INSTAGRAM@missplaifa

Ögonfransförläng är någonting helt nytt för mig och nu menar jag ju själv klart sådan som sitter i flera veckor. Här om dagen innan det var skolavslutning piffade jag upp mig med ögonfransförlängning men tanken var också att jag ville testa dom och ser om det var verkligen sant att dom är sköna att ha, med tanken på att man inte behöver hålla så mycket på dom när man sminkar sig.

Enligt mig var dom väldigt sköna och man ser automatiskt fin ut utan att behöva sminka sig. Sedan, det som är positiva med ögonfransförlängning på sommaren är att när man har mascara på sig rinner den av av värmet, vilket det inte gör på ögonfransförlängningar så klart. Likadant när fransarna har mascara på sig och sedan kommer i kontakt med vattnet, och därför är ögonfransförlängningar grymt bra just då.

Nackdelar är det väl att det är väldigt dyrt att ha sådana. Jag förlängde mina fransar hos min mammas kompis som var utbildad till sådana som håller på med ögonfransförlängning. Dock så var det inte något företag men jag hade väldigt tur så hela allting kostade 500 som första gången.

Funderar faktiskt om jag ska fortsätta ha sådana fransar, dels för var som sagt att dom var fina och har väldigt nyttiga funktioner men också att det var dyrt.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag har tidigare bloggat om hur det var att fika hos CoffeeHouse by George för första gången och lovade att jag skulle skriva om hur deras kladdkaka smakar om jag någon gång fika hos dom igen. Och det har jag faktiskt gjort. Jag var där hos dom och fikade ett tag den dagen efter att jag och min klass hade skolavslutning, vilket var då torsdagen den 9:e juni. Jag var där med min finaste vän, Lina och vi båda beställde kladdkaka. Grejen var den att Lina hade redan smakat på deras kladdkaka två eller tre gånger och hon tyckte att den var grymt god, så därför var det inte något nytt för henne. Men redan från första gången utmanade hon mig att jag skulle smaka på deras kladdkaka så därför gjorde jag det.

Själv var jag så taggad på att smaka på CoffeeHouse by George's kladdkaka med tanken på att jag är så galen i allt som innehåller kakao och choklad. Jag kan redan avslöja här och nu att kakan var fantastiskt god men den enda negativa var att personalen som jobbade just då gav oss för lite grädde, vilket jag tyckte att det var den viktigaste delen av kakan.

Några dagar efter den dagen var jag och Lina hos dom igen och fikade. Denna gång beställde jag budapest tillsammans med deras milkshake som var jordgubbssmak. Budapesten smakade som gammaldags budapest, alltså den var redan god som den ska vara, men däremot deras milkshake var som att man verkligen var i himlen. Tänk er att första droppet som nuddade tungan smakar blandning mellan jordgubb, vanilj och mjölk och samtidigt ser ni ett vitt ljus i mitten med massor av moln omkring ljuset, haha.


Likes

Comments

Att vakna upp klockan nio på morgonen utan att behöva stressa upp sig till skolan är det bästa känslan som finns. Det första jag gjorde idag efter att ha klivit upp ur sängen och bäddade, drog jag på mig träningskläder, drack jag ett glas vatten, borstade tänderna och sedan tog jag en löptur.

Enda sedan jag sprang på vårruset har jag inte tränat någonting med tanken på att jag hade benhinneinflammation och därför var jag tvungen att vila i fyra veckor. Att få börja löpträna ute igen är som att få vara i himlen med härlig luft omkring sig. Dock så blåste ganska bra idag, vilket var jobbigt att springa men klarade mig helt okej ändå. Eftersom jag inte vill skada mina ben igen sprang jag bara i kort distans. Först värmde jag upp mina kropp med 50 jumping jack och 10 st vadpress på 3 set. Sedan sprang jag bara 1 km och sedan 1 km promenad tillbaka som var målet idag. Det tog ungefär 6 minuter att springa 1 km, vilket jag tycker att det var helt okej tid. Därefter avslutade jag med det viktigaste delen, stretchning som tog ungefär 10 minuter.

Nästa gång jag tränar blir det 2 km och gången därefter blir det 3 km och så vidare. När jag har nått upp till 5 km ska jag börja tävla med tiden. För som tidigare sagt i inlägget om vårruset vill jag kunna springa 5 km på 20 minuter innan sommaren är slut. 

Nu vet ni i alla fall en av mina planer i sommar 2016. Funderar faktiskt om jag ska avslöja om min sommarlista som jag har planerat eller om ni får helt enkelt följa min resa utan att jag säger något.


Likes

Comments

Känslan att jag har klarat hotell- och turism första året är helt sjukt. Under dom två terminen har det varit bland annat stress, jobbigt, avkopplande och fantastiskt roligt. Det här året fick jag och min klass stressat upp oss för att klara och lämna in vissa uppgifter inom hotell- och turismämnena - vi har alltså kämpat stenhårt, och resultat visade sig faktiskt att vi hade gjort ett väldigt bra jobb. Vi har även otroligt utvecklat hemskt mycket inom hotell- och turism. Vissa saker som har jag lärt mig under det här året har jag faktiskt nytta av i vardagslivet, men även i framtiden. Ja, det kanske det som är meningen, haha!

För mig tror jag att det blir lite konstigt att komma tillbaka till skolan efter lovet med tanken på att treorna är borta och vi HT15 blir då tvåorna. Det betyder alltså att det bara är två år klar till studenten. Jag är så taggad till studenten redan nu och det ska bli så skönt att nå ett av målen i livet! Men innan dess har jag två sommarlov på mig och denna sommar har jag redan planerat exakt vad jag ska göra för att det inte ska bli som senaste sommaren där jag nästan inte gjorde någonting. Hur som helst så är det nu sommarlov 2016 för mig!

​Jag och Lina efter avslutningen på Ikea :P

Likes

Comments

Det här kanske inte är något nytt för dom flesta som använder eller älskar Victioria's Secret. Men själv måste jag också erkänna att jag är såå kär i denna märke. Den lilla parfymflaskan som står Secret Charm på, köpte mamma på båten när hon åkte på kryssning med sina vänner till Finland. Grejen var den att den var så billig på båten så hon köpte den på vägen hem. Enligt mig luktar Secret Charm fräsch och ren, vilket jag bara älskar och jag har använt den ett tag nu så det är bara halva flaska kvar. Och eftersom jag har bara lite kvar utav Secret Charm, har mamma idag köpt en ny Victoria's Secret parfym till mig. Denna gång är det en stor flaska, haha. Dock luktar inte den lika fräscha på Secret Charm, utan den luktar lite sött men jag älskar den ändå. Love Spell luktar körsbärsblommor och persika...aa, helst enkel som det står på flaskan. Tack mamma, i denna sommar kommer jag att lukta Love Spell ;)

Likes

Comments