Mitt första velvetine liquid lipstick från Lime Crime är påväg hem hit. Det ska bli så spännande att testa. Det blev färgen cashmere. Återkommer när den nått min brevlåda.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Att jag aldrig kan hålla en blogg någorlunda jämt uppdaterad. Att livet alltid ska komma emellan mig och datorn. Blir hjärtekrossad.

Då får de bli dessa goa uppdateringsinlägg.

Jag var i London. Det var fantastiskt. Bodde hos min vän som bor i Camden. Kändes mycket coolt och lite hipstrigt. Hon hade grym utsikt över london från sitt sovrumsfönster. Vi hann göra så mycket på så kort tid. Vi var blandannat i Camden town och drack bubble tea typ varje dag, åt goda vegetarianburgare, drack ale på Amy Winehouse's pub. Var i Soho och drack bubble tea, var även på Carnaby Street, Oxford street, Vi såg Charlie and the Chocolate Factory - musikal (HELT AMAZE) (Skådespelarna var barn, kalle var knappt åtta, men så jäkla lillvuxen och svinaktig). Vi beställde även hem fantastisk sushi. Två gånger. Det går verkligen att beställa hem sushi, som om det vore pizza, så himla fab. Vi hann även med att fira in det nya året hos min väns bror i södra London. Södra London är tydligen det hippaste stället att bo på i london just nu. Det var jättefint. Fantastisk arkitektur. Så där åt vi middag och drack diverse bubbliga drycker och hade det allmänt trevligt. Tyvärr var jag påväg att bli sjuk och var därför inte piggast. Vill nu inte vara sån nu, men måste ändå nämna att vi på tolvslaget skålade i champagne som min väns bror fått utan Victoria Beckham. Låt oss bara ta någon sekund - alltså Posh Fucking Spice's champagne. Följande bakisdag spenderade vi på the horniman museum, där vi studerade blandade uppstoppade djur, musikinstrument och gamla kläder. Jag är inte ett stort fan av att gå på museum men det var faktiskt trevligare än jag trodde. Hur som helst. Resan var fantastisk och det var första gången jag reste helt ensam (dit och hem) vilket kändes lite ballt. Säger Lou, tjugotvå bast, men att resa första gången helt själv får en att känna sig självständig och lite oövervinnelig, Typ, nu vet jag att jag kan resa vart jag vill, när jag vill, bara för att jag känner för det, dvs om plånboken håller.

Väl hemkommen från london åkte jag på öroninflammation och en härlig förkylning, blev sängliggandes och spelade njutsamt upp Londonresan i mitt huvud gång på gång. Ungefär samtidigt fick jag för mig att söka ett extrajobb på en nystartad webshop baserad i Göteborg, som jag fick, fattar inte hur det gick till.. När mittprojektet i skolan började några dagar innan min första arbetsdag började min optimism överväldigas av realismen. Det går inte att ha ett extrajobb på annan ort samtidigt som utbildningen starts getting serious. Så jag fick säga hejdå jobbet, hej hundrafemtio procent utbildning #passionforfashion.

Mittprojektet var intensivt. Jag hann göra mina fem outfits med stylingplagg och rapport i tid ändå, vilket jag är stolt över. Har ännu inte tillräckligt med distans till det för att kunna förklara mer ordentligt. Eventuellt lägger jag upp bilder här när mina plagg har fotats ordentligt,. Jag gjorde typ fem dunjackor i alla fall.,

Så utöver detta har jag dessutom (äntligen?!) lyckats få grått hår, på riktigt. Det var inte svårare än maria nilas svarta färgbalsam utbalndat med balsam. I början mixade jag även in det blåa färgbalsamet litegranna vilket jag nu slutat med då det blåa bara gjorde den grå färgen mer grön.

Har även fått min ögonsjukdomsdiagnos - Thygesons keratit, tspk. Fick ett återfall med torra irriterade, svullna ögon och suddig syn. Det blev därför ännu ett besök på ögonmottagningen där de konstaterade detta och gav mig ögondroppar med antibiotika.. Strax innan min suddiga syn anlände hann jag tack och lov göra en synundersökning hos optiker till nya glasögon.

Just nu rockar jag alltså grått hår, nya glasögon och ögondroppar.

Ps. 1. Om mindre än två veckor åker jag till London igen. 2. Om mindre än tre veckor blir Borås än australiensare rikare. Ds. 

Likes

Comments

​Vårgarderob hallå? Nej, faktiskt. Då jag ska till London för andra gången i år om en vecka (Hur galet?) så bör jag hålla mina vårgarderobstankar i garderoben (och på bloggen). Det kommer eventuellt att finnas möjligheter för shopping och då vill jag kunna ta de möjligheterna. Är det så att shoppingen mot förmodan skulle suga i London går det ju alltid att ta en sväng på asos efter hemkomst. 


Är så himla sugen att rensa och uppdatera garderoben. Har alldeles för mycket obekväma kläder som jag aldrig använder. Har ca fem oufits som jag använder i lite olika varianter trots två proppfulla byråar. Borde skämmas.

Likes

Comments

Imorgon ska jag åka till London och stanna hos min kompis som var här som utbytesstudent förra året. Det ska bli så himla kul att se henne igen och se London igen!

  • 58 Readers

Likes

Comments

Produkterna ur SOFT-serien har jag testat. Egentligen enbart för att jag fick dem när jag förnyade min prenumeration på Elle. Hade nog aldrig kommit på tanken att testa dem annars. Men ack så glad jag är för att det blev så. Jag har aldrig varit en person som har kunnat tvätta håret och låta det självtorka utan att göra något med det på grund utav att mitt hår är blekt, frissigt, lockigt enbart där jag ej vill ha lockar och platt och slimmat där volym önskas. Kaos helt enkelt.

Men, när jag använt matrix soo silver shampoo (som jag måste använda för att behålla det lilla grå i håret som jag har) och balsamet ur SOFT-serien, det blir helt magiskt. Jag lät det självtorka och mitt hår fick jämn volym och lockar i längderna. Jag trodde aldrig att jag skulle märka skillnad av ett annat balsam (konstigt kanske då min mamma är frisör, men eventuellt därav mitt ointresse). Jag började kolla mer på vad de hade för produkter och det har ett silvershampoo- och balsam-kit, dock läste jag i recensioner att det inte för så mycket mer än att ta bort gula toner, vilket är bra om det är neutral blond färg man vill ha, men jag vill ha grått. Såg då att det fanns typ som färginpackningar som jag är otroligt sugen på att testa. Den på bilden i mitten är i färgen pearl silver som skulle vara intressant att testa, är dock osäcker på om den är tillräcklig eller om den bara väger över till lila om den sitter i länge. Är därför även sugen på att testa att blanda den med den blå för att få en kallare blålilagrå nyans. Det finns även en svart som eventuellt skulle fungera för att mörka ner det hela lite till en grå nyans men det skulle jag nog aldrig våga med tanke på att det är vanskligt att blanda ut svart. Det kan bli vilken färg som helst, och ofta grönt. Därför tänker jag att jag först vill testa pearl silver. Sedan eventuellt den blå som heter azure för att få en kallgrå färg då dessa balanserar ut de varma färgerna som gul och orange som finns i mitt hår utan silvershampooinpackningens verkan.

Likes

Comments

​Är mitt i ett stort projekt med skolan, därav dålig uppdatering. Till och med Cleo känner av min frånvaro när han sätter sig framför halvskaledockan när jag ska fota för att det är enda sättet att få min uppmärksamhet. Snart. Är. Det. Jullov.

Likes

Comments

Detta är min kamera med kläder på. I början när jag precis fått kamera var jag lite rädd att använda den för den kändes lite skör och ömtålig. Jag beställde då ett fodral från ebay som är formsytt till just Samsung NX mini med 9-27mm objekt. Detta fodral kostade under hundralappen och jag förväntade mig inte alls att det skulle vara så fint som det var. Främst ville jag ha någon variant som gick att hänga runt halsen men även något som skyddar hela kameran. Tycker att fodralet var kanon. Det är som två delar, den undre delen med halsbandet på skruvas fast i hålet där ett stativ kan skruvas fast under kameran, det går dock ändå att ha den på stativ fast fodralet är på för det är ett nytt hål i skruven som skruvar fast fodralet. Den övre delen som täcker objektivet sitter fast med tryckknappar och är enkelt att ta på och av.

Likes

Comments

Letade i hela lägenheten efter Cleo och till slut hittar jag honom under täcket i min säng. Då fick han allt fotomodella lite.

Likes

Comments

Att aldrig bli helt nöjd är en bra sak, ett gott tecken. Ibland kan det dock vara svårt att hålla motivationen uppe när glappet mellan ambitionen och resultatet är för stort. Detta gäller generellt för mig men är extra påtagligt i det kreativa arbetet. Just nu är jag i ett sådant dike och vad jag försöker tänka på vid dessa tillfällen är:

1. Var glad att hjärnan har ideér som ännu inte finns kunskap att förverkliga, istället gör tvärtom. Det hade varit fullständigt meningslöst.

2. Kunskap och ambition är för mig som två parallella trappor fast de två trapporna har olika höga trappsteg. Att inte stå vilande på ett trappsteg i någon av trapporna kan kännas som en motgång för att det kräver så mycket energi och vid tillfället inte ger något tillbaka. Då är det viktigt att tänka på att även fast det kan kännas som en motgång är det faktiskt en uppgång. Väl vilande på ett trappsteg och stundtals till och med båda kommer belöningen för allt kämpande och energin med motivationen tillbaka och laddas upp

3. Försök känna tillit till trapporna när energinivån är låg. I och med detta hanteras inte bara en motgång utan även framsteg/uppgång sker. Utan dessa glapp hade vi aldrig kommit någonstans, i den kreativa processen eller i livet.

MVH

Deep-talk-Lou

Likes

Comments