View tracker

Detta inlägg är till alla dom som krigat för sina liv och till dom som är i en period där dom vill ge upp.

Jag tänkte berätta en historia, en historia om en tjej som hade en tuff ungdom. Ska försöka att inte föra för långt inlägg.

Allt började med att tjejen flyttade 60 mil från sin födelseort när hon var 10, bakom sig lämnade hon sig vänner och släkt. Hela barndomen hade varit bra och hon hade inte haft några bekymmer men hon viste inte heller vilken framtid hon skulle få.
Hon började skolan, 4an för att vara exakt. Ett helt vanligt barn i en ny skola men vem viste att barn kunde vara så elaka.
Från början var de bara små ord vilket senare ledde till utfrysningar , hon hade inte många vänner utan var mest själv.
Hemma blev allt värre, hennes styvpappa var alkolist och han hotade hennes mamma flera gånger. Huset de hade flyttat till va ingen höjdare utan vattenledningarna frös, fönster va sönder, de hade inte mycket värme och det fanns mögel i huset. Hyresvärden brydde sig inte utan det dom trodde var ett drömhus blev deras mardröm. Dem kunde inte bo där längre.. Hon kommer inte riktigt ihåg vart de börja men socialen blev inkopplad, mannen lämnade hennes mor och sedan hjälpte socialen resten av familjen att hitta en lägenhet i byn. Men den perioden va inte enkel, alla barn fick flytta till provisoriska hem. Hem till andra familjer medans mamman fixade lägenhet. Denna flickan hade tur som hamnade hos grannen så hon fortfarande kunde träffa sin mamma.
Efter någon vecka var lägenheten färdig och de kunde äntligen få flytta hem men det tog inte slut där. Socialen hade fortfarande koll på dom och pappan till 3 barn (hennes småsyskon) gjorde allt för att förstöra för modern.
Det var inte heller så rent hemma och dom hade inte så bra kläder då de inte hade mycket pengar.

Sedan hände de som inte fick hända, mamman träffade en kille. En kille som tog sig friheten att röra denna flickan på ställen som är privata, hon var då 11 år. Detta satt djupa sår som sedan kom tillbaka. Men Det hon gjorde är något som jag idag beundrar, hon satt sig i en garderob och skrek massor av fulla ord till mannen dagen där på och han stack. Tankarna i hennes huvud var att han måste bort innan han rör någon av hennes syskon om det inte redan var försent. Denna mannen kom aldrig mer tillbaka men hon berättade aldrig för någon heller. Hon blev även senare antastad av en av hennes mammas kompisar, båda dessa gångerna var hennes mamma hemma.

Sedan blev de bara värre och värre, hennes småsyskon fick flytta fram och tillbaka till fosterfamilj och deras mamma. De bodde även någon gång hos deras pappa. Men denna flickan bodde alltid kvar, det var bara småsyskonen som fick flytta. Flickan började må mer och mer psykiskt dåligt och började skada sig själv, ett skadebeteende som höll i sig i nästan 10 år.

Saken var att hon gjorde allt i sin makt för att mamman skulle må bra och för att syskonen skulle kunna bo hemma. hon städade, tvättade, strök kläder, tog hand om dom som att det var hennes barn.

Skolan då? Jo.. orden som sagts blev värre och värre. Hon hade ungefär 2 vänner i skolan, de flesta gav henne blickar och sa ord efter henne. Så samtidigt som hon hade de hemskt hemma hade hon det inte mycket bättre i skolan. Dessa ord blev tillslut till slag, de följde efter henne efter skolan och slog/sparkade henne medans hennes vän kollade på. Som varje gång gick hin hem och tog fram rakbladen, självmordstankarna blev värre och värre.

Hennes syskon blev tillslut placerade i ett hem ca 2 timmar ifrån så nu var det bara hon och hennes mamma.

Sedan började flickan nv på gymnasiet och allt verkade bra tills hon och hennes kurator skulle på möte hos socialen, ett möte de trodde handla om att hon skulle få sin röst hörd men som istället handlade om att hon va tvungen att flytta. Antingen till en fosterfamilj eller till en egen lägenhet. Detta pga att hennes mamma valt en kille som var kriminell och alkolist. Hade hon lämnat honom hade hennes dotter fått bo kvar men tjejen blev bortvald.
Så när tjejen var 16 år flyttade hon till sitt egna lägenhet, hur man kan sätta en så ung tjej ensam är svårt att förstå. Hon försökte ta sitt liv med tabletter, vilket som tur inte funkade,

Hennes mamma blev även gravid med mannen hon valde istället för dottern, även detta barnet slutade upp hos fosterfamilj och flickan fick reda på det från annat håll. Tog ett halvår innan mamman sa något och innan dess var det bara massa bortförklaringar. Flickan hade även gått och köpt kläder/vagn/blöjor/bilstol till sitt nya syskon för att hjälpa sin mamma. Vilket gjorde att flickan mådde ännu sämre eftersom hon verkligen försökte hjälpa till men mamman bara ljög henne upp i ansiktet.

Det gick bra för henne i skolan i början, sen i 3an blev hon utbränd. Hon orkade inte längre utan gav upp allt och blev sjukskriven. Hon gick om men hon hade så hög frånvaro så de tog hennes csn vilket ledde till att hon inte fick några pengar från socialen längre.

Där stod hon, utan familj, utan pengar, utan framtid

Men du, hon gav inte upp!
Istället sökte hon jobb och började jobba, skolan hoppade hon av. Men hon blev även av med sin lägenhet så hon flyttade ihop med en kille hon varit tllsammans med i 6 månader.

Idag

Idag jobbar hon som timanställd på ålderdomshem och hon trivs, hon bor fortfarande tillsammans med sin kille. Hon har sökt in på komvux för att läsa till undersköterska och hon kan för första gången säga att hon är stolt över sig själv, hon gav aldrig upp även när livet var som svårast. Hon mår bra och kan se tillbaka på sitt liv utan att må dåligt. Under ett år har hon förlorat allt men även hittat tillbaka och ser en framtid hon aldrig såg innan.
Hon har inte så mycket kontakt med sin familj men försöker höra av sig ibland. Hon och hennes mamma kommer nog aldrig ha den kontakten de hade innan men de pratar ibland.

Denna historian ni precis läste, det är mitt liv och flickan är jag 

Jag va på botten, jag försökte ta mitt liv, jag skärde mig och har massor av ärr, sår som folk sa jag kommer ångra men det gör jag inte för de är en del av mig. Jag tar knappt alvedon etc då jag försökte ta mitt liv med tabletter. Jag var stark och kämpade, men hade jag aldrig haft de människorna runt mig som jag kunde prata ut med och som hjälpte mig hade jag nog inte överlevt.

Vet att texten kanske blev konstigt men försökte korta ner det och vissa saker skrev jag inte, men hoppas man kan förstå. Detta är ingen ''tyck synd om mig'' Detta är pep till dom som mår dåligt och för att andra ska få höra att om du ser någon som ser ut att må bra så kan de dölja så mycket under ytan.

Detta är ingen story utan detta är mitt liv.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Alltså vad är detta, stod och fixade mig i morse och håret var riktigt fint som de brukar vara innan jag borsta. Sen när jag borstar håret blir de alltid bad hairday, why! Först är det lite smålockigt och har volym men sen när jag borstar de blir de helt platt och ingen volym alls. So sag.. Ja ganska gurly men de är inte kul. OK?

Iallafall, sitter i skolan nu, precis ätit lunch men nu sitter jag bara och chillar. Anledningen till varför jag skriver här nu haha, har inget bättre för mig eftersom dom jag åt med skulle ner till stan innan vi börjar. Ganska lonely om någon undra. Men har iallafall bara religion sen är det hemmåt igen och som jag skrev innan dygnar jag men är faktiskt inte trött än, score!
Stack till ica och handlade red bull innan jag åkte, fett mys.

har inte så mycket mer att berätta haha, inte hunnit hända så mycket 💏

Likes

Comments

View tracker

​Men vafan.. jag som hade dygnet så jävla bra, somnade vid 22-23 och gick upp vid 9.. Nu vaknar jag 18 på kvällen asså not again.. Aja, blir bara att dygna och kan ju inte bli så svårt om jag gick upp 18 idag liksom haha. Aja någongång ska vi få rätt på det.

Igår hände inte så mycket, killen körde folk så hängde bara med på road trip. Idag har de inte hunnit hända speciellt mycket haha. Vaknade och duschade sen drog vi till Henkes mamma och åt sen hem igen, köpte chips så nu äter jag det och pluggar. Har prov på torsdag så börjar plugga lite redan nu så jag slipper göra allt dagen innan, så tänkte väl gå igenom ett kapitel bara eller något. Sen vet jag inte vad jag ska göra inatt, börjar sent imorgon så åker inte fören vid 10.49 tror jag. Soo yhee de e vad som händer just nu, ska nog ut och ta en cigg nu (dont smoke kids) håller faktiskt på att sluta så yeey mej. 

Men nu ska jag fokusera på pluggandet så jag blir färdig, hörs later 

Likes

Comments

dagarna går vilket blir till veckor, månader, år. Levt 19 år, snart 20 och vem är jag egentligen och vad har jag gjort under alla åren. Sovit.. de är de ända jag gjort. Men under de senaste veckorna har jag listat ut vem jag är och vad jag gör. För några dagar sen satt jag och funderade lite över livet, varför jag inte gett upp, varför jag alltid fortsatte kämpa och svaret är ganska enkelt. Jag är inte den som ger upp, jag började må dåligt redan som 10 åring och när jag var 11 började jag kämpa för mitt liv, under den perioden var de mycket som hände som gjorde att jag inte bara kunde gå runt som ingenting, jag var tvungen att kämpa för mitt egna liv vilket jag gjort nu i 9 år. Varför skulle jag ge upp nu? 9 år av kämpande för ingenting? NEJ! Det finns inte mycket jag hade velat ändra på i mitt förflutna, för det är det som gjort mig till den jag är idag. Förutom en sak, en sak som så många faktiskt får gå igenom som ingen ska behöva göra. Men annars nej, hade inte det som hänt hänt då hade jag inte varit där jag är idag. Jag vill inte ha det enkla svenssonlivet, vist hade man velat ha ett liv som varit enkelt, där man inte alltid behövt gå igenom dom svåra stunderna, inte haft en familj som krossats i 1000 bitar men då hade jag inte vetat hur mycket jag faktiskt klarar av, jag hade nog inte haft samma medkänsla, hade inte vetat vad jag skulle säga när mina vänner faller hårt och behöver stöd och höra ord som får de att se framåt. Att vara glad för småsaker, att njuta av varje bra dag då man inte viste hur många dom skulle vara innan de blev dåligt igen, det har varit en del av mig. Att se det possitiva när man egentligen inte hade någon aning om man skulle klara mer. Det tog mig 9 år av krigande att acceptera mig, att acceptera mitt liv, att acceptera att ibland är faktiskt allt åt helvete.

Vi alla har svåra perioder och alla agerar olika, men vi alla kan klara det bara vi vill. Keep fighting cus it isn't over. Det finns alltid ljus i slutet av tunelln❤

Likes

Comments

Hellu, idag har jag i princip inte gjort någonting. Inget kul iallfall, har studiedag men skulle upp 9 och ringa jobbet för att få anställningsavtalet och sen upp vid 12 för att gå till banken men vaknade inte av något av larmen. Good job yasse!

I helgen var de fest iallafall, först i fredags hos en kompis men dom skulle ut sen så jag stack hem med Denize och drack lite sen sov, var ganska trött. I lördags var vi hos tobbe, kom hem vid typ 4 sen somnade jag ganska fort. Så ja, de va min helg.

Iallafall igår skulle jag ladda ner mitt nya schema för hade bara de gamla på mobilen, såg att vi inte hade något idag. Jävla tur jag gick in och kollade.. Annars hade jag åkt till skolan, hade varit lite onödigt haha.

So.. Har precis ätit nu och väntar på att killen ska komma hem, han är hos en kompis och hjälper till att bygga ihop en dator, sånt nördigt stuff. Sen ska vi nog bara kolla film, köpte choklad för varit fett sugen på de hela dagen. Senaste tiden ahr jag varit sugen på cola, choklad och chips dygnet runt.. Snacka om att man börjar bli tjockis! Får sluta med sånt haha. Så händer inte så mycket mer idag, ska få killen till att hänga tvätt. Har städat och sånt men lite får han också göra 😁

Ha de fett 👋

Likes

Comments

Fredag, brukar vara den bästa dagen, men har varit ledig precis när jag velat men det ska det bli ändring på. Ska iväg till skolan snart, sitter och äter lite frukost och bara tar de lugnt innan jag måste börja gå till tåget. Slutar 11.20 idag så det är ganska skönt iallafall. Har bara religion och historia så inte jätte anvancerade lektioner vilket är skönt. Tagit bort matte 4 o 5 och engelska 7 och sånna jobbiga, får plugga upp det på komvux sen och hoppas jag är mer motiverad då. School is to hard this days.

Vet inte vad som händer idag, ska försöka plugga lite men får väl se hur det blir med den saken.
Hoppas ni får en bra dag honeys 😘

Likes

Comments

Hallå! Var ett tag sen jag skrev. Så tänkte uppdatera lite.

Soo.. life is pretty good faktiskt, firade jul hos min gudmor, va ganska mysigt. Så va där i 2 veckor sen kom jag hem och firade nyår hemma. Skulle bara vara hemma och mysa med killen men han skulle köra folk så stack till Robin och festade, skulle bara dricka lite och vara där i 2 timmar eller något. Men funkar ju inte riktigt så utan blev hela natten, standard. Hade ett bra lov i stort sett iallafall.

Så nu har även skolan börjat och som vanligt går det rent åt helvete. Men försöker iallafall. Tagit bort en del kurser så ska satsa nu och klara de jag har på schemat. Var iallafall i skolan idag och hade prov i biologi.

Annars har jag inte gjort något speciellt idag, åkte till skolan, pluggade, hade prov och åkte hem. Sen bara kollat tv och ätit mat i princip. Tänkte ta en dusch nu sen lägga mig och försöka sova. Killen har åkt för att spela poker med grabbarna så är ensam ikväll, lite egentid.

Vi hörs väl ellr nåt ✌

Likes

Comments

Hej! händer inte så mycket just nu, ligger bara i soffan och ska snart sätta mig på balkongen och ta en cigg innan jag ska sova för ska tvätta 7 imorgon.. Får hoppas jag kommer upp för måste tvätta men hatar samtidigt att gå upp så tidigt för det.. Annars har jag bara jobbat idag 😂

Men måste bara berätta en sak som hände igår, en sak jag aldrig varit med om innan! Så nu har jag fått upp ögonen hur det är att vara tjej alltså..
Va med denize och vi skulle gå igenom parken, självklart träffade vi på några som känner min mamma som hälsa men med dom stod en kille jag inte kommer ihåg att jag sätt innan. Han stirrade rätt mycket på mig när vi kom och bara totalt snea mig, så när vi sen går förbi så kommer han med kommentarer, började först med ''fyfan'' med riktigt sådär kränkande ton och jag fattade förs inte men sen började då min kompis gå på han o säga att han skulle visa respekt o han bara fortsatte vara riktigt jävla nedlåten i sina kommentarer. Jag själv blev helt ställd o fattade först riktigt inte vad som hände. Men sen kopplade de, han kränkte ner mig pga mina kläder, alltås va? Hur dumt låter inte det?! Nu kommer jag låta som en jävla rasist men han var inte svensk och tror ingen svensk hade sagt så heller, för i hans hemland är det förmodligen vanligt att tjejer/kvinnor täcker hela sina kroppar eller iallafall en stor del. Jag gick i shorts och magtröja. Men vill ni veta vad? I dont give a fuck! Jag kan klä mig hur jag vill om jag så skulle vilja gå naken! De va varmt och då tänker inte jag gå runt och vara svettas i onödan haha! + trivs i dom kläderna och känner mig snygg så whatever liksom ;)

Men det som stör mig mest.. Gick igenom byn påvägen hem sen igen och hälsade återigen på mammas vänner och stod o snackade lite och då var den snubben fortfarande där. Men denna gången sa han inget, han kolla på mig men inte på samma sätt och sen började han göra såna slängkyssar mot mig? Alltså varfan är respekten! Och kan med 100% säkerhet säga att sjukt många tjejer får vara med om detta dagligen! Är det sånt här tjejer ska behöva höra 2015? Seriöst.. Killar! Tygla er för fan! Låt tjejer gå i vadfan dom vill utan att säga kränkande saker till dom, hur kan man tro att sånt är ok? Bete er for fuck sake! bläää på såna snubbar!


Likes

Comments

​vad händer people? Har själv precis kommit hem från jobbet! Ända jag gjort idag så finns inget intressant att berätta ahaha! Sov 4 timmar en till jobbet 7 och sluta 13 sen hem och sova sen iväg till jobbet igen 16 för att sluta 20.30. Så ja, de är det som hänt idag och sitter nu och funderar på om jag ska äta eller inte. svårt att bestämma sig! För är inte hungrig men nu när jag tänkte efter kom jag på att jag bara ätit en macka imorse så har nog helt glömt bort att jag är hungrig eller något? What to do, What to do.. 

Måste städa också men det får jag göra imorgon, ställer mig inte och städar nu, lite för trött för det! 
Men my sweethearts! Jag ska nog lägga mig ner och chilla och se om jag blir hungrig eller inte för annars ska jag sova för ska upp och jobba 7 imorgon igen! Så haddee 💋

Likes

Comments

Tankar såhär på kvällen, ord som behöver komma ut. Ett ämne som behövs uppmärksammas ibland, saker måste förändras.

Alkohol, en dryck som förstör så mycket, inte bara för personen som är missbrukare utan alla runt om. Familjer som splittras. Jag är inte imot att folk dricker, verkligen inte. Men jag är imot de som inte har kontroll när det kommer till att dricka. De som dricker varje dag, de som blir aggressiva som ser helt svart och inte kan kontrollera sig själva. Jag har sätt folk dö pga alkoholmissbruk, jag har sätt familjer splittras för min familj var en av dom.

Under hela min barndom fick jag se alkohol runt mig, hur folk drack för mycket, hur vissa personer blev aggressiva. Kan ärligt säga att man ser saker inget barn ska behöva se.
För 3 år sen dog min morbror, en alkoholist men en helt underbar person som aldrig skulle skada någon. Han lämnade kvar så många underbara minnen, saken är att en månad innan han gick bort åkte jag och mamma till Stockholm för att försöka hitta honom och hjälpa honom. Vi ville att han skulle bort från gatorna och ta tag i sitt liv, men vi hade bara en helg på oss för jag hade skola. Mamma var så nära att hitta honom men vi var tvungna att åka hem.. Hade vi stannat några dagar till kanske han hade levt idag.
Det går många funderingar på vad som hände, han drunknade, ramlade i havet i stockholm och hade så mycket vatten i lungorna när ambulansen kom så han var bortom räddning. Han var inte spritmissbrukare utan det var öl. Men funderingarna gick, blev han i knuffad pga tex skulder?, tog han livet av sig?, gick han för nära kanten och snubblade till? Ja.. svaret kommer vi tyvärr aldrig veta men han har det bättre nu.

Mamma var även tillsammans med en missbrukare, som blev aggressiv. Jag fick se hur han hotade min mamma, hur min familj slets åt olika håll och hur allt kraschade. Varje kväll hörde man han och hans vänner nere i källaren, fulla och skrikandes. Mamma som fick ta mer skit än vad hon förtjänade. Det fanns dom kvällarna jag var rädd, jag ville bara att det skulle lösa sig, att han slutade dricka men det blev aldrig så.

Jag vet att detta är vanligt! Jag vet att jag inte är den ända som gått igenom detta. Vissa hade det värre och för vissa kanske det inte var lika jobbigt, men i vilket fall så skadas folk på olika sätt. Jag mår fortfarande dåligt av det, när jag ser mammas ex dricka kommer alla minnen upp i huvudet, allt skrik och all aggressioner.

Blir människor aggressiva av alkohol, välj att inte dricka. Eller drick med måtta och drick dig fan inte full! Tänk en gång till.
Försök ha kontroll på drickandet vänner, för går de överstyr så är det inte bara du som skadas. 

Take care ✋

Likes

Comments