Ca 30 rutor

1 burk jordnötssmör (350 g)
1 dl socker
2 dl ljus sirap
1 dl kokos
2 dl cornflakes
200 g mjölkchoklad
1 dl nougatsås
Flingsalt


Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en gryta på spisen! Får INTE koka utan bara sjuda!

Blanda sen i kokos och cornflakes och rör ihop ordentligt..

Bred ut i en form me bakplåtspapper och ställ sedan in i kylen!

Medans det svalnar så smält chokladen i ett vattenbad eller i micron... Blanda sedan i nougatsåsen i den smälta chokladen och bred ut på jordnötskakan.

Strö sist lite flingsalt över och ställ in i kylen i minst 2 timmar!

Går utmärkt att frysa!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår så gjorde vi LCHF-plankstek!

Moset gjorde vi på blomkål, köttet var fransyska och bearniesås från Lomanders!


Till 5 personer

2 kg blomkål
3 msk grädde
100 g smör
1 ägg
Salt
Peppar
Muskotnöt
150 g riven parmesan


Koka blomkålen tills den är mjuk! Blanda sedan i grädde, smör och kryddor!
Mixa med en mixerstav eller va du nu brukar använda :)
Smaka av!
Spritsa ut på plankan och in i ugnen tillsammans med tomat och baconlindad sparris... kör på grill 250 grader

Stek under tiden kött! Jag gjorde på fransyska men går självklart lika bra med fläskfilé, fläskytterfilé, oxfilé eller va fasen ni vill ha för kött Hahah!

Sedan lägg kött och bearnaisesås på plankan och servera!!! Sååååå gott

Likes

Comments

4 personer

1 kg kålrot
5 stora morötter
2 st rödbetor

Skala och strimla alla grönsaker och lägg på en ugnsplåt och strö över salt och olivolja! In i ugnen på grill på 225-250 grader.

1 st fläskfilé
3 dl vispgrädde
150 g Philadelphia vitlök
1 tsk sambal olek
2 msk fond
Salt
Peppar
Grillkrydda

Stek fläskfilén och krydda me salt, peppar och grillkrydda!
Lägg i en form

Vispa grädde, Philadelphia, sambal och fond i en bunke och strö över fläskfilén!

In i ugnen i typ 20-25 min på 200 grader!

Servera med de rostade rotsakerna och gör en god sallad till :)

Likes

Comments

Såååååå goda tunna vitlöksbröd!


1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
2 äggvitor
0,5 dl varmt vatten
Salt

2-3 vitlöksklyftor
Hackad persilja
Smör
Flingsalt
1 pkt ost


Blanda de torra ingredienserna, häv sedan i äggvitan och sen de varma vattnet! Gegga ihop till en smet! Bred/tryck ut på en plåt me bakplåtspapper och se till att de är ganska tunnt!
Grädda i ugnen i ca 12-15 min på 200 grader! Låt sen svalna. Dela i så stora bitar man vill.


Gör vitlökssmör av vitlök, smör, salt och persilja! Bred ut på vitlöksbrödet och strö sedan ost över!
Grädda i ugnen i ca 5-8 min på 225 grader!




Likes

Comments

Matlåda för 4 dagar:


1 påse kyckling innerlårfile ca 700 g
1 påse morötter 1 kg
1 påse haricot verts ca 500 g
1 påse bladspenat
1 burk lätt kokosmjölk
Stark currykrydda
Salt och peppar

Häv i burken me kokosmjölk i en stekpanna, lägg i kycklingen och krydda me curry och lite salt och peppar. Stek tills kokosmjölken nästan försvunnit, häv då i bladspenaten och stek på i någon min.

Skiva morötterna och koka upp och låt koka ca 7 min, häv sedan i haricot vertsen.. koka upp!


Perfekt att göra för veckans matlådor! Och är dessutom SJUKT billigt! Och SJUKT nyttigt!


1 påse kyckling 25 kr
1 påse morötter 10 kr
1 påse haricot verts 14 kr
1 påse bladspenat 10 kr (kan uteslutas)
1 burk lätt kokosmjölk 9 kr

= 68 kr

Likes

Comments

Alltså denna ketchup är gudomligt god! Fick receptet av min mammas granne som är kock! Detta måste ni bara testa :)

1 kg kvisttomater
200 g paprika
300 g röd chili
1 stor gul lök
3 st vitlöksklyftor
1,5 dl äppelcidervinäger
4-5 dl socker
1 msk salt

Hacka alla grönsaker och blanda alla ingredienser i en gryta! Koka upp och mosa och fortsätt me de ett tag! När de kokat typ 30 min så ta en stavmixer och mosa ihop allt! Häv upp i glasburkar :)


Byt ut sockret mot sötströ om man vill ha sockerfritt om man äter LCHF eller liknande :)

Likes

Comments

Detta recept blir till 4 stora baguetter! Går att halvera självklart :)



1 pkt jäst
1 L fingervarmt vatten
5 msk rapsolja
12 dl vetemjöl
12 dl manitoba cream mjöl
Salt
Flingsalt
1 ägg för pensling


Smula jästen i en bunke! Häv i vattnet och låt jästen lösas upp! Häv i olja och lite salt och sedan i me mjölet! Knåda i assistent eller för hand tills degen blir slät och fin! Låt jäsa i ca 30-40 min.. dela sedan degen i 4 lila stora delar.. rulla ut till en lagom stor baguett och snurra degen lite. Låt jäsa på plåt under bakduk ca 20 min. Pensla med ägg och strö över ganska mycket flingsalt.. in i ugnen på 250 grader i ca 13-16 min beroende på ugnen..

Likes

Comments

10 st

1 pkt frysta smördegsplattor
Hallon
2 dl Vaniljkräm (snabb marsansås)
Florsocker
1 ägg


Nu ska ni få receptet på världens ENKLASTE godaste Smördegsknytena som går att hitta :)


Lägg ett bakplåtspapper på en plåt
Lägg sedan plattor me smördeg och låt dom tina upp i några min.. skär sedan små hack in mot mitten!
Blanda vaniljkrämen (snabb marsansås) med hallonen och klicka ut en klick i mitten på varje smördeg! Vik sedan in varje flik mot krämen!
Pensla med ägg och grädda i ugnen i ca 10 min tills dom fått gyllenbrun färg! Ugnen på 225 grader
Låt svalna och pudra sedan me florsocker:)

Likes

Comments

Till 4 personer!

1 st grillad kyckling
3 dl vispgrädde
1 röd paprika
1 banan
1 liten burk skivade champinjoner
100 g mango chutney
1 msk sambal olek
1 tsk curry


Rensa kycklingen och strimla i små bitar och lägg i en ugnsform! Strimla paprikan och skiva banan och strö över kycklingen! Lägg även på champinjonerna.

Blanda grädde, mango chutney, sambal och curry i en bunke och häll över kycklingen i formen!

Grädda i ca 20-25 min på 225 grader..

Servera me ris och sallad!

Likes

Comments

Idag blev de detta till kvällsmat :)


Du behöver:

2 st zucchini
2 st avocado
1 knippe basilika
2 klyftor vitlök
Salt
Peppar
700 gram kyckling innerlårfile'


Lägg kyckling i en form och krydda me grillkrydda, vitpeppar och salt och ställ in i ugnen i ca 20-30 min på 200 grader.

Mosa 2 avocado, pressa i vitlöken, hacka basilikan och blanda ihop allt! Krydda me salt och peppar efter behag

Strimla zucchinin, koka upp vatten i en gryta me rikligt me salt!

Lägg zucchinin i ett durkslag och häv sakta över de kokande vattnet! Blanda zucchinin me avocadopeston och servera till kycklingen!!! Sååååååå himla gott!!

Likes

Comments