Idag har vi varit på utflykt! De var super kul! Vi var på ett museum som heter Jamtli och där fick vi rollspela och de var superroligt! Vi skulle vara flyktingar som skulle fly från olika land och som skulle söka asyl i Sverige. Vi fick bland annat springa gömma oss åka gömda i släp och vara på Migrationsverket. Jag hette Almibda Kalaja och kom från Serbien tillsammans med min man Teodor och våra barn Fatzo och Irena kommer inte riktigt ihåg hennes namn! De var iaf jätteroligt och är någonting alla som går i klass 9 på min skola ska göra och rekommenderar de verkligen de var ju jätteroligt! Man frös var hungrig och behövde få på toa men de var de värt. Jag vanligt vis brukar kliva upp 7.30 men idag klev jag upp 5.30 så är ganska trött nu.

Har även växt som person då jag åkt massa buss och tåg idag. Brukar vara extremt rädd för de men det gick jättebra idag! Känner mig så otroligt stolt! Hoppas ni också har de lika bra som mig. Har inte uppdaterat så mkt för att jag helt enkelt inte orkat haft tid eller lust! Uppdaterar lite när jag kan men hoppas ni har de så bra så ses vi i nästa i lägg!

Puss&kram! <3

Likes

Comments

​Vi fick vi ett väldigt intressant ämne att skriva om på engelskan och de var att rösta vid 14 år.

De här skrev jag:

 Voting whenyou are 14 years old!                     

The good things is that they have to speak to a halfmillions of people and can get more votes but they have to speak easier thanbefore so the young 14 years old ‘’kids’’ can understand what they vote for. Moregood things can be that the kids can be more interested about the politic andwant to know more.

Bad things can be that the kid voting whit peerpressure and not what they thinking and want. 

Tycker man kan få rösta lite tidigare än 18 men inte vid 14 kanske vid 16 eller 17 år så man kan få bestämma hur sammhället kommer att se ut. kommer ett annat inlägg senare ses sen. bai! 

Puss&kram

Likes

Comments

Sorry jag har inte bloggat på någon månad men jag har seriöst inte orkat! De har varit så mkt nu, skolan har börjat, jag har börja rida igen och som grädde på moset har vi fått flera nya lärare!

10/9-16 jag är kanske lite impulsiv. Jag har alltid velat haft långt hår helst ner till rumpan men så blev de inte! Idag sa min mamma till mig att hon skulle beställa klipptid till mig men dum som jag är sa jag: Ne jag gör de själv. De blev lite "orakt" men gjort är gjort. Jag hade hår ned till under brösten och nu har jag till axlarna! De finns före och efter bilder här nere 👇🏼 Ha en trevlig kväll

Puss&kram

Likes

Comments

Jag har varit på hööks och köpt mina nya ridstövlar. Jag älskar dem såå mycket. Dem är så fina, så bekväma och helt underbara! 😍 Innan jag valde vilka skor jag ville ha så provade jag kanske 4-5 olika men de var dem jag verkligen kände var jag! 😍

Likes

Comments

Jag kommer att försöka få upp videon jag gjort på youtube för jag vet inte hur man lägger upp filmer här på bloggen. Dessutom så är filmen 25 minuter så jag tror inte de går att få upp den här!

På måndag så ska jag på ridläger hela dagen de öret dagridläger så kanske inte hinner lägga upp filmen den 13/8 så den kanske kommer upp 14/8 eller 15/8 hoppas ni har överseende!

Idag ska jag göra middag och de blir bbq kyckling och efterrätt blir äppelpaj 😋

De kommer även ett inlägg om när jag var barnvakt lite senare också!

Ha en fortsatt bra dag!

Puss&kram

Likes

Comments

Att vara stark är bland de svåraste som finns. I mitt fall vill jag visa mig stark och vara förebild för yngre. Men de är bland de svåraste utmaningen jag själv gett mig! Att inte börja gråta, att hålla tårarna inne att inte bli frustrerad och skrika o springa iväg att vara snäll och en förebild som alla barn ser upp till är den jobbigaste utmaningen jag gett mig själv hittills. Att klara av min ångest och lära mig att leva med ångest är också svårt. Dessutom så tror jag att jag kommer få leva med ångest oro panik och stress hela livet tyvärr! :( Att ha panikångest/ångest och ADHD samtidigt är jobbigare om man bara hade haft ett av de! Ångesten är min superkraft och ADHD är min livskraft! Jag lever med båda diagnoserna dagligen och lär mig alltid nya saker jag inte trott att jag kunnat med dessa diagnoser. Men de går faktiskt att leva och ha roligt med dessa 2 otroligt jobbiga diagnoser för ibland mår jag faktiskt jättebra trots mina hinder.

(VIDEON)

Jag har lovat er en video om mig och mina diagnoser och på torsdag ska jag vara barnvakt så imorgon (onsdag) tänkte jag försöka hinna iaf filma videon. Får se om den behöver redigeras men då kanske jag ska försöka hinna de också annars så redigerar jag på fredag!

Veckan

Jag har ju inte bloggat på ett tag för jag har helt enkelt inte orkat och haft tid. Ska försöka skärpa mig men med adhd så är de inte så lätt att hinna allt man vill göra. Dygnet har bara 24h och så ska man hinna äta sova och gå på toa också! 😂 Nästa blogg blir nog fredag eller lördag då jag ska lägga ut videon och eller ett inlägg om barnvaktningen!

Puss&kramPS: här kommer en liten sneak peak på en av dem 2 små söta flickorna jag ska vara barnvakt åt på torsdag❤️


Likes

Comments

Nu har de äskat regnat och blixtrat i mer än 1 vecka! När ska ovädret ta slut? Jag blir ju fan livrädd för åskan är precis ovanför vårat hur ovh blixten lyser igenom mörkläggningsgardinerna! Inte direkt nice! 😁

Vad har ni gjort denna vecka då? Själv har jag inte gjort så jättemycket. Jag har varit på glassbaren. Jag rekommenderar glassbaren i Bräcke Jämtland så starkt. Har ni vägarna förbi så gå in där vetja. Dem säljer hemmagjord gladåss fika och gör också egna strutar som är väldigt goda!

Nu är de bara 3 veckor kvar på sommarlovet så nu hoppas jag på bättre väder och mer sol! Hoppas ni har de bra så ses vi i nästa inlägg!

Puss&kram!

Likes

Comments

Tillbaka på bloggen nu så hoppas läsarna ökar nu! Jag kommer att ha en tävling snart så håll utkik!

Hur mår ni då? Jag mår bra men har inte så mycket att göra nu. Alla kompisar är på Storsjöyran så vet ej vad jag ska göra.

Hoppas ni har de bra oh att ni mår bra så säger jag hejdå för nu. Kom ihåg att hålla utkik på tävlingen också!

Puss&kram

Likes

Comments

nu har de varit 30° i 3 dagar och jag svettas ihjäl asså orkar inte mer så varmt. Visst jag vill ha värme absolut men 30° i 3 dagar utan vind och utan moln? Nej tack inte mer! 😫 Man jag ska inte klaga nu när sommaren äntligen är här! 😊 Ge förslag på vad jag ska blogga om då min fantasi börjar ta slut! 😊 Hoppas ni mår bra, de gör jag iaf.

En fråga: ska jag börja med youtube? Asså om jag förstår mig på de! 😄😄

Ha en format bra och varm dag och en trevlig kväll!

Puss&kram

Likes

Comments