Vad är feminism? Vem är feminist?


"Manshatare, manshatare, manshatare"

Nej. Något som måste klargöras är att feminism, INTE är idén av att kvinnor är bättre än män. Det är idén att kvinnor och män är lika mycket värda.


Men det faktum kvarstår, kvinnor är dom som har haft färre rättigheter än män. Detta är anledningen till att den såkallade 'rörelsen' aka feminismen startade och även varför den är namngiven efter det kvinnliga könet. Något som gör mig extremt förbannad är begreppet 'equalist' eftersom det jag hör är "jag vill inte identifiera mig som en feminist eftersom det är en grupp som faktiskt tänker göra något".
FEMINISM är att vilja att BÅDE män och kvinnor ska ha samma jämställdhet. Dock finns det människor som påstår att det finns är över-feminister, manshatare och så vidare. Alltså som feminist vill du ha samma rättigheter för både kvinnor och män. Hur kan vi då hata män, isåfall varför skulle vi ha samma förmåner som dom och inte bättre? Och hur kan du vilja ha rättigheter för alla kön, oavsett hudfärg, sexualitet, funktionshinder, kultur, religion och bakgrund, för mycket? Om du tycker att vi alla förtjänar samma rättigheter, så är jag ledsen men då är du en feminist.

Puss Miss. Ocean

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hejsan hoppsan! Det var ett tag sen sist. Mycket skola, lite fritid. Plus att min dator har varit lost och jag har fått byta telefon 3-4 gånger och varit utan mellan varven. Men hur är det med er då?

Själv mår jag helt okej, bortsett från att jag har stressat ihjäl senaste veckorna med skolan. Än så länge går det iallafall bra. Vad har hänt sen sist vi pratade då? Jag har sett ut Elementary, har tyvärr varit med om något mindre kul som jag berättar för er så fort jag får, det är snart jul och sen #prayforParis har ju också hänt. Alla verkar vara hur nojiga som helst över att det ska hända liknande här och på fler ställen. Förra veckan tror jag att det var då dom hittade en misstänkt bomb i Luleå, typ 30 minuter från mig.
http://mobil.kuriren.nu/nyheter/lulea/misstankt-bomb-vid-polishuset-8597493.aspx

människor som slår ihjäl varandra i guds namn, hur sjukt?

Förutom det då, det närmar sig 24 december.

Julen är ingen personlig favorit hos mig. Självklart är det mysigt med snö, julsånger och glitter men helst skulle jag skippa självaste julafton.

Hur känner ni inför julen? är ni julälskare eller grinchen? Vad önskar ni er? Och vad är eran favorit på julbordet? Väldigt nyfiken, lämna gärna en kommentar nedanför. 💋

Puss. Miss Ocean

Likes

Comments

Hejsan hoppsan! Är LITE smått irriterad då jag fått skriva om inlägget två gånge och det inte sparats, skrev faktiskt ett halvt blogginlägg+en krönika, och till the thing. Jag har nämligen skrivit en krönika, inte bara för att why not utan för att vi hade det som uppgift på svenskan. Och idag fick vi tillbaka den, och jag fick ett A på den *skrytskryt* nä, skoja skryter bäst jag vill VAD FAN ETT A FYFAN VAD JAG ÄR BRA. Tack tack. Iallafall skrev jag ut det på Twitter och fick några meddelanden och tweets om att några ville läsa den, så då tänkte jag en regnig torsdag som denna och bloggen behövs uppdateras och jag vill helst bara kolla på Elementery,
((((seriöst, Sherlock Holms sicken babe))))) så slänger jag upp den här. Kanske du är för liten eller för gammal, eller helt enkelt dum i huvudet och inte förstår men dina åsikter är välkomna. Puss. Miss OceanKrönika-våran generation

Femton år på jorden. Vad ska vi veta? Skolk. Vem bryr sig? Internetmobbning. Vem lyssnar? Amfetamin. Vart vänder man sig? Rakblad. Vad ska du säga? Ciggaretter. Vart finns ni? Ångest. Vart finns hjälp? Tusen hårda ord. Vem finns där? Slyna. Hur ska vi veta? Ungdomsfängelse. Vart ska vi ta vägen? Ensam. Vi är bara barn? Hora. Vem finns där? Två shots. Vart tar vi vägen när vi inte har någonstans att gå? Våldtäkt. Vem ringer jag? Hasch. Vi är bara barn, hur ska vi veta?

”på min tid”-helt ärligt, hur många gånger har ni som barn hört en vuxen säga det? Eller du som vuxen sagt det? Nästan ingenting, gör mig så arg som att höra dom orden. Om vi säger såhär, då min morfar på 50+ säger ”JA fast på min tid…” och nu är det 2015, så kan det inte vara hjärnkirurgi att förstå att samhället har förändrats och att dagens ungdomar har förändrats på dom åren. Som tjej får du höra saker som, slampa, slyna, hora, och liknande ord. Det finns även tusen saker du kan göra fel, vilket kön du än är. Dock kan jag bara prata ur mitt perspektiv. Tröjan som var inne igår, kan vara ”äcklig och ful” idag. Spelar du fotboll kan du helt plötsligt klassas som en nörd. Alkohol är ett måste, om du vill vara cool, men du vill inte bli kallad alkoholist som fjortonåring heller. Faller du för grupptryck är du osäker. Men om du inte röker, är du töntig eller feg. Ena dagen kan sex vara status, och andra kan det vara din undergång. Klär du dig i mjukiskläder, är du skabbig. Men är du för uppklädd, blir du tagen för att prostituera dig till din lärare. Har du A på ett prov, är du direkt än tönt. Har du underkänt, är du bara dum i huvudet. Är du i någon form homosexuell, lesbisk etc är du direkt ett mobboffer, eller dum i huvudet. Men lägger du en kommentar om homosexuella, är du också dum i huvudet.
Bara några av de få dilleman jag själv upplevt och vet finns, sen lägger du till press från skönhetstidningar, föräldrar, en stor ångest om gymnasium och betyg, skolarbeten och prov, samhällets krav, och samtidigt ska du försöka passa in och vara trevlig mot alla och försök att aldrig begå ett misstag för snart vet alla om det, och det kommer inte gå ett tillfälle utan att du får höra det.

Skulle du på dina vuxna år klarat av det?
Vi är inte er. Samhället har förändrats sen eran tid.
Vilket många vuxna tyvärr inte verkar förstå. Därför gör jag ännu ett försök att ni ska förstå.

Det näst värsta att höra från en vuxen måste vara- ”Du är bara femton år, vad vet du?”

Vet du varför? För i hela mitt har människor sagt just det,-”Vad vet du…du är bara 15 år. Du behöver inte oroa dig över att ha ett jobb. Du behöver inte betala hyra. Du har inte munnar att mätta.”

Du har rätt. Jag är bara 15 år. Men när jag var 8 år, bevittnade jag hur pappa slog min mamma, blå. När jag var 8 år grät jag mig själv till sömns. När jag var 10 år bråkade mina föräldrar så högt att hela huset kunde skaka. Vid 12 års ålder, övervägde jag redan självmord. Vid 12 års ålder fick jag förklarat för mig att jag var värdelös och talanglös. Hur jag aldrig skulle kunna lyckas med något. När jag var 13 år började jag säga till mig själv hur värdelös jag var. Vid ålder 14 var mina lår täckta av ärr. Vid åldern 14 svalde hag en burk tabletter, och blev akut slussad till sjukhuset. Vid åldern 14 vaknade jag upp på natten och skrek och grät för att jag fortfarande var levande. 15 år och fick förklarat för mig att min ångest och depression bara var ett skrik på uppmärksamhet. 15 år och jag lärde mig hur det kändes att bli bortstött av de som skulle älska en ovillkorligt. Jag lärde mig hur det var att se kärleken mina föräldrar brukade ha för mig strömma ut ur deras ögon. Jag må vara bara 15 men jag känner mig som tusen år. Jag har kämpat strider du inte ens skulle kunna föreställa dig. Jag har utstått år av smärta, och när jag bad om hjälp fick jag höra att jag förtjänade det. Så jag kanske bara är 15 år men jag har uthärdat mer än du har i hela ditt vuxna liv. Så jag kanske inte betalar räkningar. Men vid ålder 15 har jag panikattacker över den stora mängden läxor jag ska lämna in nästa dag. Så jag kanske inte måste oroa mig över att mata mina barn, men till och med efter 13 månader i terapi får jag ångest av min kropp. Så när du säger ”du är bara 15 år, vad vet du?” och mitt svar kommer alltid vara ”alldelens för mycket.”

Vad jag vill komma fram till är, som 15 åring har du uthärdat mycket redan. Samhället och vår generation må vara annorlunda, det finns mycket högra krav på oss, men när ni säger att ”vi har gått över styr, på min tid…” kom bara ihåg vem som uppfostrade vår generation.


Copyright © 2015 Saga Engström

Likes

Comments

Hej! Något jag antar man börjar med? Är verkligen sämst på att börja något. Börja laga mat tillexempel, alltså seriöst vad gör man först liksom? Göra läxor, vart ska man börja? Städa, vart ska jag börja? Och detta var nog sämsta inledningen på en blogg, ni som är uppdaterade på blogglivet läst. Och på tal om blogglivet, att skriva är ju enligt mig, ganska kul. *hälften av er tolvåringar platsar mig direkt som tönt* På tal om tolvåringar, jag hatar barn. Eller alltså när dom är nyfödda eller 3-4 år är dom ju super söta. Men sen 10-13. Vidriga. Barn är elaka. Och något många vill påpeka, jag är ett barn. Men jag tror att många passerar ett slags stadie efter 13-14. Isch, tidigare/senare. Tillbaka till att barn är elaka, ((((((((vill pika in att alla åldrar och kön kan vara elaka oki)))))), liksom har en lillebror vars tjej i klass, 11 åringar, är jätte taskig mot honom och retar honom för saker som att han är en glasögon-orm. (VILL ÄVEN HÄR TILLÄGGA ATT DETTA ÄR VÄLL DET ONÖDIGATE????? liksom glasögon bär man av en anledning typ no 1. Att man inte kan se) Jag som storasyster hade personligen kunnat skalla barnet, nästan, men så gör man förstås inte. Vi pratar med barnet som i fråga gjort fel och lär dom hur man gör rätt. Återigen, barn är elaka och hon förstår säkert vad som är rätt och fel. Sluta retas har hon inte. Även i åldern är det fränt med ord som "bög, hora, neger, lebb" och så vidare. Hitler är också ett stadie i mognaden, någonstans där i mellan är denna hemska och en människa som förstörde så många människors liv, så kallad "cool". Men något annat, idag har barnen bytt ut sina little petshops, tamagochi, och goggos mot iPhones, smink och märkeskläder. När jag gick i 6an var det, det som gällde. Sminkade man sig var det minst 3 nyanser för mörk fondation som gällde, läppglans och för starka ögonskuggor. Dessutom hade man alltid täckbyxor på lunchrasten och lekte i snön. Det är så jag minns delar av låg/mellan-stadiet. Ännu ett konstaterande, dagens barn är enormt bortskämda. Ipads, fyrhjulingar, märkeskläder, converse, smink från Chanel, handväskor. Sjukaste??? Föräldrar skärp till er. Anyways, jag heter Saga Annie Maria Engström Havh. Idag bor jag i fosterfamilj, i Boden, i Norrland. Jag är 15 år, och har många konstateranden att göra, att jag hatar barn är ett av dom. Hoppas ni kommer att fortsätta läsa min blogg och inte tar allt jag skriver 120% allvarligt och nu sitter där hemma rädda för min uppror mot dagens kids.

Puss. Miss Ocean

  • 1688 readers

Likes

Comments