Alltså denna ketchup är gudomligt god! Fick receptet av min mammas granne som är kock! Detta måste ni bara testa :)

1 kg kvisttomater
200 g paprika
300 g röd chili
1 stor gul lök
3 st vitlöksklyftor
1,5 dl äppelcidervinäger
4-5 dl socker
1 msk salt

Hacka alla grönsaker och blanda alla ingredienser i en gryta! Koka upp och mosa och fortsätt me de ett tag! När de kokat typ 30 min så ta en stavmixer och mosa ihop allt! Häv upp i glasburkar :)


Byt ut sockret mot sötströ om man vill ha sockerfritt om man äter LCHF eller liknande :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Detta recept blir till 4 stora baguetter! Går att halvera självklart :)



1 pkt jäst
1 L fingervarmt vatten
5 msk rapsolja
12 dl vetemjöl
12 dl manitoba cream mjöl
Salt
Flingsalt
1 ägg för pensling


Smula jästen i en bunke! Häv i vattnet och låt jästen lösas upp! Häv i olja och lite salt och sedan i me mjölet! Knåda i assistent eller för hand tills degen blir slät och fin! Låt jäsa i ca 30-40 min.. dela sedan degen i 4 lila stora delar.. rulla ut till en lagom stor baguett och snurra degen lite. Låt jäsa på plåt under bakduk ca 20 min. Pensla med ägg och strö över ganska mycket flingsalt.. in i ugnen på 250 grader i ca 13-16 min beroende på ugnen..

Likes

Comments

10 st

1 pkt frysta smördegsplattor
Hallon
2 dl Vaniljkräm (snabb marsansås)
Florsocker
1 ägg


Nu ska ni få receptet på världens ENKLASTE godaste Smördegsknytena som går att hitta :)


Lägg ett bakplåtspapper på en plåt
Lägg sedan plattor me smördeg och låt dom tina upp i några min.. skär sedan små hack in mot mitten!
Blanda vaniljkrämen (snabb marsansås) med hallonen och klicka ut en klick i mitten på varje smördeg! Vik sedan in varje flik mot krämen!
Pensla med ägg och grädda i ugnen i ca 10 min tills dom fått gyllenbrun färg! Ugnen på 225 grader
Låt svalna och pudra sedan me florsocker:)

Likes

Comments

Till 4 personer!

1 st grillad kyckling
3 dl vispgrädde
1 röd paprika
1 banan
1 liten burk skivade champinjoner
100 g mango chutney
1 msk sambal olek
1 tsk curry


Rensa kycklingen och strimla i små bitar och lägg i en ugnsform! Strimla paprikan och skiva banan och strö över kycklingen! Lägg även på champinjonerna.

Blanda grädde, mango chutney, sambal och curry i en bunke och häll över kycklingen i formen!

Grädda i ca 20-25 min på 225 grader..

Servera me ris och sallad!

Likes

Comments

Idag blev de detta till kvällsmat :)


Du behöver:

2 st zucchini
2 st avocado
1 knippe basilika
2 klyftor vitlök
Salt
Peppar
700 gram kyckling innerlårfile'


Lägg kyckling i en form och krydda me grillkrydda, vitpeppar och salt och ställ in i ugnen i ca 20-30 min på 200 grader.

Mosa 2 avocado, pressa i vitlöken, hacka basilikan och blanda ihop allt! Krydda me salt och peppar efter behag

Strimla zucchinin, koka upp vatten i en gryta me rikligt me salt!

Lägg zucchinin i ett durkslag och häv sakta över de kokande vattnet! Blanda zucchinin me avocadopeston och servera till kycklingen!!! Sååååååå himla gott!!

Likes

Comments

1 stekpåse
1 färsk kyckling
3 stora morötter
3 gula lökar
3 äpplen
6-7 st vitlöksklyftor

Några klickar smör

Salt och peppar
Grillkrydda


Gnid in kycklingen med salt, peppar och grillkrydda!

Dela grönsakerna i ganska stora delar!
Tryck i lite grönsaker inuti kycklingen!
Häv i resten i stekpåsen tillsammans med kycklingen och häv i några klickar smör

Lägg påsen på en plåt eller i en form och ställ in i ugnen i ca 1,5-2 Tim på 200 grader. Kycklingen ska vara 75 grader när den är färdig!

Jag serverade med råris! Nyttigt och gott

Likes

Comments

Till 4 personer.


3 st kycklingfiléer
600g potatis
1 påse bladspenat
1 stor gul lök
1 pkt bacon
2 dl grädde
2 dl mjölk
Kycklingfond
2 msk mjöl
50 g smör
Riven ost


Skiva potatisen och koka i 5 min.
Skiva kycklingen och stek med med massa kryddor!

Stek bacon, lök och spenat tillsammans

Smält smöret och blanda i mjölet, sen på med grädde, mjölk och kycklingfond! Krydda med salt och peppar och fond efter behag!


Varva potatis, kyckling och baconblandningen i en gratängform! Häv sedan på såsen över allt i formen! Toppa med riven ost!

In i ugnen i ca 30 min på 225 grader!

Likes

Comments

Till 4 personer


5 dl turkisk yoghurt
1 mogen mango
2 msk sötströ
1 tsk vaniljpulver


Mixa allt i en mixer och ställ in i en bunke i frysen i 3 timmar.. rör om då och då...

Servera med bär, hallon och blåbär är supergott till...

Likes

Comments

Hamburgare 4 personer

400g kycklingfärs
100 g Philadelphia vitlök
Salt
Peppar

Blanda ihop allt i en bunke och forma till önskad storlek och stek tills dom fått fin gyllenbrun färg!



Sötpotatis-strips

4 st sötpotatisar
Grillkrydda
Flingsalt
Svartpeppar
Olivolja

Skär potatisen till önskad strips-storlek.
Häv på en plåt och häv på alla kryddor och olivolja och blanda runt.
Stek på 225 grader i typ 20-30 min.. dom sista 5 min så drar jag alltid på grillen på ugnen så att dom blir knapriga.


Yoghurtdressing me chili

5 dl turkisk yoghurt
1 msk majonnäs
5 msk chilisås
1/2 lime
Salt
Peppar

Blanda ihop allt och låt stå och dra i nån timma! Smaka av och krydda på igen om du känner att du vill ha ännu mer smak







Jag går just nu på c9 som en är kickstart från Forever Living och detta är en maträtt som man med glädje kan äta när man går på detta! Hela portionen innehåller endast 600 kcal...

Likes

Comments

Matvete för 4 personer! (Se förpackningen)

4 st kycklingfiléer
1 påse thaiwok grönsaker
1 röd paprika
Teriyakisås
Salt och peppar


Koka matveten.
Strimla kycklingen och stek den tills den är genomstekt!
Blanda i grönsakerna och stel tills dom blir mjuka!
Krydda me salt och peppar samt önskad mängd Teriyakisås!

Blanda i matveten och stek i några min!

Innehåller ca 250 kcal per portion

Likes

Comments