Nu har vi en 1-åring här hemma!! ❤️.

Helt vansinnigt fort har det gått! Och om en månad har vi även en 4-åring!!

Willem hade ett toppen kalas igår med alla sina vänner och en av sina kusiner! Tyvärr kunde inte brorsan komma!
Förutom det så var allt perfekt och han stod ut och var pigg och glad tills sista gästerna åkte vid 21-tiden! Han sov gott sen kan man säga!

Nu ska vi snart köra firande i dagarna 3, vi ska bjuda på lite lunch. Men idag är det bara farmor & farfar och våra grannar som nästan är som en plast mormor och morfar till barnen som kommer!

Och nej, jag har ännu inte ringt mamma! 😳.

Hoppas att ni får en fin söndag! ❤️.

Likes

Comments


Det har varit full rulle här senaste tiden, jag har varit i Ullared tillsammans med några arbetskamrater, varit på utbildning och förberett inför Willems 1års kalas i helgen!

Idag är det ingen vanlig dag för det är Willems födelsedag, hurra, hurra!!! 🎉❤️.

Det är blandade känslor inför min lilla Willis 1 årsdag!! Man blir konstant påmind nu hur fort tiden går! Och det skrämmer mig verkligen, och det lär gå ännu fortare när vi kommer in i riktiga vardagen igen! Det kommer även mycket tankar och funderingar till hur min egen 1 årsdag såg ut! Jag har ännu inte pratat med mamma sen jag ringde på hennes födelsedag när hon var full. Jag hatar att gå med den där ångesten och dåliga samvetet för att jag inte hör av mig, men det gör mig alltid illa att ringa henne med! Det är som att ha ängeln på ena och djävulen på andra axeln som skriker mot en hur man skall göra!
Att se barnen, speciellt Melwin i den här ålder och försöka sätta sig in i hur man skulle kunna göra något av det mina föräldrar utsatt oss för är helt obegripligt! Att se och följa mina egna barn gör det bara mer och mer svårt för mig att acceptera och förstå! Se på era egna barn ni som har, hur skulle ditt barn reagera i 5 årsåldern av att vakna upp i ett stort mörkt hus utan en enda vuxen i närheten, man vet inte vart mamma är, finns ingenstans, man vet inte om hon ligger ute däckad, blivit misshandlad eller om hon ens lever! Och bara tanken att en 5åring skall behöva fundera över såna saker, gå runt i "bygden" i bara pyjamasen tidigt, tidigt på morgonen och leta efter henne... Bara den känslan jag får i kroppen av tanken på att mina barn skulle få uppleva det gör mig illamående!

Idag fyller min yngsta 1år, och jag skall ge honom och hans bror all den kärlek och trygghet som jag bara kan, i alla år vi har ihop! ❤️.

Likes

Comments

Regn och rusk! Hösten small verkligen till direkt med regn, blåst, kyla och mörker! Det är himla mysigt första veckorna, men det vänder fort! Det gäller att man bokar in saker att se fram emot när vintern är så otroligt lång!
Vi håller på och kollar på resor ihop med Jonas föräldrar, ska bli så härligt att åka iväg och första utlandsresan ihop med barnen OCH svärföräldrarna! Innan barnen kom så reste jag och Jonas på vinterhalvåren, då jobbade jag i restaurang/kafé branschen så då var det ingen semester för mig på somrarna så det var underbart att komma iväg och sola och bada! Det är liksom redan 4 (!) år sen sist! Fattar inte att tiden går så fort!

Vi reste såklart ingenstans när jag var liten mer än till Sthlm för att hälsa på morfar och moster! Första gången jag flög var till Uppsala för att hälsa på mamma på ett behandlingshem. Familjehemmet som vi bodde i tog med oss på en resa till Kanarieöarna när jag gick på högstadiet, det var snällt gjort!

Nu börjar det verkligen dra ihop sig inför dagis/jobb start! Willem fyller 1år om 9 dagar och 7 November är jag tillbaka på jobbet igen! Men tjuvstartar lite på Tisdag och följer med på brandutbildning! Och i helgen skall jag och 3 kollegor till packa oss in i bilen och åka till Ullared! Ska bli spännande att höra hur de ska gå för Jonas att vara själv med barnen så länge! Och undrar hur det skall gå för mig?!? 😅.

Hoppas ni har en fin Onsdag! 💕Likes

Comments

Tack @Mäklarmorsan för nomineringen till Liebster-Awards!

Fråga 1: Vad vill du förmedla med din blogg?

Jag hoppas på att kunna förmedla till andra medberoende att dom inte är ensamma, att det kan bli en ögonöppnare för det som inte vet hur illa barn kan fara och att människor runt omkring skall våga göra något när det finns en misstanke om att någon inte har det bra. Jag vill förmedla att vara öppen och våga prata om sånt här för att andra ska våga göra det också, få bort tabun och hysch hysch'et, att vara medberoende gör inte oss till alkoholister och det är inte vi som skall stå i mörkret och skämmas!

Fråga 2: Vilken typ av blogg gillar du att läsa?

Jag gillar att läsa personliga bloggar, gärna med lite glatt och trevligt i också. Annars slinker jag gärna in då och då och får lite tips från skönhetsbloggar och mamma/pappabloggar.

Fråga 3: Hur är den perfekta lördagen för dig?

En perfekt lördag börjar med lite sovmorgon till helst 9.00, äta en god långfrukost tillsammans med familjen. Fixa i trädgården, bygga/renovera ihop på förmiddagen. Sen åka iväg på utflykt, fika och äta middagar ihop med vänner/familj som sätter guldkant på våra liv. Det är en perfekt lördag!

Fråga 4: Flyg tåg eller båt?

Tåg väljer jag i säkerhetssyfte, de värsta är när man bor på en ö som vi gör så har man inget annat val än att börja resan med flyg eller båt! 😊

Fråga 5: Din bästa egenskap?

Frågar man min sambo så säger han att min bästa egenskap är min humor och att jag alltid har lätt till skratt. Jag själv tycker att min bästa egenskap är att jag är lätt att ha att göra med, jag ser alltid lösningar på allt och ingenting är omöjligt!

Fråga 6: Vad är din huvudsyssla idag?

Just nu är jag mammaledig med våran son Willem som blir 1år nu den 21 oktober. Men snart är jag tillbaka på jobbet igen och då jobbar jag på et Föräldrakooperativ i Lokrume.

Fråga 7: Vilket är ditt bästa inredningstips?

Mitt bästa tips är att få hemmet personligt, blanda nytt och gammalt men ändå hålla det stilrent, gröna växter och snittblommor livar upp vilket rum som helst och ger en hemtrevlig känsla! I vårat hem just nu hittar man många fina kaktusar och mattsvarta detaljer!. Lite nedtonat såhär till hösten.

Fråga 8: Hur ofta städar du toaletten?

Som minst 1 gång i veckan, ibland oftare och alltid när man ska ha besök! ☺️

Fråga 9: Vilken är din favoritfilm av Astrid Lindgrens filmer?

Skulle nog säga Ronja Rövardotter! Fick alltid höra att jag var lik henne som barn när mamma envisades med att krusa håret på mig, så lekte mycket att jag var hon. Tycker de är en mysig film och hur mycket har man inte skrattat åt Skalle-Per?! 👌🏻☺️.

Fråga 10: Hur ser din morgon ut hemma hos dig?

Den börjat med att jag blir väckt av någon av barnen, oftast Willem. Vi går upp och tänder en brasa och äter frukost, Jonas har oftast åkt till jobbet redan. Jag klär på barnen och gör oss i ordning för att åka till dagis för att lämna Melwin 8.30 Mån-Tors sen är han ledig Fredagar då tar vi det lite lugnare på förmiddagen och åker oftast iväg och hittar på något roligt!

Fråga 11: Vad gillar du med min blogg?

Jag gillar att den är personlig och att det bjuds på många härliga vardagsbilder! ✨


Roligt att ni ville läsa! 💕.

Nu vill jag nomenera:

@AnnaOlsson 

@Melkersresa 

@Nettan 

@EmmaochMelissa 

@Saraolander 

@lisoball 

@sandraaugustiinson 

@Mileyasmamma 

@alvaalarssoon 

@blockochpenna 

@Misstossequeen 

Reglerna är att svara på frågorna, tacka den som nominerat dig och sen nominera 11 nya bloggare att svara på 11 nya frågor som du hittar på själv. Jag gjorde samma sak som @mäklarmorsan att jag skickar vidare samma frågor för att frågorna var så bra och för att jag inte har tiden till att hitta på nya!
Uppmärksamma de nominerade att du nominerat dem!

Likes

Comments

Trevlig Fredag på er! Hoppas ni får en bra sådan! 💕.

Här ligger Willem och sover förmiddag och Melwin ser på tv. Vi ska snart göra oss i ordning för att åka och äta lunch på stan och hämta ut paket.

Mamma fyllde ju år i Onsdags som jag berättade om i Tisdags.. Och jag skrev att jag skulle uppdatera er om det jobbiga besöket sen.. Ja, hur gick det då?! Jag ringde och hörde direkt att hon inte var nykter. Hon ville inte att vi skulle komma för att hon hade sovit länge och haft samtal med tandläkaren och så (?!), okej... "Ni kan ju komma en annan dag närmare när jag behöver hjälp att flytta möbler inför att målaren kommer istället!". Det är som vanligt, hon måste få ut något av att vi kommer annars kan det vara. Jag hade inte åkt dit iallafall eftersom hon inte kunde hålla sig nykter, men man blir ju bara så trött på det där... Jag bad faktiskt Jonas att han och hans kollega kunde springa in där om dom är i närheten och hjälpa henne, lär väl bli liv om det!

Håller på att jobbar på svar på massa frågor som jag blev nominerad till att göra, ska försöka bli klar idag så ni får in och kika då! 😉.

Så roligt, vaknade imorse och såg att jag passerat 800 följare på instagram! Om du inte redan gör det så följ oss där du med väl! 👉🏻 @Missmyrdal hittar ni mig på! 😘.

Likes

Comments

God morgon på er!

Här är det blåsigt idag! Melwin ville vara hemma så vi ska snart bege oss till Visby för en liten sväng på stan & sen köpa med oss lite lunch till nyblivna föräldrar! Ska bli mysigt! Lilla Saga blir 4 dagar idag! ❤️.

Vad gör ni idag?

Imorgon fyller mamma år, blandade känslor kring det! Ska erbjuda att komma förbi och bjuda på lite fika, jag & syrran! Får se om det blir av.. Har inte pratat med henne på veckor! Jag har inte känt för att ladda upp med den negativa energin hon ger, jag vill bara ha människor omkring mig som ger positiv energi, den där oroligheten, mörkret och dysterheten gör mig så stressad och nere! Blir alltid låg efter ett samtal eller ett besök vid henne! Men ibland får man väl bita ihop, som vid en födelsedag! Vet att det kan verka konstigt att vi ens går dit, men kan inte riktigt förklara det! Man vet hur go hon är när hon är nykter, och känslan av att veta att hon sitter där i sin mörka lägenhet helt ensam om dagarna, ens dåliga samvete får en att hålla sig kvar! Och helt ärligt finns alltid tanken där att om hon skulle trilla av pinnen så vet jag inte hur jag skulle må av att inte ha någon kontakt! Även om jag vet att jag har gjort allt och lite till för henne innan jag själv fick barn! Det är svårt det där!

Lär väl berätta hur besöket gick imorgon!

Hoppas ni får en fin Tisdag! 💕

Mina fina pojkar får mig alltid att ruska av det där tunga som faller över ens axlar..

❤️

Likes

Comments

Jag och mina syskon fick bo tillsammans i 10år, det är ganska många år för att plötsligt bli särade på. Under alla dessa år som vi fick uppleva den värsta tiden i våra liv så hade vi ändå alltid varandra. Även om jag konstigt nog inte minns mycket alls av min syster från då, så vet jag ändå att hon fanns där. Jag vet inte varför hon har slungats bort från många av mina minnen, jag ser bara mig och min bror framför mig i händelserna. Men jag har ett minne från när hon skulle rymma hemifrån, jag minns inte varför men hon och mamma började bråka och Camilla skulle lämna oss! Hon har tagit en scarf, lagt något i den och knutit fast den på en pinne som hon sen kastar upp på axeln och tittar på oss och säger hejdå. Jag står på trappan och skriker och gråter efter henne och ber henne att inte lämna oss. sen minns jag inte mer..

Samma dag som vi fick beskedet att vi skulle få lämna mamma kom vi till ett jourhem, vet inte hur länge vi bor där tills vi får veta att jag och min bror får bo kvar men våran syster får bli flyttad till ett annat hem. Hon var redan 15år och gick i 9:an, jag minns hur jag kollade efter henne varje dag i skolan och vågade mig in till högstadiet som låg mittemot där jag gick för att få se henne, jag saknade henne..

När min bror blev ca 16år funkade det inte i familjehemmet längre så han fick flytta han med, han bodde på ett ungdomsboende och vid mamma en tid tills han blev 18år och fick sin egen lägenhet.

Jag var då 13år och bodde inte med någon biologisk familj längre och plötsligt var jag äldst av barnen. Jag var ofta orolig för min bror och saknade våra kvällar som vi satt inne hos varandra och kliade varandra på ryggen (mest jag på honom, jag fick alltid börja sen "orkade" han inte klia mig och jag gick på det varje gång 😂). Han ville ha hjälp att skriva låtar till nån tjej han var kär i. Musiken har nog hjälpt honom många gånger! Och att se han idag gör mig så glad, han tar ansvar över sin familj och är en så fin pappa, och i vilka timmar som helst har dom en liten pojke i tjejskaran.

Att vi ändå har en sån fin och nära kontakt idag fast vi inte bodde tillsammans på så många år känns fantastiskt! Jag minns inte ens att vi hördes något större mer än till jul och födelsedagar! Syrran flyttade från ön efter studenten och bodde på fastlandet i många år innan hon kom tillbaka igen och även brorsan drog iväg och bodde i Värmland ett tag! Vi har haft varandra fast ändå inte, men bara att veta att någon förstår en bara av att ge varandra en blick, att veta att man inte ör ensam och vet att den andra gått igenom samma sak, sett det jag sett, mår dåligt av samma lukt och tänker på det jag tänker på när någon blir slagen, det har nog gjort oss starkare och tightare utan att vi behövt anstränga oss.

Vi ses minst 1gång i veckan jag och syrran och hade brorsan bott närmare så hade vi garanterat också setts lika ofta.

Undrar om våran relation hade varit lika fin om vi växtupp tillsammans under andra omständigheter. Det är så många som försökt att sära på mig & Camilla under alla år men vi står ändå kvar. Det här har gjort oss till dom vi är, vi tre, vem hade trot att vi skulle stå så starka idag när man blickar tillbaka och ser oss, otrygga små barn..

Mina fina syskon! ❤️


Likes

Comments

Regn och rusk i dagarna två..

Det är ganska mysigt och avslappnande med sånt här väder, men jag blir lätt rastlös. Och det finns såklart massa saker man kan göra, tex vika 100kg tvätt, fattar inte att man aldrig lyckas att hålla nere tvättkorgarna!

Melwin ör hämtad för sista gången på dagis för den här veckan, snart helg igen. Vi har haft fikabesök här på förmiddagen en stund, skönt att man har några man kan träffa lite så här i veckorna så det inte blir så ensamt. När jag var hemma med Melwin så var alla mina kompisar och syskon också hemma så det hände någonting hela tiden, nu har jag inte haft någon, men snaaart kommer en bebis till, men då ska jag ju snart börja jobba! Men vi hinner vara hemma tillsammans några veckor i alla fall.

Älskar att styla om hemma när en ny säsong startar och så mycket roligare att storstöda då! Börjar bli riktigt mysigt här hemma nu och det är precis den känslan jag vill ha såhär på hösten! Lite dovare färger, massa ljus, filtar och fina lampor! Många mysiga hörnor att sätta sig i med en kopp kaffe och ett magasin!

Nu skall jag förbereda middagen för ikväll, lasagne!

Ha en fin Torsdag! 💕


​Ni hittat mer inspobilder från vårt hem på instagram, följ oss gärna där också om ni vill! Där bjuder jag på outfitbilder till barn och barnrum! Och lite vardagsglimtar! ✨ @Missmyrdal heter jag där!

Likes

Comments

Vilket underbart väder det varit idag!!!

Vi fick massor gjort i trädgården på förmiddagen, förrådet blev visst även denna söndag bort prioriterat då vi bestämde oss för att ta till vara på det fina vädret och åkte till Norderstrand för att kasta stenar, kolla på båtar och go'fika, så mysigt! ❤️.
Det gäller att passa på innan det blir för kallt och man föredrar att sitta inne med en tänd brasa under en filt i soffan!

Hoppas ni haft en lika mysig söndag som vi! 💕

Likes

Comments

Hej på er!

Hoppas ni haft en bra vecka! 💕.
Redan söndag igen och vi har inga planer för dagen! Det känns skönt ändå, behöver gå igenom och städa förrådet som det snart inte går att ta sig in i. Men det brukar alltid dyka upp något roligare så det blir framflyttat, får se om det blir så även den här helgen! 😊. Vi startade dagen med en ordentlig söndagsfrukosten med nybakade scones och croissanter! 👌🏻.

Det här med att ta beslut, det är inte lätt alla gånger..
Om sanningen skall fram så vet jag att jag kanske inte har varit helt rättvis i mitt skrivande och jag vet att många pushar och ifrågasätter. Och jag vet innerst inne att det är fel men jag har helt enkelt inte kommit till det stadiet ännu! Och jag vet egentligen inte vad jag är rädd för, jag har säkert skrivit 10-20 inlägg som jag sedan tagit bort, förutom ett som jag publicerade i våras..
Det här handlar såklart om min pappa, som jag vet påverkat mamma i sitt mående och som varit med och "satt" oss i den situationen vi var. Många har ifrågasatt hur jag kan "hänga" ut mamma fast pappa egentligen inte varit bättre han.. Och jag vet såklart att ni har rätt! Men saker behöver bearbetas och jag har helt enkelt inte varit redo för det! Mycket kan säkert bero på att jag vet att han och släkten läser och det är jobbigt att skriva om någon som såklart inte kommer gillar det. Alla vill väl att man ska höja dom till skyarna och inte tvärtom! Mamma har jag levt med i så många år innan vi kom till familjehem, så vi har haft en helt annan relation till varandra än vad jag någonsin haft med pappa och konstigt nog så känns det ändå lättare att berätta om händelserna med mamma och det är vad jag minns mest av eftersom jag inte levt ihop med min pappa något större, åren innan han försvann så var jag så liten så minns honom inte som person då, bara saker som hände och såklart besvikelsen över att inte känna sig älskad av sin egen pappa. Så det är inte alls så att jag tror att pappa inte varigt delaktig till mycket som hänt i våran barndom.

Det är mycket som det är frågetecken kring, men jag bryr mig inte längre om att få veta någon sanning för det kommer jag aldrig få veta iallafall!, det kommer fortsätta huggas om vem som gjort ditten eller datten. Men jag förstår att mamma smutskastat pappa och att hon inte vill att vi skall ha någon kontakt alls med honom pga av allt han gjort oss. En del saker vet jag inte om det är sant och en del har jag sett med egna ögon, men det är väl så det är med många skildaföräldrar, man skyller på varandra för att skydda sig, den ena skall vara bättre än den andra.

Det är många som frågar vad jag har för relation till min pappa idag.. Och jag skulle ljuga om jag sa att vi hade en tight och fin relation, vi har hörts någon gång om året och träffats någonting när han varit på Gotland men mycket mer än så har det inte varit. Nu är det nog i februari vi hördes sist!

Kanske skulle ha en frågestund framöver där ni kan få ställa flera av era frågor! Vad tror ni om det? 😊

Och tack till er alla som gett mig så mycket fin respons på reportaget i Måbra! Det betyder så mycket och berör mig otroligt med era fina mail, kommentarer och meddelanden! Tack❤️.

Nu skall jag sörpla i mig sista kalla skvätten av mitt kaffe och gå ut till min familj som jobbat i trädgården!

Trevlig söndag på er! ✨


Likes

Comments

Instagram @missmyrdal