Header

Lumos

Nytt år igen. Under 2017 slutade jag att röka, gick ner lite i vikt och framförallt lärde jag mig att äta regelbundet. Jag har förstått att jag har ett så kallat matmissbruk..
Mina mål i år är iallafall:
• Gå ner i vikt till min målvikt
• Sluta göra mig själv illa med föremål och mat som inte är bra för mig
• Börja en utbildning
• Sänka mitt blodtryck
• Skriva mer

Att ha Asperger betyder att jag har svårigheter som ni vanliga tycker är en självklarhet och super lätt. Jag får mycket hjälp runt omkring mig för att jag ska orka och klara av allting.

Jag hoppas att 2018 blir mitt år❤️

Nox

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Lumos

Nu är jag inne på min sista vecka med de starkaste nikotinplåsterna. Nästa vecka ska vi trappa ner till 18 mg. Jag känner mig redo för att gå ner nu. Jag har inte alls samma sug och jag tycker faktiskt att röken luktar illa. Jag känner direkt om någon har rökt och det luktar inte alls gott! Tänk att jag luktade så för några veckor sedan😨 Nä, usch! Är glad att jag "har slutat".

Hälsan blir bättre och flera stycken har sagt att jag har gått ner vikt🙂 vågen visar inte någon förändring sedan sist, men nu har mamma hjälp mig att mäta magen och brösten och dyl. Om en månad ska vi se om det har blivit något resultat!

Jag har köpt en kettlebell som jag ska börja använda och min hälsocoach ska ge mig ett träningsprogram med den. Det tar bara tjugo minuter och den förbränner mycket. Hon ska även ge mig ett magprogram och det behöver jag verkligen! Jag har ju mest fett vi magen..

Sockersuget är jobbigt, speciellt när jag får min ångest. Vet inte vad jag ska göra riktigt nu när alla mina tröstmedel är borta😔 Just nu ligger jag bara kvar i sängen och försöker att typ gömma mig från smärtan. Jag känner mig trygg där och jag vet att Nina (min gosekanin), Vovven och Ruff (mina gosehundar) finns där. Ruff ligger på golvet och vaktar mot monster. Men jag kämpar varje dag. ❤️

Nox

Likes

Comments

Lumos

Jag är nu inne på min fjärde vecka med nikotinplåster och jag har inte rökt en enda cigg sedan jag fick mitt första. Humöret har varit lite upp och ner och vissa personer har väl tyvärr fått stå ut lite väl mycket med mina humörsvängningar. Att Jimmy är min bästa i alla lägen märks verkligen då han stannar trots alla mina utbrott. Suget har ju varit och är hela tiden, men börjar att avta lite och jag börjar till och med tycka att cigarettrök luktar illa ibland.
Kämpa kämpa kämpa

Jag har varit väldigt duktig när det gäller sockret. 1:e januari var sista gången jag åt chips och drack läsk. Det har varit jättejobbigt, speciellt när jag får panikångest och inte kan trösta mig själv med något sådant.
De bra dagarna den sista veckan har jag inte ens varit sugen på chips. Coca-Cola har varit frestande, men jag har stått emot. Chokladen däremot är jag så extremt sugen på HELA tiden.
Vill bara ha chooooooklaaaaaad, men jag har inte ätit det heller.

Jag har börjat äta mycket mer hälsosamt och tänker mycket på det. Äter frukt och grönt varje dag. Utan socker, cigg och mer grönt har faktiskt gett resultat dessa veckorna. Jag invigde januari med en vikt på 110kg och nu står vågen på 106,7 och jag blev så glad när jag såg det. När jag kommer ner på tvåsiffrigt igen ska jag unna mig att köpa en ny tröja eller kjol.

Träningen är inte igång riktigt. Har väl gått några promenader och gjort några hemma övningar så som sit ups och armhävningar, men det ska bli bättre.. Jag har faktiskt tänkt på att jag kanske skulle skaffa ett gymkort igen, men vi får se. Tycker det är jobbigt med så mycket folk.

Nu ska jag umgås med min bästa tjejkompis Bella som har haft det lite tufft. Jag stöttar henne så gott jag kan och jag hoppas att hon märker att jag bryr mig om henne. Hon är otroligt stark och jag tror helhjärtat på henne. Hon är en fin tjej❤️

Nox

Likes

Comments

Lumos

Igår började jag med nikotinplåster och det känns bra att jag är på rätt väg. Men jag är så otroligt sugen på att gå och ta en cigarett och röka. Jag vet att min kropp inte har något behov av nikotin just, men ändå är jag så sugen.

Samma gäller sockersug.. Jag vill så gärna ha en läsk och en påse chips, fast jag vet att jag inte mår bra av det i längden. Dessutom så skulle jag bli så besviken på mig själv om jag köpte det och ännu värre åt och drack det. I övrigt går maten bra och jag ska träffa min hälsocoach på måndag. Jag är verkligen taggad just nu.

Nox

Likes

Comments

Lumos

Nytt år och nya möjligheter. Jag har många mål och förhoppningar inför 2017. Givetvis hoppas jag att det ska bli fred och att vi ska börja ta hand om vår moder jord bättre<3

Men jag har några personliga mål som jag ska kämpa med i år. Dessa är:

* Sluta röka

* Gå ner i vikt

* Bli hälsosammare

* Bli ambitiös igen

* Arbeta mer med mitt psykiska mående

Imorgon ska jag få mina första nikotinplåster ifrån psykiatrin och så börjar vi med de starkaste och trappar sedan nedåt. Jag tror att jag ska ha dem i 8 veckor och jag hoppas verkligen att det kommer att hjälpa mig sluta röka.

Vecka 2 ska jag träffa min hälsocoach för första gången och henne kommer jag att få hjälp av hela våren. Vi ska både fokusera på träning och mat. Jag ska även nu i januari ha en "nyttig" månad där jag plockar bort onödiga saker som läsk och chips.

Den 23:e januari börjar skolan igen (troligtvis) och då vill jag verkligen klara den och vara närvarande igen och få de betygen jag egentligen kan få och förtjäna.

Nox

Likes

Comments