Okej måste bara börja med att säga hur jävla grym du är Lina. Du har klarat av alla nationella prov i svenska! Grattis till er andra som också gjort klart dem!

Våren var det ja.. Min spontana tanke är liksom bara NEEEEJ! Jag HATAR våren. Såhär, tänk dig att snön försvinner och solen börjar värma och sommaren är påväg, skönt, ellerhur? Men sen var det en liten detalj. Hundbajs! Alla oansvariga hundägare som inte plockat upp hundens bajs under vintern som nu tinar fram och luktar sådär väldigt gott. Eller inte! Hur svårt är det att liksom bära en plastpåse? Den väger 0.01 g och att plocka upp bajs efter ens egna hund är inte heller så svårt! Helt seriöst det är så vidrigt att gå ute på vägar/gator där en hund har bajsat. Jag menar ta upp bajset och vill du inte bära på det enda hem så släng det i närmsta soptunna! HUR SBÅRT KAN DET VARA??? Jävligt svårt om du frågar folk som faktiskt inte plockar upp bajset efter deras hund.

Nog om det. Hur mår ni? Mår ni bra? Jag mår inte så bra. Okej jag ska förklara.

Jag fick ont i huvudet söndag 12 mars och har haft ont i huvudet och mått illa varje dag. Så det är inte jättebra. Men nu har jag börjat använda mina glasögon så då blir det lite bättre men det blir lika dåligt så fort jag tar av mig dem så vi ska väl förmodligen kolla min syn snart. (Hoppas jag)

Hoppas ni har det jättebra så hörs vi! Hejdå!

Puss&kram

(Bilden är på mig i mina glasögon)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag har sportlov. Idag vaknade jag och började tänka, tänka på saker jag vill göra, på saker som kommer hända och på saker som är jobbiga.

Jag går i årskurs 9 nu och har snart gjort klart hela grundskolan och ska lära mig stå på egna ben. Men innan de kommer alla nationella prov som alla i årskurs 3,6&9 gör. Dem skrämmer livet ur mig! :| Jag har extrem prestationsångest. Att inte prestera bra på ett prov eller att inte få godkänt gör mig så rädd. Rädslan att gå ut nionde klass med ett eller flera F skrämmer mig så mycket.

Jag har haft F, jag har varit underkänd och jag har fått icke godkänt på prov, men för de så slutar jag inte kämpa. Att sluta kämpa är som att ge upp. Ge ALDRIG upp. Jag gav nästan upp, men jag gjorde inte det! Jag är så glad idag att jag inte gav upp för om jag hade gett upp så hade inte jag haft de betyg jag har idag. Jag gick från ett F till ett D engelska. Jag har kämpat så hårt med engelskan att jag varit nära på att ge upp. Jag hade en lärare som trodde på mig, hon ville hjälpa mig och hon fanns där för mig när det var jobbigt och svårt. Hon var en av dem bästa lärarna jag haft. Hon har tyvärr slutat idag och jag saknar henne något enormt.

Om du är som mig, går i 9 och har nationella prov snart så önskar jag dig ett stort lycka till för jag vet att du kommer klara det! Oavsett om ingen tror på dig eller om alla tror på dig så kommer du inte klara det om inte DU tror på dig själv. Nyckeln till att klara saker och ting här i livet är att tro på sig själva.

Lycka till nu alla som går i 9 med era sista nationella prov för grundskolan. Tro på dig själv och gör ditt bästa för då vet jag att det kommer gå bra!

Ha det bäst Puss&kram! <3

Likes

Comments

Jag har börjat fundera på att skaffa en youtube-kanal, men är osäker. Asså vill ju kunna lägga upp videos när jag gör något roligt eller så men vet inte hur man laddar upp videos här på nouw.com? Så det är liksom därför jag vill skaffa youtube. Jag älskar att prata och spela in videos så youtube kanske skulle passa mig?

Om ni inte redan gör det så följ mig på Instagram: @misslinabella

Ha en fantastiskt bra solig dag idag!

Puss&kram

Likes

Comments

Resan med skolan.

För exakt 100 dagar sedan kom vi (jag mamma o spanska klassen) efter en 5 dagar lång språkresa i Barcelona. Och om redan 162 dagar så ska jag och pappa åka till Barecelona för att jag vill ta med honom till dem ställena vi var på! Vi åker i augusti och har kollat upp det och det kommer vara kring 25°-30° varmt! Yeay!!

Skolan...

Har seriöst fullt upp i skolan! V.11 börjar mina NP (nationella prov). Pallar inte med allt plugg just nu!

Hoppas eran dag varit jättebra det har inte min men det rullar på! Ta hand om er så hörs vi sen!

Puss&kram

Det blev ett kort inlägg hoppas det är ok ändå! :,'D

Likes

Comments

Vad är egentligen ångest?

Ångest för dig kanske inte är samma sak för mig pch det är viktigt att komma ihåg.

Ångest för MIG!

Är när man känner en slags oro eller rädsla att någonting man är rädd för kommer hända eller att man måste fly, fly från någonting man inte ens vet vad det är. Att fly från livet, fly från stunden eller bara fly från det ögonblicket. Att ens "överlevnads system" sätts igång utan orsak, egentligen. Ångest är kroppens sätt att tala om för oss att någonting man är rädd för att man kanske ser det, hör det eller tillochmed upplever det! En känsla så stark att den är obehaglig!

Hur känns en panikattack?

En panikattack kan vara olika från person till person men de allra flesta känner nått eller några av symptomen nedan.

-Hjärtklappning, hög puls och ont i hjärtat

-Yr eller svimmfärdig

-Varm eller svettig

-En känsla att behöva fly från det man gör

Dessa är några tecken på en panikattack. Vet du att du har en panikattack kan du även lära dig hantera den. Det finns olika sätt att hantera ångest på.

Hur kan man "bota" en panikångestattack?

Som det flesta tror jag att lugn och ro kan hjälpa en panikattack att lugna sig. Har man lärt sig ett sätt att hantera en panikångestattack så tycker jag att man ska fortsätta följa den "taktiken". Man alla gör ju som sagt olika! Förslag på vad man kan göra som kan hjälpa ångesten att dämpa sig!

-Andas. Att andas kan hjälpa en panikattack att lugna sig och bli mindre intensiva.

-Frisk luft. För mig så är frisk luft det allra bästa för att lugna sig under och efter en panikattack!


-Ta det lugntoch gör något du gillar. Att sitta och prata med en kompis eller lyssna på musik eller kanske läsa en bok. Att Göta någonting man tycker om kan också lugna en panikattack.

Hjälper inget av detta kan du ju helt enkelt bara låta de du känner få vara precis som det är! En panikattack är inte farl bara jäkligt obehagligt! En panikattack varar inte längre än 10 minuter. Kroppen orkar inte helt enkelt vara på helspänn en längre period.

Söka hjälp!

Kom ihåg att söka hjälp om du anser att du är deprimerad och nedstämd så kan du få hjälp genom att t.ex: att få prata med någon som är kunnig inom det ämnet, kbt ( kognitiv beteendeterapi ) eller eventuellt medicin!

Tack för att du läst denna text och kom ihåg att mycket av denna text är MINA erfarenheter och MINA åsikter!!!14/2-17 GLAD ALLA HJÄRTANS DAG ALLA!!! Hoppas din dag blir bäst. Puss

Likes

Comments

Ber om ursäkt då jag inte skrivit någonting här och inte ens berättat varför jag låtit bli att blogga. Grejen är den att jag helt enkelt inte haft lust eller ork att göra det. Men nu ska jag försöka igen!

Uppdatering angående min ångest. Man skulle kunna säga att den varit mycket bättre men också varit mindre bra, jag ska inte säga att den har varit i botten för det har den inte! Allt med ångesten är bättre tills ikväll 13/2-17 blev extremt deprimerad och bara allmänt nedstämd ~20.55 blev hängning, trött, orklös och kände mig allmänt ledsen. Vet inte riktigt varför men hoppas de blir bra snart.

Anledning till varför jag tog en LÅÅÅÅNG paus är för att jag inte orkat någonting. Jag har varit extremt borta i huvudet och bara lost helt enkelt. Aja nu vet ni det! Jag tänkte lägga ut ett inlägg klockan 8.00 imorgon som handlar om ångest! Yeay or nah :,D Ha de bäst så hörs vi 8.00 imorgon på ALLA <3 DAG

PUSS O KRAM

Likes

Comments

Idag har vi varit på utflykt! De var super kul! Vi var på ett museum som heter Jamtli och där fick vi rollspela och de var superroligt! Vi skulle vara flyktingar som skulle fly från olika land och som skulle söka asyl i Sverige. Vi fick bland annat springa gömma oss åka gömda i släp och vara på Migrationsverket. Jag hette Almibda Kalaja och kom från Serbien tillsammans med min man Teodor och våra barn Fatzo och Irena kommer inte riktigt ihåg hennes namn! De var iaf jätteroligt och är någonting alla som går i klass 9 på min skola ska göra och rekommenderar de verkligen de var ju jätteroligt! Man frös var hungrig och behövde få på toa men de var de värt. Jag vanligt vis brukar kliva upp 7.30 men idag klev jag upp 5.30 så är ganska trött nu.

Har även växt som person då jag åkt massa buss och tåg idag. Brukar vara extremt rädd för de men det gick jättebra idag! Känner mig så otroligt stolt! Hoppas ni också har de lika bra som mig. Har inte uppdaterat så mkt för att jag helt enkelt inte orkat haft tid eller lust! Uppdaterar lite när jag kan men hoppas ni har de så bra så ses vi i nästa i lägg!

Puss&kram! <3

Likes

Comments

​Vi fick vi ett väldigt intressant ämne att skriva om på engelskan och de var att rösta vid 14 år.

De här skrev jag:

 Voting whenyou are 14 years old!                     

The good things is that they have to speak to a halfmillions of people and can get more votes but they have to speak easier thanbefore so the young 14 years old ‘’kids’’ can understand what they vote for. Moregood things can be that the kids can be more interested about the politic andwant to know more.

Bad things can be that the kid voting whit peerpressure and not what they thinking and want. 

Tycker man kan få rösta lite tidigare än 18 men inte vid 14 kanske vid 16 eller 17 år så man kan få bestämma hur sammhället kommer att se ut. kommer ett annat inlägg senare ses sen. bai! 

Puss&kram

Likes

Comments

Sorry jag har inte bloggat på någon månad men jag har seriöst inte orkat! De har varit så mkt nu, skolan har börjat, jag har börja rida igen och som grädde på moset har vi fått flera nya lärare!

10/9-16 jag är kanske lite impulsiv. Jag har alltid velat haft långt hår helst ner till rumpan men så blev de inte! Idag sa min mamma till mig att hon skulle beställa klipptid till mig men dum som jag är sa jag: Ne jag gör de själv. De blev lite "orakt" men gjort är gjort. Jag hade hår ned till under brösten och nu har jag till axlarna! De finns före och efter bilder här nere 👇🏼 Ha en trevlig kväll

Puss&kram

Likes

Comments

Jag har varit på hööks och köpt mina nya ridstövlar. Jag älskar dem såå mycket. Dem är så fina, så bekväma och helt underbara! 😍 Innan jag valde vilka skor jag ville ha så provade jag kanske 4-5 olika men de var dem jag verkligen kände var jag! 😍

Likes

Comments