje gång vi ska någonstans för att sedan alltid finna dem i jackfickan när vi kommer hem?
Det är bara att du vänjer dig. Min hjärna är så upptagen av omgivningen att den inte har tid att komma ihåg vart sakerna hamnar. Jag lägger ifrån mig dem utan att tänka på det.

Vi med ADHD/ADD är intensiva. Vi känner mer. Vi hatar mer. Vi sörjer mer.
Men vi älskar också mer. För när vi älskar någon så gör vi det inte bara med hjärtat utan med hela kroppen.
När du känner att du inte orkar vara förstående längre- gå ut. Ta en paus. Ta en paus från oss, för vi kan vara nog så påfrestande. Det händer alltid något när vi är med. Vi är i ständig rörelse. Men vi är inte bara intensiva och hyperaktiva. Vi är också både intelligenta och kreativa. Vi har bara ett annat sätt att tänka på, eftersom vi saknar den där ventilen. Vi har för att överleva skapat vårt egna lilla sätt att vara och agera. Det måste du låta oss få. Och ger du oss den chansen, chansen att få vara precis den vi är, låter oss få ta tillvara på allt positivt som vårat handikapp medför så kommer du att se hur mycket vi har att ge dig. Du kommer att förstå. Och vara stolt över att just du får följa med på vår resa och upptäcka världen i vårat perspektiv.


• texten är tagen från @mardrömsmorsan

Likes

Comments

Godmorgon!
Vaknar upp utan feber och utan dunkande huvudvärk, vilken skön känsla och då är jag förhoppningsvis frisk snart.

Solen skiner, fåglarna kvittrar, vilken underbar dag det kommer att bli.
Jag hoppas på att kunna orka tömma alla mina saker i stallet där Madicken står och göra iordning min sadelkammaren här hemma. Det skulle behövas faktiskt.
☺️ så mycket saker jag har som bara ligger, men det kommer säkert komma till användning någon gång. Tänkt även sälja av det som jag vet absolut inte kommer användas mer, tänkte lägga ut bild och lite info sen i ett Senare inlägg.
Vi hörs senare, ha en bra dag!
☀️

Likes

Comments

Har två biljetter till salu till summerburst Stockholm 12-13 juni. 1800kr för båda.
Är ni intresserade så kontakta mig på mail.
Melinda.potter@hotmail.com

Likes

Comments

Ligger ner myst i soffan till en film och lyssnar på regnet och åskan som mullrar runt omkring mig. Så himla mysigt. 💕 väntar på att min kära pojkvän ska komma hem och mysa ner sig här hos mig. 💙

Likes

Comments


• Förbygel Cassino JH Collection
• Bakskydd Elite PRO Youngster LAMI-CELL
• Hagskydd Showmaster®
• Damasker Fram och Bak Expert Equi-Guard

Likes

Comments

• Om 10 dagar fyller jag 18år.
• Om * tar jag körkortet.
• om * tar jag BE
• om 11 dagar hämtar jag min prins Tore för betesläpp och på kväll är det dags för min 18års fest.

Är så himla taggad av vad som väntas. Att få fira min födelsedag med mina underbara vänner och få ta mitt efterlängtade körkort samt BE. Oh ska bli en sådan lättnad att slippa vara beroende av mina föräldrar även pojkvän. Att kunna stå helt på egna ben.

Har dessutom fått ett underbart sommarjobb och helg/jobb med två fantastiska chefer. Stor trivs redan och det ska bli otroligt lärorik och spännande.
😀

Likes

Comments

Godmorgon på er!
Klockan 08:00 dags för andra nationella prov i engelska. Ja vad ska jag säga? Det finns ju bättre dagar.
Att vara jätte sjuk med feber och dödlig hosta och näsa är ju inte direkt det mest optimala för att skriva ett nationellt prov. Jag gjorde mitt bästa och hoppas på ett gott resultat ändå.

Nu bänkar jag sängen tills mina päron kommer och hämtar mig.
Hoppas jag blir frisk till helgen så jag kan jobba på fredag eller lördag. Och även tills när Josefine kommer för att hämta Madicken.

Likes

Comments

I söndags var det sista gången som jag hoppade min älskade stjärna. Hoppade en bana på 130 och hon bara flög över och första gången för i år på gräs. Vilken underbar känsla och vilken häst jag har.
Men Nu är det dags för henne att åka på nya äventyr med Josefine Bergqvist. Som ska ha henne på foder året ut för evt senare köp.

Det tar emot lite, det är klart det gör. Min egna stjärna som jag ridit in och haft i ägo i 4år ska nu till någon annan under en längre period och kanske aldrig kommer vara mina ägo längre. Det känns, det gör det men samtidigt behöver vi båda det. Nya tag, nya utmaningar. Men sen är det så himla skönt för jag känner Josefin och jag vet om att hon kommer få det bra. Hon kommer komma till någon som ger henne hela sitt hjärta och det är en skön känsla. Dessutom så har jag aldrig sätt ett snyggare par än dem två och dem båda verkade verkligen trivas i varandras sällskap. Det är kemin som är viktigast.

På söndag kommer Josefin och hennes pappa och hämtar Madicken så jag har iallafall fredag och lördag på mig att mysa och ta ett litet förväl. 💙
På bilden är Madicken och jag från en hoppträning.

Likes

Comments