Header

Graviditeten

Då gick vi in i vecka 20 (19+0)

Barnet: Barnet är nu cirka 22cm långt från huvud till fot och väger ungefär 225 gram i början av veckan och 280 gram i slutet av veckan. Barnet växer snabbt. Utvecklingen av sinnesorganen alltså hörsel, syn, känsel, smak och lukt kommer nu. Och om det är en flicka så finns det redan ungefär två miljoner ägganlag i äggstockarna. På huden finns det ett vitt fett som skyddar den känsliga huden mot påverkan av fostervattnet. Fram till halva graviditeten växer det flesta barn likvärdigt men nu börjar det individuella skillnaderna i genetiken göra sig gällande.

Vad händer med min kropp?: Du är nu halvvägs i graviditeten. Barnet rör sig mer och mer och nu känner många kvinnor av det första rörelserna i form av fladdrande eller kurrande. Sparkarna kommer när barnet blivit större. Magen blir större när livmodern växer och på en del mammor kan naveln börja puta ut.

Hur mår jag då?: Jag mår alldeles utmärkt. Har dock ont i ryggslutet som strålas ut i högra skinkan och haft det i 3 veckor snart men jag överlever! Och det är så mysigt att se magen växa !

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Instagram@missleijon