Oj vilken energi hon hade idag då. Hon sprang som attan och hoppade över alla hindrena som ingenting. Nu tror ni säkert att hon var pigg som en framåt hopponny men asså hon var pigg för att vara Indis. Och det är inte så piggt. Man får vara tacksam för det man får och bara buga.

Vi hoppade dock inte så högt idag för det var ju bara tränig. Banan låg unge´fär på 70 cm och på 14 hinder. Bertil bara "Ta 2 galoppsprång i kombinationen" och så rider jag mot den och det var precis ¨så att tre stycken fick plats. Man bara bra räknat och stegat där Bertil. Han tyckte ändå att jag skulle öka så det blev två, så snabbt gick det.

Imorgon börjar grönt kort kursen. Jag är ändå fett taggad. kanske lite konstigt då det bara är en kurs men ni får tycka vad ni vill, det ska ändå bli kul och jag är helt exited. För till ¨våren och fram mot sommaren kommer akademin förhoppningsvis åka ut och tävla något¨. BAra på något ställe nära typ torns eller malmö. Nu till heölgen är det tävlingar på lcr. Ni kan inte gissa vem som ska dit... Sara Ostholt Algottssson och typ Jens Fredricsson eller Royne Zetterman. Kommer inte ihåg vem av dem. Och gissa vem som ska stå på banan... JAG!!!

Idag hade jag utvecklingssamtal änmnu en gång. Jag var ganska inställd på att de skulle säga tt min beräöttelse inte hade någon röd tråd då den handlade typ om att hoppa på fiskar och bada i champagne. Men inget sånt fick jag höra. A på nationella wwoohoo! Men nu tvingar min lärare mig att läsa minst 4 gånger iveckan och minst en kvart varje gång. Blääääää men sånt får man leva med, man kan ju bara skippa det.....

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Kvällens dressyrpass är ganska svårt att förklara, kanske helt ok är rätt ord fast än det inte är så målande. Det var liksom bra vissa stunder och kaos andra. Det kaosiga stunderna skippar jag att förklara så jag inte gör bort mig själv.
Peggy, min dressyrtränare kom som vanligt 10 min försent intraskande i sin röda mössa. Det är typ så alla känner igen henne.
Vem är Peggy???
Ja men det är hon med den röda mössan!
Aha...Ungefär så.

Vi flyttade för skänkeln och för er som inte är hästryttare betyder det benen och foten. Tror dock inte det är så roligt att veta hur duktig hon var på att flytta bakdelen, men en sak är säker. Hon hade stenkoll! Trycka lite med foten, baken flyttade sig undan. Trycka med andra foten, baken rörde sig åt andra hållet!
Jag red tillsammans med Sixten(En annan kaosig ponny i akademin) och hans ena medryttare. Han har tyvärr varit skadad några dagar så ingen galopp för hans del! Pigg kommer han nog vara imorgon då han ska hoppas...
Ja jag ska skydda mig, Nala slappnade av i mitten av passet och fick ett helt annat steg. Positivt. Ja galoppen gick bra, övningarna gick bra. Så, snabb beskrivning av kvällens dressyr.

Nu i en timme har jag och mamma kämpat med min nya header. Ja jag vet superrelevant. Kanske någon som undrade!
Min lärare har också lagt upp två prov denna vecka plus ett stort föredrag om ett land i Europa nästa vecka. Tack för den, de kunde inte vänta en vecka. Värst av allt UTVECLLINGSAMTAL! Det är nog det jobbigaste. Läraren bara har du några nya mål? Jag- Nej inte för tillfället och nickar instämmande med allt hon säger! Så riktigt taggad på morgonen imorgon.....

Likes

Comments

På fredagens morgon vaknade jag ungefär klockan 7, vad gör man inte för hästarna och stallet! Klockan 9 hade jag bokat fotografering med Channa!
Helt sjukt hur duktig hon är asså, och Nala som inte är så bra modell, som hela tiden har lite överskottsenergi som måste bort precis när profilbilderna som tas! Några blev ändå ganska bra, eller?

Vi var ju tvungna att matcha då jag stack till hööks kvällen innan och köpte ett par vinröda lindor...inga kommentarer
Faktiskt ganska konstigt hur lugnt hon var inne på banorna helt själv, jag hade nog fått panik! Vi kunde till och med göra några ökningar ute på hoppbanan. För er som inte rider men ändå läser hoppas jag att ni förstår det mesta. Ni kan få några "smakprov" från fredag!!

Channas blogg: nouw.com/footloose

Likes

Comments

Kanske lite konstigt samtalsämne men, jaja!
För några dagar sedan kom jag, min syster och två stallkompisar som också rider i akademin på en ide'. Vi har typ bildat en "klubb" shit vad det lät töntigt men asså ja typ en "klubb".
Vi har lovat att träna minst två gånger i veckan och på helgen träffas tillsammmans och träna!
Då ska vi ta tiden på en viss sträcka och för varje helg som går ska man ha sprungit snabbare!
Jag har tydligen lite ansvar för fys också, jag ska fan ha så hårt pass att de spyr eller svimmar, hemsk jag vet men det är så jag tänker!

Vi har startat en grupp på Facebook bara för att typ tipsa om healthy och inspo food, kommer ge er lite inspiration till att börja träna och öre bättre! Det ser ju faktiskt asgott ut! Man blir fett sugen!
Vet inte riktigt var vi fick iden ifrån men någonstans långt bak i våra vrickade huvuden....

Likes

Comments

Hej välkommen, detta inlägg kommer vara en presentation av mig och min vardag. Som sagt så handlar ungefär allting om hästar och lite handboll

Jag rider i så kallade akademin på Lunds Civila Ryttarförening. Det är ett nytt projekt som började i höstas, tanken är att 8 ponnyryttare och 6 hästryttare rider och utbildar både hästar och ponnys. När de sedan är utblidade nog går de in i ridskolan och en annan pensioneras eller så säljs de!

Jag rider en D-ponny fux som heter Nala (Bild vid sidan) hon är 7 år och har tidigare gått i ridskolan men var lite, ja galen kan man säga...
Nu rida hon vardagligen av mig tre gånger i veckan och en annan blond 13 åring tre gånger i veckan. Det har blivit stor utveckling och jag hoppas på att vi kan komma ut på någon dressyrtävling och hoppa en bana på 80 till våren. Bi har nu tagit oss tunt två felfria Lätt E banor men tar oss sakta upp i höjderna då hon är så himla ung!
I dressyren har vi också haft lite problem.. Staketet och publiken är ju monster som vill äta upp en, så då måste man ju tydligen springa dubbelt så snabbt och tre meter innanför spåret för att komma undan.

För några helger sedan hade vi en pay and ride på anläggningen och Nala var fantastiskt!!! Hon hade typ perfekt form genom hela programmet och alla ökningar i galoppen och traven gick superbra, dock så var hörnpasseringarna inte på topp. Men det tar jag på mig!

Jag rider även en välutbildad korsning mella Paint, Connemara och Arab! Ganska perfekt ändå, hennes namn är Indiana men kallas Indis! Hon är tävlas upp till Msv B i hoppning pch Lätt A i dressyren. Hon är född 1999 men rör sig som om hon var född 2007
Henne rider jag bara en gång i veckan då oftast hoppning! Med henne kan vi komma ut på tävlingsbanorna direkt! Vi har redan startat 2 Lätt C banor felfritt och en Pay and ride på 68% ! Som sagt är det lite skillnad på utvecklingen mellan Indis och Nala.

Foto har också varit ett intresse för ett tag sedan tillbaka! Men det ända som är kul att fota är typ MAT och HÄSTAR... Så lite bilder blir det nog också på bloggen!

Handboll spelar jag också, ganska sjukt hur mycket jag hinner med under veckan. Spelar i H43 F 02-03! Supernajs lag, men ridningen tar över ganska mycket så jag får se hur mycket jag orkar med asså!

Nog pratat nu och hoppas du stannar och läser mer och mitt knäppa liv!

Likes

Comments