View tracker
Kakor

Bakade dumlekakor och la i en fin burk. Sen tog ja en kökshandduk och klippte till en rund bit och satte sedan på tillsammans med ett natursnöre:) de blir extra fint om man sätter en lapp i snöret på va de är för kakor också...


100 g rumstempererat smör
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
15 st dumlekolor


Blanda smör och socker. Häv sedan i ägget och rör om ordentligt.
Häv sedan i resten och gör till en fin deg..

Linda sedan in dumlekolor i degen och gör till bollar och platta till dom lite på mitten..

Lägg på plåt me bakplåtspapper och grädda på 175 g i typ 12-13 min..

Om man vill så kan man sedan rulla dom i strösocker när dom är klara men ja tycker de blir så sött.. Jag brukar smälta marabou choklad och ringla över kakorna istället:)

Och vill man ha mer smak av choklad så häv i 2 msk kakao i degen:)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • Kakor
  • 134 readers

Likes

Comments

View tracker
Allmänt

Lemoncurd kan man använda till vansinnigt mycke... Som ett lager i en tårta, i krämbullar, som topping på pannacotta, i Cupcakes osv.. De är superenkelt att göra.. Och vill man ha en sockerfri lemoncurd så använder man bara sötströ istället för vanligt socker:)


2 ägg
2 dl socker eller sötströ
2 citroner
75 g smör

Vispa ägg och socker i en gryta me tjock botten.
Riv lite citronskal och häv i.. Pressa sedan i citronsaften och vispa lite till.

Dela smöret i små bitar och häv i.. Sjud sedan över vattenbad tills den blir ganska tjock.. Man måste röra ganska kraftigt under tiden den värms upp..

Häv sedan i en fin glasburk och ställ i kylen.. Den håller sej ca 2-3 veckor i kylen:)

Likes

Comments

View tracker
Vardagsmat

1 fläskfilé
2 dl cream fraiche
3 dl matgrädde
1 purjolök
1 röd paprika
1 dl kantareller
1 påse cheddar och mozzarella riven ost


Stek fläskfilén och krydda me vitpeppar och salt och lite grillkrydda. Häv sedan på kantarellerna och stek tillsammans me köttet en stund. Häv sedan på strimlad purjolök och paprika och stek i några min.

Blanda cream fraichen och grädden i en bunke och krydda me lite grillkrydda, salt, chilipeppar och lite cayennepeppar.

Häv i köttet i en gratängform och häv sen över såsen.. Toppa me ost och in i ugnen på 225 grader i typ 15-20 min:)

Servera me ris eller pressad potatis:)

Likes

Comments

Bakelser

Här kommer ett recept på världens snabbaste och enklaste bakverk om man har bråttom och ska få främmat:) hittade detta recept på kakburken på Facebook men ja använde mej av dumlekolor istället för hallon som va i receptet på Facebook.. Självklart kan man lägga i vad som helst tillsammans med vaniljkrämen.. Typ blåbär, björnbär, jordgubbar, marabou choklad osv.


2 pkt smördegsplattor
1 pkt snabbmarsan
1 påse dumle
Lite florsocker till garnering

Lägg ut plattorna på en plåt me bakplåtspapper..
Vispa ihop en marsankräm.

Lägg en strimma vaniljkräm på smördegen och lägg sedan i 2 dumlekolor.

Vik ihop och tryck ihop me en gaffel och pensla med ägg.

Sen in i ugnen i ca 10-12 min beroende på ugn i 200 grader..

Låt svalna på galler och sikta sedan florsocker över innan garnering:)

Perfekt att frysa och ta upp och sedan sikta florsocker över:)

Likes

Comments

Kläder

​ÅÅÅÅÅh jag vill ha vår och kunna gå i slitna jeans och tunna skor.


Denna t-shirt och jeans har jag och bara älskar dom.. Klicka på produkten för direktlänk...

Likes

Comments

Kakor

Denna kaka har ja gjort sååå många ggr och alla älskar den bara mer och mer för varje gång:)

1 L jordgubbar
1 pkt digestive
300 g Philadelphia naturell
3 dl grädde
1 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
2 krm kanel
75 g smält smör


Mixa digestiven i en mixer och häv på de smälta smöret och kanelen och rör ihop till en deg.
Tryck ut i en springform och grädda i ugnen i ca 10-12 min på 200 grader. Låt sedan svalna.

Vispa philadelphian me florsockret och smeta ut över kakbotten. Vispa sedan grädden med vaniljsockret och häv ovanpå philadelphian. Toppa sist med jordgubbar. Går lika bra med hallon, blåbär, eller precis vad man vill egentligen.

Och vill man ha den lite nyttigare så brukar ja köpa osötad digestive, använda sötströ istället för florsocker och vaniljpulver istället för vaniljsocker. Och sen finns ju philadelphian och grädden med mindre fetthalt:)

Likes

Comments

Drycker

Varm chokladdrink med smak av fudge


Den här varma drinken är verkligen top notch i detta ruggiga kalla väder!



4-6 cl lejonet och björnens glasslikör Texas fudge
2 dl varm choklad
Grädde
Kakao


Häv i likören i ett glas och häv på den varma chokladen.
Toppa me vispad grädde och sikta över lite kakao.

Såååååå himla gott:)

Mulles irish på xante

2 tsk farinsocker
2 dl varmt kaffe
6 cl xante
Vispgrädde
1 nypa farinsocker

Häv först i farinsockret, sen kaffet och likören. Klicka på en klick grädde och strö över en nypa farinsocker.

Denna är verkligen supergod om man inte är förtjust i whiskey :)

Likes

Comments

Kläder

​Blev lite nytt till barnen beställt igår från HM... Älskar att handla till barnen på HM för de finns så mycket billigt och fint....

Direktlänk till sidan hittar ni om ni klickar på plagget:)


Likes

Comments

Lite lyxmat

Alltså detta är sååå himla gott!!

1 fläskfilé
3 bakpotatisar
1 grekiskt lantbröd
Kantareller
Riven ost
100 g smör
3 vitlöksklyftor
Ruccolasallad
Gurka
Rödlök
Tomat
Italiensk salladsdressing
Några droppar citron
Chilibearniese
(Frityrolja)


Börja med att göra vitlökssmöret.
Sen gör du salladen me ruccola, gurka, rödlök, tomat, italiensk salladsdressing och några droppar citron i. In i kylen sen.

Stek köttet och krydda me salt och peppar och grillkrydda. Häv i kantarellerna och stek ihop me köttet me mycket smör så de blir saftigt.

Värm upp oljan i en gryta om du inte har en fritös.

Skär brödet i ganska tunna skivor och bred på rikligt me vitlökssmör och lägg sedan på köttet. Toppa me ost och sen in i ugnen på typ 200 grader i ca 10-12 min.

Skär potatisen i tunna klyftor och häv i den varma oljan och fritera tills dom ser klara ut.

Servera med chilibearniese och strö flingsalt på potatisklyftorna

Likes

Comments

Allmänt

Alltså jag bara ÄLSKAR detta hemmagjorda äppelmos!

3 kg äpplen
2 dl sötströ
1 L vatten
3 msk vaniljpulver

Skala äpplena och skär bort kärnhusen.
Skär sedan i klyftor och lägg i en stor gryta och häv på resten av ingredienserna och låt koka en stund.

Jag brukar frysa in detta i små plastburkar och ta fram kvällen innan om man ska ha till frukost.
Passar alldeles utmärkt som fyllning i bullar, rulltårta eller i Cupcakes.

Dessa söta burkar köpte ja i höstas på Ica maxi..

Likes

Comments