Header

Graviditeten

Godkäll! Tänkte ha bloggat imorse innan jag åkte till ultraljudet men appen låg nere och sen sprang tiden iväg. Men i alla fall så gick ultraljudet bra. Bebis mår alldeles utmärkt och växer som den ska, även hjärtat slog precis som det ska göra. Dock blev jag framflyttad 11 dagar så istället för att BF var 11 juni så är BF nu 22 juni. Men för mig gör det ingenting så heller för det är ju normalt att föda 2 veckor innan och 2 veckor efter BF. Så igår trodde jag att jag var i vecka 20 (19+0) men nu är jag istället i vecka 18 (17+4).

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Graviditeten

Då gick vi in i vecka 20 (19+0)

Barnet: Barnet är nu cirka 22cm långt från huvud till fot och väger ungefär 225 gram i början av veckan och 280 gram i slutet av veckan. Barnet växer snabbt. Utvecklingen av sinnesorganen alltså hörsel, syn, känsel, smak och lukt kommer nu. Och om det är en flicka så finns det redan ungefär två miljoner ägganlag i äggstockarna. På huden finns det ett vitt fett som skyddar den känsliga huden mot påverkan av fostervattnet. Fram till halva graviditeten växer det flesta barn likvärdigt men nu börjar det individuella skillnaderna i genetiken göra sig gällande.

Vad händer med min kropp?: Du är nu halvvägs i graviditeten. Barnet rör sig mer och mer och nu känner många kvinnor av det första rörelserna i form av fladdrande eller kurrande. Sparkarna kommer när barnet blivit större. Magen blir större när livmodern växer och på en del mammor kan naveln börja puta ut.

Hur mår jag då?: Jag mår alldeles utmärkt. Har dock ont i ryggslutet som strålas ut i högra skinkan och haft det i 3 veckor snart men jag överlever! Och det är så mysigt att se magen växa !

Likes

Comments

Min Dagbok, Graviditeten

Jag har avvaktat lite med bloggandet men ska försöka komma igång med detta igen. Såg på min omröstning i förra inlägget att majoriteten röstade på att det var ett bra inlägg om lite hur jag mår och barnet och magens utveckling så tänkte fortsätta med det. Så nästa inlägg blir nu på måndag då jag går in i vecka v20 (19+0) så kommer det fortsätta så varje måndag om inte jag blir framflyttad nu när vi ska in på RUL på tidag, äntligen ska vi få se vårat älskade barn. Bilder kommer på tisdag ☺

Det som har hänt det senaste är att jag införskaffat mig lite kläder samt skötväska, på söndag blir det att hämta ett skötbord också, allt rullar på fint! Hoppas allt är bra med er så hörs vi imorgon.

Likes

Comments

Instagram@missleijon