Header

Postad i: Dagen

Hallå hallå!

Igår hade jag en tid hos läkaren men tur att jag ringde och dubbelkollade för min tid fanns inte. jag ringde förra veckan och pratade med en sköterska som bokade in mig onsdag (igår) för då hade det gått en vecka och då behöver jag läkarintyg. Men denna sköterska bokade aldrig in mig och noterade inte in vårt samtal heller. Smart! Jag fick då en akuttid till en helt annan läkare som inte alls tok mitt psykiska tillstånd på allvar. Jag blev endast sjukskriven för min rygg som jag haft ont i av och till men det är iaf nåt bättre. Efter detta kände jag mig rätt så färdig med denna vårdcentral. De skicka oss ju ändå till Västervik hela tiden så då kan jag lika väl skriva in mig på min gamla vårdcentral där, de tog mig på allvar direkt när jag ringde de. Hellre åker jag den sträckan för bra vård än må skit för att man inte får den vård man behöver här.

Så nog med det, nu ska jag lägga mig och vila med en kopp kaffe och en ny bok. Ha förresten läst ut Joakim Lundells bok. Så himla bra! Han står iaf för det han gjort, bör flera göra tycker jag. Det kommer en bokrecension om den inom kort.

Ha det bäst så länge så ska jag kräva tillbaka min styrka och energi :)

P.S Kan ni gissa i vilken stad denna vackra bild är tagen?

OBS! Byggnaden bakom trädet...


Bild tagen av: Johan Lefvert

Pöss Pöss / Lisen 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links Postad i: Shopping, Teknik

Jag är ju en teknikbrud också och här kommer några teknikprylar som jag vill inskaffa mig när möjligheten finns.

  • Studiolampor (så jag kan komma igång med min vlogg) Kjell & co
  • 55 tum tv (Större behöver vi) NetonNet
  • iMac (Så mycket lättare att göra det jag gör på datorn) Media Markt
  • Dataskärm (om jag ej skaffar en iMac) Elgiganten
  • Tangentbord+mus (trådlöst, smidigt) Media Markt


Pöss Pöss / Lisen 

Likes

Comments

Postad i: Dagen, Pyssel

Hallå hallå!
Idag har varit en riktig mysdag.
Alla barnen är hemma så vi valde att åka till leklandet så barnen fick leka av sig. Sen hämtade vi hundarna för promenad i skogen. Fick bli lite kortare tur då min rygg inte orkar allt för mycket.
Så nu var både barn och hundar glada. Hem och käka tacos och sen barnen chokladbollar. Eftersom att det snart är Halloween så blev det lite pyssel i det temat. Nu har de yngre barnen stupat i säng och jag ska själv se en skräckis i sängen. Min kära älskling vill inte se med mig då han hatar skräck och skiter nästan ner sig av de. Så då får jag väl se själv då. Japp, det är faktiskt jag som är kvinnan och han mannen i vårt förhållande
😊
Natti natti på er!

Pöss Pöss / Lisen 

Likes

Comments

Postad i: Dagen, Självbiografier

Hallå hallå!
Dagen kom och jag blev sjukskriven. Det är helt klart med blandade känslor. Min rygg fixade inte ens två dagar på jobbet, vilket gör att även psyket tar stryk. Känslor som misslyckande, lättnad, irritation och besvikelse över min kropp snurrar i huvudet. Lättnaden är endast för att nu kanske jag blir hel igen, men sen allt annat. Jag får så himla dåligt samvete mot mina kollegor, men min syster sa till mig att det är just för att vi är så lojala i vår familj, vi kämpar tills vi stupar och sen försöker vi lite till. Men till vems bästa egentligen? Känner mig trots allt stolt nu i efterhand att jag tog steget och sjukskrev mig, jag gör inget bra jobb genom att hatta hit och dit på jobbet "Ja men idag funkade ju. Men idag funkar det ju inte". Nu är jag hemma och ser till att jag är helt återställd innan jag går tillbaka till jobbet. För jag vill göra bra ifrån mig på jobbet och utvecklas ännu mer.
Så nu ikväll tänker jag öppna Joakim Lundells självbiografi som kom i brevlådan idag. Förväntar mig att den kommer bli tung att läsa efter allt man hört om hans uppväxt. Starkt gjort av honom att dra upp allt gammalt och ta sig igenom helvetet igen för att dela med sig av det till alla hans följare.
Stor eloge till
@JoakimLundell

Ha det gött all!

Pöss Pöss / Lisen 

Likes

Comments

Postad i: Dagen, Diamond Painting

Hallå hallå!
Tyvärr har jag inte varit så aktiv med inlägg den senaste tiden. Mycket har hänt omkring mig och jag är verkligen inte i form. Fått styra upp ett och annat med hundarna, åkt in till akuten för misstänkt njursten, kämpat mig iväg till Oskarshamn då Kevin hade sin första match denna säsong. Min kraft är slut. Min kropp säger ifrån. När det gäller hundarna så tänker jag inte ens diskutera det här. Blir bara förbannad på kommentarer från folk som inte vet allt.
I onsdags fick jag gå hem från jobbet då min rygg la av. Kunde varken sitta eller stå. Fick tag på vårdcentralen som sa "åk direkt in till akuten" (45 minuter från där jag bor) "det är njursten" , men inte fan var det de. En förbannat överansträngd rygg dock. Men smärtan var så jävla illa så jag mådde illa, och så dåligt brukar inte jag må. Jag har en hög smärttröskel efter alla mina operationer genom åren. Så hem igen och sjukskriven resten av veckan. I fredags var det dags för Kevins match, han ville gärna att jag kom så jag slängde i mig smärtstillande och åkte iväg. Hans lag vann med 6-4. Så himla duktiga! Barnens pappa va också där. Första gången han ser Kevin spela. Såg att det betydde jätte mycket för Kevin. Efter det åkte barnen med deras pappa hem och jag hem till min gubbe. Har försökt vila i helgen och pärlat lite. Smärtan är bättre i ryggen men jag måste göra mina övningar som sjukgymnast givit mig. Idag kom dock alla känslor ikapp mig. Svårt att se ljuspunkten i allt det svarta just nu. Den situation man är i idag ligger andra bakom, hade varit lättare om jag själv orsakat det men är både arg, ledsen och besviken. Jag vet ju att en dag vänder det ju, men jag vet också att målet är långt bort. På nåt jävla vis måste jag hitta styrkan till att orka stå ut tills dess. Tyvärr är denna dag mycket tung. Imorgon åter till jobbet vilket gör att man kan koppla bort sin egna skit ett tag. Nu är jag bara så himla trött efter dålig sömn och en as full okänd kille ringde på vår dörr 04.00 imorse, hade gått jäklit fel. Dessutom lämnade han sina strumpor kvar utanför vår dörr. Herre min skapare, nu går jag och sover.
God natt / Lisen

Pöss Pöss / Lisen 

Likes

Comments

Postad i: Djur, Dagen

Hallå hallå!
Ja hur ska jag beskriva den här dagen då?
Vabbar idag med men Bella är nu mycket bättre. Skönt!
Dagens morgonpromenad kunde ha gått mycket bättre med hundarna.
Nästan hemma kommer en gubbe med en stor hund med huvudet högt. Aj vilket hot det var för Thera. Hon reste ragg och började skälla, vilket även Caycee gör då också. Thera ska tydligen skydda sin flock (mig) fast inget hot finns, men då Thera är osäker så vill hon vakta mig till max. Jaha, där hamnar jag i en hemsk situation och Thera sliter sig. Jag vet att hon inte hugger nån annan hund om hon bara får hälsa, och ja den friheten tok hon ju sig när hon smet ur min näve.
Jag kämpar då med att hålla Caycee kort i selet och får henne bakom mig för att kunna ta Theras koppel igen. Helt plötsligt hade jag en hunds käft hängande i en skinkan på mig. Aj skrek jag, ingen ville hjälpa mig heller, men stirra kan man. Mitt i allt detta ville då Caycee hjälpa Thera skydda flocken, men min röv var tydligen så stor så den kom i kläm mellan Caycees tänder. Jag lyckas iaf få tag på båda hundarna och ta mig in. Men aj som f-n va ont jag hade. Så det blev vårdcentralen för stelkramp och omplåstring.
Till alla där ute nu som säkert tänker "men Gud en hund som biter måste du ju göra dig av med..." lätta att tycka utan all fakta. Mina hundar skulle aldrig medvetet skada nån i min familj. De skyddar oss men ingen sådan situation med deras bakgrunder så blir det svart för de. Att jag sen är så dum och går emellan när de varken hör eller ser mig just då i den situationen är ju något jag måste lära mig hantera och sköta bättre. Dessa hundar ska lära sig att det är jag som bestämmer om det är ett hot eller ej och hur de ska agera. Det är något vi måste lära de och jobba hårt med. Vilket vi kommer göra också.
De ska inte skada någon, men däremot skulle de skada en annan hund eller barn eller så då skulle jag tänka i andra banor.
Så nu går jag ut en och en med hundarna vilket ger mig ett bättre band till de och större möjlighet att jobba med deras egna osäkerhet utan att den ena, i detta fall är det Thera som triggar igång allt, stör den andra. Man lär sig något nytt varje dag.
Nu i efterhand skrattar vi i familjen åt att Caycee va tvungen och ta ena min skinka, med min omplåstring har det sätt ut som om jag satt min binda på sniskan, rejält.
Aja, jobbig dag men mycket lärdom.
Vill ni kommentera så tänk er för, dumma kommentarer plockar jag bort då jag vet att ingen utom vi och organisationen som vi adopterat hundarna från vet hela bakgrunden.
Pöss pöss / Lisen

Pöss Pöss / Lisen 

Likes

Comments

Postad i: Dagen, Mina intressen, Virkning, Påbörjade projekt

Hallå hallå!
Idag har Bella inte haft så hög feber men dagen började med att hon kräktes två gånger. Om det är magsjuka eller efter effekten av hennes högs feber och inte kunnat äta på länge vet jag ej. Men hemma imorgon blir vi iaf.
Och givetvis när jag är hemma så kommer alls idéer upp om allt jag vill göra. Så istället för att köpa nya vita krukor till sovrummet så kunde jag lika väl virka två. Har redan gjort en klar, en kvar.
Imorgon kommer bonusgrabben Mio hem. Så skönt att vara hel familj igen. Så imorgon ska jag fixa till hans rum så han får känna sig välkommen hem igen
😊
Nu ska jag ge mig på kruka nr 2.
Pöss pöss / Lisen

Pöss Pöss / Lisen 

Likes

Comments

Postad i: Dagen, Djur

Hallå hallå!
Redan onsdag och med en bra start på dagen. Igår var Bella på besök på mitt jobb då Ginnie skulle iväg på möte. Hon satt och ritade på små lappar medans jag jobbade. Inget märkte jag och inget sa hon. När jag kom till jobbet idag tänder lampan i mitt kontor så ser jag världens finaste på väggen. Bella har skrivit på dessa lappar "Jag älskar dig mamma från Bella" Gud så glad jag blev. Hon är så himla go! Det var den bästa starten på dagen.
Efter lunch fick jag samtal från Ginnie att Bella är dålig och känns varm. Så det var bara att lämna jobbet och hämta Bella på fritids då Ginnie var tvungen att fortsätta jobba. Som ni nog vet så jobbar min sambo Ginnie på barnens skola och fritids.
Väl hemma visar det sig att Bella hade 38,7 i feber. Med febernedsättande har den pendlat mellan det och 39,7. Hon har sovit sen hon kom hem. Jag fick dock väcka henne en gång för att få i henne vätska då började hon gråta, var rädd och hallucinerade massor. Så fruktansvärt jobbigt att se sina barn så här dåliga. Det kom från ingenstans den här febern. Hon var ju på ridskolan igår, super pigg och fick trava mer med hästen, till detta idag. Stackars min prinsessa. Så imorgon blir det vab.
Hoppas ni har haft det bra där ute.
Just det, nu har allt mitt smink kommit hem så jag ska fixa någon video kanske annars blir det bara bilder för att visa före och efter
😊 ha det gött alla!
Pöss pöss / Lisen

Pöss Pöss / Lisen 

Likes

Comments

Postad i: Dagen, Inredning

Hallå hallå!
Jag skulle ju lägga ut före och efter bilder på min sminkning med allt nytt jag inhandlat, men jag väntar ju på två paket och gick bara ett innan helgen så det får vänta lite.
Däremot har vi gjort om i vårt sovrum i helgen. Vi valde vita väggar och en lila/ grå fondvägg. Vi är jätte nöjda. Så här kommer före och efter bilder på det.
Pöss pöss / Lisen

Före

Efter

Pöss Pöss / Lisen 

Likes

Comments