Idag blev de detta till kvällsmat :)


Du behöver:

2 st zucchini
2 st avocado
1 knippe basilika
2 klyftor vitlök
Salt
Peppar
700 gram kyckling innerlårfile'


Lägg kyckling i en form och krydda me grillkrydda, vitpeppar och salt och ställ in i ugnen i ca 20-30 min på 200 grader.

Mosa 2 avocado, pressa i vitlöken, hacka basilikan och blanda ihop allt! Krydda me salt och peppar efter behag

Strimla zucchinin, koka upp vatten i en gryta me rikligt me salt!

Lägg zucchinin i ett durkslag och häv sakta över de kokande vattnet! Blanda zucchinin me avocadopeston och servera till kycklingen!!! Sååååååå himla gott!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

1 stekpåse
1 färsk kyckling
3 stora morötter
3 gula lökar
3 äpplen
6-7 st vitlöksklyftor

Några klickar smör

Salt och peppar
Grillkrydda


Gnid in kycklingen med salt, peppar och grillkrydda!

Dela grönsakerna i ganska stora delar!
Tryck i lite grönsaker inuti kycklingen!
Häv i resten i stekpåsen tillsammans med kycklingen och häv i några klickar smör

Lägg påsen på en plåt eller i en form och ställ in i ugnen i ca 1,5-2 Tim på 200 grader. Kycklingen ska vara 75 grader när den är färdig!

Jag serverade med råris! Nyttigt och gott

Likes

Comments

Till 4 personer.


3 st kycklingfiléer
600g potatis
1 påse bladspenat
1 stor gul lök
1 pkt bacon
2 dl grädde
2 dl mjölk
Kycklingfond
2 msk mjöl
50 g smör
Riven ost


Skiva potatisen och koka i 5 min.
Skiva kycklingen och stek med med massa kryddor!

Stek bacon, lök och spenat tillsammans

Smält smöret och blanda i mjölet, sen på med grädde, mjölk och kycklingfond! Krydda med salt och peppar och fond efter behag!


Varva potatis, kyckling och baconblandningen i en gratängform! Häv sedan på såsen över allt i formen! Toppa med riven ost!

In i ugnen i ca 30 min på 225 grader!

Likes

Comments

Till 4 personer


5 dl turkisk yoghurt
1 mogen mango
2 msk sötströ
1 tsk vaniljpulver


Mixa allt i en mixer och ställ in i en bunke i frysen i 3 timmar.. rör om då och då...

Servera med bär, hallon och blåbär är supergott till...

Likes

Comments

Hamburgare 4 personer

400g kycklingfärs
100 g Philadelphia vitlök
Salt
Peppar

Blanda ihop allt i en bunke och forma till önskad storlek och stek tills dom fått fin gyllenbrun färg!



Sötpotatis-strips

4 st sötpotatisar
Grillkrydda
Flingsalt
Svartpeppar
Olivolja

Skär potatisen till önskad strips-storlek.
Häv på en plåt och häv på alla kryddor och olivolja och blanda runt.
Stek på 225 grader i typ 20-30 min.. dom sista 5 min så drar jag alltid på grillen på ugnen så att dom blir knapriga.


Yoghurtdressing me chili

5 dl turkisk yoghurt
1 msk majonnäs
5 msk chilisås
1/2 lime
Salt
Peppar

Blanda ihop allt och låt stå och dra i nån timma! Smaka av och krydda på igen om du känner att du vill ha ännu mer smak







Jag går just nu på c9 som en är kickstart från Forever Living och detta är en maträtt som man med glädje kan äta när man går på detta! Hela portionen innehåller endast 600 kcal...

Likes

Comments

Matvete för 4 personer! (Se förpackningen)

4 st kycklingfiléer
1 påse thaiwok grönsaker
1 röd paprika
Teriyakisås
Salt och peppar


Koka matveten.
Strimla kycklingen och stek den tills den är genomstekt!
Blanda i grönsakerna och stel tills dom blir mjuka!
Krydda me salt och peppar samt önskad mängd Teriyakisås!

Blanda i matveten och stek i några min!

Innehåller ca 250 kcal per portion

Likes

Comments

Semmelkladdkaka




4 st ägg
1 dl sötströ
150 g smör
2,5 dl mandelmjöl
2 tsk kardemumma
1 tsk vaniljpulver

Smält smöret
Vispa ägg och socker fluffigt!
Blanda i resten av ingredienserna till en fin smet!

Grädda i en form i ugnen i ca 10-12 min på 200 grader!

Spritsa på grädde och valfria bär

Likes

Comments

Bakade dumlekakor och la i en fin burk. Sen tog ja en kökshandduk och klippte till en rund bit och satte sedan på tillsammans med ett natursnöre:) de blir extra fint om man sätter en lapp i snöret på va de är för kakor också...


100 g rumstempererat smör
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
15 st dumlekolor


Blanda smör och socker. Häv sedan i ägget och rör om ordentligt.
Häv sedan i resten och gör till en fin deg..

Linda sedan in dumlekolor i degen och gör till bollar och platta till dom lite på mitten..

Lägg på plåt me bakplåtspapper och grädda på 175 g i typ 12-13 min..

Om man vill så kan man sedan rulla dom i strösocker när dom är klara men ja tycker de blir så sött.. Jag brukar smälta marabou choklad och ringla över kakorna istället:)

Och vill man ha mer smak av choklad så häv i 2 msk kakao i degen:)

  • Kakor

Likes

Comments

Lemoncurd kan man använda till vansinnigt mycke... Som ett lager i en tårta, i krämbullar, som topping på pannacotta, i Cupcakes osv.. De är superenkelt att göra.. Och vill man ha en sockerfri lemoncurd så använder man bara sötströ istället för vanligt socker:)


2 ägg
2 dl socker eller sötströ
2 citroner
75 g smör

Vispa ägg och socker i en gryta me tjock botten.
Riv lite citronskal och häv i.. Pressa sedan i citronsaften och vispa lite till.

Dela smöret i små bitar och häv i.. Sjud sedan över vattenbad tills den blir ganska tjock.. Man måste röra ganska kraftigt under tiden den värms upp..

Häv sedan i en fin glasburk och ställ i kylen.. Den håller sej ca 2-3 veckor i kylen:)

Likes

Comments

1 fläskfilé
2 dl cream fraiche
3 dl matgrädde
1 purjolök
1 röd paprika
1 dl kantareller
1 påse cheddar och mozzarella riven ost


Stek fläskfilén och krydda me vitpeppar och salt och lite grillkrydda. Häv sedan på kantarellerna och stek tillsammans me köttet en stund. Häv sedan på strimlad purjolök och paprika och stek i några min.

Blanda cream fraichen och grädden i en bunke och krydda me lite grillkrydda, salt, chilipeppar och lite cayennepeppar.

Häv i köttet i en gratängform och häv sen över såsen.. Toppa me ost och in i ugnen på 225 grader i typ 15-20 min:)

Servera me ris eller pressad potatis:)

Likes

Comments