Header
View tracker
Postad i: Angelica tipsar, Angelicas hälsomåndag

Hejsan på er allesammans!

Jag fick precis reda på en ny ''grej'' som tydligen ska vara otroligt bra för munhygien. Och eftersom jag verkligen hatar bakterier tänkte jag dela med mig av detta till er, och ska även testa det själv. Känns väldigt konstigt att olja ska kunna förbättra en tänder och hygien i munnen, men vem vet!

Vad är oil Pulling? Det är en otroligt gammal metod som hjälper dig att motverka skadliga bakterier, svampar och andra äckliga bakterier i tandköttet, tänder och halsen. och ger din en fin mun hygien och en bättre hälsa ( i munnen).

Hur använder man det? Börja med att dricka vatten för att inte vara torr i munnen innan du börjar. Sedan med en tesked tar du kokosolja och låter det smälta i din mun (se till att inte svälja ner den för att bakterierna samlas i oljan och kommer sedan följa med ut när du spottar ut det). Rör runt det i munnen som en vanlig munskölj i 15-20 minuter. En till två gånger om dagen. När du är klar så spotta ut olja helst i en sopkorg för att det kan annars bli stop i rören (för att oljan torkar till slut), sedan sköljer du munnen med varm vatten (inte för varm att du bränner dig), för att få bort oljan ut munnen helt.

Efter många efterforskningar inom just oil pulling, så hjälper det dig som har inflammerat tandkött. Det är otroligt många som jag läst som har använt sig av denna metod för att få bort inflammationen. Även tandsten då jag har väldigt lätt att få tandsten även hur noga jag en borstar... Så detta ska bli kul att testa faktiskt få se om det gör någon skillnad. Jag kan väl inom 1-2 veckas användning skriver ett inlägg om hur det funkar, hur min mun ser ut och känns?

Har någon av er testat detta? Hur gick det för dig?

Det finns även ett annat sätt man kan använda detta oil pulling på.

Gör såhär:

1. Det första du gör när du vaknar upp innan du äter någonting är att gå direkt och ta 1 tesked av kokosolja och rör runt i munnen. Exakt som jag förklarade ovanför.

2. Skölj munnen med varmt vatten eller försök att göra det med salt vatten. Jag hatar saltvatten och tycker det är så otroligt vidrigt, men det är så bra för bakterier.

3. Sedan borstar du tänder normalt direkt efter.

4. Gör detta 3-4 gånger i veckan.

Det finns alltså flera olika sätt och jag tror faktiskt att jag kommer att testa göra detta på det andra sättet. Med saltvatten även om jag hatar det! Jag återkommer om 1-2 veckor om detta så får vi se hur jag känner då, om jag fortfarande är lika spänd och positiv kring detta!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker
Postad i: Att må dåligt

Hejsan på er!

Jag har nu bestämt mig för att ändra på min kanal här. Jag kommer endast göra mode/skönhets inspirerande inlägg och där med inte ha något kopplat till personligt. Men ni kan vara lugna jag har gjort en sidoblogg som heter @itisokay har inte gjort något på den ännu. Men där kommer jag ta upp allting inom min depression, ångest, panik attacker, och allting emellan där. Alltså det som jag tagit upp här om min vardag osv, kommer jag istället ta upp där. Så feel free to follow om ni vill!

Likes

Comments

View tracker
Postad i: Angelica tipsar

Hej på er allesammans!

Idag tänkte jag prata om ett ämne som många människor säkert kommer känna sig träffade i (detta inlägg är riktat mot lite vuxnare människor). I en viss ålder då du upptäcker alkohol, och sveper i dig några glas och shots. Och helt plötsligt får du en tanke. En tanke om att du vill göra en tatuering. Låt mig säga till er. En fylle tatuering är det värsta en person kan göra, det blir oftast inte vad man tänkt. Och man ångrar det dagen efter. Med en okontrollerad hjärna kommer du att gör det i vilket fall som helst. Och när du väl vaknar upp morgonen dagen efter, så inser du att du var med om något helt annat igår.

 • Men vad ska man då göra?

Jag tänkte tipsa er om ''Gedin Studio'' som med hjälp av laser tar bort tatueringar på ett skonsamt sätt. Du kan trycka HÄR för att komma till deras hemsida och du kan läsa mer om borttagning av tatuering HÄR!

Likes

Comments


Kunde tyvärr inte hitta skorna, men det kommer ifrån Nelly. Tryck HÄR om du vill komma till deras hemsida. Glöm inte kolla min blogg-insta har skaffat ett nytt feed!

Instagram: Misspiink.se

Tänkte även nämna att jag hade helt glömt bort det. I Oktober den 20:de så firade vi två år tillsammans, helt sjukt att tiden verkligen går så fort? Hela två år, kan inte förstå det själv... Vill tacka er så otroligt mycket att ni tar er tid att läsa och kolla min blogg! Puss

Likes

Comments

Postad i: Angelicas hälsomåndag

Hej på er allesammans!

Det var ett tag sedan jag verkligen bloggande och höll min blogg uppdaterad, men ska försöka komma igång med det igen. Idag tänkte jag köra igång med ''Angelicas hälsomåndag'' som jag gjorde varje vecka förut. Idag tänkte jag dela med mig av olika smoothies. (Det kommer vara lånade bilder)

1. NYTTIG PROTEINSMOOTHIE MED NYPONPULVER

Ingredienser:

 • ½ dl kvarg
 • 1 dl yoghurt naturell
 • 1,5 dl apelsinjuice
 • ½ banan
 • 1 msk pumpafrön
 • 1 msk solroskärnor
 • 1 msk linfrö
 • 1 msk Litomove nyponpulver
 • 1 msk kakao

Gör så här:

Blanda samtliga ingredienser i en mixer och drick!

2. AVOKADO- OCH INGEFÄRASMOOTHIE

Ingredienser:

 • 2 dl sojamjölk
 • ½ avokado
 • 1 skopa (2,5 g) Litomove nyponpulver
 • 1 cm färsk ingefära

Gör så här:

Blanda alla ingredienserna i en mixer och kör tills det blir en slät smoothie.

3. FRUKOSTSMOOTHIE MED MANGO

Ingredienser:

 • 2 dl havremjölk
 • ½ banan
 • ½ apelsin
 • 1 cm färsk ingefära
 • 1 dl fryst mango
 • 1 skopa (2,5 g) Litomove nyponpulver

Gör så här:

Blanda alla ingredienserna i en mixer och kör tills det blir en slät smoothie. Havremjölken kan bytas ut mot soja- eller mandelmjölk om så önskas. Självklart fungerar även vanlig mjölk.

4 VANILJ- OCH MANDELSMOOTHIE

Ingredienser:

 • 2 dl vaniljyoghurt
 • ½ banan
 • 2,5 g Litomove nyponpulver
 • Några mandlar

Gör så här:

Blanda alla ingredienserna i en mixer och kör tills det blir en slät smoothie. Öka eller minska gärna dosen av någon ingrediens om du tycker om den mer eller mindre.

Likes

Comments

Nouw Magazine